Recenzie na robotický čistič okien HUTT DDC55PRO

28. sep 2026

Má niekto doma HUTT, konkrétne DDC55PRO? Máme dosť veľké okná a balkónové dvere a už ma nebaví stále ich umývať ručne, tak nad ním rozmýšľam.
Najviac ma zaujíma, či naozaj vyčistí aj okraje a rohy, alebo treba potom aj tak celé okno ešte obehnúť handrou. ďakujem.

jimmyy128
3. okt 2026

Vyrobca si priamo na stranke k DDC55 PRO pise, ze zvlada cistenie az k ramu - maju to tam ako zero-distance edge cleaning s poznamkou, ze sa da umyt aj ram okna, a este dodavaju, ze zvladne posledny milimeter. Cize na tvoju otazku odpoveda sam vyrobca, len treba povedat, ze je to jeho tvrdenie, nie nezavisly test.

Skor nez nieco objednas, pozrel by som sa na tie okna z inej strany: ci na nich nieco vycnieva nad rovinu skla. Zasklievacia lista, tesnenie, vonkajsia zaluzia, kluka na balkonovych dverach. Robot drzi na skle podtlakom a prekazka vyssia ako par milimetrov mu bud zmeni drahu, alebo ho zastavi - a prave pri rohoch a okrajoch je taka prekazka najcastejsie. Tam to potom aj tak dojdes rukou a nie je to chyba robota.

A este jedna vec, ktoru vyrobca uvadza a v diskusiach sa na nu zabuda: podtlak 5400 Pa a bezpecnostne lanko s nosnostou 148 kg. To lanko nie je ozdoba. Pri umyvani zvonku sa musi mat o co uchytit, takze este pred kupou si premysli, kde ho pri tych velkych oknach a na balkone uviazes.