icon

Skúsenosti s nákupom iPhone na Backmarket.sk

flowmind
1. nov 2025

Ahojte, nedáva mi zmysel kupovať nový iPhone za tie horibilné sumy. Chcem kúpiť iPhone 14 Plus a narazil som na eshop www.backmarket.sk. Kupovali ste niekto odtiaľ? Aké sú vaše skúsenosti s týmto eshopom? Ďakujem vopred za zdieľanie skúseností.

martinmmartin
1. nov 2025

@flowmind Mam skusenost s nemeckou verziou podobnej stranky. Repasovane nic nebolo , fon bol sice vypucovany ako novy ale baterka furt na backoru. Isiel hned naspät

huxy
1. nov 2025

Dcére som odtiaľ objednávala repasovaný, po určitej dobe odišiel display, dala som vymeniť. Ale po čase sa stalo to isté, už by som odtiaľ nekupovala

rozculena
1. nov 2025

repas nikdy

flowmind
autor
1. nov 2025
@rozculena

repas nikdy

@rozculena Na skusenost s tym eshopom som sa pytal.

cristy
Autor odpoveď zmazal
flowmind
autor
2. nov 2025
@cristy

@cristy Ďakujem, idem tam nazrieť.

jimmyy128
2. aug 2026

@flowmind Back Market nie je klasický eshop, ale trhovisko – predáva tam kopec rôznych firiem z celej EÚ a kvalita repasu závisí od konkrétneho predajcu, nie od samotnej stránky. Preto sú skúsenosti také rozdielne. Ak by si tam kupoval, pozri si hodnotenie daného predajcu, deklarovanú kapacitu batérie a hlavne kam sa posiela prípadná reklamácia – pri zahraničných predajcoch to vie trvať aj pár týždňov.

Repas ako taký nie je zlá voľba, len si treba ustrážiť predajcu a záruku. Ja by som pozeral skôr po predajcoch, čo majú servis a reklamáciu priamo na Slovensku – napríklad iguru.sk (repasované iPhony so zárukou 12–24 mesiacov podľa produktu, iPhone 14 Plus majú teraz skladom zhruba od 360 do 480 € podľa stavu), prípadne Swappie. Displej aj batéria sú spotrebné diely, takže bez poriadnej záruky je to lotéria.