icon

Sú lacné a bezznačkové televízory dobré?

9. máj 2026

Ahojte. Odchádza nám telka a zvažujeme nad kúpou novej. Teraz máme LG a hľadám 75" veľký televízor, zatiaľ mám na obraze Hisense a Xiaomi. Sú tieto značky dobré? Máte s nimi skúsenosť? Vďaka za odpovede

Strana
z2
katesocka
9. máj 2026

Máme 2 TCL tv a sme spokojní.

autor
9. máj 2026
@martinka17

Sestra mala roky Samsung, potom kúpili lacnú značku. Našťastie online, takže ho okamžite vrátili, rozdiel v obraze bol obrovský. Ideálne ísť na predajňu a pozrieť si kvalitu obrazu tam. Ak pôjdeš dole s cenou, isto aj kvalitou tak si pozri osobne, či ti to nebude vadiť.

@martinka17 áno na predajni som videla obrazovo farebne je to ok pre nás

autor
9. máj 2026
@amelie2017

My sme mali vzdy Lg. Teraz som pozerala LG alebo Samsung, nakoniec muz zobral deawoo, ze aj tak len decka pozeraju telku a netreba drahy, slak ma triafa z neho. Ovladacom musis presne namierit, nema bluetooth, tak ani sluchatka pripojit, nepodporuje orange tv. Takze pri vybere hlavne pozeraj, ci ma TV vsetko, co potrebujes/chces k jeho uzivaniu.

@amelie2017 áno to sme všetko pozreli, aj slot na kartu čo mi potrebujeme k satelitu, ďakujem

autor
9. máj 2026
@katesocka

Máme 2 TCL tv a sme spokojní.

@katesocka ďakujem

autor
9. máj 2026

A baby máte s alzou dobré skúsenosti? Oplatí sa cez nich objednať? Ďakujem

anonym_15a74e
9. máj 2026

@anonym_autor bezznačkové? To sú aké?

niekto2hy
9. máj 2026
@amelie2017

My sme mali vzdy Lg. Teraz som pozerala LG alebo Samsung, nakoniec muz zobral deawoo, ze aj tak len decka pozeraju telku a netreba drahy, slak ma triafa z neho. Ovladacom musis presne namierit, nema bluetooth, tak ani sluchatka pripojit, nepodporuje orange tv. Takze pri vybere hlavne pozeraj, ci ma TV vsetko, co potrebujes/chces k jeho uzivaniu.

@amelie2017 BT vyriesis adapterom za par € a Orange,cez androidovy,multi prehravac.

stanko1977
10. máj 2026

Že neznačkové🤣

anonym_fec447
10. máj 2026

@anonym_autor urcite Samsung, od tejto znacky mame totiz viacere televizory a idu, ano jeden sa pokazil, ale obratom v zaruke prisiel servisny technik na dodavke, vymenil panel, vsetko bez platenia a doteraz je v poriadku(10r...), zaplati sa sice viac, ale nelutujem, nasledne LG, no a potom by som volila Hisense, rozhodne ale nie Oravu, to je neskutocny shit, co sa tyka Xiaomi, ta znacka vyraba dobre smartphony ale televizor by som od nej nechcela.

strecho
10. máj 2026

@anonym_autor Treba kúpiť QLED TV, ktorého technológia je pre väčšinu veľmi kvalitná, systém miniLED.OLED nie je kvalitnejší o toľko o koľko viac si pýtajú obchodníci!Dnes pri SMART TV je doležitý SW,procesor a operačná pamäť, pri staršom type je pomalšie načítanie, preklik programov atď.Ja by som išiel do Google systému .
Bral by som TV s min.uhlopriečkovou od 55" a
miniLED ( lepšie pozeranie pri svetle a lepší kontrast).Pred časom som dal tip kamoške TCL, ak vyššiu kvalitu za dobrú cenu tak vtedy to bol 55" TCL za 509 eur 120Hz( min.100Hz!).Kontrast 7000:1.Hustota pixelov 80 ppi,
Jas: 1000 nitov. Pre mňa je dôležitý zvuk- napr.mnou navrhnutý TV je s výkonom 40 W, podpora Dolby Atmos a DTS:X+ 2xreproduktory  10W ,dokonca subwoofer  20W.
Ja používam zadávanie textu do TV cez hlasové zadávanie cez mikrofon(Google Assistant) - veľmi dôležité.Mimochodom TCL prebralo TV divíziu Sony, Hisense TV divíziu Panasonic . Sony sa bude naďalej vyrabať pod zn.Sony.Sony sú kvalitné ale drahšie.Samsung znižuje výrobu, TV panely doteraz vo väčšine vyrábalo LG a Samsung, teraz robí aj TCL a asi aj Hisense
( väčšie formáty 100" a viac), všetci väčšina kupovala LG a Samsung panely .

autor
10. máj 2026
@anonym_fec447

@anonym_autor urcite Samsung, od tejto znacky mame totiz viacere televizory a idu, ano jeden sa pokazil, ale obratom v zaruke prisiel servisny technik na dodavke, vymenil panel, vsetko bez platenia a doteraz je v poriadku(10r...), zaplati sa sice viac, ale nelutujem, nasledne LG, no a potom by som volila Hisense, rozhodne ale nie Oravu, to je neskutocny shit, co sa tyka Xiaomi, ta znacka vyraba dobre smartphony ale televizor by som od nej nechcela.

@anonym_fec447 do Samsungu nejdem, rodičia mali 2x a obe sa po krátkom čase pokazili

autor
10. máj 2026
@strecho

@anonym_autor Treba kúpiť QLED TV, ktorého technológia je pre väčšinu veľmi kvalitná, systém miniLED.OLED nie je kvalitnejší o toľko o koľko viac si pýtajú obchodníci!Dnes pri SMART TV je doležitý SW,procesor a operačná pamäť, pri staršom type je pomalšie načítanie, preklik programov atď.Ja by som išiel do Google systému .
Bral by som TV s min.uhlopriečkovou od 55" a
miniLED ( lepšie pozeranie pri svetle a lepší kontrast).Pred časom som dal tip kamoške TCL, ak vyššiu kvalitu za dobrú cenu tak vtedy to bol 55" TCL za 509 eur 120Hz( min.100Hz!).Kontrast 7000:1.Hustota pixelov 80 ppi,
Jas: 1000 nitov. Pre mňa je dôležitý zvuk- napr.mnou navrhnutý TV je s výkonom 40 W, podpora Dolby Atmos a DTS:X+ 2xreproduktory  10W ,dokonca subwoofer  20W.
Ja používam zadávanie textu do TV cez hlasové zadávanie cez mikrofon(Google Assistant) - veľmi dôležité.Mimochodom TCL prebralo TV divíziu Sony, Hisense TV divíziu Panasonic . Sony sa bude naďalej vyrabať pod zn.Sony.Sony sú kvalitné ale drahšie.Samsung znižuje výrobu, TV panely doteraz vo väčšine vyrábalo LG a Samsung, teraz robí aj TCL a asi aj Hisense
( väčšie formáty 100" a viac), všetci väčšina kupovala LG a Samsung panely .

@strecho ďakujem ideme do toho hisense, pre nás postačí ten model ktorý som dala vyššie v komentároch

autor
10. máj 2026

@anonym_15a74e
@stanko1977 kto chce pochopí čo som tým myslela

strecho
10. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_fec447 do Samsungu nejdem, rodičia mali 2x a obe sa po krátkom čase pokazili

@anonym_autor švagrovi som radil Sony, kúpil Samsung a za 4 roky mu kľakol. Teraz má už 2 roky Sony, zatiaľ ok.Ja mám 9 rokov Sony LED Edge obraz spokojnosť a dokonca aj dobrý zvuk,ja soundbary nemusím...Spomalený je procesor(9 rokov), ale inak ok.

autor
11. máj 2026
@strecho

@anonym_autor švagrovi som radil Sony, kúpil Samsung a za 4 roky mu kľakol. Teraz má už 2 roky Sony, zatiaľ ok.Ja mám 9 rokov Sony LED Edge obraz spokojnosť a dokonca aj dobrý zvuk,ja soundbary nemusím...Spomalený je procesor(9 rokov), ale inak ok.

@strecho ahoj prosím ťa môžem poprosiť o tvoj názor? Ďakujem
TCL 75T6C 75 Zoll QLED

blackwednesday
11. máj 2026

@anonym_autor Hisense alebo TCL by som sa dnes už nebála lebo to už nie sú úplne neznáme značky. Pri 75 palcovej telke by som si hlavne pozrela obraz naživo, ak sa dá, lebo na takej veľkosti už vidno rozdiely dosť rýchlo. Na bežné pozeranie filmov by podľa mňa Hisense úplne stačil. Xiaomi by som si viac overila podľa recenzií, hlavne čo sa týka obrazu a svižnosti systému. Ak ste boli spokojní s LG, pozrela by som si pre porovnanie aj nejaké LG modely, nech máte s čím porovnať obraz aj ovládanie🙂)

autor
Včera o 06:24
@blackwednesday

@anonym_autor Hisense alebo TCL by som sa dnes už nebála lebo to už nie sú úplne neznáme značky. Pri 75 palcovej telke by som si hlavne pozrela obraz naživo, ak sa dá, lebo na takej veľkosti už vidno rozdiely dosť rýchlo. Na bežné pozeranie filmov by podľa mňa Hisense úplne stačil. Xiaomi by som si viac overila podľa recenzií, hlavne čo sa týka obrazu a svižnosti systému. Ak ste boli spokojní s LG, pozrela by som si pre porovnanie aj nejaké LG modely, nech máte s čím porovnať obraz aj ovládanie🙂)

@blackwednesday ďakujem, napokon sme obj tcl ten sa nám zdal lepší oproti hisense. Je tam všetko čo potrebujeme. S lg sme boli spokojní, tento náš má ca 7r. Ale už posledné 2 roky dosť šiel dole myslím obrazovku je celá modrá a takto sa uz nedá pozerať telka. My sme už boli raz okukať telky aby sme videli aké sú obrazovo a pixlovo takže pre nás nebude problém. Sa už nevieme dočkať piatku kedy dôjde 😁

strecho
Včera o 07:32
@anonym_autor

@strecho ahoj prosím ťa môžem poprosiť o tvoj názor? Ďakujem
TCL 75T6C 75 Zoll QLED

@anonym_autor
@anonym_autor dobrá voľba

autor
Včera o 07:53
@strecho

@anonym_autor
@anonym_autor dobrá voľba

@strecho ďakujem, dufam ze budeme spokojný 😁 dam potom vedieť

anonym_795412
Včera o 13:39

Ano su to znacky, nie bez-znackove. Samozrejme nemaju za sebou skusenosti ako SONY, Samsung,... . Ale zase cena priazniva. Mam vela vyrobkov Xiaomi rozneho druhu a vsetky funguju spolahlivo a su ozaj kvalitne. Aj ked TV mam Samsung, ale nebal by som sa tej znacky

Strana
z2