icon

Xiaomi Mi Band: Stačí na bežné sledovanie pohybu?

14. júl 2026

Dobrý večer. Rozmýšľam nad náramkom Xiaomi Mi Band. Nechcem nič drahé ani príliš zložité, skôr by som chcela mať prehľad o krokoch, spánku, tepe a možno mať notifikácie z mobilu na ruke. Máte ho niekto? Používate ho, alebo by ste išli radšej do hodiniek? Ďakujem.

jankar1995
14. júl 2026

@anonym_autor Mám ho od verzie 2, aktuálne verziu 9. Je to veľmi, veľmi dobrý fitness náramok, notifikácie z akejkoľvek aplikácie, ktorú si zvolíš v appke, vrátane firemného profilu (Teams, Outlook). Trocha pridáva kroky a kalórie (asi 10-15%), takže treba si čosi od tých čísel odpočítať. Inak za mňa super výrobok. Prikúpila som si k nemu akurát krajší, štýlovejší remienok, ten plastový, ktorý sa dodáva spolu s remienkom sa mi nepáčil. A určite treba dokúpiť ochranné sklíčko.

anonym_aace83
14. júl 2026

Kedysi som ho mala na druhej ruke (na ľavej som mala svoje primárne Apple watch a na pravej kvoli notifikáciam z Prace xiaomi band) keď sa nebavíme o kvalite tak merania mal prekvapivo celkom fajn - hlavne tréningy mal dobre. Čo sa týka bežných kalórií a krokov to už presne nebolo, hlavne kvoli tomu ako fungujú algoritmy na výpočet - drahšie hodinky zvyknú mat oveľa viac senzorov ktoré navzájom spolupracujú a tie bandy idú tabuľkovo podľa výšky, váhy a zarátavajú aj mikropohyby ako umývanie riadu či zubov a zvyknú podhodnocovat kalórie.