Xiaomi Mi Band: Stačí na bežné sledovanie pohybu?
Dobrý večer. Rozmýšľam nad náramkom Xiaomi Mi Band. Nechcem nič drahé ani príliš zložité, skôr by som chcela mať prehľad o krokoch, spánku, tepe a možno mať notifikácie z mobilu na ruke. Máte ho niekto? Používate ho, alebo by ste išli radšej do hodiniek? Ďakujem.
Kedysi som ho mala na druhej ruke (na ľavej som mala svoje primárne Apple watch a na pravej kvoli notifikáciam z Prace xiaomi band) keď sa nebavíme o kvalite tak merania mal prekvapivo celkom fajn - hlavne tréningy mal dobre. Čo sa týka bežných kalórií a krokov to už presne nebolo, hlavne kvoli tomu ako fungujú algoritmy na výpočet - drahšie hodinky zvyknú mat oveľa viac senzorov ktoré navzájom spolupracujú a tie bandy idú tabuľkovo podľa výšky, váhy a zarátavajú aj mikropohyby ako umývanie riadu či zubov a zvyknú podhodnocovat kalórie.

@anonym_autor Mám ho od verzie 2, aktuálne verziu 9. Je to veľmi, veľmi dobrý fitness náramok, notifikácie z akejkoľvek aplikácie, ktorú si zvolíš v appke, vrátane firemného profilu (Teams, Outlook). Trocha pridáva kroky a kalórie (asi 10-15%), takže treba si čosi od tých čísel odpočítať. Inak za mňa super výrobok. Prikúpila som si k nemu akurát krajší, štýlovejší remienok, ten plastový, ktorý sa dodáva spolu s remienkom sa mi nepáčil. A určite treba dokúpiť ochranné sklíčko.