icon

Ako efektívne šetriť na dovolenku?

17. apr 2026

akým spôsobom si odkladáte na dovolenku? každý mesiac pár desiatok eur, alebo z jednej výplaty zaplatíte ubytko, ďalší mesiac letenky a z poslednej výplaty beriete vreckové? máte nejaké overené tipy ako šetriť na dovolenku? rada sa inšpirujem

Strana
z2
anonym_4bffe0
Včera o 14:06

Neodkladám, nešetrím. Nikdy som nebola na dovolenke, ktorú si nemôžem dovoliť.
Skrátka kúpim letenku, booknem ubytko a auto a idem. Alebo booknem ubytko a idem autom. Nikdy som nebola za 5000 eur.
Radšej každý mesiac krátky výlet, ako týždeň v lete za veľa peňazí.

anonym_2b58d7
Včera o 15:23
@anonym_4bffe0

Skrátka kúpim letenku, booknem ubytko a auto a idem. Alebo booknem ubytko a idem autom. Nikdy som nebola za 5000 eur.

@anonym_4bffe0 tak, ale na ucte musis mat. Ona sa pyta, ako setrit.

anonym_4bffe0
Včera o 17:37
@anonym_2b58d7

@anonym_4bffe0 tak, ale na ucte musis mat. Ona sa pyta, ako setrit.

@anonym_2b58d7 áno, veď tak aj odpovedám. Nešla by som na dovolenku, na ktorú nemám. Buď ju viem zaplatiť hneď, alebo na ňu nejdem. To isté s autom, mobilom, zariadenim domácnosti, bicyklom a pod. Kúpim len to, na čo mám aktuálne peniaze. Ak ich nemám, tak nekupujem.

anonym_5372c3
Včera o 17:49
@anonym_4bffe0

@anonym_4bffe0 ale veď na to, aby si na tú dovolenku v danom momente mala si musela tie peniaze ušetriť. Ani ona nejde kupovať niečo, na čo nemá. Chce na to ušetriť a potom to kúpiť.

mandzula
Včera o 17:53

Nesetrime vyslovene na dovolenku, setrime na mimoriadne vydavky. Ak su MV vyssie, na dovolenku proste nejdeme.

anonym_b42c21
Včera o 21:00

Tak my sme presli na polovicny obalkovy system 😂 setrit len v obalke je aktualne dost blbe - akonahle budes musiet zaplatit vyssiu sumu za nieco, treba to urobit kartou alebo prevodom. Ak mate na ucte minimum, ale v obalke 20 000, treba banke a danovemu dokazovat, odkial ich mate. Takze hladat vsetky vybery z bankomatu, riesit, ze ste tie peniaze neminuli, ale odkladali pod vankus.. my vzdy z vyplaty dame 1000€ na sporiace ucty a fondy, 200€ na do obalky keby nieco - napr. minuly rok sme boli na dovolenke v Spanielsku, mali vypadok elektriky takmer v celej krajine, ak cast Portugalska a Francuzska. Ani vodu sme si nemohli kupit bez €. A tyzdenne vyberame z uctu 200€ na nakup potravin, liekov, beznych drobnosti. Ked sme vsetko platili len kartou, vobec som si neuvedomovala, ako tie peniaze/ za co tak rychlo letia.

mia667
Dnes o 14:09
@anonym_2b58d7

Tak to snad kazdy robi tak, ako ma financie. Niekto ma dost, tak ma ucte peniaze vzdy a kupi, kedykolvek, ked sa vyskytne dobra ponuka. Iny musi setrit, napr.mesacne. My chodime po vlastnej linke. Tak letenky, ked je dobra cena, ubytko tiez, "obalku" nemame
A inak, celkom ma prekvapilo, kolko ludi ma doma este obalky. Ja casto v dnesnej dobe nemam penazenke ani cent, nieto este v nejakej obalke. To nie je jedno, kde su peniaze ulozene? Preco to mate v obalkach a nie v banke?

@anonym_2b58d7 a preco ma banka vediet na co setris ? Doma v obalke to vies len ty

anonym_205b66
Dnes o 14:20

Kazdy mesiac posielam na zvlast ucet 200€, plus tam posielam preplatok z RZ a premie a odmeny

natalka13
Dnes o 14:33
@mia667

@anonym_2b58d7 a preco ma banka vediet na co setris ? Doma v obalke to vies len ty

@mia667 banka odkial vie naco setris? A nieje to aj tak jedno ci na pracku ci na dovolenku?

anonym_74ad9e
Dnes o 14:41

@anonym_autor kazdy mesiac odkladam po cely rok

anonym_7aa1be
Dnes o 14:47
@mia667

@mia667 kedy musíš banke zdokladovať na čo šetríš?
banka musí dať devízový prísľub aby si mohla ísť na zahraničnú dovolenku do kapitalistických štátov?

anonym_2b58d7
Dnes o 14:54
@mia667

@mia667 a odkial by to banka vedela? Mam na ucte bez popisu, ci Ty tam uvadzas "dovolenka"?. Ved to je jedno, na co sa pouziju, su tam len tak pohodene

anonym_43985b
Dnes o 18:29

Šetrím z každej výplaty niečo. U mňa je šetrenie hlavne na cestovanie. Nekupujem hmotné veci vo veľkom, ani drahé, čiže cestovanie je moja hlavná investícia.

Strana
z2