icon

Ako efektívne šetriť na dovolenku?

17. apr 2026

akým spôsobom si odkladáte na dovolenku? každý mesiac pár desiatok eur, alebo z jednej výplaty zaplatíte ubytko, ďalší mesiac letenky a z poslednej výplaty beriete vreckové? máte nejaké overené tipy ako šetriť na dovolenku? rada sa inšpirujem

Strana
z2
biba_18
17. apr 2026

ako na všetko ostatné. šporím do prasiatka 😏 proste vždy viem aké ma čakajú výdavky počas roka a viem teda koľko môžem ktorý mesiac minúť…

anonym_8a8ede
17. apr 2026

@anonym_autor odkladam kazdy mesiac

anonym_9e11d8
17. apr 2026

my šetríme stále počas celého roka. Zaplatíme naraz.

anonym_30c9fc
Včera o 02:54

Mam rozdelene setrenie,a dovolenka je medzi nimi.Odkladam kazdy mesiac.

anonym_16b190
Včera o 03:53

Setrim kazdy mesiac a ked su lacne letenky tak ich kupim ubytko bookujem dopredu s bezplatnym stornom

anonym_b42c21
Včera o 04:18

My odkladame peniaze kazdy mesiac. Pre hocijaky pripad v buducnosti. Ale dovolenky zvykneme platit ako si napisala. Ked su lacne letenky, kupim. Ked je lacnejsie ubytko alebo mam extra zlavovy kod, objednam. Vreckove z vyplaty. Popri tom stale odkladame. Nastastie zarobime dobre. A teda nechodime na 10tisicove dovolenky. Vacsinou letenky a ubytko do 2000€, uz aj za 1000 sme boli, plus 1000 vreckove. Sme styria.

muchotrafka298
Včera o 04:29

Mam sporiaci ucet, na ktory posielam mesacne urcitu sumu. Plus tam davam co dostavam raz rocne odmeny cca vo vyske platu. Z toho potom kupujem letenky, ubytko, atrakcie a na dovolenke komplet vsetko. Ubytovanie nikdy neplatim vopred a nam storno az do prichodu.

citronove_koliesko
Včera o 04:44

@anonym_autor roky odkladam mesacne urcite % z prijmu bez ohladu na to ci pojdeme na dovolenku alebo nie. Ked chceme ist na dovolenku tak to z tych nasporenych zaplatime a vyberieme si raku dovolenku aby sme si to.mohli dovolit bez uolneho vyhadzania sa z penazi

anonym_873729
Včera o 04:53

my chodime za danovy bonus, teraz to bude menej, lebo su nove pravidla a deti starsie, ale vyzdy ide danovy bonus na dovolenku. Davam si ho vyplatit raz rocne.

anonym_e8c6df
Včera o 05:15

@anonym_autor šetríme toľko, koľko vieme vždy najviac ušetriť. Peniaze dávame každý na svoj sporiaci a z toho sa kupujú väčšie výdavky a samozrejme sa snažíme neísť pod rezervu. Nikdy sme nešetrili účelovo na niečo. Na dovolenky chodíme podľa našich dovoleniek v práci a chuti ísť a platíme ju hneď celú. Ak by som mala riešiť vreckové, ako ty, že z poslednej výplaty, tak radšej nikde nejdem

anonym_30c9fc
Včera o 05:24
@anonym_e8c6df

@anonym_autor šetríme toľko, koľko vieme vždy najviac ušetriť. Peniaze dávame každý na svoj sporiaci a z toho sa kupujú väčšie výdavky a samozrejme sa snažíme neísť pod rezervu. Nikdy sme nešetrili účelovo na niečo. Na dovolenky chodíme podľa našich dovoleniek v práci a chuti ísť a platíme ju hneď celú. Ak by som mala riešiť vreckové, ako ty, že z poslednej výplaty, tak radšej nikde nejdem

@anonym_e8c6df my to riesime z 13tych platov vreckove,obaja ich mame v july a july mame aj dovolenku,klasicky plat zostava na reziu vsetkeho.

sense
Včera o 05:28

Mam obalkovy system, odkladam kazdy mesiac

anonym_30c9fc
Včera o 05:31
@sense

@sense tento obalkovy system je super,tiez mam obalky a napisane na co to sluzi.

anonym_2b58d7
Včera o 05:37

Tak to snad kazdy robi tak, ako ma financie. Niekto ma dost, tak ma ucte peniaze vzdy a kupi, kedykolvek, ked sa vyskytne dobra ponuka. Iny musi setrit, napr.mesacne. My chodime po vlastnej linke. Tak letenky, ked je dobra cena, ubytko tiez, "obalku" nemame
A inak, celkom ma prekvapilo, kolko ludi ma doma este obalky. Ja casto v dnesnej dobe nemam penazenke ani cent, nieto este v nejakej obalke. To nie je jedno, kde su peniaze ulozene? Preco to mate v obalkach a nie v banke?

marca12
Včera o 05:38

@anonym_autor Kazdy mesiac mi odchadza suma na sporiaci ucet. Dovolenku platim naraz.

anonym_7aa1be
Včera o 05:58
@sense

@sense ako s obálkou zaplatíš letenku alebo booking?

anonym_225cad
Včera o 06:01

Každý mesiac si rozrátam, koľko € potrebujem na život a zvyšok odchádza z účtu na šetriaci, čiže vždy je dosť peňazí aj na dovolenku a zaplatím ju teda naraz, občas kupujem letenky dopredu, ak sú za fakt dobrú cenu.

natalka13
Včera o 06:09

Normalne co neminiem mi ostane na ucte.
Kupim letenky, ubytko platim bud na mieste alebo par dni pred cestou. Jedlo na mieste kolko prejem tolko miniem

anonym_873729
Včera o 06:12
@anonym_2b58d7

Tak to snad kazdy robi tak, ako ma financie. Niekto ma dost, tak ma ucte peniaze vzdy a kupi, kedykolvek, ked sa vyskytne dobra ponuka. Iny musi setrit, napr.mesacne. My chodime po vlastnej linke. Tak letenky, ked je dobra cena, ubytko tiez, "obalku" nemame
A inak, celkom ma prekvapilo, kolko ludi ma doma este obalky. Ja casto v dnesnej dobe nemam penazenke ani cent, nieto este v nejakej obalke. To nie je jedno, kde su peniaze ulozene? Preco to mate v obalkach a nie v banke?

@anonym_2b58d7 vždy mám doma pár sto eur, pre prípad. vždy.

abbey1
Včera o 06:40

Priznám sa, že neviem šetriť. Čiže jeden mesiac kúpim letenky, druhý mesiac ubytovanie. 🙂

sense
Včera o 06:46
@anonym_7aa1be

@sense ako s obálkou zaplatíš letenku alebo booking?

@anonym_7aa1be nie, tam si len odkladam. Autorka sa pytala na sposob šetrenia. A ja si šetrim takto. Čo nemam na účte, neminiem. AK tebe vyhovuje mat x úctov alebo pod úctov je to ok. Ako viem, že to posobi divine, aj ex mi vravel prečo nemám takú či onakú aplikáciu. No nemám, lebo nechcem. U mňa to takto funguje, okrem toho zvyčajne, dokažem zabookovať ubytko aj bežne z výplaty, Aj tak málokde musíš zaplatiť dopredu. Aspoň čo sa Europy týka.

biba_18
Včera o 06:50

@anonym_7aa1be ha? to čo má v “obálke” použije na zaplatenie, veď nejde fyzicky s obálkou niekam do cestovky…

milanemila
Včera o 06:52

@anonym_autor ja si na dovolenku sice cielene neodkladam, ale pri akomkolvek sporeni/investovani atd je pre mna zaklad tie peniaze poslat hned po vyplate a uz s nimi jednoducho v dany mesiac neratam. Takze povedz si cca kolko chces na dovolenku minut a budes vediet, kolko cca mesacne musit odlozit. Taky zaklad (rozumiem ze to nie je prekazdeho realne a iny zas odklada viac) je usetrit bokom 20% prijmu.

anonym_7aa1be
Včera o 07:10
@biba_18

@anonym_7aa1be ha? to čo má v “obálke” použije na zaplatenie, veď nejde fyzicky s obálkou niekam do cestovky…

@biba_18 veď minister chodí s obálkou do cestovky 🙂

abbey1
Včera o 07:21
@sense

@anonym_7aa1be nie, tam si len odkladam. Autorka sa pytala na sposob šetrenia. A ja si šetrim takto. Čo nemam na účte, neminiem. AK tebe vyhovuje mat x úctov alebo pod úctov je to ok. Ako viem, že to posobi divine, aj ex mi vravel prečo nemám takú či onakú aplikáciu. No nemám, lebo nechcem. U mňa to takto funguje, okrem toho zvyčajne, dokažem zabookovať ubytko aj bežne z výplaty, Aj tak málokde musíš zaplatiť dopredu. Aspoň čo sa Europy týka.

@sense Mám to úplne rovnako. V banke účet, doma ešte obálka.

natalka13
Včera o 08:12

Co mam na ucte mijiem a co mam v obalke neminiem? Zvlastna logika🙃

marsmykkok
Včera o 08:46

@anonym_autor Normálne tvorím rezervu a z nej potom zoberiem... Napríklad v lete mám slabšie príjmy, vtedy veľa neodložím, ale koncom roka pomôžu odmeny, rovnako na jar mám celkom vysoké príjmy a dosť odložím a teda časť toho pôjde aj na splátku dovolenky pri mori a teraz napríklad z mojej vyrovnávky daní čo mi príde začiatkom mája sa bude platiť predlžený víkend v Prahe.

anonym_cb4f23
Včera o 09:03

@anonym_autor každý mesiac odkladám daňový bonus na deti zvlášť na účet, plus ak máme preplatok na energiách, ak sa nám zvýši z výplaty (okrem bežného sporenia) mesačne dokážem takto odložiť aj 600e , kedy ako.

lucik194
Včera o 09:50

ono pre tych, co nechapu, preco je mat dobre aj v obalke stale prachy, tak kratke vysvetlenie, ak sa cokolvek stane, vypadne system, resp to co sa deje u nas, tak zacne do popredia ist seda ekonomika, a bude stale menej a menej ochotnych ludi brat bankove platby .... proste doba kešu sa zacne velmi rychlo vracat (teda uz sa zacala)..... a moze si vrchnost vydavat povinnosti platit bezhotovostne, kolko chce......

a co sa tyka dovolenky, kupujem letenky vtedy, ked je dobra cena alebo ked je aj vyssia, ale vyhovuje termin. ubytko pozerame priebežne, ked sa nieco objavi, tak rezervujeme, no minuly rok sme rezervovali az v IT. prvý tyzden sme mali, druhy sme rezervovali v priebehu toho prvého, ked sme uz boli v IT....
kedze cez cestovky nechodime, peniaze nemusime riešiť do nejakého datumu, proste kupime priebezne.....

anonym_45fa8c
Včera o 13:36

@anonym_autor na dovolenku nesetrim.bud na nu mam alebo nemam

Strana
z2