Ako efektívne šetriť na dovolenku?
akým spôsobom si odkladáte na dovolenku? každý mesiac pár desiatok eur, alebo z jednej výplaty zaplatíte ubytko, ďalší mesiac letenky a z poslednej výplaty beriete vreckové? máte nejaké overené tipy ako šetriť na dovolenku? rada sa inšpirujem
Neodkladám, nešetrím. Nikdy som nebola na dovolenke, ktorú si nemôžem dovoliť.
Skrátka kúpim letenku, booknem ubytko a auto a idem. Alebo booknem ubytko a idem autom. Nikdy som nebola za 5000 eur.
Radšej každý mesiac krátky výlet, ako týždeň v lete za veľa peňazí.
@anonym_4bffe0 tak, ale na ucte musis mat. Ona sa pyta, ako setrit.
@anonym_4bffe0 tak, ale na ucte musis mat. Ona sa pyta, ako setrit.
@anonym_2b58d7 áno, veď tak aj odpovedám. Nešla by som na dovolenku, na ktorú nemám. Buď ju viem zaplatiť hneď, alebo na ňu nejdem. To isté s autom, mobilom, zariadenim domácnosti, bicyklom a pod. Kúpim len to, na čo mám aktuálne peniaze. Ak ich nemám, tak nekupujem.
Skrátka kúpim letenku, booknem ubytko a auto a idem. Alebo booknem ubytko a idem autom. Nikdy som nebola za 5000 eur.
@anonym_4bffe0 ale veď na to, aby si na tú dovolenku v danom momente mala si musela tie peniaze ušetriť. Ani ona nejde kupovať niečo, na čo nemá. Chce na to ušetriť a potom to kúpiť.
Nesetrime vyslovene na dovolenku, setrime na mimoriadne vydavky. Ak su MV vyssie, na dovolenku proste nejdeme.
Tak my sme presli na polovicny obalkovy system 😂 setrit len v obalke je aktualne dost blbe - akonahle budes musiet zaplatit vyssiu sumu za nieco, treba to urobit kartou alebo prevodom. Ak mate na ucte minimum, ale v obalke 20 000, treba banke a danovemu dokazovat, odkial ich mate. Takze hladat vsetky vybery z bankomatu, riesit, ze ste tie peniaze neminuli, ale odkladali pod vankus.. my vzdy z vyplaty dame 1000€ na sporiace ucty a fondy, 200€ na do obalky keby nieco - napr. minuly rok sme boli na dovolenke v Spanielsku, mali vypadok elektriky takmer v celej krajine, ak cast Portugalska a Francuzska. Ani vodu sme si nemohli kupit bez €. A tyzdenne vyberame z uctu 200€ na nakup potravin, liekov, beznych drobnosti. Ked sme vsetko platili len kartou, vobec som si neuvedomovala, ako tie peniaze/ za co tak rychlo letia.
Tak to snad kazdy robi tak, ako ma financie. Niekto ma dost, tak ma ucte peniaze vzdy a kupi, kedykolvek, ked sa vyskytne dobra ponuka. Iny musi setrit, napr.mesacne. My chodime po vlastnej linke. Tak letenky, ked je dobra cena, ubytko tiez, "obalku" nemame
A inak, celkom ma prekvapilo, kolko ludi ma doma este obalky. Ja casto v dnesnej dobe nemam penazenke ani cent, nieto este v nejakej obalke. To nie je jedno, kde su peniaze ulozene? Preco to mate v obalkach a nie v banke?
@anonym_2b58d7 a preco ma banka vediet na co setris ? Doma v obalke to vies len ty
Kazdy mesiac posielam na zvlast ucet 200€, plus tam posielam preplatok z RZ a premie a odmeny
@anonym_autor kazdy mesiac odkladam po cely rok
@anonym_2b58d7 a preco ma banka vediet na co setris ? Doma v obalke to vies len ty
@mia667 kedy musíš banke zdokladovať na čo šetríš?
banka musí dať devízový prísľub aby si mohla ísť na zahraničnú dovolenku do kapitalistických štátov?
@mia667 a odkial by to banka vedela? Mam na ucte bez popisu, ci Ty tam uvadzas "dovolenka"?. Ved to je jedno, na co sa pouziju, su tam len tak pohodene
Šetrím z každej výplaty niečo. U mňa je šetrenie hlavne na cestovanie. Nekupujem hmotné veci vo veľkom, ani drahé, čiže cestovanie je moja hlavná investícia.