icon

Ako efektívne šetriť v domácnosti?

17. nov 2025

Ahojte, dajte nejake rady a triky akymi sa vam podari doma trochu setrit. Kludne aj malickosti, lebo ved v dnesnej dobe je kazde euro dobre…
Take ze bazare a letaky robime bezne. Ked je v akcii maso, zelenina a ovocie, ide do mrazaku… co este robite? 😊

Strana
z4
anonym_4412da
20. nov 2025
@matricia

@anonym_4412da Super krutónky sú z rožkov. Podľa mňa ešte lepšie, napr. Do hrachovej polievky

@matricia z obchodu moc rozky nekupujem,tie si robim doma. Ale chlieb kupujem a ten nam veru zostava dost. Preto ho potom spotrebovavam opekanim. Ale deti to potom jedia aj len tak,bez polievok

anonym_2b4a46
20. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_2b4a46 ano vazne. Lepsie ako ocikane testy nie?

@anonym_autor mne co pomaha je varit jednoduche jedla. na veceru mi staci maslovy chleba nemusim mat vzdy sunku. proste zaklad setrenia je skromnost, jednoduchost, pokora. a jasne, ze preferujem nakupy v akciach, detom knizhy kupujem napr cez bazar atd atd. a chodim hodne peso namiesto mhd ci auta. ale fakt jednoduchost je princip.

elzena2
20. nov 2025
@anonym_4412da

@matricia z obchodu moc rozky nekupujem,tie si robim doma. Ale chlieb kupujem a ten nam veru zostava dost. Preto ho potom spotrebovavam opekanim. Ale deti to potom jedia aj len tak,bez polievok

@anonym_4412da ako skladujes domace rozky? Ja vecer upeciem makkucke zemle, rano su tvrde.

anonym_4412da
20. nov 2025
@elzena2

@anonym_4412da ako skladujes domace rozky? Ja vecer upeciem makkucke zemle, rano su tvrde.

@elzena2 jedine v com vydrzia je papierovy sacok a dam ho este do plastoveho vrecka. Robievam 10-12 ks. Vacsinu zjeme este v ten den ked sa upecu a ked zostane tak rano do skoly davam a su celkom pohoda. Ale tiez sme to uz vseliak skusali. Niekto mi poradil ze staci utierka obycajna ale teda v tej boli rano najhorsie.

majlo1234
20. nov 2025
@elzena2

@elzena2 do rozkov davam mast, vtedy vydrzia jedle aj tri dni.

Inak chlieb nakrajany dam do mrazaku a vyberam lwn krajce, neexist vyhadzovat. Ani ine jedlo nezvyknwm, lwn po detoch rozbabrane. Varim setrne. Mame fotovoltiku na elektrinu, mam hybridne auto…ale to si take somariny na setrenie pre “bohatych”🤣

libusak
20. nov 2025

Chodievaj cim viac peso a usetris na benzine. Stis radiator ked nikto nie je doma

david_tofakt
20. nov 2025
@anonym_fcd469

@anonym_autor ja napriklad vzdy ked chcem nieco objednat, napr. nejaky darcek z urcitej stranky, tak pozeram, ci niekto nema na objednavku zlavovy kod, najcastejsie na ig ked idem na znacku a oznacenia, tak tam maju influenceri oznacene kampane. Inak sebe kupujem oblecenie v sekacoch, aj synovi sa snazim, vytriedila som celu domacnost a co nepotrebujem predavam na bazaroch. Planovanie jedalnicka a kupovanie podla zoznamu, parfemy si uz nekupujem znackove, kupujem nejake dupes z reservedu a zary a tak, snazim sa optimalizovat, lebo som na RD a prerabame byt

@anonym_autor
@anonym_fcd469 Ľudia často predávajú skoro nové veci za zlomok ceny, keď sa sťahujú alebo menía štýl. Je to ako ten tvoj sekáč, ale pre celý byt. 😊

Ps, bol by som rád ak vyplniš 30 sekundový dotazník
https://forms.gle/stLaN3JsAjgc2Zw6A

david_tofakt
20. nov 2025
@libusak

Chodievaj cim viac peso a usetris na benzine. Stis radiator ked nikto nie je doma

@libusak Keď už zmieňaš kúrenie, ešte jeden "tajný" tip: Za radiátor prilep reflexnú fóliu. Bude teplo odrážať späť do miestnosti a nie do muriva. Je to lacné a účinné. 🙂

david_tofakt
20. nov 2025
@stelly652

Ahoj alebo chlieb do mrazaku a rožky aj takto ušetríš s pečivom

@stelly652 Zvyšky rožkov alebo bagiet, ktoré už nie sú úplne čerstvé, sa dajú úžasne "znovuzrodiť". Nakrájaj ich na kocky, zmiešaj s olivovým olejom a bylinkami a dopec v rúre. Budeš mať skvelé domáce krutóny do polievky alebo šalátu.
Šetríš ešte raz a chutí to lepšie ako z obchodu! 😊

david_tofakt
20. nov 2025
@anonym_autor

@martinmmartin ale prosim ta… mame klasicku chladnicku s mraznickou v kuchyni…. Ale asi dobry napad, predam to, aj tak ide zima, jogurty a mlieko na balkone vydrzia, a po maso budem chodit do obchodu za kazdym. Sadnem do auta a pojdem do tesca no 🙂

@anonym_autor lifehack, keď ťa príroda zadarmo nahradí techniku pokial sa nezjavi mačka! ❄️😆 😊

anonym_d14339
20. nov 2025
@anonym_e8081e

vysoká položka je prevádzka auta, palivo, parkovné...treba využívať MHD

@anonym_e8081e dakujem, neprosim. S tou sietou co je dostupna by som precestovala 3/4 dna.
Predpokladam, ze si z BA 😁 tam to asi zmysel dava.

lenka_vi1
21. nov 2025

Nekupovať sladkosti, balené vody a kde aké čipsy a slané somariny. Radšej kúp mäso, ryby a máš z toho obed, večeru. Sem tam kúpim horkú čokoládu a to je všetko. Taktiež nekupujeme balené vody, alkohol, sme nefajciari a tu sa ušetrí veľmi veľa. Telku doma nemáme, nechyba nám, keď neprší sme stále vonku s deťmi. Žiadne paušály za 50 eur v mobile ani ja ani muž. Samozrejme využívame akcie.

kuchynka15
23. nov 2025

@anonym_autor ahoj, ja mám viacero vychytávok. Napríklad keď potrebujem len chlieb, tak idem do pekárne a nie do Lidlu, ktorý mám pod nosom. V pekárni miniem len 1.75 euro za vynikajúci kilový chlieb Topec, ktorý rozrežeme na 4 štvrtky a dám do mrazáku. Nenakúpim ešte ďalších 5 veci, lebo sú v akcii a možno sa zídu. Ďalej po výplate hneď vyplatím povinné platby a odložím na sporiaci účet a do fondov a ostatné peniaze si prepočítam na deň. A snažím sa toho držať...viac menej úspešne. Na úspory nesiaham, iba v krajnom prípade,alebo keď ideme platiť dovolenku. Nefajčím a vôbec nepijem, ani sladené nápoje, iba vodu, kávu a čaj. Dosť pečiem sladké aj slané, skúšam rôzne recepty. A ešte jeden tip na šetrenie, remoska. Krásne pečie koláče, chlieb, mäso, ryby....a minie omnoho menej elektriny ako rúra. Aj čistenie je jednoduché.

marekjendral
24. nov 2025

Ahoj, u nás sa osvedčili najmä malé, ale pravidelné úspory. Napríklad si vždy dopredu plánujeme jedálny lístok na týždeň, aby sme nekupovali zbytočnosti. Veľmi pomáha aj varenie vo väčších dávkach – urobíme porciu navyše a zamrazíme, takže sa menej míňa aj energie. Pri praní používame studenú vodu a zapíname práčku len plnú. Tiež sme prešli na LED žiarovky a úplne vypli spotrebiče, ktoré nepotrebujú byť v zásuvke nonstop.

evansova
24. nov 2025

Ako mladý manželský pár sme mali rozpočet veľmi obmedzený, šetriť som musela. Zásadne som varila a piekla doma. To by ale nestačilo. Mali sme tri dcéry, bolo ich treba obliecť. V prvom rade som našetrila na šijací stroj, všetko oblečenie som sila doma. Neskôr so kúpila aj pletaci stroj. Sila som a omietka aj keď už boli dospelé
Látky som kupovala v bazáre, napr. na tri letné sukne za 9 korún. Dvom starším som ušila aj svadobné šaty, keď sa vydávala najmladšia už boli požičovne, našťastie.
Sila som po nociach. Ale oplatilo sa, dokázali sme ušetriť aj pre dcéry, aby z domu nešli z prázdnymi rukami.
Na druhej strane, už desiatky rokov nechcem šijací ani pletaci stroj ani vidieť!

matricia
24. nov 2025
@evansova

Ako mladý manželský pár sme mali rozpočet veľmi obmedzený, šetriť som musela. Zásadne som varila a piekla doma. To by ale nestačilo. Mali sme tri dcéry, bolo ich treba obliecť. V prvom rade som našetrila na šijací stroj, všetko oblečenie som sila doma. Neskôr so kúpila aj pletaci stroj. Sila som a omietka aj keď už boli dospelé
Látky som kupovala v bazáre, napr. na tri letné sukne za 9 korún. Dvom starším som ušila aj svadobné šaty, keď sa vydávala najmladšia už boli požičovne, našťastie.
Sila som po nociach. Ale oplatilo sa, dokázali sme ušetriť aj pre dcéry, aby z domu nešli z prázdnymi rukami.
Na druhej strane, už desiatky rokov nechcem šijací ani pletaci stroj ani vidieť!

@evansova Moja teta a mama si ušili svadobné šaty samy, teta sa vyučila za krajčírku

ekira1
24. nov 2025
@evansova

@evansova moja mama mala pletací stroj, tuším dopleta. Skúšala som, ale nešlo mi to.

evansova
25. nov 2025
@ekira1

@evansova moja mama mala pletací stroj, tuším dopleta. Skúšala som, ale nešlo mi to.

@ekira1 Áno, Dopleta. Najprv som mala jednolôžková, potom dvojlozkovy a na tom sa dalo upliesť všetko..Dcéra chcela pulóver z Benetonu za 200 korún. Za štyri hodiny som uplietla a zosila. Šla v ňom na diskotéku a kamarátky si mysleli, ži si ho kúpila v Benetone. Stal má cca 40 korún.

evansova
25. nov 2025
@matricia

@evansova Moja teta a mama si ušili svadobné šaty samy, teta sa vyučila za krajčírku

@matricia Ja som sa učila z knihy Skola domáceho šitia Autori Kaiser a Kaizerova. Vynikajúca, blbovzdorna, od vytvorenia strihu podľa nameraných mier, úpravy strihu, vypracovanie, oprava ak niečo nesedí...

Strana
z4