icon

Ako najefektívnejšie usporiť peniaze v domácnosti?

Dnes o 06:42

Kde a ako najviac usetrite? Ja som na rodicaku,muz zaraba celkom fajn,ale aj tak sa stane niekedy ze ku koncu mesiaca nemame nic,dm objednavam raz za mesiac (130-160€) podla toho ci kupujem kozmetiku ako sprchace atd.(vzdy sa snazim lacnejsie kupovat aj vyzivy,sprchove gely..)za tyzden minieme tak 60-70€ za stravu,na vylety sa snazime chodit aspon raz za mesiac ale nic tam nekupujem max maly suvenir pre malu,platime hypo 560€ budeme musiet refinancovat a zobrat uver na strechu,uz teraz sa toho bojim ako to budeme zvladat,(a to by sme chceli este druhe dieta,ale teda neviem v dnesnej ekonomike)proste akokolvek sa snazim usetrit moc nevieme

Strana
z4
anonym_eb828c
Dnes o 13:04
@anonym_bc5a0b

@tenerifka prijem chlapa 2200€ plus rodičovsky je ok na prežie? Pri hypotéke 560€ je to podľa mňa nádherný rodinný príjem z ktorého by mali bez problémov ušetriť.

@anonym_bc5a0b a čo hypotéka je jediný výdaj?energie, benzín, strava sú ďalšie vyššie výdaje
Podľa mňa nezmyselne veľa platíte poistky a šetrenie.A druhá vec nedá sa mať všetko aj stravu, šetriť s jedným príjmom.Ale aj tak minies veľa na tú drogériu úplne zbytočne.Ide letná sezóna musíš naučiť dieťa jesť ovocie bola by škoda nevyužiť to.
Podľa mňa zase malo míňate na stravu a mužovi mäso treba priemerne stojí 5-6 eur kg z toho urobíš obedy na 2 dni, ak nie viac.Ty ani nevieš koľko muž prejde v práci to bude min.200 eur možno fajčí?Za benzín si napísala dosť to by musel denne jazdiť ďaleko.Ten príjem s tvojim RD a prípravkami nie je tak zlý asi len musíš lepšie hospodarit

anonym_bc5a0b
Dnes o 13:26
@anonym_eb828c

@anonym_bc5a0b a čo hypotéka je jediný výdaj?energie, benzín, strava sú ďalšie vyššie výdaje
Podľa mňa nezmyselne veľa platíte poistky a šetrenie.A druhá vec nedá sa mať všetko aj stravu, šetriť s jedným príjmom.Ale aj tak minies veľa na tú drogériu úplne zbytočne.Ide letná sezóna musíš naučiť dieťa jesť ovocie bola by škoda nevyužiť to.
Podľa mňa zase malo míňate na stravu a mužovi mäso treba priemerne stojí 5-6 eur kg z toho urobíš obedy na 2 dni, ak nie viac.Ty ani nevieš koľko muž prejde v práci to bude min.200 eur možno fajčí?Za benzín si napísala dosť to by musel denne jazdiť ďaleko.Ten príjem s tvojim RD a prípravkami nie je tak zlý asi len musíš lepšie hospodarit

@anonym_eb828c celkové výdavky vrátane hypotéky majú vo výške 1800€. Veď to tu napísala. Napriek tomu im na konci mesiaca nič nezostane. Nechápem ako. Pointa toho, prečo som napísala výšku hypotéky je, lebo je to výdavok, ktorého výšku už až tak neovplyvníš, plus majú nízku splátku na dnešnú mladú rodinu. Nikde som nenapísala, že majú jediný výdavok hypotéku.

anonym_eb828c
Dnes o 13:42

@anonym_autor to, čo môžeš v lete sú výživy nakúpiť marhule, broskyne, slivky zamraziť, alebo spraviť výživu.V globále to nie je veľa za drogériu, lebo ti veci vydržia aj dlhšie.Len to je ešte ďalšia drogéria tablety do umývačky, aviváž, prášok, wc papier.Ked jeden plat chyba nemôžeš mať aj arašidové maslo, dobrú stravu aj aj....ja ti rozumiem povieš si a čo nekúpim si raw tyčinku, alebo tričko, ale nemôžeš potom toľko ušetriť.To, čo má muž potom nadčasy ste mohli šetriť.Stishni si appku kde si budeš zapisovať každý výdaj do sekcií potraviny, drogéria a uvidíš kde miznú peniaze.V tejto situácii by som hypo nenavysovala, lebo to bude ešte horšie

anonym_f4ac0f
Dnes o 13:45

@anonym_autor nakupujes hlupo a nakupujes blbosti. datle, horku coko,arasidovu pastu, tycinky-ked uz- kupuj len v akcii v normalnom retazci. Takisto hubky. Olienky do vody, to neviem co je. Obmedz pouzivanie sprchacu a mydla.
Ked neviete koncom mesiaca vyzit, tak proste nekupujem taku drahu somarinu ako datle. To je zakladny zdravy rozum

anonym_eb828c
Dnes o 14:41
@anonym_f4ac0f

@anonym_autor nakupujes hlupo a nakupujes blbosti. datle, horku coko,arasidovu pastu, tycinky-ked uz- kupuj len v akcii v normalnom retazci. Takisto hubky. Olienky do vody, to neviem co je. Obmedz pouzivanie sprchacu a mydla.
Ked neviete koncom mesiaca vyzit, tak proste nekupujem taku drahu somarinu ako datle. To je zakladny zdravy rozum

@anonym_f4ac0f plienky do vody sú to...sprchace za euro nie sú položka, ďatle sú zdravé a asi si robí kaše s arasidovyn maslom.Zase si nekúpi šminky, topánky atď..na strave by som nešetrila.Bud nebudem šetriť a platiť poistky, alebo sa čudovať kde sú peniaze.Bezny život je drahy strava, lekáreň ja si myslím, že hospodária normálne vzhľadom k platu aj kúpia, ale na ušetrenie väčšej sumy to nie je,

natalka13
Dnes o 14:45
@anonym_eb828c

@anonym_f4ac0f plienky do vody sú to...sprchace za euro nie sú položka, ďatle sú zdravé a asi si robí kaše s arasidovyn maslom.Zase si nekúpi šminky, topánky atď..na strave by som nešetrila.Bud nebudem šetriť a platiť poistky, alebo sa čudovať kde sú peniaze.Bezny život je drahy strava, lekáreň ja si myslím, že hospodária normálne vzhľadom k platu aj kúpia, ale na ušetrenie väčšej sumy to nie je,

@anonym_eb828c usetrili by na domacej strave, nie prikrmy menucka v praci....aj na drogerii ono sa to nezda ak vsetko spocita. Hold kym nechodi ona do prace a chcu usetrit, musia na niecom setrit.

anonym_f4ac0f
Dnes o 15:17
@anonym_eb828c

@anonym_eb828c maliny su zdrave ale nekupujem ich za vysoke ceny mimo sezony, hlavne ak nasledne na konci mesiaci nevychadzam.
Zdrave jedlo sa da kupovat aj racionalne.
Datle ked uz musi mat, nech vystihne akciu v Kauflande

anonym_ef023b
Dnes o 15:48
@anonym_bc5a0b

@anonym_ef023b ja sa najmä čudujem tomu, že má chlap priemerný príjem 2200€, ona poberá rodičovský, výdavky majú vo výške 1800€ a na konci mesiaca im nič nezostne.

@anonym_bc5a0b no pri takom hospodárení je to ešte aj málo

Strana
z4