Ako obmedziť neustály pocit hladu a nemíňať peniaze len na jedlo?
Ahojte, mám problém. Stále by som len jedla. Ja často cítim veľký hlad a musím niečo jesť... a nechcem toľko jesť, naozaj to ide do peňazí. V prvom rade, nemám nadváhu, osobne nejem žiadne sladkosti a somariny, ale moje telo si stále niečo pýta a už mám toho dosť. Naozaj mám pocit, že zarábam iba na jedlo. Po raňajkách už o pol hodinu mám chuť na jablko, o pol hodinu na pomaranč, potom na kúsok syra, potom na nízkotučný jogurt, potom si dám obed a po obede dostanem chuť na ovocie, potom zase na jogurt, potom okolo tretej na celozrnný chlebík so šunkou a zeleninou, potom pomaranč, na večer mäso, zelenina, nejaká ľahká príloha, potom okolo 19.00 zase mám chuť na syr alebo jogurt, alebo cottage cheese, a po 20,00 ešte bežne idem smer jablko, pomaranč, iné ovocie. A keď nejem, tak pijem čaj, alebo vodu. Mám pocit, že len stále do seba niečo tlačím. A nechcem to. Obťažuje ma to. Ale chytí ma taký vlčí hlad, že musím. Pls ako prestať toľko jesť? Chcem iba raňajky, obed, večeru. Môj život sa točí len okolo jedla. Už mám toho dosť ... mám roztiahnutý žalúdok. Ešte štastie, že jem skôr zdravšie potraviny, ale aj tak. Toto sa nedá...
@anonym_autor toto mam aj ja 🤣. Ako keby si o mne pisala. Zalezi od toho ci sa viac hybes. Ja ked mam kludny den, tak tolko “nezeriem”😄. Ale keby som nieco nezjedla bola by som nervozna a to mi za to nestoji aby moji doma trpeli
Keď sa celý deň hýbeš, pracuješ psychicky telo potrebuje energiu...skús zmeniť potraviny za tie s vyšším obsahom bielkovín...ale jest len raňajky obed a večeru je podla mna málo to je týranie samej seba veď norma je 5 x za deň ...teraz si zdrava možno keď budeš bojovať proti sebe začneš chorlavieť.....počuvaj svoje telo ...problem máš skôr v hlave....jesť musíme, potraviny sú drahe a preto mam slievky, zajace a kus pola...aj si zamakám a aj mam zdrave jedlo....Vsetko to je o životnom štyle...skús sa na to vsetko pozrieť do hlbky...pozri Pavlinu Bulguri...Neviem ci máš rodinu, deti...hobby...
@anonym_8c76d6 zial po liecbe som dostala alergicku reakciu a po 3 dnoch sme to ukoncili s tym, ze nateraz to lekar nechce riesit.
@anonym_autor navyse uplne ignorujes fakt, ze to moze byt aj zavislost na jedle. Vobec ta to nenapadlo, ze toto moze byt pricina?
@anonym_autor neuraz sa, ale ty si posadnuta jedlom. Dokonca az tak, ze v tej prestavke medzi jedlom na to myslis a vo volnom case nakupujes jedlo a teraz o tom aj stale pises. Je to podla mna zcasti aj psychicky problem.
@martinkatinka urcite to je psychika. 2x sa jej pytam, ci si nevie / neskusi povedat, ze “teraz jest nebudem, dam si o 30min” a ona nic na to. Asi by to bolo pre nu nezvladnutelne z psychickeho hladiska. Proste musi. Je to zavislost.
@martinkatinka urcite to je psychika. 2x sa jej pytam, ci si nevie / neskusi povedat, ze “teraz jest nebudem, dam si o 30min” a ona nic na to. Asi by to bolo pre nu nezvladnutelne z psychickeho hladiska. Proste musi. Je to zavislost.
@simsalabim vsetkym ostatnym odpoveda, debatuje, ale fakt, ze by to mohla byt zavislost, uplne odignoruje. Aj toto je signal.

okrem ineho vela cvicis, telo potom vela pyta. ja ked mam den, ze necvicim, tak pohoda, a ked som hoci len hodku v posilke, tak sa neviem dojest. a ty cvicis takmer kazdy den. tym nehovorim, ze nemas cvicit, ale treba tomu prisposobit jedlo. a menej ovocia by som jedla na tvojom mieste.