icon

Ako sa uskromniť s 300 eurami do konca mesiaca?

9. sep 2025

Ahojte, nastala mi taká situácia. Mala som menšiu výplatu a po zaplatení všetkého ( povinného ) mi zostalo 300€ na vyžitie do 8.10.

Máte prosím nejaké rady ako sa uskromniť, alebo kde sa dá ušetriť? Na tento mesiac som zrušila aj netflix čo som mala, tv inak nemám.

natalka13
9. sep 2025

Antiperspirant pouzivas kolkokrat denne? 3x?

autor
9. sep 2025
@natalka13

Antiperspirant pouzivas kolkokrat denne? 3x?

@natalka13 zakaždým keď sa začnem cítiť zle

sisaka
9. sep 2025

Ježiši Kriste, ďalšia vymyslená téma. Začne sa pri A a končí sa B, keď odpovede nesedia do krámu a diskusia bude krátka (jasné, v pohode vyžiješ, aký máš problém) postupne sa prilievajú informácie - nakoniec je z toho osamelá žena bez kamarátov, rodiny, žijúca na kraji sveta, kde nechodia autobusy, najbližšie do civilizacie je hodina autom po diaľnici, samozrejme na benzín minie takmer celú výplatu, mačka potrebuje špeciálnu stravu a autorka používa počas celého dňa v pravidelných intervaloch antiperspirant, ktorý bežne ľudia použijú 1-2 x za deň, vyleje na seba litre sprcháča a tak sa tieto dve položky stávajú Nezanedbateľnou čiastkou denného! rozpočtu. Ešte pár strán a keď diskusia začne skapínať tak sa dozvieme že autorka má celiakiu, alergie alebo je na inom špeciálnom stravovaní.

@anonym_autor nudíš sa? Či vypisovanie blbosti ťa živí? Ak nie a reálne nie si schopná si nakúpiť z danej sumy potraviny , tak popros niekoho, kto vie narábať s peniazmi, nech ti nakúpi alebo popros nejakeho kolegu, nech pre teba v práci vyhlási zbierku na potraviny a hygienické potreby, určite ťa nenechajú umrieť hladom a smradľavú.

natalka13
9. sep 2025
@anonym_autor

@natalka13 zakaždým keď sa začnem cítiť zle

@anonym_autor a vies co je antiperspirant a naco sa pouziva?

anonym_49255b
9. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_49255b posielal som na inzeráty uz dávnejšie, no nikto sa neozval. 🤷🏽‍♀️

@anonym_autor tak neposielaj inzeráty a choď sa spýtať osobne. Zamestnávatelia za tebou neprídu, ty choď za nimi. Keby mi hrozil nedostatok financií, tak obehnem reťazce, tam neustále hľadajú.

weleda123
9. sep 2025
@anonym_autor

@weleda123 lebo do dedín u nás nevozia

@anonym_autor divné. Lebo kamoška býva na dedine a objednáva a aj babke som už na dedinu objednávala.

autor
9. sep 2025
@sisaka

Ježiši Kriste, ďalšia vymyslená téma. Začne sa pri A a končí sa B, keď odpovede nesedia do krámu a diskusia bude krátka (jasné, v pohode vyžiješ, aký máš problém) postupne sa prilievajú informácie - nakoniec je z toho osamelá žena bez kamarátov, rodiny, žijúca na kraji sveta, kde nechodia autobusy, najbližšie do civilizacie je hodina autom po diaľnici, samozrejme na benzín minie takmer celú výplatu, mačka potrebuje špeciálnu stravu a autorka používa počas celého dňa v pravidelných intervaloch antiperspirant, ktorý bežne ľudia použijú 1-2 x za deň, vyleje na seba litre sprcháča a tak sa tieto dve položky stávajú Nezanedbateľnou čiastkou denného! rozpočtu. Ešte pár strán a keď diskusia začne skapínať tak sa dozvieme že autorka má celiakiu, alergie alebo je na inom špeciálnom stravovaní.

@anonym_autor nudíš sa? Či vypisovanie blbosti ťa živí? Ak nie a reálne nie si schopná si nakúpiť z danej sumy potraviny , tak popros niekoho, kto vie narábať s peniazmi, nech ti nakúpi alebo popros nejakeho kolegu, nech pre teba v práci vyhlási zbierku na potraviny a hygienické potreby, určite ťa nenechajú umrieť hladom a smradľavú.

@sisaka vieš, možno by som sa pousmiala nad tým keby to čítam z druhej strany. No bohužiaľ to vymyslené nieje a na nejakú moju obhajobu tu nepotrebujem dávať foto zostatku na mojom účte. Neveim ako usudzuješ že som osamelá a neveim čo všetko si tam vypísala. 🙂 A ano bus mi chodi moc skoro, pred prácou by som mala 3 a pol h prestoj. Ano mačka potrebuje hypoalergenne granule, nepotrebujem aby sa jej niečo stalo.. nekupujem jej ich len tak. A ano antiperspirant používam pravidelne 😄 na to nevidím vôbec nič zlé. A nie nemám žiadne alergie na jedlo ani nič podobne, takže zasa mimo

Nie nebaví sa sa dostať do takejto situácie a bola by som možno aj rada keby ma niekto platí za písanie 😄 kde píšem že niesom schopná nakúpiť zo sumy čo zostane? Ja sa tu pýtam kde sa dá ušetriť a ako.

anonym_4e7315
9. sep 2025
@anonym_autor

@sisaka vieš, možno by som sa pousmiala nad tým keby to čítam z druhej strany. No bohužiaľ to vymyslené nieje a na nejakú moju obhajobu tu nepotrebujem dávať foto zostatku na mojom účte. Neveim ako usudzuješ že som osamelá a neveim čo všetko si tam vypísala. 🙂 A ano bus mi chodi moc skoro, pred prácou by som mala 3 a pol h prestoj. Ano mačka potrebuje hypoalergenne granule, nepotrebujem aby sa jej niečo stalo.. nekupujem jej ich len tak. A ano antiperspirant používam pravidelne 😄 na to nevidím vôbec nič zlé. A nie nemám žiadne alergie na jedlo ani nič podobne, takže zasa mimo

Nie nebaví sa sa dostať do takejto situácie a bola by som možno aj rada keby ma niekto platí za písanie 😄 kde píšem že niesom schopná nakúpiť zo sumy čo zostane? Ja sa tu pýtam kde sa dá ušetriť a ako.

@anonym_autor mna len zaujima z tohto vsetkeho, ci ta macka ma potvrdenu diagnozu, alebo sama si sa rozhodla jej davat tie granuly

anonym_bb19f2
9. sep 2025

Ale to sú také sračky, ja tie bývam pri Púchove a normálne sa dá z každého smeru dostať aj busom bez toho aby si mala 3,5h prestoj…neviem načo sa pýtaš keď žiadna rada nie je dobrá… tak si nákup hypoalergenne granule a budete ich mať s mačkou na večeru spolu.

autor
9. sep 2025
@anonym_4e7315

@anonym_autor mna len zaujima z tohto vsetkeho, ci ta macka ma potvrdenu diagnozu, alebo sama si sa rozhodla jej davat tie granuly

@anonym_4e7315 ano má potvrdenú alergiu na dosť veci 🙂 sama by som sa isto nerozhodla

autor
9. sep 2025
@anonym_bb19f2

Ale to sú také sračky, ja tie bývam pri Púchove a normálne sa dá z každého smeru dostať aj busom bez toho aby si mala 3,5h prestoj…neviem načo sa pýtaš keď žiadna rada nie je dobrá… tak si nákup hypoalergenne granule a budete ich mať s mačkou na večeru spolu.

@anonym_bb19f2 oka asi bývaš lepšie ako ja 🙂

som_realistka
9. sep 2025

Z 300 e to zvladnes velmi dobre. Obedy mas v praci, alebo si varis? Ak si varia, sadni si vecer a priprav si jedalny listok. Pozri si po ceste z prace ake mas obchody a spis si zoznam, aby si zbytocne nebehala po obchodoch. Usetris benzin aj financie, ked urobis jeden velky nakup za dva tyzdne a potom uz len pecivo na ranajky. Napr z kurata vies urobit 4 porcie perkeltu zo stehien, z jedneho prsa rizoto dve porcie a zostane ti prso to su take dva kuracie rezniky. Proste porozmyslaj. Jedna osoba s mackou z 300E vyziju velmi pekne, a este sa macke ujde kus masa z kurata😃 my sme traja + 6ks zvierat, teraz napr varim fazulovu polievku na kyslo odhadom 8 porcii 4E, musaka 10 porcii 17 E aj so spotrebou elektriny na pecenie a umyvanie riadu😃.

anonym_49255b
9. sep 2025

Kúp si detské mydlo, stojí do 90 centov. Antiperspirant tak 3- 4 eurá. To je 5 eur. To ťa finančne položí? Alebo teda sprcháč a antiperspirant. Keď to preženiem, je to 10 eur. Tiež si myslím, že sa tu niekto baví len tak z nudy.

anonym_6dd2b5
9. sep 2025

@anonym_autor Prepáč, ale nerozumiem, prečo niekto, kto žije sám s mačkou a pracuje a nikdy sa údajne nedostal do takejto finančnej situácie, má úplne všetky peniaze mimo aktuálnej výplaty fixované na 2 roky a nemá aspoň sporiaci podúčet pre takéto prípady...
Tiež som povolené prečerpanie na účte nikdy nevyužila, ako píšeš aj ty, ale mám na sporiacom vždy rezervu min. 300€ a aspoň 50€ v hotovosti, okrem úspor. (Žijem s dieťaťom.)
A čo sa týka toho ušetrenia na doprave, ak tam nechodí autobus, nedá sa ti odviezť autom niekam na stanicu a ísť do práce vlakom?
80€ na stravu na mesiac je fakt dosť málo, ale ak máš ako píšeš v mrazničke 2x mäso (beriem to, že nie plátok, ale napr. po polkile) a určite doma v zásobe cestoviny, múku, ryžu... Dá sa zvládnuť aj to. Držím palce. A do budúcna skús pouvažovať o "voľnej" iurcitej rezerve.

sisaka
9. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor takže zázrakom ti tento mesiac ostáva len 300 eur, neodkladala si si ani cent z výplat (samozrejme len na termínovaný účet), doma ti došli všetky zásoby potravín - od ryže cez cestoviny až po strukoviny a musíš kompletne všetko nakúpiť vrátane sprchoveho a deodorantov. Doteraz si s peniazmi dokázala normálne hospodáriť, nakupovať variť a práve tento mesiac si zabudla ako vyžiť z toho, čo zarobíš a potrebuješ MK aby ti poradil ako vyžiť…. No jasné…

A keď už teda nie si osamelá, tak hádam sa ti priateľ, rodina, či dobrá kamarátka zložia na chleba, vrecko zemiakov, či ti prinesú navareny obed, pozvú k sebe či do reštaurácie na obed, večeru.
Hovorí sa, že v núdzi poznáš priateľa, ja ich síce nemám stovky, ale tých pár, čo mám by ma uživili aj pól roka, nie jeden mesiac a som si istá, že by ma od hladu nenechali umrieť ani kolegovia…

Ak nemáš peniaze na život na lazoch treba sa presťahovať niekde blízko k robote a môžeš predať auto a chodiť do roboty peši.

autor
9. sep 2025
@anonym_49255b

Kúp si detské mydlo, stojí do 90 centov. Antiperspirant tak 3- 4 eurá. To je 5 eur. To ťa finančne položí? Alebo teda sprcháč a antiperspirant. Keď to preženiem, je to 10 eur. Tiež si myslím, že sa tu niekto baví len tak z nudy.

@anonym_49255b kde som napísala že by ma to položilo?

autor
9. sep 2025
@sisaka

@anonym_autor takže zázrakom ti tento mesiac ostáva len 300 eur, neodkladala si si ani cent z výplat (samozrejme len na termínovaný účet), doma ti došli všetky zásoby potravín - od ryže cez cestoviny až po strukoviny a musíš kompletne všetko nakúpiť vrátane sprchoveho a deodorantov. Doteraz si s peniazmi dokázala normálne hospodáriť, nakupovať variť a práve tento mesiac si zabudla ako vyžiť z toho, čo zarobíš a potrebuješ MK aby ti poradil ako vyžiť…. No jasné…

A keď už teda nie si osamelá, tak hádam sa ti priateľ, rodina, či dobrá kamarátka zložia na chleba, vrecko zemiakov, či ti prinesú navareny obed, pozvú k sebe či do reštaurácie na obed, večeru.
Hovorí sa, že v núdzi poznáš priateľa, ja ich síce nemám stovky, ale tých pár, čo mám by ma uživili aj pól roka, nie jeden mesiac a som si istá, že by ma od hladu nenechali umrieť ani kolegovia…

Ak nemáš peniaze na život na lazoch treba sa presťahovať niekde blízko k robote a môžeš predať auto a chodiť do roboty peši.

@sisaka ja som ale nikdy nenapisala že mám prazdnu chladničku a nemám doma žiadne potraviny. Prečítaj si poriadne príspevok 🙂

sisaka
9. sep 2025
@anonym_autor

@sisaka ja som ale nikdy nenapisala že mám prazdnu chladničku a nemám doma žiadne potraviny. Prečítaj si poriadne príspevok 🙂

@anonym_autor tak potom čo nariekaš? Nikto ti do chladničky/mrazničky/komory nevidí. Možno tam máš potravín aj na pól roka. Navar z toho, čo máš kúpené. Čo iné chceš počuť? Či hocičo, len aby debata neskapala.

autor
9. sep 2025
@sisaka

@anonym_autor tak potom čo nariekaš? Nikto ti do chladničky/mrazničky/komory nevidí. Možno tam máš potravín aj na pól roka. Navar z toho, čo máš kúpené. Čo iné chceš počuť? Či hocičo, len aby debata neskapala.

@sisaka nemusis písať nič 🙂 no stále si niečo nájdeš. Niektoré baby mi tu dobre podriadili, za čo im ďakujem. Svojom spôsobom sa nemuselo do témy prispievať už na 2. Stránke

sisaka
9. sep 2025

@anonym_autor ahá, no ešte že ti niekto poradil, že nemáš kupovať sladené vody, sladkosti a máš variť z lacných surovín. Tak to som rada, že ťa zachránili tieto rady, ktoré teba samotnú nenapadli.

autor
9. sep 2025
@sisaka

@anonym_autor ahá, no ešte že ti niekto poradil, že nemáš kupovať sladené vody, sladkosti a máš variť z lacných surovín. Tak to som rada, že ťa zachránili tieto rady, ktoré teba samotnú nenapadli.

@sisaka keby čítaš, vieš aké rady padli. Ako napríklad spraviť si zoznam varenia na celý mesiac a prepočítať cenu potravín 🙂 to padlo vhod

letfenixa
9. sep 2025
@anonym_autor

@sisaka keby čítaš, vieš aké rady padli. Ako napríklad spraviť si zoznam varenia na celý mesiac a prepočítať cenu potravín 🙂 to padlo vhod

@anonym_autor keď rady nechceš, tak ich nepýtaj. Ak ich pýtaš, nevysmievaj sa z nich.
Na antiperspirante si môžeš prečítať, koľko hodín účinkuje, to nie je indulona, aby som ho často používala. A tiež by ma zaujímala dedina v okrese Púchov s tak zlými spojmi.

anonym_135d7e
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor neverim ze toto ta ozaj nenapadlo, bez toho aby si musela pisat na MK 🙂 to su take kalerabiky...

anonym_135d7e
10. sep 2025
@letfenixa

@anonym_autor keď rady nechceš, tak ich nepýtaj. Ak ich pýtaš, nevysmievaj sa z nich.
Na antiperspirante si môžeš prečítať, koľko hodín účinkuje, to nie je indulona, aby som ho často používala. A tiež by ma zaujímala dedina v okrese Púchov s tak zlými spojmi.

@letfenixa dufam ze uz je tak znala ze ich am aspon bez hlinika , lebo moc zdrave deodoranty ozaj nie su....😂

anonym_135d7e
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor po precitani celej diskusie si pre mna obycajny troll.

natalka13
10. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor fakt? kolko mas rokov?

anonym_86bca8
11. sep 2025

Skús chatgpt nech ti urobí jedálniček do 150e na mesiac a asi by som dala aj to precerpanie účtu 100e..ja by som pri takých podmienkach tiež nevyzila takže ťa chápem

strongi
11. sep 2025

Čo sa tu navážate do mačky. Tiež mám psa a prestal tolerovať granule, to ho mám akože vyhodiť, lebo zrazu potrebuje konzervy, ktoré sú drahšie? Sa zamyslite, že to zviera nedáte preč, lebo zrazu problém, keď ho máte xy rokov. A autorke iba toľko, chvíľu sa uskromní a bude dobre.

anonym_86bca8
12. sep 2025
@strongi

Čo sa tu navážate do mačky. Tiež mám psa a prestal tolerovať granule, to ho mám akože vyhodiť, lebo zrazu potrebuje konzervy, ktoré sú drahšie? Sa zamyslite, že to zviera nedáte preč, lebo zrazu problém, keď ho máte xy rokov. A autorke iba toľko, chvíľu sa uskromní a bude dobre.

@strongi tu empatiu nehľadaj na tomto fóre 🫤

anonym_86bca8
12. sep 2025

Kúpila by som lacnejší sprchac aj antiperspirant, mačka má aký problém? Ak s trávením tak by som pozrela lacnejšie granule hypoalergénne..sú aj za 20€
Chatgpt ti kľudne urobí jedálniček do 150€ no a ten benzín..fakt sa nedá autobusom alebo vlakom? Kam dochadzas?