icon

Ako šetriť z výplaty, keď mi skoro nič neostáva?

24. okt 2025

Poraďte ako mám našetriť z výplaty keď skoro nič mi neostáva navyše?
Zarobím 1100 v čistom, v tom je zarátané aj DB 200 eur.Plus 120 eur rodinné, máme 2 deti. Manžel zarobí tiež tisícku.
Platíme hypotéku, energie plyn elektrika voda smeti kredit na mobil. Na stravu dám 600-700 eur mesačne v tom je aj zaratana drogéria. Benzín 250 mesačne.
Aj si doprajeme deťom výlety, oblečenie, hračky, knižky.
Sebe moc nekupujeme nič.
Mesačne viem si odložiť 50-100 eur. To beriem ako rezervu keby sa niečo pokazilo doma nejaký spotrebič alebo zubárka a pod.
Všade píšu že máme šetriť si na dôchodok no ako keď z výplaty moc si nemôžme vyskakovať keď všetko zaplatíme?

Strana
z8
doriiis
24. okt 2025

Tak snáď si na dôchodok šetris v druhom a hlavne treťom pilieri. Šetriť si na dôchodok ,, do ponožky" je blbost

autor
24. okt 2025
@doriiis

Tak snáď si na dôchodok šetris v druhom a hlavne treťom pilieri. Šetriť si na dôchodok ,, do ponožky" je blbost

@doriiis Mám druhý a tretí pilier no okrem toho nič našetrené.

doriiis
24. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ... Jaj tak tak povedz. Že nemáš našetrenu zeleznu rezervu. No vždy lepšie 50 - 100 € ako nič. Potrebujete zvýšiť príjem. Ine sa nedá robit

anonym_e3089b
24. okt 2025

@anonym_autor benzin 250 je vcelku dost... tam sa neda nieco stiahnut dole? Inac teda asi vramci relativne nizkych prijmov robis vsetko dobre...

anonym_fee33f
24. okt 2025

@anonym_autor máte nízky príjem, ináč ako jeho zvýšením si nepomôžete.

pribinak
24. okt 2025

250 eur na benzín pri vašom prijeme je šialenstvo
Prečo miniete tak veľa?

anonym_c19198
24. okt 2025

@anonym_autor v dnesnej dobe si ludia s obycajnymi profesiami nemozu vyskakovat. A politici ziju v inej financnej dimenzii, takze ich to netrapi.

anonym_f15789
24. okt 2025

Chcela som napísať ze strava veľa ale mate dve deti tak to ok
Takže ten benzin je dosť a potom jedine zvýšiť príjem

anonym_6f3a04
24. okt 2025

Namiesto troch výletov napríklad dva. Na výletoch nič nekupovať. Knižky z knižnice a z bazaru. Hračky tiež z druhej ruky. Benzín - nevoziť sa pre každý prd, tam kde sa dá, ísť pešo. Jazdy plánovať tak, že cestou vybavím viac vecí. Podľa toho, čo píšeš by som ja ešte vedela usetriť.

nyusika
24. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak z takychto platov, zial, pro dvoch detoch naozaj neusetris.
nie je sanca zarabat viac ?

ja by som energou a cas venovala skor tomu, ako mat vyssi prijem.
ako snahe setrit z takto nizkych platov

anonym_6f3a04
24. okt 2025

Predpokladám, že obaja chodíte autom do roboty. My sme s mužom chodili tiež, každý na svojom. Muž jedného dňa , že bude chodiť busom. Vyskúšal a pasuje mu to. Máme cca 50 eur k dobru. Plus ďalšie peniaze na údržbu vozidla.

laskonkaa1
24. okt 2025

Aj 50-100eur je peniaz, stále lepšie ako nič. Ale ak chcete ešte viac ušetriť, tak benzín jednoznačne. A darčeky, knižky, výlety, oblečenie pre deti. Nepotrebujú každý mesiac nové veci. Výlet zredukujte na jeden mesačne. Skôr sa snažte ísť lowcost, do prírody, atd.

anonym_62b089
Autor odpoveď zmazal
natalia328
24. okt 2025

Ja tiež zarabam ako ty + rodinne 60€. Ale stále pozeram či nenajdem ešte nejaku prácu pomimo.Muž ale zarobí cez 2tis
Najviac vieme ušetriť na jedle, isť podľa zoznamu čo budem variť a nekupujem pomimo blbosti . Na nakup chodíme vždy v sobotu na celý týžden, ak niečo chýba napr smotana ktoru zabudnem ideme na mini nakup. Ale teda sme 2 + dcera
Muž prevozí tiež okolo 200e čo mu chcem skresať, lebo ako pišu baby ide tam a tam lebo ma volno a vozí sa ...

anonym_89ba32
24. okt 2025

pozeraj letáky - akcie a skús variť podľa toho. do obchodu so zoznamom. na výletoch nekupuj predražené blbosti.
naše výlety sú do prírody v blízkom okolí. turistika. Lyžujeme v najbližšom lyž. stredisku - 2-3 hod a ideme domov.

anonym_c32526
24. okt 2025

Pozriet sa na pravidelne platby, telka, internet, telefony, sluzby, vsetko treba vam a za taku sumu? Ked kdesi najdes 20e mesacne, neZda sa to, ale ked to zratas este s niecim, tak rocne sa to nazbiera
Obedy su domace ci v skole/skolke/praci.. lebo na strave sa da dooost usetrit
A vzhľadom na benzin, tipujem, ze chodite do práce a skol.zariadenia, takze doma ste asi menej.. cize aj tej drogerie ide pomenej, aj jedla
Výlety su fajn, zvazit vstupne a jedlo a pitie.. nekupovať, urobit domace

anonym_74761f
24. okt 2025

V dnešnej dobe jedine zvýšiť príjem. Ja už tiež rozmýšľam co robím zle, niekedy sme vedeli odložiť na 2 menšie dovolenky v roku , teraz bez šance. Na benzín dávame tiež okolo 250 eur ak nie viac. Ja dochádzam za prácou. A manžel je živnostník ten jazdí vkuse. Este ak ti treba voziť deti na krúžky, do školy... 🙂

autor
24. okt 2025
@pribinak

250 eur na benzín pri vašom prijeme je šialenstvo
Prečo miniete tak veľa?

@pribinak Lebo obaja cestujeme do práce a obaja na iný smer.

anonym_7597a9
24. okt 2025

@anonym_autor mame to podobne, zdravotnictvo, skolstvo, tam sa plat uz zvysit neda, jedine brigada naviac. A to zatial nechceme, cas je prednejsi.
Oblecenie bazarove (jedine topanky a spodne pradlo nove), knihy z kniznice, jedno dieta = jeden darcek na Vianoce a narodky, my s muzom si davame len drobnosti, vylety nizkonakladove v okoli verejnou dopravou alebo peso. Nechodime na dovolenky, do kina, do restiky, na kupaliska.
Zatial sa nam dari odkladat bokom.

autor
24. okt 2025
@anonym_6f3a04

Namiesto troch výletov napríklad dva. Na výletoch nič nekupovať. Knižky z knižnice a z bazaru. Hračky tiež z druhej ruky. Benzín - nevoziť sa pre každý prd, tam kde sa dá, ísť pešo. Jazdy plánovať tak, že cestou vybavím viac vecí. Podľa toho, čo píšeš by som ja ešte vedela usetriť.

@anonym_6f3a04 Na výlety keď ideme berieme z domu jedlo a pitie alebo chodíme do prírody to je zadarmo. Vozime sa len do roboty a na výlety keď ideme plus na nákupy.

autor
24. okt 2025
@nyusika

@anonym_autor tak z takychto platov, zial, pro dvoch detoch naozaj neusetris.
nie je sanca zarabat viac ?

ja by som energou a cas venovala skor tomu, ako mat vyssi prijem.
ako snahe setrit z takto nizkych platov

@nyusika Tu v okolí není kde sa zamestnať za viac peňazí a ja robím len ranné zmeny.

anonym_8a3167
24. okt 2025

Musite jedine obaja zmenit zamestnanie,niekde blizsie a hlavne za vecsiu mzdu aspon 1500v cistom obaja.Vydaje znizit na nevyhnutne.
Inac Vam buduci rok bude velmi tazko.Vsetko pojde hore,vsetko.
Ja sa na buduci rok pripravujem uz od maja,kedy sme len povinne platby mali okolo 2000eur teraz mame 1500,plus este viem carovat s rozpoctom ale zaroven mame istotu,ze sa nam platy obom budu zvysovat.
Takze jedine tak znizit naklady,zvysit prijem.

pribinak
24. okt 2025
@anonym_autor

@pribinak Lebo obaja cestujeme do práce a obaja na iný smer.

@anonym_autor veľmi nevýhodne. Pri vašich ani nie priemerných mzdách prejazdite veľa
Niečo by som zmenila, toto je nevýhodne

gab1sol
24. okt 2025

@anonym_autor vyskakujeme len tak, koľko si dovolíme. Na “sporenie” posielam peniaze hneď po výplate. A potom fungujem z toho, čo ostane. Prvé by som asi začala šetriť na nákupoch - obzerať sa po tom, čo je v akcii, spísať zoznam, či naozaj to a ono je potrebné. Tiež by som šetrila trochu na deťoch - ok, oblečenie potrebujú, aj tie knižky sú ešte ok, ak ich čítajú. Ale hračky netreba tak často - my napr. len výnimočne kupujeme hračky - dostanú na narodeniny, Vianoce a aj tak mám pocit, že majú toho viac než dosť. Neviem, kde bývate, nedá sa viac využívať hromadná doprava ako vlastné auto? To by ste tiež ušetrili…

autor
24. okt 2025
@natalia328

Ja tiež zarabam ako ty + rodinne 60€. Ale stále pozeram či nenajdem ešte nejaku prácu pomimo.Muž ale zarobí cez 2tis
Najviac vieme ušetriť na jedle, isť podľa zoznamu čo budem variť a nekupujem pomimo blbosti . Na nakup chodíme vždy v sobotu na celý týžden, ak niečo chýba napr smotana ktoru zabudnem ideme na mini nakup. Ale teda sme 2 + dcera
Muž prevozí tiež okolo 200e čo mu chcem skresať, lebo ako pišu baby ide tam a tam lebo ma volno a vozí sa ...

@natalia328 To všetko robíme aj čo sa týka jedla pozerám akcie a tak. A máš prácu na brigádu?

bomba36
24. okt 2025

V akom regióne žijete?

autor
24. okt 2025
@anonym_c32526

Pozriet sa na pravidelne platby, telka, internet, telefony, sluzby, vsetko treba vam a za taku sumu? Ked kdesi najdes 20e mesacne, neZda sa to, ale ked to zratas este s niecim, tak rocne sa to nazbiera
Obedy su domace ci v skole/skolke/praci.. lebo na strave sa da dooost usetrit
A vzhľadom na benzin, tipujem, ze chodite do práce a skol.zariadenia, takze doma ste asi menej.. cize aj tej drogerie ide pomenej, aj jedla
Výlety su fajn, zvazit vstupne a jedlo a pitie.. nekupovať, urobit domace

@anonym_c32526 Máme všetko okresné čo sa len dá.

anonym_89ba32
24. okt 2025

tak potom už len brigádu cez víkend

anonym_640951
24. okt 2025

Nedá sa ti ísť vlakom/busom do práce ? Preratat čo vyjde lacnejšie...výlety s deťmi vlakom, oni majú zdarma vlak, brat si jedlo, pitie
Plánovať jedálniček a podľa toho nákup a varenie
Oblečenie a topánky vynosiť, nekupovať stále nové
Knihy z knižnice
Z čistiacich potrieb: nákup v action - majú tam lacné čistiace prostriedky
Oblečenie: KiK, pepco
Zvýšiť prijmy

cacianka
24. okt 2025

knižky z knižnice, hračky výnimočne, oblečenie bežný sortiment, Kik, pepco, tesco, aj tak rýchlo vyrastú. Jedlá striedať nizkonákladové s bežným. Oblečenie pre dospelých cez zásielkové (atlas for men, Bonprix, Witt), nájdeš krásne kusy a za dobrú cenu a akcie.
aktion má dobré ceny na čistiace aj detské hračky

Strana
z8