Ako žiť bez finančnej rezervy: Osobné skúsenosti a rady
Ahojte, ste na tom tiež niektorá podobne? Bohužiaľ sme vyčerali všetku finančnú rezervu nakoľko nám v priebehu 3 mesiacov odišiel plynový kotol aj auto :( takže sme všetko museli poriešiť a momentálne nám ostalo necelých 500 € bokom čo je brutálne málo. Samozrejme hneď od tejto výplaty budeme rezervu tvoriť ďalej aj keď neviem kedy sa nám zasa podarí toľko našetriť ( ja mám v čistom cca 1200 a partner 1300-1400) máme jedno 6 ročné dieťa a hypotéku. Ste na tom tiež niektorá podobne že ste všetko vyčerpali alebo skoro všetko? Som z toho dosť smutná :(
@anonym_autor hlavu hore, neprišli ste o prácu, postupne zasa našetríte, asi väčšina z nás bola v takej situácií .. si zodpovedná, preto máš obavy...drží palce...
@anonym_autor hlavu hore, neprišli ste o prácu, postupne zasa našetríte, asi väčšina z nás bola v takej situácií .. si zodpovedná, preto máš obavy...drží palce...
@anonym_ab2f28 ďakujeme, áno veď to že budeme zasa odkladať postupne, no ide leto tak chceme malému aspoň nejaké víkendové výlety 🙂 k moru nepôjdeme 🙂 a to som zabudla dodať že máme rodinný dom ktorý si postupne prerábame takže aj tam ide vždy časť z výplaty
A ja čítam.nadpis, že ako žiť bez finančnej správy 😂 no tak nič no ☹
@anonym_ab2f28 ďakujeme, áno veď to že budeme zasa odkladať postupne, no ide leto tak chceme malému aspoň nejaké víkendové výlety 🙂 k moru nepôjdeme 🙂 a to som zabudla dodať že máme rodinný dom ktorý si postupne prerábame takže aj tam ide vždy časť z výplaty
@anonym_autor nemali sme rezervu ked sa prerabal dom,neboli ani dovolenky.Ale ked je vsetko hotove,ziadne zruty penazi,okrem deti.Tak sa da ist aj na dovolenku aj 6m rezerva sa vytvorila.
Neboj,to date.
To čo robí štát. Škrtať a škrtať čo sa dá. Inák to nenaboostujete. Ja som tak z nulovej rezervy, išla na 1000 za veľmi krátku dobu, ale na úkor odopierania si niektorých vecí. Samozrejme základný chod rodiny si ponechajte, ale budete prekvapení, koľko zostane ak odrátate zbytočnosti. Tu 5€ tam 5€, to sa nezdá, ale pekná suma to vie byť za 2-3 mesiace.

boli sme. Keď sme stavali dom. Postavili sme, zariadili a na plot a bráničku nezostalo takmer nič.