icon

Ako zvládnuť financie a ušetriť pri rodinných výdavkoch?

4. okt 2025

Ako žijete normálni ľudia čo pracujete v klasických zamestnaniach ? Ako vyzerá váš týždeň mesiac ? Ako často chodíte na výlety ? Koľko si môžete dovoliť dat na stravu ?? Máme jedno dieťa a stále sa hádame lebo si nevieme určit koľko za stravu či chodiť na výlety kde usetrit koľko šetriť a potom len malá v tom žije zbytočne ...
MM- 1100eur
Ja 500 eur
Náklady na bývanie žijeme u rodičov čiže neplatime nič lenže za stravu sme dali už tento mesiac 1300 eur čiže skoro celý náš príjem ...absolútne nevieme gadzovat ..mm nemá obedy v práci a ani ja som ešte doma na MD tak varím každý deň, lenže stále to takto vychádza už som zúfalá nechcem takto žiť chcem aj šetriť ..čo varíte pri takomto prijme ?

Strana
z4
janinah
4. okt 2025

1300 za stravu pre vas troch. ? To serviruješ kaviar? Chod sa poradit s mamkou,lebo takto skrachujete.

autor
4. okt 2025
@janinah

1300 za stravu pre vas troch. ? To serviruješ kaviar? Chod sa poradit s mamkou,lebo takto skrachujete.

@janinah mama je s nami čiže 4 sme

tykat
4. okt 2025

@anonym_autor daj tu vas bezny jedalnicek na tyzden a hned sa uvidi kde to tecie

janai1
4. okt 2025

Akože fakt tento mesiac? Či myslíš za september?

13uzivatelka11
4. okt 2025
@anonym_autor

@janinah mama je s nami čiže 4 sme

@anonym_autor ale tak zas to dieťa do 3 rokov až tak nezje veľa.. takže je to stále príšerné veľká suma.. aj kebyže máš doma pubertiaka..

viestta
4. okt 2025

Je este len stvrteho a vy uz ste minuli 1300 €?
Aj pre 4 je to vela. Napis co kupujes v priebehu tyzdna. Aspon priblizne, co tak nakupis za tyzden na varenie

stellarstar
4. okt 2025

My sme 2 dospely a mame 2 psov. Na mesiac dávam ca 250 eura, niekedy aj 300 e keď sú akcie tak nakúpim. Varím každý deň, málo kedy sa stane že navarím na 2 d.
Ty robíš dačo zle

13uzivatelka11
4. okt 2025
@viestta

Aj pre 4 je to vela. Napis co kupujes v priebehu tyzdna. Aspon priblizne, co tak nakupis za tyzden na varenie

@janai1
@viestta podľa mňa ráta mesiac od výplaty do výplaty 🤷‍♀️

autor
4. okt 2025
@viestta

@viestta áno výplata nám ešte len príde čakáme na ňu ako na spasenie lebo už fakt ideme z posledného

kavasmliekom
4. okt 2025

@anonym_autor si normálna? 1300€ na stravu? Aj to reálne potrebujete, zjete?
My sme 5 osôb, 2 dospelí, dcéra v puberte, dve malé deti a minieme tak 600-700€ aj s drogeriou.
Si odkladajú všetky bločky co kúpiš a skrtaj, čo nepotrebujete. Nevieš variť, alebo máte každý deň pečenú hus? Či čo kupuješ?

viestta
4. okt 2025
@anonym_autor

@viestta áno výplata nám ešte len príde čakáme na ňu ako na spasenie lebo už fakt ideme z posledného

@anonym_autor dobre, tak mesacne miniete 1300 € a je vam to malo. Tie nakupy este napis

anonym_15d2de
4. okt 2025

Preboha vy máte koľko rokov? Keby ste zili sami a platili nájom,hypo a podobne,tak ako by ste žili? Napíš čo jedávate,napr tento týždeň ste jedli čo...

anonym_15d2de
4. okt 2025

A vážite po 150 kg či koľko? Nie je možné prejest dvaja ľudia takú sumu

anonym_3b2827
4. okt 2025

@anonym_autor aky vylet? lebo da sa ist na hriby a zaplatis len za benzin a este najdes aj hribiky alebo vylet do tatier s obedom a zastavka kupa syrov v Krajinke?

miselka257
4. okt 2025

koľko miniete za stravu? 😳😲 my neminieme ani 500 a to sme dvaja a chodíme do reštaurácií raz/dva krát za týždeň 💁‍♀️

betulinka1
4. okt 2025

@anonym_autor 1300€ za stravu je strasne vela. Sme 4 a v pohode sa zmestime do 600€ aj s pizzou alebo Čínou, ked maju deti alebo muz chut. U nas idu este kila ovocia a zeleniny. Co sa tyka výletov, uprimne ak mas male dieta, tak tomu je jedno kde ste. Ved staci ist na bike, opekať si niekde v lesiku alebo ist na prechadzku po okoli. To male dieta zije pre tento moment a je dolezite aby sa cítilo dobre. Je uplne jedno, ci je to tu alebo tam. Ked sa len prejdes za mesto, niekde k potoku alebo jazeru stale to bude zazitok.

dskjhfdlkdjhl
4. okt 2025

@anonym_autor Takze byvate zadarmo a mate problem vyzit? No, neostava nic ine, len zacat pouzivat aj hlavu a nebyt leniva a navarit.

autor
4. okt 2025
@anonym_15d2de

Preboha vy máte koľko rokov? Keby ste zili sami a platili nájom,hypo a podobne,tak ako by ste žili? Napíš čo jedávate,napr tento týždeň ste jedli čo...

@anonym_15d2de dneska v tescu 68 eur a to je len zhruba na 3 dní 400 gramov šunky 400 gramov slaniny potom slanina do halušiek 18 rožkov jeden chlieb jeden platkovy syr 4 jogurty nejaká zelenina suroviny na hrstkovu polievku a to je všetko

pribinak
4. okt 2025

Skús napísať čo ste jedli dnes a čo zajtra.

Akože ja si doprajem a nepatrím na strave. Mam syna v puberte ktorý za chvíľu zožerie aj svetlo v chladničke ale toľko za stravu neminiem

13uzivatelka11
Autor odpoveď zmazal
doriiis
4. okt 2025

Na tri dni 18 rožkov a jeden chlieb? To je strašne veľa múky. Mne 1 chlieb vydrží tak mesiac

miselka257
4. okt 2025

aj keby kúpili čo kúpili, ako rátam tak rátam, ale nevychádza mi suma 68€ 🤨

miselka257
4. okt 2025
@doriiis

Na tri dni 18 rožkov a jeden chlieb? To je strašne veľa múky. Mne 1 chlieb vydrží tak mesiac

@doriiis čosi 😮 ja mam kilo chleba na týždeň 😏 priateľ ho je ešte aj k polievke 😂

13uzivatelka11
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_15d2de dneska v tescu 68 eur a to je len zhruba na 3 dní 400 gramov šunky 400 gramov slaniny potom slanina do halušiek 18 rožkov jeden chlieb jeden platkovy syr 4 jogurty nejaká zelenina suroviny na hrstkovu polievku a to je všetko

@anonym_autor keď to máš nákup na 3 dni, to je cca 20€ na deň a do 700€ na mesiac.. a mimochodom strašne nezdravý nákup

anonym_aa5d6d
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor okej stale, ak minies za nakup na 3 dni 68€, tak za mesiac (cize 30 dni) to je 680€. Treba zacat hospodarit, pozerat akcie a varit podla toho. Napr. taky paprikas je moje oblubene "lacne jedlo" lebo za pomerne malo sa dokazes najest na viac dni a manzel moze v pohode zobrat do prace. Ked si na MD tak babo asi este pije max UM. Napis ake jedla klasicky varis. Pokial varis zvlast obed a veceru a este na ranajky zjete 2 plata vajec tak ano, to moze vyjst do takejto vysky. Ale bohuzial na to nemate peniaze takze sa treba uskromnit

doriiis
4. okt 2025
@miselka257

@doriiis čosi 😮 ja mam kilo chleba na týždeň 😏 priateľ ho je ešte aj k polievke 😂

@miselka257 .... No ja chlieb nemusím mať vôbec.. 🤷🏻‍♀️

kavasmliekom
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor na tri dni 400g šunky, 400g slaniny a ešte aj do halusiek zvlášť, chlieb a 18rozkov na tri dni? A že môj muž veľa zožerie, podľa jeho mami. Keď si dá 2x misku polievky na obed 🙈
Tak zredukovať žranie, prepáč.

miselka257
4. okt 2025
@doriiis

@miselka257 .... No ja chlieb nemusím mať vôbec.. 🤷🏻‍♀️

@doriiis skúšala som ho obmedziť, ale bez čerstvého chleba si neviem predstaviť deň 🤩😊

zltalienka
4. okt 2025

Tolko neprejeme a sme doma 6, z toho 2 pubertiaci. Byvas s mamou, ci svokrou?

viestta
4. okt 2025

Takmer pol kila slaniny pre 3 dospelych? Co s nou robite? Vsak okrem nej si kupila takmer pol kila sunky🙄 Varite vy dve vobec?

Strana
z4