Ako zvládnuť financie a ušetriť pri rodinných výdavkoch?
Ako žijete normálni ľudia čo pracujete v klasických zamestnaniach ? Ako vyzerá váš týždeň mesiac ? Ako často chodíte na výlety ? Koľko si môžete dovoliť dat na stravu ?? Máme jedno dieťa a stále sa hádame lebo si nevieme určit koľko za stravu či chodiť na výlety kde usetrit koľko šetriť a potom len malá v tom žije zbytočne ...
MM- 1100eur
Ja 500 eur
Náklady na bývanie žijeme u rodičov čiže neplatime nič lenže za stravu sme dali už tento mesiac 1300 eur čiže skoro celý náš príjem ...absolútne nevieme gadzovat ..mm nemá obedy v práci a ani ja som ešte doma na MD tak varím každý deň, lenže stále to takto vychádza už som zúfalá nechcem takto žiť chcem aj šetriť ..čo varíte pri takomto prijme ?
3 dospeli , varím každý druhý deň, strava väčšinou doma alebo obedy so sebou
Suroviny mesačne cca 600-800 eur (v tom aj špeciál potraviny kvôli diéte)
Urob si jedalnicek na začiatok, čo budete variť
1,5 kg hovädziny (so-ne), morčacie prsia (pon-uto), karé, celé kura, kuracie stehná na pečenie - mäso na týždeň máš 60-70 eur. Ok príhod pstruha a 80
Zelenina
Syry, jogurty
Ovocie
Mučne
Fakt si to píš aspoň 3 mesiace, čo ste vlastne kúpili.
Neexistuje toľko prejesť, jedine že je v tom 100 pív Plzeň a 15 litrov vodky.
@anonym_autor
Skúste si viesť presný mesačný rozpočet – zapíšte každý výdavok, aj malé položky.
Stanovte si limit na potraviny, napríklad 300-400 eur mesačne.
Nakupujte len s nákupným zoznamom a nechoďte do obchodu hladní.
Využívajte zľavové aplikácie (napr. Lidl Plus, Kaufland Card).
Plánujte jedálniček na týždeň, aby ste nevyhadzovali potraviny.
Varíte doma správne, ale skúste jedlá z lacnejších surovín – ryža, cestoviny, strukoviny.
Obmedzte polotovary a sladkosti, robia veľký rozdiel v rozpočte.
Skúste „no spend“ týždne, keď nakúpite len základné potraviny.
Sledujte akcie na mäso a mliečne výrobky, kupujte do mrazničky.
Každý mesiac si dajte bokom aspoň 50 eur – aj malá rezerva pomáha.
Ďalšie tipy nájdete tu: https://kryptomagazin.sk/skvele-tipy-ako-usetri...

@maranta_leuconeura To je aká fancy zelenina? 🤨🤔🤦
@anonym_c9a781 fancy akoze specialna. Je to vseobecne bio zelenina, dalej miesto beznej mrkvy napriklad cierna, zlta, fialove zemiaky. Fenikel, mangold, pak choi, spargla, citronova trava, baby zelenina a klicky, rozne azijske druhy zelenin, to vsetko je drahsie ako ked kupis len kilo cibule a zemiakov 😉 tiez je rozdiel kupit dubaky alebo shitake a sampinon, ze