icon

Ako zvládnuť financie a ušetriť pri rodinných výdavkoch?

4. okt 2025

Ako žijete normálni ľudia čo pracujete v klasických zamestnaniach ? Ako vyzerá váš týždeň mesiac ? Ako často chodíte na výlety ? Koľko si môžete dovoliť dat na stravu ?? Máme jedno dieťa a stále sa hádame lebo si nevieme určit koľko za stravu či chodiť na výlety kde usetrit koľko šetriť a potom len malá v tom žije zbytočne ...
MM- 1100eur
Ja 500 eur
Náklady na bývanie žijeme u rodičov čiže neplatime nič lenže za stravu sme dali už tento mesiac 1300 eur čiže skoro celý náš príjem ...absolútne nevieme gadzovat ..mm nemá obedy v práci a ani ja som ešte doma na MD tak varím každý deň, lenže stále to takto vychádza už som zúfalá nechcem takto žiť chcem aj šetriť ..čo varíte pri takomto prijme ?

mmmonika
5. okt 2025
@anonym_57e509

sme 2 a na stravu minieme do 300€ mesačne. niečo tu u vás nehrá..

@anonym_57e509 Stravujete sa iba doma?

lienka.7
5. okt 2025

@anonym_autor 1300 éčok za stravu? A to si co varila? Každý deň tatársky biftek? Asi je na mieste, aby si sa naučila hospodáriť. Druhá vec je, že keby si nemala peniaze, tak 1300 na jedlo v žiadnom prípade neminies

buberova
5. okt 2025
@mmmonika

@anonym_57e509 Stravujete sa iba doma?

@mmmonika varievam doma áno.. možno tak 5-6 porcií jedla za mesiac máme z reštiky.. ale to mám v samostatnej kategórií v tabuľke.

sense
5. okt 2025

Ako sorry my sme traja plus 2 mačky. A teda 1300e na stravu neminiete a to kupujeme veľa ovocia , zelenina, min 2x týždenne ryby, mäso ,syry a pod. A vy jete čo? Len rozzky so šunkou a slaninou?

dskjhfdlkdjhl
5. okt 2025

@anonym_autor MIniete 1300 na stravu a pritom sa evidentne stravujete nezdravo, toto je fakt umenie. My sme styria (traja dospeli a pubertacka) a teda 18 rozkov by sa u nas za 3 dni nezjedlo, ale tak my nie sme na suchej strave.

nykkushka
5. okt 2025

🍿🍷

anonym_06a6cc
5. okt 2025

My sme traja doma a 2 psíky. . Ja a 2 puberťaci ktorých by som radšej obliekala do značky ako krmila ale čo už. Takto. Manžel pracuje v Nemecku a keď je mesiac preč prepinam sa do režimu 20 eur /deň. A v tom mam varenie , niečo chrumkavé, ovocie a čerstvé pečivo , minerálky a výrobky. Každý den troška. Ked sa zje idem každý den ak nie idem obdeň. Takze v priemere aj s tankovanim miniem do mesiaca na kompletku 550-600 eur. Manžel okolo 200 v zahraničí. Aj to sa mi zdá byť už veĺa.

tom_i
5. okt 2025

@anonym_autor hneď na výplatu si kúp zošit a pero a zapíšeš si KAŽDÝ výdavok a na konci mesiaca resp. pred výplatou si to spolu spolu pozriete a začnete škrtať...inak my 1300 neminieme na stravu ani pri tom, že manžel má obedy "vonku" a každú sobotu ideme s dcérou a jej partnerom na obed von

anonym_61f070
5. okt 2025

@anonym_autor Ja mám príjem cca 1200€so všetkým, ešte k tomu aj hypo na byt, nie vysokú, ale mám, plus samozrejme platby do bytového fondu... K tomu dieťa na strednej škole. A máme občas aj výlet, aj kávičku a koláčik v meste, aj kaderníčku, v lete výlet aj s prespaním, dokonca aj na more by bolo, ale chcem mať väčšiu rezervu, tak to zatiaľ neriešim. Asi kdesi robíte chybu.

anonym_5d24a7
5. okt 2025

1600€ príjem pričom neplatíte bývanie. Ušetrila by som minimálne 600€. Ak to nie je opäť téma na rozpútanie vášní a reálne chceš pomôcť tak nám odfoť všetky bločky za jedlo za 1 týždeň. Neexistuje aby som minula tolko za jedlo, ani polovicu z toho čo vy. Polovicu by som asi minula pre 3 osoby keby chodíme častejšie do reštaurácii a kupujem drahé blbostičky. Ak je to reálna téma tak sa očividne prejedate.

anonym_a6b00d
5. okt 2025

My sme 2 dospelý a 1 malé dieťa. Nešetrím na strave, nepozerám akcie, kupujem aj drahšie potraviny, vonka sa chodíme najesť 2-3 krát týždenne. Strava nás stojí okolo 800€ mesačne.
Minút 1300€ na stravu je extrém keď váš príjem je 1600€, veď to máš viac ako 40€ na deň.

nelka93
5. okt 2025

Pomenovala si to správne, nevieš gazdovat. Mesačne míňame na stravu cca 400-500 eur pre dvoch a tiež si nosíme obedy do prace.

anonym_3b2827
5. okt 2025

baby toto je urcite troll

pieksamaki
5. okt 2025
@doriiis

Na tri dni 18 rožkov a jeden chlieb? To je strašne veľa múky. Mne 1 chlieb vydrží tak mesiac

my na raňajky zjeme 17 rožkov ale sme 7.....robíte nieco zle....na desiatu im robime obcas rožky so šunkou....ale bezne kúpime 5 veľkých kakaovnikov.....tie veľké...zjedia to v skole.....ovocie co najdem sezónne......ale aj pečiem..zoberu si z toho na desiatu....ale neda sa to kazdy den......aj teda kupujeme....

anonym_5954b8
5. okt 2025

Napríklad my sme dvaja a 16 rožkov by bolo tak na 4 dní lebo manžel sú ich Brava do práce keď nechce obed lebo nevaria zrovna dobre 🥲 ale aj tak ako dvaja dáme na stravu asi 600e

anonym_4d131c
5. okt 2025

No tak neviem ale niekde je určite chýba
Mi žijeme zo svokrovcami ale platíme im nájom (, síce smiešnu sumu ),platíme si svoju časť za elektrickú ,platíme zvlášť smeti ,vodu za seba dávame svokrovcom .
Svokroci nám síce dali auto je písané na svokra ale všetko si platíme mi či benzín ,opravy ,poistku atď .
Do toho manžel fajčí cigarety , platí paušál na mobil ,
Ja si platím mobil .
Dcére škôlku a obedy aj jej sporime
A jedlo kupujem tiež a platíme za jedlo mesačne aj z drogérie 300€ áno kupujú aj svokroci stravu ale ideme fifiti striedame sa pri nákupoch aj keď kúpim ja kúpim vajcia tak ju svokra minie a zase mi použijeme jej sunku a podobne ale proste sa pri veľkých na Kulich striedame menšie robíme stále mi

anonym_e9934d
6. okt 2025

My nemame deti, ale s manzelom mame prijem 1700. Inkaso platime 450, auto, pozicky spolu 750. Ale manzel robi aj taxikara tak mame plus prijem, ale z velkej casti z tych penazi sa tankuje alebo to ide na opravu auta 😀 vela veci predavame, tak stale sa pritrafi nejake euro naviac. Mame 2 stidentov ubytovanych v 2 izbach v domd,od nich mame +500. raz za 2 tyzdenne chodime na vacsi nakup cca za 70-80eur, ake stale nieco vyskoci... Lekar, veterinar/samozrejme aj strava pre zvieratka.../, pokazena rura..... Chodime na dovolenku raz rocne na tyzden k moru - last minute/ziaden dubaj.../ A na vylety len obcas na vikend mozno 3x do roka. V lete na kupaliska castejsie, ale napriklad do reštaurácií nechodime nikdy. Obcas si objedname donasku.

anonym_9bc31c
6. okt 2025

No tak my sme dvaja dospelí jedno dieťa 2,5 roka a máme aj psa, zadarmo nebývame máme hypotéku a platíme všetky poplatky plyn, elektrina, voda, bytové a ostatné veci ale 1300 eur neminieme aj keď rátam všetky výdavky aj za stravu drogériu a ostatné veci, varím každý druhý deň áno varím na dva dni snažíme sa stravovať zdravo nakupujem z rozumom, pizza alebo kebab vínimočne, na dovolenku ideme raz za rok ale aj to len na slovensko a na výlete sme boli max. v zoo dieťa je ešte malé takže si to užije všade a nepotrebuje drahé výleti ale 1300€ mi príde extra veľa za stravu na mesiac neviem si to predstaviť

anonym_0aa0cc
6. okt 2025

@anonym_autor to kde toľko miniete? Šak mi sme 4 z toho 3 dospelí a jedno dieťa a neprejeme toľko. A to ešte chodíme sem tam do reštiky niekedy lepšej niekedy typu Čina, Mc donalds, sem tam donaška pizze či hamburgera a minieme cca 700€-800€ a na jedlo nešetrime zas. Kupime na čo mame chuť a čo sa bude variť. Kupujeme v akciach a to nie vzdy je vsetko v akciach. 1300€ mame tak hypo + naklady na byvanie a keby sme to prejedli, asi by sme byvali pod mostom.

anonym_df583f
Odpoveď bola odstránená
terry658
6. okt 2025

@anonym_autor my sme 5ti a minieme na stravu 1000 eur(vlastne aj s žrádlom pre psa čo je adi 80 eur). Netuším kde tie peniaze dávaš. Však navar na dva dni a máš aj ušetrené peniaze a aj čas.

tiezjedna
6. okt 2025
@anonym_3b2827

baby toto je urcite troll

@anonym_3b2827 tiež si myslím...

viera012345
6. okt 2025

Soudruzi v NDR nekde udelali chybu... Prepáčte, ale napíšem to priamo: Vaše stravovanie je nie len nehospodárne, ale aj nezdravé.Pri dvoch dospelých,kde jeden je mladý chlap s dobrým apetítom a druhý s nákladnou lactofree a glutenfree dietou,miniem cca polovicu toho,co Vy.Pre lepšiu predstavivosť,moje lactofree mlieko stojí 2€/l,120gr.Karicka -1,90...420 gr.chlieb-3,70, makovník s hmotnosťou 200gr-4,29...200gr.cestovin-2,29€

anonym_6be507
9. okt 2025

Preboha, to sa mi aj zle cita, my sme 3,5 a minieme cca 300 eur... +dcera platime stravu v skolke, a manzel +100 eur (obcas chodi na obedy, inokedy ma balene z domu). Radim ti nakup vo velkych supermarketoch na zaklade akcii. Planujem na 3-4 dni dopredu stravu, podla akcii, zasob. No a hlavne nic nevyhadzovat, zuzitkovat, vsetko.

hopsas
9. okt 2025

@anonym_autor fuha to sa mi ani nechce veriť tejto sume. Šak to sa ani nedá. Nevyhadzujte veľa jedla? Lebo ja nakupujem každý druhý deň a len to čo reálne sa zje a navarim z toho. A jeme to, kým nezjeme všetko. Varim každý deň a nevyhadzuje sa u nás nič, ani kôrka chleba. Nič. Musíš mať plán, jedálniček a pevnú sumu, ktorú skrátka neprekročiš. Neexistuje že toľko dávaš na stravu.

mirro
Autor odpoveď zmazal
mirro
9. okt 2025

Minule som kúpila prvýkrat v živote pol kila šunky, predavačke skoro vypadli oči (ak už šunku, tak 20dkg a aj z toho má náš kocúr). Ale muž mal okruhliny, veľa chlebíčkov bolo treba a ešte ostalo tej šunky aj na iné. Podľa mňa flakaš obedy a v tom tescu bolo aj čosi navyše pri hodené. Zmrzlina, zubná pasta a cigarety? Časopis? Hračka pre dieťa? Sladkosti?

mirro
9. okt 2025
@mirro

Minule som kúpila prvýkrat v živote pol kila šunky, predavačke skoro vypadli oči (ak už šunku, tak 20dkg a aj z toho má náš kocúr). Ale muž mal okruhliny, veľa chlebíčkov bolo treba a ešte ostalo tej šunky aj na iné. Podľa mňa flakaš obedy a v tom tescu bolo aj čosi navyše pri hodené. Zmrzlina, zubná pasta a cigarety? Časopis? Hračka pre dieťa? Sladkosti?

A 1300na stravu mam aj ja, ale na dva mesiace. To však varím a nie sme na suchej strave... P

maranta_leuconeura
10. okt 2025

Ja si myslim, ze 1300 € sa v pohode da minut, ale museli by to byt vecere v lepsich restikach (15+ € za jedneho) a nakupy bio a lokalnych potravin v Yeme, kde je vsetko s prirazkou. Najma vsak vela fancy zeleniny a exotickeho ovocia v strave, to su naozaj prejedene peniaze, pretoze clovek musi zjest vela, aby sa najedol (ale zas su tam zdravotne benefity).
Sunka, slanina a pecivo sa na taku sumu nemoze vystverat pri normalnych ludoch, ved to je kaloricke az hroza, staci teda toho zjest menej. Jedine, ze by tato rodinka vazila dokopy tonu a mala permanentne hnacky.

anonym_c9a781
10. okt 2025
@maranta_leuconeura

Ja si myslim, ze 1300 € sa v pohode da minut, ale museli by to byt vecere v lepsich restikach (15+ € za jedneho) a nakupy bio a lokalnych potravin v Yeme, kde je vsetko s prirazkou. Najma vsak vela fancy zeleniny a exotickeho ovocia v strave, to su naozaj prejedene peniaze, pretoze clovek musi zjest vela, aby sa najedol (ale zas su tam zdravotne benefity).
Sunka, slanina a pecivo sa na taku sumu nemoze vystverat pri normalnych ludoch, ved to je kaloricke az hroza, staci teda toho zjest menej. Jedine, ze by tato rodinka vazila dokopy tonu a mala permanentne hnacky.

@maranta_leuconeura To je aká fancy zelenina? 🤨🤔🤦