Ako zvládnuť rozpočet týždeň pred výplatou?
Pekne popoludnie. pre mna ani velmi nieje pekne za par dni je tu vyplata a nejako nam to nevychadza. Zarobime nieco cez 2100 euro v hrubom obaja cize ledva 3000 spolocne na mesiac.. Platime vsetko, poistky, auta dom, smetne elektriku, kurenie vodu plyn, dane, beze opravy na novom dome a nevychadza nam to☹ Len samotna strava je kopa penazi. ako to je u vas? Dokazete to zvladnut?
@petronelag Hypoteku praveze vobec nemame, To tam tiez nebolo spomenute, ale mna skor zaujimalo ako to vy zvladate, lebo rady velmi na Koniku nefunguju. Kde je kazdy expert a rady su rozdielne tak asi to nebude to prave..
@anonym_autor nemáte hypotéku,nemáte deti a neviete vyžiť z 3000 eur?Väčšina ľudí má deti hypotéku a vyzije z menšej sumy ako mate vy
My máme 2 deti, 2 autá, hypotéku a plat 2000 eur spolu s manželom. Jednoduchá rada ako ušetriť nepi alkohol, nefajči a nežer.
Napíšem, čo funguje nám.
- Sme dvaja ľudia, bez hypotéky, dve autá, poistky, benzín, nafta apd.
- Príjem máme dohromady 3.500 eur.
- Každý mesiac šetríme 500 eur a okrem toho nám z účtu odchádza 15 eur denne na šetriaci účet. Čiže dohromady 950 eur sa snažíme ušetriť. Z tých peňazí platíme poistky, opravy, nepredvídateľné výdavky.
- Prestali sme piť kupované vody a máme filtračnú kanvicu, prípadne pijeme veľa čajov bez cukru. Z jedného sáčku čaju mám pol litra čaju.
- Prestali sme kupovať sladkosti. Nejeme ich vôbec, ak tak iba v ovocí, ak nás pritlačí núdza, spravíme si krupicu, potrebuješ na to liter mlieka a trochu krupice. Granko kupujeme vždy v akcii.
- Zvykneme si doma variť, lebo jedno menu cez obed 8-9 eur x 2, to je dosť. Za to kúpim domov mäso, ryžu a máme jedlo nielen na obed, ale aj na večeru. Celkovo sa stravujeme doma väčšinou.
- Okrem toho my nechodíme vonku - na večere, na drinky, tancovať apd. Sme väčšinou doma a teda nemíňame peniaze na toto.
- Ak ideme na kávu, tak máme svoju obľúbenú kaviareň, kde nás dve kávy s dvoma vodami vyjdú do 4 eur.
- Kupujeme veci v akciách - prášok, aviváž, toaletný papier, cukor, múka apd. do zásoby.
. Ak kupujeme lieky alebo doplnky, vždy si ich objednáme z Dr. Max, rezervujeme si v lekárni. Takto ušetríme mesačne určite 10 eur.
- Čo sa týka oblečenia, my hoci môžeme, nenosíme drahé značky, čiže sme skôr minimalisti, najdrahšiu vec som si kúpila za posledné dva roky sú tenisky za 90 eur. - -- - Veci, ktoré nepoužívam, vybartrujem na FB za niečo iné, alebo predám.
- Nefajčíme a nepijeme alkohol.
- Na čo dávame peniaze my je Netflix, Youtube Premium, Voyo a TV kanály.
- Do kina nechodíme, počkáme kým vyjde film a pozrieme si ho niekde na dupe alebo na netflixe.
- Cvičíme obaja doma, tým pádom ušetríme za fitko.
- Pedikúru si robím doma s gellakom, na nechty chodím, to si doprajem.
- Vlasy si farbím doma, raz za 3m idem ku kaderníčke podstrihnúť.
- Manžel sa holí doma, má aj strojček na vlasy.
To je všetko, čo ma teraz napadá.
@anonym_7fec72 no máte sa čím chváliť 🙄
Vždy ide o výpočet.. príjmy a výdaje… a čo sa dá zmeniť..
Keby mate deti,tak 1500eur muz a ty 470eur rodicak,tazko by sa Vam veru zilo,tazko pretazko.Ako mnohym rodinam a buduci rok bude este tazsie.
@anonym_autor ja som bola v poisťovni, že nech mi prerobí pani zmluvu na auto PZP aj havarijnu, lebo platím veľa. Robila mi ju známa, čo sa tomu venuje a tak išla provízia aj pre ňu aj pre poisťovňu zrejme. No a čuduj sa svete, mám novú poistku o 273 € lacnejšie, so všetkým ako doteraz. Skús zistiť, či sa aj vám nedá znížiť, aj paušál na mobil ľudia platia veľa. Na začiatku mesiaca rozplanuj nákupy. Niekde bude chýba, ak vám z toľkých peňazí nevychádza.
Toto je troll ako vyšitý. 2 ľudia, bez hypo a deti nevyžijú z 3000€? Moji rodičia sú 2 na dôchodku, majú spolu prijem 1500€ a mesačne odložia 200-300€ a to prispievajú deťom a vnúcatám.
Smeti a daň sa platia raz ročne. Ste finančne negramotní alebo si troll. V každom rade sa nemnožte.
Dokážeme. Dve deti, hypo, menší príjem a ušetríme.
@anonym_autor nepíšeš, koľko máte výdavky. Každopádne by som zrušila zbytočne poistky, jeden účet v banke by tiež stačil, pozrieť sa na stravu v akcii, najhorší možný scenár predať jedno auto.
Zarobiť 3000€ a ešte je málo???? 🤣🤣
Dane, poistky, smetné sa neplatia každý mesiac.
By ma zaujímalo,že čo je to kopa peňazí za stravu?? Však ste dvaja,tak by to malo byť do 300€ / mesiac.
Treba vedieť nakupovať potraviny,treba vedieť efektívne variť ale hlavne treba byť FINANČNE GRAMOTNY 😉
@anonym_autor smetné a dane sa platia bežne ročným resp.polročným poplatkom🙄to snáď neplatíš každý mesiac...
Toto je vymyslena tema. Nerealne.
Realne to moze byt,ked sa mina na vsetko,co vidia tak to minu raz dva a potom je dlhy tyzden pred vyplatou.
@anonym_autor stoho by som aj ušetrila môj muž zarobí omnoho menej aj ušetrím stoho niekde robíte chybu .
Napíš si fixné výdaje na celi mesiac .
A určite sú tam veci čo neplatia každý mesiac napríklad dane čo opravujem každý mesiac na novom dome .
Ako robíš nakúpi stravy ? .nevyhadzujte zbytočne stravu ?
Este raz. Vdite v zadani niekde napisane ze potrebujem radu? Rdite uplne hluposti pritom sa nepytam na radu, Ale ako to mate u seba.
Ako to mame u nas,ze ani u nas neni problem oplieskat aj 5000eur,ako minuly mesiac.Clovek sa len obzrie,otrase a uz sa to sype.Tento mesiac ale zo 6000 bude min.3000 bokom.Su take mesiace,ze tie vydaju su vysoke,potom zase clovek vie usetrit.
Este raz. Vdite v zadani niekde napisane ze potrebujem radu? Rdite uplne hluposti pritom sa nepytam na radu, Ale ako to mate u seba.
@anonym_autor Ale veď vám píšu, že taká stredná vrstva dvaja priemerne zarábajúci alebo jeden s vyšším platom+manželka na MD majú asi takýto príjem a obyčajne jedno dieťa a nemajú taký problém, že týždeň pred výplatou to už nevychádza, skôr som to videla u romskych spoluobčanov, že prvý týždeň po soc.dávkach je u nich aj na alkohol a posledný pred dávkami už nie je na nič.
@anonym_autor viacerí to zvládame aj s hypo aj deťmi... Kto nevie hospodáriť, tak to nedokáže napríklad ako vy.
@anonym_autor každý vie ušetriť, len vy ste mimo, finančne negramotní....taká je pravda...
Mame to tak autorka, že príde výplata,najprv šetríme, potom platíme fixné veci a zo zvyšku zijeme
@anonym_autor ak ste dvaja a zarobite 3000eur...bez deti a hypoteky...treba si sadnut, pozriet vydavky...zhodnotit nastavenie poistiek, vydavky...a treba konsolidovat...ak nechodite aspon 5x rocne na dovolenku alebo nemate auta z pozicovne tak odporucam nejaku literaturu na finančnú gramotnost alebo aspon oslovit nejakeho sprostredkovatela a vyuzit aspon to,ze si s vami prejde vase vydavky a prijmy a tam pridete na to..." O co sa tu jedna"...nemusite s nim ziadnu zmluvu robit len si urobit taky "audit"
@anonym_autor aha tak pardon....mame to tak,ze uplne v pohode....mame 2.5 dokopy. Hypoteka,poistky,investovanie,nakupy,jedlo,.... 2deti+2dospely a kazdy mesiac usetrime a nejeme zvysky
@anonym_autor každý vie ušetriť, len vy ste mimo, finančne negramotní....taká je pravda...
@jaroslav81 najlepsia odpoved pre anunyma
@anonym_autor my máme dve deti spolu 2900 z toho výdaje 1500 a nerobíte chybu tiež nám to nevychádza potraviny do toho kupujeme filtre do kávovaru gél na pranie oblečenie pre deti obuv pre deti prípravky do umývačky keď treba sladkosti pre deti do toho čaje sypane bylinkové ovocné kávu zrnkovu atď to sa nazbiera
@anonym_autor no hold musíte si to nastaviť tak aby vám vydalo od výplaty do výplaty keď už neviete vyjsť s toľkými peniazmi. Napisat výdavky a niekde sa teda uskromnit.
@anonym_autor nemam dom ani autá ale mám dovolenky ako si zmyslím, pekne veci podľa potreby a nálady, peniaze na zubara a nehladujeme. Čo robím inak?🙂
@anonym_autor tak my máme oveľa menej máme dve deti a v pohode aj dačo málo ušetríme ..Treba rozumne nakúpiť,varíme tak na dva-tri dni..deti školopovinné obe..Nerozhadzujeme sa ,ale ani neživorime..doprajeme si aj dovolenku aj deťom prázdniny..Kupujeme ,len čo naozaj potrebujeme...Niekde robíte chybu vo výdavkoch...ako píšu ostatné žienky treba spísať všetky výdaje a určite prídeš na to kde sa dá ušetriť...
Čistý mesačný príjem máme nižší ako vy, máme hypo, spotrebak, 4 deti a vyjde nám to. Síce tesne, veľa neusetrime, ale máme železnú rezervu a časom bude lepšie, keď pôjdem po RD do práce. Pokiaľ máte hentaky príjem a ste sami bez detí, tak naozaj neviete hospodáriť. Čo potom keď prídu deti a ešte aj vypadne jeden prijem na rodicovskej?
@anonym_autor ano dokazeme, lebo sme financne gramotni a na “tyzden pred vyplatou” myslim uz v den vyplaty, takze sa mi nestane, ze zrazu nemam peniaze…

@anonym_7fec72 potom usetrite dost malo ked ste len doma