icon

Ako zvládnuť výzvu roku bez nákupov?

20. nov 2025

Ahojte, dali ste si niektorá takúto výzvu byť pol roka-rok-dva bez nakupov? Vydržali ste to? Bolo to pre vás náročné alebo úplne v pohode?

Strana
z2
marca12
20. nov 2025

@anonym_autor Ja,nedobrovolne. Nic sa mi v obchodoch nepaci a eshopy sa mi nechce pozerat a veci si potrebujem osobne ochytat,obzriet.

anonym_82110e
20. nov 2025
@anonym_autor

Tak upresnujem. Myslím oblečenie,obuv, prípadne aj kozmetiku. Samozrejme nie v zmysle, že teraz nič nekupujem,tak budem chodiť v slapkach aj v zime alebo si nekúpim krém na tvár. Ale nie piaty pár zimných topánok a desiaty ruz. A teda hlavne oblečenie som myslela

@anonym_autor zijem tak uz 35 rokov. Nekupujem somariny, nemam ani 5 parov zimnych topanok, ani 10 ruzov. Kupujem veci, ked potrebujem. Kupovanie oblecenia, topanok, kabeliek, kozmetiky je pre mna utrpenie, takze kupujem vyslovene, ked je to nutne, nie pre radost.

andrejka1974
20. nov 2025
@anonym_autor

Tak upresnujem. Myslím oblečenie,obuv, prípadne aj kozmetiku. Samozrejme nie v zmysle, že teraz nič nekupujem,tak budem chodiť v slapkach aj v zime alebo si nekúpim krém na tvár. Ale nie piaty pár zimných topánok a desiaty ruz. A teda hlavne oblečenie som myslela

@anonym_autor samozrejme ja mám dvoje rifle dvoje tenisky a pokiaľ sa mi nerozpadne tak nové nekúpim a tak nakupujem tak raz za rok

anonym_da0004
20. nov 2025

Ja som nebola nikdy obchodná maniačka, no sem-tam som nakupovala len tak - pre dobrý pocit. Pomohla mi zmena váhy - najprv som po úraze pribrala 5 kg, potom ďalších 5, potom 2,5 schudla. Po celom živote na hranici podváhy som si prišla tučná a bála som sa, že budem priberať donekončna. Suma sumárum - nechcela som kupovať nové veci "zbytočne" na svoje "tučné" telo a čakala som, kedy schudnem do svojich starých vecí. Prišlo tehotenstvo, a tak som neschudla. Stále nejak podvedome čakám. Kupujem naozaj len to, čo potrebujem. A teda ani kvalita súčasne bežne dostupných vecí sa mi úplne nepozdáva, o materiáloch a často aj strihoch ani nehovorím. Vždy som radšej kúpila 1 kvalitnú vec než 3 šmejdy, farebne hodiacu sa k môjmu typu.

zobaka
20. nov 2025

asi by som to nedala, ja si kazdy tyzden musim nieco kupit 🤔😂

anonym_c6a3fa
20. nov 2025

ja som to mala na rok bez nakupov oblecenia, topanok a doplnkov pre seba, bez problemov som to zvladla, usetrila 5000, uvazujem, ze od januara pojdem do toho zase
ja nechodim vobec po obchodoch, nakupujem online, stacilo len mazat vsetky ponuky na zlavy, co mi chodili mailom

biba_18
20. nov 2025

@anonym_autor nenakupujem veľa ale som za každú blbinu 😂

autor
21. nov 2025
@biba_18

@anonym_autor nenakupujem veľa ale som za každú blbinu 😂

@anonym_c6a3fa wau perfektne ušetrené peniaze. To je tiež motivácia, čo povieš @biba_18

biba_18
21. nov 2025

@anonym_autor veď vravím - idem do toho 🙂

anonym_4eb69d
23. nov 2025

Ja to chcem skúsiť 😊 stále si to hovorím a stále vždy niečo objednám 😂😂😂 veru že ja mám 14 párov zimných topánok, letných ani nejdem rátať a tenisiek mám asi 11 párov. Tak isto aj deťom furt dačo nájdem čo musím objednať a aj mužovi.

muchotrafka298
23. nov 2025
@anonym_4eb69d

Ja to chcem skúsiť 😊 stále si to hovorím a stále vždy niečo objednám 😂😂😂 veru že ja mám 14 párov zimných topánok, letných ani nejdem rátať a tenisiek mám asi 11 párov. Tak isto aj deťom furt dačo nájdem čo musím objednať a aj mužovi.

@anonym_4eb69d ja by som dopadla rovnako, keby som to mala kde davat. Vyhoda maleho bytu.

anonym_f45132
23. nov 2025

@anonym_autor ja som mala opačný problém. Chodila som do prace, výplata nikde a nič som nekupovala (len jedlo, oblečenie). Zrazu mi hrozilo zostať bez prace. Totálne nahnevaná, že nič som si nekúpila, keď som na to mala. Takže som si našla novú prácu a kúpila som si nove auto😎 nech viem, prečo robím.

autor
23. nov 2025
@anonym_4eb69d

@biba_18
@anonym_4eb69d no tak teraz u mňa padlo 250€. Ale bolo to treba, nakoľko ja sa snažím žiť minimalistický. Dcére dvojo zimných topánok, lebo nemala žiadne. Jasom jedny zodraté vyhodila a druhé nosím,ale keď je blato a sneh,tak mi pretekajú,takže si mne som jedny kúpila. Potom som si kúpila kardigany,lebo som mala len tri svetre, z toho všetky zo sekáča a jeden má už 15 rokov. Takže fakt to bolo nevyhnutné. Ešte by som chcela jedny rifle, lebo mám len dvojo a mám tým pádom jar,leto,jeseň stále čo nosiť.

vikisisi
23. nov 2025
@anonym_autor

@biba_18
@anonym_4eb69d no tak teraz u mňa padlo 250€. Ale bolo to treba, nakoľko ja sa snažím žiť minimalistický. Dcére dvojo zimných topánok, lebo nemala žiadne. Jasom jedny zodraté vyhodila a druhé nosím,ale keď je blato a sneh,tak mi pretekajú,takže si mne som jedny kúpila. Potom som si kúpila kardigany,lebo som mala len tri svetre, z toho všetky zo sekáča a jeden má už 15 rokov. Takže fakt to bolo nevyhnutné. Ešte by som chcela jedny rifle, lebo mám len dvojo a mám tým pádom jar,leto,jeseň stále čo nosiť.

@anonym_autor Tak keď človek potrebuje tak musí kúpiť výzva, nevýzva. Aj tak mám pocit, že to oblečenie čím ďalej menej vydrží a to môžeš kúpiť aj v značkovom obchode.

autor
23. nov 2025
@vikisisi

@anonym_autor Tak keď človek potrebuje tak musí kúpiť výzva, nevýzva. Aj tak mám pocit, že to oblečenie čím ďalej menej vydrží a to môžeš kúpiť aj v značkovom obchode.

@vikisisi presne tak. Samé nekvalitné handry.

anonym_278349
23. nov 2025

@anonym_autor najhoršie je ísť z extrému do extrému - ako vo všetkom v živote. Oblečenie pre seba kupujem fakt minimálne, ale už tu bolo spomínané spodné prádlo a ponožky, to sa v rámci oblečenia asi najčastejšie opotrebuje. Nebudem chodiť v deravých ani niekoľko krát zasitych ponožkách.

ema22270
25. nov 2025

Ja som prestala nakupovat, aj detom, len to co potrebujú, ziadne zbytocnosti. Ja vzdy na sezonu topanky.. aj detom max dvojo, aj bundy im stacia 2 na vymenu. Naco 5.. teplaky, mikiny, nohavice, aby mali do skolky a skoly, nie milion kusov. Aj tak stale periem. - aj tak rastu ako z vody.

evansova
27. nov 2025

Mne staci vojsť do šatníka, pozrieť sa na rad krabíc s topánkami, ktoré som nakúpila, keď ísť do práce znamenalo jemná blúzka, kostým, lodičky. Teraz chodím v nohaviciach, pulóvri, svetri, som sama sebe paňou a lodičky si obujem tak na svadbu, oslavu jubileá pod. Nepijem nič, okrem spodnej bielizne, ponožiek a pod.

anonym_616528
27. nov 2025

@anonym_autor ja by som si to tuto vyzvu nedala, lebo asi nie som cielova skupina. kupujem ked potrebujem. vyznam takejto vyzvy pre mna je nieco ako "suchy februar". na vianoce si dam vajecny liker, na silvestra si pripijem, na narodeniny si niecim strgnem, raz za stvrt roka si kupim vino. tak naco mi je suchy februar, ked pijem fakt malo.

kalifka
27. nov 2025

@anonym_autor ja som teraz cca 3/4 roka bola bez kúpi oblečenie pre seba, teraz som musela si kúpiť šaty pre seba na stužkovú. Mám zaužívaný obálkový systém/podúčet a to čo ostane na konci mesiace ostane odkladám na účet dovolenka a v lete a v zime ideme z toho na dovolenku.

Strana
z2