Ako zvládnuť život na jednom príjme?
Ahojte, prosím nesudte ma..ale ako zvládate mladé rodiny s jedným príjmom túto dobu?🫣 Som na rodičovskej dovolenke, po naplánovanom tehu, partner zarobí to, čo nám pokryje bývanie, výdavky a jeden väčší mesačný nákup ( vystačí aspoň na varenie)..ale ja už toto nezvládam psychicky..snažila som si nájsť prácu, brigádu, nič..Šetriť už nemám kde 🫣 Ja už som neminula mimo nákupov potravín a vecí pre deti navyše ani € ani nepamätám kedy 🫣 To nehovorím, že do domácnosti treba kúpiť ešte kopu veci..ale ako?!Ako a kde šetrite maminky? 🫣 Nie do práce nemôžem, som krátko po pôrode 😞Ja som hotová depresia, muž toho som nevidela už asi tretí mesiac ,len viem že si chodí oblečenie meniť domov 🫣 A potom sa len hádame a hádame..život na autopilota..
tak myslim si ze nemate 1 prijem ale 2. ty tiez predsa dostavas rodicovsky prispevok (pises ze nie si na materskej, takze si predtym nepracovala...) ako je mozne ze muz je nonstop v praci ze sa ani nevidite a nedonesie domov dost penazi?? aj z mala sa vyjst. my sme boli 20 Sk nad hranicou hmotnej nudzi ked som mala deti a zvladli sme to, je to len tazsie obdobie na preklenutie, ale da sa to. chodila som na brigady ked bol muz vecer doma, staral sa o deti a ja v tesku vykladala tovar. to ze mas depky treba riesit s psychiatrom/psyhcologom dost mozne ze problem nie je v peniazoch ale v nenapleni. naco potrebujete setrit ked zijete z minima? vsak peniaze ktore dostanete pouzite na zakladne veci. oblecenie vies zohnat aj z bazaru, ci zo sekacu, na potraviny vam vie prispiet aj "charita" v ramci mesta ci dediny. urcite sa robia zbierky len sa treba obratit na spravnych ludi. drzim palceky
Ahoj, ak si na rodicovskej, si predpokladam 6+ mesiacov po porode. Ked zena musi alebo chce, normalne v taky cas chodi do prace. Niektore aj skor.
Skor bude problem v tom, ze si nevies najst (nejaku aspon trochu dobru) pracu, ak chapem medzi riadkami.
A sme mlada rodina, tiez som na RD s deckami, su este malicke, ale keby sme mali fungovat tak ako Ty opisujes, veru nesedim doma a idem do prace, jednoducho nevidim dovod v tomto zotrvavat a zit z 1 prijmu, ak nam nestaci. A nie, nevyskakujeme, manzel nezarobi ani 2tis cim chcem povedat ze nema nijaky nadstandardny plat, takze nie sme nejaki bohaci, len jednoducho nam to nazatial staci na nase vydavky, hypo, decka, a tak som doma.
@anonym_autor ja sa len tak pre zaujímavosť opýtam: pred tým "naplánovaným tehu" ste vôbec neriešili, z čoho a ako budete žiť z jedného príjmu? To ste tak strašne potrebovali ďalšie dieťa, a ďalej ste už nedomysleli?
Inak ak muz nie je stale doma, co robi? Nech ide na nejake turnusy - doma i tak nebude, ale prinesie pekne peniaze a po chvili posetrite, zastabilizujete sa, budete mat nejaku rezervu a sup aj Ty do prace...
Najprv pises ze brigádu si si hľadala a nic, potom ze si krátko po pôrode a pracovať nemôžeš?Kolko vlastne zarobí muz ked sa chodí iba domov prezliekat?
tvoj muž má tri zamestnania,keď absolútne nie je doma? Veď potom musíte mať peňazí dosť.....
Ako píšu vyššie keď som mala materskú tak sa to dalo keď len rodičak tak som išla na polovičný úväzok a s dcerou bola moja mama. tak sa to dalo....Zaujimave že som sa rozviedla znovu vydala mam druhe dieta a stale robim na polovičnom a staviame dom....pri jednom mužovi sme nemali ani na toaletak a pri druhom su peniaze na vsetko....lenže ani jefen neajčime a nepijeme alkohol....pritom na polovičny uväzok zarobim viac ako moj muž za mesiac.
Muz nech si najde 1 pracu s normalnym platom a mozte si uzit aj ako rodina.Toto nema vyznam,ak aj tak nevychadzate,muz sa zoderie a na koniec ho stopne zdravie a budete este horsie na tom ako teraz.Aspon nech je poisteny na pnku,invaliditu,smrt.
Keď je nonstop v práci asi mu nepridáva, že sa hádate
On to aktuálne ma cele na zodpovednosti financne ale treba si urobiť plán a podporovať sa navzájom
Tiež na tvojom mieste by som hľadala prácu
Nám tiež nevychádzalo, išla som pracovať.
@anonym_autor ked nechodi domov, tak neminas na jedlo a varenie pre neho? Treba sa viac rozpisat
Pocitam,ze to bude opät tak,ze autor uz viac neodpise.
@anonym_autor keď si už na RD tak nie si krátko po pôrode 🙂
Keď si chodí len veci meniť domov to má dve práce manžel?
Príjmy? Výdavky?
@anonym_68a8b5 kludne môže byť po pôrode, môže byť bez nároku na MD
@anonym_c06e0b To znamená, že téma je vymyslená?
@anonym_autor Nechápem, že prečo z minima, keď manžel pracuje.Bez nejakých konkretnejsich údajov sa k tvojej otázke ťažko vyjadruje.
@anonym_68a8b5 kludne môže byť po pôrode, môže byť bez nároku na MD
@anonym_6182cd može byť, ale raz píše že vyhľadala prácu, druhý krát že je krátko po pôrode, ďalej keď chlap je furt v práci a chodí sa domov iba prezliekať určite nezarobí minimum
@anonym_autor Akú prácu vykonáva muž, keď je tak málo doma? Koľko zarobí, keď vám to nevychádza? Bývate v podnájme, či vo svojom? Nechceš ísť cez víkendy na brigády? Musíš napísať viac, ak čakáš radu.
jeden prijem to nie je, kedze mas rodicak
Príjmy? Výdavky?
@anonym_68a8b5 prečo by som nebola?nemám nárok na materskú, čiže od narodenia bábätka som na rd
Ahoj, ak si na rodicovskej, si predpokladam 6+ mesiacov po porode. Ked zena musi alebo chce, normalne v taky cas chodi do prace. Niektore aj skor.
Skor bude problem v tom, ze si nevies najst (nejaku aspon trochu dobru) pracu, ak chapem medzi riadkami.
A sme mlada rodina, tiez som na RD s deckami, su este malicke, ale keby sme mali fungovat tak ako Ty opisujes, veru nesedim doma a idem do prace, jednoducho nevidim dovod v tomto zotrvavat a zit z 1 prijmu, ak nam nestaci. A nie, nevyskakujeme, manzel nezarobi ani 2tis cim chcem povedat ze nema nijaky nadstandardny plat, takze nie sme nejaki bohaci, len jednoducho nam to nazatial staci na nase vydavky, hypo, decka, a tak som doma.
@anonym_9355b9 nie nemám nárok na materskú, žiaľ do tej mi chýbalo 12 dní , keďže počas prvého RD mi zamestnávateľ ukončil pracovnú zmluvu kvôli zániku pozície 🫣
@anonym_autor ja sa len tak pre zaujímavosť opýtam: pred tým "naplánovaným tehu" ste vôbec neriešili, z čoho a ako budete žiť z jedného príjmu? To ste tak strašne potrebovali ďalšie dieťa, a ďalej ste už nedomysleli?
@volterra ja neviem, píšem neplánovane kvôli tomu, že sme v podstate nemohli ani mať prirodzene mimi..končila mi Rd s prvým, nastúpila som do práce no nanešťastie som skončila na rizikovom..som po pôrode 2 mesiace..
Najprv pises ze brigádu si si hľadala a nic, potom ze si krátko po pôrode a pracovať nemôžeš?Kolko vlastne zarobí muz ked sa chodí iba domov prezliekat?
@anonym_f19986 brigádu si hľadám aktuálne teraz, na 8 hodinový pracovný čas nemôžem keďže mám doma bábätko 🫣🙏 nechcem sedieť doma, proste hľadám aj niečo pri bábätku .. aj keby som mala chodiť upratovať, ale proste sa mi nedarí ani to 🫣
Muž domov, nájsť si prácu takú, aby ste sa pri deťoch mohli striedať a ty do roboty. Tu nič iné nevymyslis. Nedajboh muž ostane PN alebo nezamestnaný a ste v hajzli.
@anonym_c06e0b no keďže mám doma bábätko a staršie dieťatko nepodpíšem hneď to áno ..
@anonym_autor Nechápem, že prečo z minima, keď manžel pracuje.Bez nejakých konkretnejsich údajov sa k tvojej otázke ťažko vyjadruje.
@anonym_45a5d6 pretože platíme nájom, výdavky na deti, benzín 🫣 a áno to čo zarobí je minimum žiaľ.. zarobí cca 1500€
@anonym_45a5d6 pretože platíme nájom, výdavky na deti, benzín 🫣 a áno to čo zarobí je minimum žiaľ.. zarobí cca 1500€
@anonym_autor a 400 rodicak,to mate 1900eur,ci to uz pocitas aj s rodicakom??
Muž domov, nájsť si prácu takú, aby ste sa pri deťoch mohli striedať a ty do roboty. Tu nič iné nevymyslis. Nedajboh muž ostane PN alebo nezamestnaný a ste v hajzli.
@doriiis nepustí ma od 2m. bábätka do roboty na plný úväzok 🫣
@anonym_autor a 400 rodicak,to mate 1900eur,ci to uz pocitas aj s rodicakom??
@anonym_c06e0b nie bez..
@volterra ja neviem, píšem neplánovane kvôli tomu, že sme v podstate nemohli ani mať prirodzene mimi..končila mi Rd s prvým, nastúpila som do práce no nanešťastie som skončila na rizikovom..som po pôrode 2 mesiace..
@anonym_autor ?? Napísala si "po naplánovanom tehu" 😉
1500€ a nie je vôbec doma? Tak to je pekná blbosť.

Príjmy? Výdavky?