icon

Akým štýlom nakupujete potraviny?

Dnes o 10:26

Ahojte, akym stylom nakupujete potraviny? Robila som si teraz 2 mesiace domace uctovnictvo, a ostala som zhrozena z tych cisel. Od januara sa teraz snazime nakupovat cisto v akciach. Chodime len do dvoch obchodov, vzdy pozriem letaky a podla toho varime. Ale zamyslela som sa nad tym, ze aky sme preboha chudaci ze si nekupime banany bez akcie pomaly…… akym stylom sa vam osvedcilo nakupovat?

Strana
z2
thirstymonk
Dnes o 10:28

@anonym_autor Ja keďže nakupujem v polskych reťazcoch - lidl a biedronka, tak nemám tento problém. Inými slovami - za nákup v slovenskom lidli by som dal 200€ v polsku dám 140€ za to isté. Plus navyše máš veci, ktoré na SK nie su (a naniže nemáš veci, ktoré na SK sú :D ).
Taktiež pozerám online letáky jak starý dzedo a potom sa rozhodujem kde čo kúpim.

rachel36a
Dnes o 10:30

Veľa veci kupujem keď sú v akcii aj do zásoby...mlieko, maslo a pod
..ale zase , že by som si nedovolila kúpiť banány, cucoriedky, šunku a pod len preto , ze nie sú v akcii, tak to nie...kúpim si keď chcem aj bez akcie...

biba_18
Dnes o 10:31

nesledujem to, nemám na to kapacitu - kupujem to čo potrebujem bez ohľadu na akciu. v akcii kupujeme len veci bez ktorých sa vieme zaobísť - napr. muž si kupuje v akcii pribinaky alebo cini minies - inak ich nekupuje.
ja kupujem dookola stále to isté, fakt 90% potravín rovnakých každý týždeň ...
málo čo by som kúpila do zásoby - nemám to kde skladovať.

anonym_188fa0
Dnes o 10:33

Nakupujeme donáškou, kúpime len to, čo treba. Neviem či je to lacnejšie reálne, neporovnávam to s obchodmi, ale nekupujeme blbosti. A nemusím nikam chodiť. Raz za čas kúpim po ceste cez mesta nejaké drobnosti v bille (ovocie a zelenina napríklad), pečivo kupujem v pekárni. Využívame košík.sk

anonym_8e1151
Dnes o 10:34

Chodíme na nakupy vždy v sobotu a varím v 99% na 2 dni. Nosím si jedlo do práce, aj manžel neobjednávame si.
Vacsinu nakupime v Libexe (ceny su fakt super) a mäso, ovocie, zelenina vacsinou Tesco. Snažím sa kupiť len to čo potrebujem (jasneže kupime aj sladkosti, chipsy ale nehádžem do koša jedno cez druhe ale idem podľa toho čo budem variť v týždni). Ak niečo male chýba ideme na mini nakup nevyhnutných veci v týždni napr. chýba mi smotana.

minenkaa
Dnes o 10:42

@anonym_autor idem kúpim čo treba a načo mám chut

anonym_93cf27
Dnes o 10:44

Nakupujeme len v piatok, ideme na týždňový nákup a vopred si pozriem leták čo je v akcii, neplánujeme si čo budeme variť a podľa toho kupujeme. Pravdaze kúpime aj niečo navyše na čo mám chuť nie iba akciové, ale snažíme sa tak, že potom cez týždeň ideme kúpiť len pečivo a čerstvú šunku alebo ak niečo chyba na varenie. Takto minieme cca 400€ mesačne na stravu, 2+1. A pravdaze varíme na dva dni a nosíme si aj do prace. Syn obetuje v škole kde doplácame 10€ na mesiac.

maranta_leuconeura
Dnes o 10:47

Nesledujem akcie vobec, kupime, co nam prave napadne a co potrebujeme. Objednavam aj online aj z bio obchodov aj chodime na vacsi nakup. Aj tak je to dokola to iste, najma zakladne potraviny, zelenina, mrazena zelenina, strukoviny, pecivo, mliecne, maso... Ak je nahodou akcia na nieco specialne, co zvykneme kupovat (napr musli), tak nekupime jeden balik ale tri (max). Drogeriu zvyknem skor objednavat v nakupoch a tam si pozriem aktualnu online cenu za liter a vyberiem to najvyhodnejsie (nie najlacnejsie, ak taku znacku nepouzivame), kupujem vacsinou ked sa mi uz mina alebo minulo. Necakam na akciu, ak by to znamenalo, ze sa kvoli tomu nebudem tyzden umyvat alebo nebudem tyzden prat. Tiez si nerobim zasoby na rok len preto, lebo bola akcia.

anonym_293eec
Dnes o 10:49

@anonym_autor nakupujem keď potrebujem. Nebehám po obchodoch kvôli 20centom. Väčšinou si dávam nákup priniesť.

tenerifka
Dnes o 10:58

90% veci nakupujeme v obchode Mercadona raz za 2 tyzdne, a zvysok (cerstve maso, sunka, ryby) kupuje manzel v lokalnom supermarkete vzdy, ked treba. Zeleninu na trhu raz za tyzdeñ a pocas celeho roka. Nesledujem akcie, letaky tu neroznasaju, a ak niekedy zacnu, odmietam tym stracat cas. Vzdy kupujem rovnaku znacku, rovnaky produkt. Nepotrebujem setrit, ale nekupujem zbytocnosti a ani ceresne v decembri dovezene z Chile. Nakupujeme a varime s rozumom a nikdy, aleze fakt nikdy sa u nas jedlo nevyhodi.

zic
Dnes o 11:03

@anonym_autor za domace uctovnictvo ta chvalim, ale skus vramci tejto aktivity najst moznosti setrenia inde ako na jedle ak sa da (kde to mozno ani nepocitite a usetris viac)...
len priklad:
bezne ucty v banke stoja kludne aj 7 eur aj viac ... ak mozes, najdi bezpoplatkovu banku... co su ciste usetrne peniaze "za nic"... detto uvery (ak sa da refinanc, nizsi urok...
Mobily, kablovka, cigarety, chlast - to su uplne super oblasti na setrenie a niektore su este aj zdraviu prospesne..
Mozno tam uz nemozes / nemas kde setrit, len na inspiraciu... za mna by som na potravinach setril az na poslednom mieste.

natalia328
Autor odpoveď zmazal
anonym_670685
Dnes o 11:10

@anonym_autor kupujem prevazne akciove veci.

anonym_86f6fa
Dnes o 11:14

Pozriem, čo máme v chladničke a čo treba minúť. Orientačne naplánujem jedlá, pozriem, čo je v akcii a snažím sa variť podľa nich. Do obchodu idem raz za týždeň. Čím viac idem, tým viac miniem. Držím sa zoznamu a nekupujem blbosti. Minimálne kupujeme polotovary, sladkosti a sladké vody. Nemíňame vôbec veľa. Obmedzujem sa na veciach, ktoré nie sú potrebné, ako spomínané sladkosti. Ovocia a zeleniny nakúpim hojne, primárne v akcii. Pre mňa akcie nie sú obmedzovanie sa. V kauflande sme teraz nakúpili množstvo pomarančov, čučoriedok, hrozna, pomela a mandariniek. Všetko v akcii. Jednoznačne idú najviac do peňazí blbosti na dzobanie, preto sa im vyhýbam a robím ich doma.

anonym_e517df
Dnes o 11:22

@anonym_autor ja ich nakupujem vkladanim do kosika. Pozriem, poobzeram ci su OK a hodim do kosika.

anonym_202dc6
Dnes o 11:27

Chodime len na chleby,rozky,mlieko.Tento mesiac chcem usetrit 1500eur,tak uz ziadne chujoviny a zbytocne do mesta,kde som od 2.do 9.1 kazdy den oplieskala 100eur.Takze velky nakup Polsko na cely mesiac a tu uz len to.

anonym_a56ed7
Dnes o 11:30

Doteraz som az tak veľmi ceny nesledovala, iba ked sa mi zdalo niečo az moc predrazene, co som si povedala, ci im uz nešibe tak take nekupim. Naša situacia sa trocha teraz zmenila kúpou hnutelneho a nehnuteľného majetku,tak si teraz par mesiacov musime davat pozor na výdaje. Ak je nieco co lubime v akcii ,poteším sa ,ak nie , ale veľmi to chcem kupim aj tak, ale uz nie tak často. Najefektivnejsie je pre mna nechodit často do obchodu. Keďže obchody tu mam na 5 krokov , chodila som denne alebo obdeň. Teraz sa snazim aj viac varit z toho co dom dal ,vymýšľať a tak. Ani sa mi moc nechce chodit do obchodu ked viem, ze sa musim krotit. Minimálne polroka to musim este vydrzat a potom uz sa bude ľahšie dychat, teda mozno, ak nas táto úžasná vláda zase na niecom inom nezruinuje 😵

autor
Dnes o 11:44
@anonym_202dc6

Chodime len na chleby,rozky,mlieko.Tento mesiac chcem usetrit 1500eur,tak uz ziadne chujoviny a zbytocne do mesta,kde som od 2.do 9.1 kazdy den oplieskala 100eur.Takze velky nakup Polsko na cely mesiac a tu uz len to.

@anonym_202dc6 inak to polsko sa oplati? My byvame pri presove, nemame to daleko, ale nikdy sme este takto na nakupe v polsku neboli. A veru, dalo by sa to spojit urcite s nejakym vyletom a spravit aj nakup.

autor
Dnes o 11:45
@anonym_e517df

@anonym_autor ja ich nakupujem vkladanim do kosika. Pozriem, poobzeram ci su OK a hodim do kosika.

@anonym_e517df takto by som chcela aj ja. Ale bohuzial sme nuteni v poslednom case tie letaky pozerat.

autor
Dnes o 11:47
@zic

@anonym_autor za domace uctovnictvo ta chvalim, ale skus vramci tejto aktivity najst moznosti setrenia inde ako na jedle ak sa da (kde to mozno ani nepocitite a usetris viac)...
len priklad:
bezne ucty v banke stoja kludne aj 7 eur aj viac ... ak mozes, najdi bezpoplatkovu banku... co su ciste usetrne peniaze "za nic"... detto uvery (ak sa da refinanc, nizsi urok...
Mobily, kablovka, cigarety, chlast - to su uplne super oblasti na setrenie a niektore su este aj zdraviu prospesne..
Mozno tam uz nemozes / nemas kde setrit, len na inspiraciu... za mna by som na potravinach setril az na poslednom mieste.

@zic presne toto som osekala. Zmenila som banku, muz si znizil pausal, alkohol a cigarety nekupujeme vobec, takze toto nemam kde setrit

anonym_202dc6
Dnes o 11:48
@anonym_autor

@anonym_202dc6 inak to polsko sa oplati? My byvame pri presove, nemame to daleko, ale nikdy sme este takto na nakupe v polsku neboli. A veru, dalo by sa to spojit urcite s nejakym vyletom a spravit aj nakup.

@anonym_autor su tam same spz Cadca,maju to kusocek a vela usetria.

22abigail22
Dnes o 11:56

@anonym_autor
Nakupujem aj varím čerstvo každý deň. Nakupujem to, čo potrebujem bez ohľadu na to či je niečo v akcii. Veď jesť treba. Zároveň však kupujem len to nevyhnutné, nič navyše.
V piatky si objednávame donášku alebo si dávame studenú večeru. Zároveň vtedy nakupujem dopredu na celý víkend.
Samozrejme, sledujem aj akcie a keď sa nejaká objaví nakúpim do zásoby, ale iba trvanlivé potraviny alebo drogériu.
Nakupujem buď v Tescu, alebo v Kauflande.
Treba si jednoducho uvedomiť, že ceny potravín neustále rastú a nič s tým neurobíme.

anonym_c7b87e
Dnes o 12:10

Mam systém- v sobotu si spíšem jedálniček na cely tyzden, opýtam sa malého, muža, idem podla svojich chuti.
V nedeľu nakup.
Varím kazdy druhy den, krabičkujeme, vždy musi byt krémová polievka/vývar a druhe.
Večere mame zeleninové, studené taniere.
Raňajky sladké a počas dna mame naporcovane ovociae a zeleninu v chladničke. Spravujeme sa zdravo, v restike jeme minimálne, ked uz, tak do kvalitného steakhousu napr.
Donášky atd u nás niesu.
A teda za stravu , pestrú, vyváženú a zdravú minieme cca 400eur , traja ludia.

anonym_cb9049
Dnes o 12:11

Ja som odjakziva pozerala letaky a nevidim na tom nic chudacke, zaco sa treba hanbit..akcii je kopec, lahko vyberies naco mate chut..ja zas nepochopim,ako si niekto moze kupit vec o polovicu drahsie,ked o chvilu je niekde v akcii.. samozrejme,ked som s detmi v obchode a pytaju banany a nie su v akcii tak im ich kupim, ak pytaju cokoladu tak tu nie, tak nejako s rozumom. Otazka skor je, kde setrit, kedze jest sa musi...clovek kupuje v akcii, nekupuje sladke zbrndy, sladkosti, alkohol, cigarety, pausaly minimalne, banka s min.poplatkami resp.bez...kde setrit? ChvalaBohu vdaka setreniu,sme uz bez hypoteky...

valeria2012
Dnes o 12:16

@anonym_autor pracujem ja aj môj muž ,drieme aby naše deti u mi sme sa malý dobre a ani by ma nenapadlo nekúpiť deťom ovocie či akúkoľvek inú chutnú potravinu či niečo čo potrebujem na prípravu jedla ,nechcem tým povedať že rozhadzujeme na somariny to nie ale zas kúpim vždy všetko čo práve potrebujeme a nemusí to byť práve vtedy v akcii ,nakupujem raz do týždňa a každé ráno chodím na pečivo ja alebo muž

anonym_17683a
Dnes o 12:19

Sledujem akcie a nakupujem podľa nich aj do zásoby. Deti nemáme a banány ozaj za 1, 69 a jablká za 2 e nekúpim. Nie preto, že by sme nemali na to, ale za prehnanú cenu to mať nemusím. V neposlednom rade, štát nereguluje a nekontroluje ceny a kvalitu v reťazcoch. Demonštratívne drahé nekúpim. Škoda, že rovnako nepostupujeme všetci. Eliminovali by sme im zisky. Pozrite, ako klesli ceny masla, aj bravčového karé. Maslo pod 5€ za 1 kg. Karé o 2€ za 1kg menej.

konikkon
Dnes o 12:20

@anonym_autor nakupujem iba v tescu a nijako sa neobmedzujem, vyberam kvalitne potraviny a to co nam chuti. Ak je nieco v akcii, kupujem aj do zasoby ale ked chcem banany, tak ich kupim. Na taketo veci nepozeram. Ale ak je napriklad v akcii kare a nie pliecko, tak vezmem kare a uvarim z toho. Cize akcie vyuzivam. Na strave odmietam setrit.

tiezjedna
Dnes o 12:24

keď vás k tomu núti finančná situácia, tak to proste robiť musíš... čo ešte viac?

anonym_c37e89
Dnes o 12:44

nakupujem len to čo je v akcii , čo nieje nekúpim viem čo nám treba aj ked nieje akcia tak kúpim aj 2-3 veci aby som nemusela čakať na akciu nemyslím si že je to o chudobe ale máš možnosť vybrať si za akú cenu kúpiš napríklad banány prečo by som ich kupovala drahšie ked nemusím kúpim iné ovocie a peniaze môžes minúť inde

saxana000
Dnes o 12:49

Dohodneme sa co sa bude varit tomu prisposibim nakup.ak najdem v akcii nieco tak pripadne prehodnotim co budem varit. Velky nakup raz za tyzden vratane peciva a drogerie. Niekedy je to 100e niekedy 150. Ale na jedle setrit nebudem jogurty ovocie zelenina to je zaklad..

Strana
z2