icon

Čo najšialenejšie ste kedy urobili, aby ste ušetrili?

michaela12_34
30. jan 2026

Začnem: počas štúdia na vysokej som kvôli tomu, aby som ušetrila 75 českých korún za dopravu, pešo odkráčala 8 kilometrov z centra mesta až do priemyselnej zóny, aby som si tam vyzdvihla balíček a neplatila.

Druhou takouto skúsenosťou je tiež vysoká škola, kedy bol môj najobľúbenejší snack dlho kúpa celého chleba a fľaše kečupu, z čoho som žila asi tri dni, kým mi nedošla výplata z brigády.

Aby som pri štúdiu v Holandsku ušetrila na letenkách (letecky by ma cesta vyšla na vyše 150 eur, autobusmi asi 70 €), cestovala som na Slovensko troma diaľkovými autobusmi a strávila cestou dva dni, z Holandska cez Nemecko do Krakowa a odtiaľ až domov. Cesta začala 22. decembra o 17:00 a domov na SK som dorazila 24. 12 okolo 5:40 ráno.

A čo vy? Čo najšialenejšie ste kedy urobili pre to, aby ste ušetrili?

Strana
z2
anonym_bffd68
30. jan 2026
@iwesska

@anonym_bffd68 Fiha,tak to asi zijes v inej BA ako ja,ked je tu vsetko take lacne.

@iwesska tak je rozdiel dať si denné menu v BA za 7-9 euro alebo v BB za 9-12 euro

anonym_f9686e
30. jan 2026

@michaela12_34 Priateľ hodil plechovku do kontajnera pred obchodom a ja som si do nej načiahla celú ruku až na spodok, aby som ju vytiahla...kvôli 0,15 €. :D Priateľ sa so mnou potom nebavil, a pritom na to vôbec nie sme odkázaní.

anonym_9d7b77
30. jan 2026
@anonym_f9686e

@michaela12_34 Priateľ hodil plechovku do kontajnera pred obchodom a ja som si do nej načiahla celú ruku až na spodok, aby som ju vytiahla...kvôli 0,15 €. :D Priateľ sa so mnou potom nebavil, a pritom na to vôbec nie sme odkázaní.

@anonym_f9686e ježiši tiež. Muž minule pokrčil fľašu a ja som ju napravila do pôvodného stavu, aby som nevyhodila do vzduchu 15c. Tiež na to absolútne nie sme odkázaní, ale mám to v sebe😆 a inak, išla potom normálne odzálohovať

anonym_c25c03
30. jan 2026
@anonym_9d7b77

@anonym_f9686e ježiši tiež. Muž minule pokrčil fľašu a ja som ju napravila do pôvodného stavu, aby som nevyhodila do vzduchu 15c. Tiež na to absolútne nie sme odkázaní, ale mám to v sebe😆 a inak, išla potom normálne odzálohovať

@anonym_9d7b77 ja ešte aj lepím na fľašky etikety ktoré odliepa moje dieťa. 15 centov je 15 centov. 😉

anonym_86522a
31. jan 2026

Ani nechci vedieť...

thirstymonk
31. jan 2026
@anonym_c4fc73

@thirstymonk haha, ja som zase usetrila a zacala konecne zarabat, ked som sa zamestnala 😅 nemusim si riesit a zhanat zakazky, dojdem, odpracujem, vypnem a uz na to nemyslim.

@anonym_c4fc73 ja si tiez nezhanam zakazky. U nas v IT to nie je tak, ze si clovek hlada zakazky, ale ze zakazky si hladaju teba 😎

ekira1
31. jan 2026
@dundulica

na stene v kancelárii mi bude aj toho roku visieť kalendár2024🙂

@dundulica my dostávame v práci zadarmo, tak ani na tomto neušetrím 🙄😂

anonym_f64e91
1. feb 2026

@michaela12_34 vydala som sa..

juliet86
1. feb 2026

ja som napr sla na mr mozgu v ramci vyskumu. zarobila som sto libier

dadis
8. feb 2026
@thirstymonk

@anonym_c4fc73 ja si tiez nezhanam zakazky. U nas v IT to nie je tak, ze si clovek hlada zakazky, ale ze zakazky si hladaju teba 😎

@thirstymonk Hmm, ale dokedy 😅.. ale ako programator zarobis dost malo..

thirstymonk
8. feb 2026
@dadis

@thirstymonk Hmm, ale dokedy 😅.. ale ako programator zarobis dost malo..

@dadis Ano, ale prečo? Lebo nie som typicky programatorsky nerd v papučkach a karovanej košeli, čo od kedy vstane dokym nejde spať nič nerobi ,len 16 hodin denne čumí do PC. Ja do PC čumím tak 5 hodín denne.

A dokedy? To neviem... preto mám plán B aj plán C.

anonym_fe20cb
8. feb 2026

Tyzden po maturite, som odisla do BA, ani som necakala na vysledky prijimaciek, nastahovala sa k cudzim ludom, ktorych som nikdy predtym nevidela, na druhy den si nasla pracu a nastupila do prace, neviem z coho som zila do prvej vyplaty, mala som asi 200-300korun=nic.. jedine stastie bolo to byvanie, a to ze cestovala som do prace so spolubyvajucou a potom pesi.. ale to trvalo kratko, potom som bola tiez dlho setrny clovek, pamatam sa ze uz ked som sa nastahovala do najomneho bytu o cca 2roky, moje vsetko sa zmestilo do vacsej vikendovej tasky + jedna krabica veci do skoly, fakt neviem z coho sme jedli a existovali, lebo takmer cely plat som davala na byvanie a skolu, splatku pracky a chladnicky :D do mesta som chodila peši. Ja do dnes neznasam pocit, ze mam od niekoho brat peniaze, preto som aj z denneho studia na vs odisla na externe, a isla do prace, nebudem si od niekoho brat peniaze s pocitom, ze budem niekomu dlzna.

dadis
9. feb 2026
@thirstymonk

@dadis Ano, ale prečo? Lebo nie som typicky programatorsky nerd v papučkach a karovanej košeli, čo od kedy vstane dokym nejde spať nič nerobi ,len 16 hodin denne čumí do PC. Ja do PC čumím tak 5 hodín denne.

A dokedy? To neviem... preto mám plán B aj plán C.

@thirstymonk Kvoli ai? Ze bude tej prace menej? Uz teraz su pracovne ponuky pre it porovnatelne s marketingom nap. a aj tam aa vyrazne zniziju ppnukane platy. Syn sa prave tiez chysta studovat it, tak som z toho trochu v rozpakoch, ci to je dobra cesta. Ale na druhu stranu nic ine ho nebavi, tak nech vystuduje, co ho bavi a uvidi sa, kde nakoniec skonci..

thirstymonk
9. feb 2026
@dadis

@thirstymonk Kvoli ai? Ze bude tej prace menej? Uz teraz su pracovne ponuky pre it porovnatelne s marketingom nap. a aj tam aa vyrazne zniziju ppnukane platy. Syn sa prave tiez chysta studovat it, tak som z toho trochu v rozpakoch, ci to je dobra cesta. Ale na druhu stranu nic ine ho nebavi, tak nech vystuduje, co ho bavi a uvidi sa, kde nakoniec skonci..

@dadis ja dufam, ze kvoli AI ludska praca ako taka zanikne. Ludia budu tvorit, tym krmit AI a AI bude robit vsetku spinavu robotu. Ziadne dvanastky pri pase...

dadis
9. feb 2026
@thirstymonk

@dadis ja dufam, ze kvoli AI ludska praca ako taka zanikne. Ludia budu tvorit, tym krmit AI a AI bude robit vsetku spinavu robotu. Ziadne dvanastky pri pase...

@thirstymonk Hadam.. nevieme teraz posudit, ako sa to bude vyvijat

thirstymonk
9. feb 2026
@dadis

@thirstymonk Hadam.. nevieme teraz posudit, ako sa to bude vyvijat

@dadis Jasne, že nevieme, ale keď by si pred 300 rokmi týpkovi v parochni povedala, že v budúcnosti budú ľudia lietať medzi amerikou a europou za 8 hodin vo veľkej železnej krabici, tiež by si poťukali na čelo.

tl999
6. mar 2026
@maranta_leuconeura

Bezne si davam dorucit balicky do vzdialenejsich boxov alebo na predajnu, ak je to lacnejsie (pri dome nemame boxy a vydajne uplne vsetkych spolocnosti). Je to len take psychologicke setrenie, samozrejme nic to neusetri, ale aspon sa prejdem 😅

Inak pocas doktorandskeho som setrila snad na vsetkom (jedlo, oblecenie), aby som si zo stipendia mohla platit mesacne socialne odvody (za doktorandov ich stat neplati), keby som otehotnela, aby som mala narok na matersku. Zbytocne, ale kto to mal vediet 🤷🏻‍♀️

@maranta_leuconeura neplati za nich socialne odvody? :O a je to pre nich povinne platit?

marca12
6. mar 2026
@tamtamka26

raz som frajera nahovorila, aby si na MHD kúpil iba študentský lístok (neskoro večer) aj keď už študent dávno nebol. samozrejme o pár zastávok nastúpili rovno 3 revízori! Pokuta bola cca 800Sk. Myslela som, že ma roztrhá v zuboch... 😀

@tamtamka26 Tiez som tak ako studentka chcela usetrit,ze ved idem iba jednu zastavku. Tresk hned ma chytil revizor a pokuta tusim 800sk. To bol napad storocia.

maranta_leuconeura
10. mar 2026
@tl999

@maranta_leuconeura neplati za nich socialne odvody? :O a je to pre nich povinne platit?

@tl999 ano, stat studentom socialne odvody neplati. Mozes si platit dobrovolne ako samoplatca. Dnes uz ale su ine zakony, studentky uz maju narok na tehotenske stipendium a vo vela pripadoch aj na matersku, bez toho, aby museli nieco platit. Predtym nemali narok na nic, ak nemali odvody zaplatene. A treba si uvedomit, ze na doktorandskom su zvacsa mlade zeny od 23 do cca 30 rokov, takze tehotenstvo nie je nic nezvycajne.

zuzanka.zuzu
10. mar 2026

celú Moskvu Paríž aj Miláno mám odkráčané po svojich 🙈🙈🙈 bolo to šialené, bola som mladá žena, chodievala som aj v noci, videla som aj drogy a bitky, chodievala som celý rok aj v daždi a zime (hlavne Moskva 🥶) a samozrejme z únavy a počasia aj ochorela pričom na lieky nebolo, teraz keď na to spomínam tak šialené 🙈😂 ale šetrila som na mhd, najlacnejšie letenky, ubytko kade-tade, videla a stretla som neuveriteľných ľudí, zažila neuveriteľné veci ❤️ mladí MUSIA vycestovať, je úplná tragédia keď zostanú len pri maminej sukni

anonym_7b5a83
10. mar 2026
@zuzanka.zuzu

celú Moskvu Paríž aj Miláno mám odkráčané po svojich 🙈🙈🙈 bolo to šialené, bola som mladá žena, chodievala som aj v noci, videla som aj drogy a bitky, chodievala som celý rok aj v daždi a zime (hlavne Moskva 🥶) a samozrejme z únavy a počasia aj ochorela pričom na lieky nebolo, teraz keď na to spomínam tak šialené 🙈😂 ale šetrila som na mhd, najlacnejšie letenky, ubytko kade-tade, videla a stretla som neuveriteľných ľudí, zažila neuveriteľné veci ❤️ mladí MUSIA vycestovať, je úplná tragédia keď zostanú len pri maminej sukni

@zuzanka.zuzu suhlasim ja mam takto odchodeny londyn cestovanie je super tiez mam perchodene miesta kde by "normalny clovek" nepachol ale tie zazitky su top

Strana
z2