Čo robiť s vyradenými vecami z domácnosti?
Ahojte,
dufam, ze moja otazka neznie divne, nema to byt provokacia. Len ma vazne zaujima, co robia ine mamicky s vyradenymi vecami, napr. male detske oblecenie, hracky, knihy, veci do domacnosti a pod. Ja som v minulosti zvykla predavat na bazari a je to fajn ked sa nejake peniazky vratia nazad, no clovek s tym straca cas, ktory by mohol napr venovat vzdelavaniu sa, projektom atd. V poslednej dobe sme preto vacsinou darovali, okrem par vacsich/hodnotnejsich veci. Nie sme na tom financne zle ale zas ani tak dobre, ze by peniaze navyse nepomohli. Preto mam vzdy dilemu, ci sa pustit do predavania alebo sa na to vykaslat. Aky mate nazor na to vy, ako to riesite?
Darujem ďalej. Som rada, že sa toho zbavím
Daruvam, posuvam. Aj zanovne drahe ci znackove veci bez chybky, ak nahodou mame ci tiez sme dostali. Ja sa nebudem natahovat s premotivovanymi zenami z bazarov za 4 eura. Vobec si financne nevyskakujeme a peniaze si vazim, ale tie peniaze aj ked sa to vie nazbierat, nam tiez zivotnu uroven nedvihnu, takze ja na toto nemam ani cas, ani nervy 🙃
Darujem do detskych centier, na charitu ak knihy su v dobrom stave vsetky naraz poslem cez Knihovratok do Martinusu, hracky sa daju darovat aj do nemocnic, detskych ambulancii
@anonym_autor vela veci som predala na MK, ale to bolo pred 5 rokmi. Teraz to akosi nejde tak davam do kontajnera humana, nieco mimo oblecenia som darovala cez FB ale chodili tmavy migranti ktory zabudli povedat ze nevedia po slovensky a na fb pisali cez prekladac, potom mi pisali s kadejakymi indickymi cislami aby sme sa stretli, to ma fakt nasralo..
vela veci som darovala, avsak neraz som predavala nieco, kde som mala zisk symbolicke euro :D Ale ja nemam problem aj kvoli euru zabalit vec a ist ju poslat, mna to normalne bavi 😂 Veci fotim v pracovnom case, baliaci material mam zadarmo, a podacie miesta mam cestou do prace. Ked vidim, ze sa nieco nepredava, idu automaticky na darovanie 🙂
Darujem, svoj cas viem vyuzit aj lepsie ako travit cas nad fotenim, premeriavanim, komunikaciou a chodenm s postou kvoli par euram zisku. Ked darujem, odnesiem na charitu mam jednym vrzom vybavene vsetko, dolezite je, ze mam doma poriadok a neskladujem zbytocnosti dlhe tyzdne, mesiace kym sa najde niekto komu ich predam.
Ešte som nikdy nič nepredala. ale chystám sa na jeden známy portál.
Doteraz som dala veci vždy do kat. charity - tie drahšie veci ako napr. postieľka sú na povale.
Keď som bola doma na RD tak som prkné veci predávala, ale to boli ešte iné časti. Teraz je trh zahltení haraburdami z Číny za pár šupov, poštovné šialene drahé. Nemá to zmysel.
Všetky veci som darovala, oblečenie obuv, nábytok z detskej izby, sedačku, matrace, plavačku, jednoducho preto v akom stave boli, koľko rokov boli používané atd
Darujem
Peniaze by sa zišli ale to každému,pre mňa je naj posunúť
Okrem lyží si nepamätám, že by som niečo predala.Vzdy som všetko darovala, neraz aj sprostedkovane.Naposledy som mala pani na veľké upratovanie a aj keď viem, že už nemá školopovinné deti,medzi rečou som sa jej opýtala, či by niekomu neurobila radosť školská taška pre prváčika, zošity s pomocnou čiarou, výkresy,voskovky, atď.Vedela to posunúť mamičke, ktorá bojuje o každý cent výživného a každé zarobené euro.
Darujem. Primarne oslovujem kamarátky a sesternice, svagrine. Ak nepotrebuju, oslovujem detské domovy a pediatra, nemocnicu, ak nikto nič nechce tak blízka charita, humana, zberny dvor (jeden z nich má doma bábätko).
Dám susedke, ona to posunie ďalej. Akurát teraz som jej vzala za mech veci ktoré nenosim😉
Pri obleceni a hrackach s vami suhlasim, tam sa to naozaj nevyplati - jedna vec, jedno fotenie, jedno balenie a zisk styri eura. Kde sa ta matematika otoci, je elektronika. Stary telefon, tablet, notebook, hodinky alebo konzola su jeden kus, jedna komunikacia a rozdiel je v desiatkach eur, nie v drobnych. Takze ak vam nieco take lezi v supliku, tam sa ten cas este vrati.
Dve veci sa pri tom casto zabudnu. Prva: pred darovanim aj pred predajom sa treba zo zariadenia odhlasit z uctu. Pri Androide z Google uctu, pri Apple vypnut Hladat a odhlasit sa z Apple ID. Ked sa to neurobi, pristroj ostane zamknuty na povodneho majitela a novy uzivatel ho nerozbehne, ani ked ho vyresetuje. Druha: nefunkcnu elektroniku netreba hadzat do zmesoveho odpadu. Velmi maly elektroodpad do 25 cm musia predajne s plochou nad 400 stvorcovych metrov zobrat spat zadarmo a bez toho, aby ste si museli nieco kupit.
A ak sa vam nechce riesit inzerat, vykupov elektroniky je dnes viac a zoberu to naraz. Zo slovenskych napriklad iguru.sk - vykupuje mobily, notebooky, tablety, hodinky aj konzoly, aj poskodene kusy, zvoz Packetou maju zdarma a to, co uz sa opravit neda, ide na certifikovanu ekologicku recyklaciu. Dostanete menej ako od sukromneho kupca, ale vybavite to jednym balikom a bez dohadovania.
90% vecí darujem, predávam len to, čo má reálnu hodnotu aspoň nad 50€, alebo nejaká fakt zachovala hračka, ktorá 100% sa predá do pár dní - kuchynka, ponk, odrážadlo.
@anonym_autor ked som bola doma, tak mam cas a energiu davat veci na bazar a predavat. Ked chodim do prace, tak na take veci nemam cas.
Oblecko po detoch take schopne posuvam jednej mamicke, menej schopne vyhodim alebo cez znamu pre romcata.
Hracky bud do kosa, posuniem nejakej mamicke co poznam a zide sa jej to. Teraz niekto pytal hracky do druziny, tak nieco dam tam.
Co je vo velmi dobrom stave, tak na bazar.
vela veci som darovala, avsak neraz som predavala nieco, kde som mala zisk symbolicke euro :D Ale ja nemam problem aj kvoli euru zabalit vec a ist ju poslat, mna to normalne bavi 😂 Veci fotim v pracovnom case, baliaci material mam zadarmo, a podacie miesta mam cestou do prace. Ked vidim, ze sa nieco nepredava, idu automaticky na darovanie 🙂
@cyberk nechceš predávať aj moje veci, haha ? 🤣
Ja predávam nepotrebne veci, oblečenie, knižky, hračky tu na koniku aj na Vinted. Nemám komu darovať, kamarátky nemajú deti v rovnakom veku ako ja. A nechce sa mi všetko skladovať roky na povale, tak predávam. Nemám problém zabaliť a poslať poštou alebo dať do balikoboxu keďže robím blízko týchto miest.
Darujem na FB v skupine.Takto som sa pozbavovala veľmi veľa vecí,keď som sa sťahovala.Finančne si to nemôžem dovoliť,ale nikto by to aj tak nekúpil,a boli to veci nepoškodené,častokrát skoro nové aj úplne nové,nepoužívané.
Co sa da, hlavne drahsie veci, znackove, bud celkom nove, alebo 1, 2x pouzite, darujem tomu, kto si take nemoze dovolit a zvysok vyhodim. Predavat sa neoplati, postovne je vysoke.
@anonym_autor
@anonym_autor
Moja zena zahodi kazdy rok viac ako 10 parov topanok vacsinu nemala ani obute donesie domov a potom sa jej nepacia
Vždy raz za čas mám maniu nafotiť a predávať a darí sa mi, ale ja som kupovala drahšie veci a mám veľa nových aj po mne.Takze vždy ma to namotivuje a potom upadnem😆mám jednu tašku z IKEA kde to hádžem a potom fotím, miery píšem hneď a nekomunikujem o blbostiach.Tolko času tomu zase nevenujem a vráti sa mi dosť.Vecer nahodím popri seriály do skupín na FB predala som veľa kníh po synovi, tenisky, voňavku vsehochut

Vsetko darujem dalej. Zoparkrat som skusila predat a nemam na to cas ani nervy 🙂.