Dokázali by ste prežiť z rozpočtu 300 eur mesačne?
Dokazali by ste vyzit z 300 euro za mesiac? ked 123 euro z toho si platite iba zdravotne? Ako by ste rozdelili peniaze ktore vam ostanu aby ste vyzili , prezili a nestradali..
@unterwasserman ja mam takeho kolegu,minule ma mal zaviest inde,kde sa odkladaju rezervne vzv,a vsetky kose vyzbieral prazdnych flias.Kazdy den ho vidim s plnymi taskami prazdnych flasiek a hned smer lidl,ma to kusok a hned na pol deci.Ty by si siel na kofolu a kebab.
Inac dnes som decka zobrala do mesta,najstarsi si bol kupit oblek na stuzkovu a teda ratala som 500eur ale na komplet vysiel len 300eur.Maleho este trosku pooblekat a zavrsili sme to gyrosom.Teraz su deti hore a ja s muzom sme si objednali pizzu.A ze nepriberaj.
Ty sa stravujes takto stale tak sa necuduj,ze si obrovsky a nevladzes.
@anonym_eb9714 ale jakmile stratím prácu, tak ma čaká presne táto téma. Autor to náhodou trafil. Zhruba presne 300€ budem mať k dispozícii mesačne, takže hody končia. Až na to zálohivanie lebo som ako ten kolega spomínaný, ja chodím vyberať koše a dokážem nimi naplniť vreco každý deň. A ja ešte chodím aj kovošrot zbierať, čo sú ďalšie peniaze že dám do zberu. Vieš ako kedysi platili za papier, teraz sa dá železo tak nosiť tam. Takže ja si ďalších 5-10€ zarobím týmto, a to mi zaistí stále aby som mal kebab a kofolu, a tým pádom neschudne ani pri oficiálnom príjme 300€.
Mne by pomohlo zachovať štíhlu postavu iba to, keby neexistoval výkup kovošrotu a zálohovací systém. Že by som reálne musel vyžiť z tých 300€. Ale takto keď som aj úplne bez peňazí, a dostanem chuť na kofolu, pepsi, stačí nabehnúť na stanicu, námestie, obísť smetné koše a vždy nájdem toľko že na fľaši sladeného nápoja to stačí.
@anonym_autor pokial človek musí, dokáže čokoľvek.
A dobrá "úroda" je aj v priemyselnej zóne, keď vyjdú ľudia z firiem, tak popíjajú radlery z plechoviek. Tam aj 2 igelitky vyzbieram za pár minút. Potom hromadné podujatia sú zlatá baňa. Počas maratónu som naplnil 2 vrecia (Z) flašiek. Počas jarmoku ako boli koncerty na amfiteátri tak po skončení sme ja, aj jedna partia rómskych detí sme vyzbierali plné vreco. Oni si kúpili cigarety a ja cigánsku pečienku.
@anonym_autor pokial človek musí, dokáže čokoľvek.
@anonym_e3f815 však ano, mne sa ešte nestalo že by som hľadoval aj keď som bol úplne bez peňazí. Jediný prípad bol, keď sa mi nechcelo ísť ani hľadať (Z)-ká v košoch, tak som 3 dni nejedol, iba pil vodu z vodovodu, ale to bola moja chyba že sa mi nechcelo.
Mna by zaujimal dovod tej otazky :D len tak na to neodpoviem. Ani neviem naozaj, vzdy sa ,,da” zit inak, ale nie vzdy je to znesitelne ani realne.
@anonym_autor Snáď sa nejedná o SZČO, ktorá prvý polrok podniká a tým pádom nemá povinnosť platiť sociálne odvody a platí len minimálne zdravotné 121,92 a mesačne má zisk/obrat "až" 300 €...🫣
Aj nám to objasníš, autor a odpovieš na otázky, či to bola len taká téma do prázdna?
autor sa síce neozýva ale keďže téma sa týka aj mňa, tak ju preberám za svoju. Keď to príde, budem žiť z 300€ s tým že jediný výdavok je 120€ teda ostáva 180€ na všetko ostatné. Ide o jedinca mužského rodu, bez detí a zvierat. Takže živí len sám seba. Ženy majú viac výdavkov obvykle keďže majú krámy, aj sa o seba viac starajú takže kozmetika, šampóny atď. Kým mužovi stačí tekuté mydlo a žiletky.
- Oblečenie udržiavať čo najdlhšie teda zašiť ak sa roztrhne ako v starých časoch robili. Zohnať sa dá z humanitných zbierok, susedia, známi, podarujú obnosené.
- Zariadenie do bytu sa dá zohnať z rubriky darujem za odvoz, často sa aj pri smetiakoch na sídliskách sa vyhadzuje použiteľný nábytok.
- Spotrebiče takisto. Darované, bazárové, vyhodené často funkčné. Ku všetkému sa dá ľahko prísť ak hľadáte dobre.
- Záľuby mať len také že prechádzky, bicyklovanie, klebetenie na lavičke pred činžiakom. Pozeranie TV vysielania cez anténu zadarmo. Aj STVR má dosť vecí že niekedy mám aj na pol dňa čo pozerať.
- Doprava odpadá lebo ak nemusím dochádzať do práce v inom meste, tak v podstate nepotrebujem ísť nikam. Všetko čo treba máme v meste (obchody, úrady, lekárov) takže dostať sa tam nič nestojí.

@unterwasserman nebuď si taký istý, že niekto iný bude voliť tak, aby to tebe vyhovovalo
@pako24 volí tak väčšina... Však populisti sú totálne stabilní. Sú pri moci skoro stále, s menšími prestávkami, najdlhšie, a vždy dovládnu.