Dokázali by ste prežiť z rozpočtu 300 eur mesačne?
Dokazali by ste vyzit z 300 euro za mesiac? ked 123 euro z toho si platite iba zdravotne? Ako by ste rozdelili peniaze ktore vam ostanu aby ste vyzili , prezili a nestradali..
@anonym_autor je to iba na jedlo?
Z takych penazi by som nevyzila. Preto pracujem, dobre zarobim a mam sa dobre.
Takže vyžiť zo 175€/mesiac. No, navarit by som za to navarila ale dlhodobo by som to tak určite nenechala. Nájom ani účty z toho nezaplatíš
Len za potraviny dam viac.
@anonym_autor pravdepodobne nie, spravila by som vsetko pre to, aby som ten prijem mala vyssi. "Prezit a nestradat" mi nestaci. Vystupit z komfortnej zony a spravit nieco so svojim zivotom.
Ak musíš platiť zdravotné, tak nie si invalid, nie si ani zamestnaná, ani na UP nie si. Si teda dobrovoľne nezamestnaná. Kto ti dáva tých 300€?
@anonym_autor prečo máš taký nízky príjem a ešte z toho platíš zdravotné? Kde a s kým bývaš? Z takéhoto príjmu sa nedá vyžiť. Možno 2-3 mesiace to nejak dáš ale dlhodobo ani omylom. Aj keby suché rožky jem a cestujem peši/ bicyklom tak stačí 1 výdavok okrem jedla a drogérie a peniaze nevyjdu.
Nie. Veď kde mám bývanie, energie, telefón, internet, cestovné (či už verejná doprava alebo phm), kde mám hygienu, zubára, sem tam nejaký paralen alebo niečo z lekárne čo treba... Ale ak ti toto všetko financuje niekto iný a ty si máš z 300€ zaplatiť len zdravotku a jedlo, tak asi sa to dá.
@anonym_autor velmi tazko. Preco platis ako samoplatca zdravotne 123, ked je 121,92?
Nie, nebola by som schopná vyžiť z takej sumy ale HLAVNE je aby som urobila maximum aby som sa to takejto situacie nedostala
Pracuješ?
Nie, to nie je život, iba prezivanie
a byvanie co? asi ti niekto byvanie plati
Mozno sa dá prežiť, ale stradat budeš vzdy
Zalezi od ostatnych vydavkov ak by to bolo len na jedlo vyzila by som ak by z toho trebalo zaplatit aj byvanie, mobil, dopravu tak nie pripadne este keby som mala dieta a skolku, stravu, kruzky tak to uz vobec.... Dost hlupo polozena otazka.
Záleží čo všetko z tých peňazí mám hradiť, či je to všetko čo mám alebo to čo mi zostane po odčítaní povinných nákladov čisto pre mňa...
otázka je celá divná, ak platíš zdravotné, kto platí sociálne? ak máš salaš, pole a zvieratá, môžeš žiť aj bez peňazí a ešte predávať prebytky
Co z tych penazi platis okrem zdravotky? A kde byvas?
@anonym_autor toľko ti zostane po odrátaní všetkého ? Či to je všetko čo máš? Kto ti dáva tých 300e? A prečo platíš zdravotnú? Možno by som vyžila, keby som musela, našťastie nemusím a ani nedovolím, aby som sa do takej situácie dostala.
co si na ID a nechce sa ti pracovat? Asi zijes s rodicmi, lebo z 300 euro sa ozaj vyzit neda a teda neviem co si zac, ale zjavne nepracujes kedze si ides platit ZP sama..velmi blba otazka inac. VELMI
TROLLL
@anonym_autor môžem vyskúšať keď ma vyrazia z práce. ID mám 300€ aj nejaké drobné. Zdravotnú neplatím, ale 120 mám režijné náklady. Takže ostane 180€ na 31 dní čo je 5,80€ na deň. Len ja si viem zarobiť zbieraním kovošrotu a zálohovaním (Z) čo nájdem zahodené.
@anonym_autor pravdepodobne nie, spravila by som vsetko pre to, aby som ten prijem mala vyssi. "Prezit a nestradat" mi nestaci. Vystupit z komfortnej zony a spravit nieco so svojim zivotom.
@anonym_815cc6 kto je neschopný napr. ako ja, tak pre takého je aj "prežiť a nestrádať" už celkom dobré.
Nie, to nie je život, iba prezivanie
@anonym_b95595 tak pre neschopného lúzra ako ja, aj prežívanie je výhrou.
Akurát ide v TV diskusia o štátnom rozpočte. Toto sa týka hlavne nás, čo parazitujeme na štátnych dávkach...
Ale kým budú vládnuť populisti, tak sme za vodou, lebo oni si myslia že taký ako ja ich volíme. Nemusím ich voliť lebo viem že ajtak vyhrajú. Takže ja si môžem voliť naďalej naše menšinové strany a ajtak mám istotu že hlas bude v každej vláde a tí nepustia siahnuť na naše peniaze.
Akurát ide v TV diskusia o štátnom rozpočte. Toto sa týka hlavne nás, čo parazitujeme na štátnych dávkach...
Ale kým budú vládnuť populisti, tak sme za vodou, lebo oni si myslia že taký ako ja ich volíme. Nemusím ich voliť lebo viem že ajtak vyhrajú. Takže ja si môžem voliť naďalej naše menšinové strany a ajtak mám istotu že hlas bude v každej vláde a tí nepustia siahnuť na naše peniaze.
@unterwasserman nebuď si taký istý, že niekto iný bude voliť tak, aby to tebe vyhovovalo
@anonym_autor môžem vyskúšať keď ma vyrazia z práce. ID mám 300€ aj nejaké drobné. Zdravotnú neplatím, ale 120 mám režijné náklady. Takže ostane 180€ na 31 dní čo je 5,80€ na deň. Len ja si viem zarobiť zbieraním kovošrotu a zálohovaním (Z) čo nájdem zahodené.
@unterwasserman ja mam takeho kolegu,minule ma mal zaviest inde,kde sa odkladaju rezervne vzv,a vsetky kose vyzbieral prazdnych flias.Kazdy den ho vidim s plnymi taskami prazdnych flasiek a hned smer lidl,ma to kusok a hned na pol deci.Ty by si siel na kofolu a kebab.
Inac dnes som decka zobrala do mesta,najstarsi si bol kupit oblek na stuzkovu a teda ratala som 500eur ale na komplet vysiel len 300eur.Maleho este trosku pooblekat a zavrsili sme to gyrosom.Teraz su deti hore a ja s muzom sme si objednali pizzu.A ze nepriberaj.
Ty sa stravujes takto stale tak sa necuduj,ze si obrovsky a nevladzes.

preco z tak maleho prijmu platis este zdravotne ? prihlas sa na UP alebo chod robit aspon za minimalku