icon

Kupujete stále obľúbené potraviny aj po ich zdražení?

1. dec 2025

Ahojte, že jak som teraz zamyslela 😃otvorila som si práve čokoládu, ktorú som začala kupovať len preto, že moja obľúbená čokoláda "nedávno" stála v akcii 1,99€ teraz stojí v akcii 2,79€ tak ma to nahnevalo, že už len z recesie kupujem čokoládu od iného výrobcu, ktorá mi síce až tak nechutí ale má ten istý podiel kakaa a stojí bez akcie 2,79€
Tiež ste prestali kupovať po zdražení niečo, čo ste mali radi?

Strana
z3
anonym_5387bf
1. dec 2025
@ekira1

@anonym_5387bf v podstate ten jogurt je omnoho lepšie, zdravšie riešenie.

@ekira1 a ja toto rozporujem? Moje deti to maju miesto sladkosti.

madeincssr
1. dec 2025

K tomu, ze vsetko muselo tak extremne zdraziet: kazdy (aj stat aj vyrobcovia, sluzby) by sa mal snazit najma rozumne hospodarit a usetrit na nie nevyhnutnych nakladoch, neplytvat, nehyrit (v statnej sfere by sa o tom dalo dlhooo hovorit, vsakano), tiez sa uskromnit a nie len vsetko premietnut do ceny koncoveho zakaznika. Lebo jeho moznosti tiez nie su neobmedzene. Ked cena narastie nad kriticku uroven, niektore komodity/sluzby jednoducho vyhynu a dany vyrobca tym nic nedosiahol. Ani stat z mnohych konsolidacnych opatreni nedosiahne planovany prijem. Ekonomika nerastie, zivnostnici porusia zivnosti, firmy a obchody pokrachuju, zahranicni investori zacnu presuvat vyrobu inam atd.

nelka93
1. dec 2025

Nie 😂 to co mam rada a chcem si kúpim, našťastie na ceny zatial pozerať nemusim

sisska96
1. dec 2025

No a práve preto idú ceny hore lebo sprostí ľudia aj tak kupujú aj keď stojí 2x toľko....

anonym_6a196f
1. dec 2025
@sisska96

No a práve preto idú ceny hore lebo sprostí ľudia aj tak kupujú aj keď stojí 2x toľko....

@sisska96 keď zdraželi mzdy, dane a vstupné suroviny lepšie bude ukončiť podnikanie a prepustiť ľudí ako zdražieť?

mane01
1. dec 2025

@anonym_autor áno, a začala som chodiť na veľké nákupy za hranice. Dokonca veľa produktov rovnakej značky je tam lacnejších. Je rozdiel 10% a 23% dph, vsakano…

ekira1
1. dec 2025
@anonym_5387bf

@ekira1 a ja toto rozporujem? Moje deti to maju miesto sladkosti.

@anonym_5387bf nie, myslela som to tak, že ti nemusí byť ľúto, že pribináčik je drahý a preto kupuješ jogurt. Že to nie je z núdze náhrada, ale lepšie riešenie..

ekira1
1. dec 2025
@anonym_417a1a

@anonym_autor nie nekupujeme, poliaci vedia držať ceny, nebudem pchať svoje peniaze do slovenských nenažrancov. Neboj sa keby sa im na to všetci vysrali, hneď by šla cena dole. Bez čokolády a nezdravých keksov sa dá existovať.

@anonym_417a1a a nemyslíš, že do ceny si premietajú náklady ktoré platia? V poľsku majú lacnejšie energie a nižsiu DPH. " Nenažranosť" patrí iným ako výrobcom a predajcom, poďakuj sa vieš komu za to, že sme v takejto # a ešte od januára budeme vo väčsej..

sara07
1. dec 2025
@anonym_22c88f

A že bieda 🙈😅len kupujte,kupujte a papkajte čo máte radi ale sa nečudujte, že ceny pôjdu ešte vyššie lebo dopyt

@anonym_22c88f tak asi tažko si človek kupuje každy den čokoládu , pripadne zje denne jednu čokoladu
zakladne potraviny nenarobíš nič
problém nie je v ludoch ale vo vstupnych nakladoch a hlavne 23% dph to urobi viac než dost

sara07
1. dec 2025
@bomba36

Nenakupujem v slovenských reťazcoch, u susedov zatiaľ tie ceny nešli až tak hore, normálne kupujeme čo máme radi.

@bomba36 nešli lebo maju nižšiu dph a nižšiu cenu prace

euka210
1. dec 2025

@anonym_autor nie, ale ked je akcia nakupim viac.

margotka17
1. dec 2025

@anonym_autor ani nie, kúpime možno menej často, ale vždy to, čo máme radi. Veľa veci nekupujeme vôbec už. Sladené vody už dlho sme nekúpili a ani nám nechýbajú. Robíme sódu a dám citrón a med do nej.

sense
1. dec 2025
@anonym_autor

@domculik Áno, je to Lindt😆
Kupovala som 90% -ctnú teraz kupujem v DM drogérii 90%-ctnú

@anonym_autor no mne viac ako lindt chuti ta 90perc z lidlu

madeincssr
1. dec 2025
@sense

@sense lebo je sladsia?

sense
1. dec 2025
@madeincssr

@sense lebo je sladsia?

@madeincssr nie , nepríde mi sladsia je chutnejšia proste, celkovo svajciari majú aj lepšiu čokoládu ako lindt.

sense
1. dec 2025
@madeincssr

@sense lebo je sladsia?

@madeincssr má len o 0,3g/100g viac cukru ako lindt

yanni
2. dec 2025
@sense

@madeincssr nie , nepríde mi sladsia je chutnejšia proste, celkovo svajciari majú aj lepšiu čokoládu ako lindt.

@sense akurát, že nie každý švajčiarsky výrobok sa dostane za hranice. Veľa veci jednoducho nevyvážaju. A ked nemáš možnosť si ti kupit priamo tam, tak pech.A nejde len o Švajc a taktiež nie len o čokoládu.

sense
2. dec 2025
@yanni

@sense akurát, že nie každý švajčiarsky výrobok sa dostane za hranice. Veľa veci jednoducho nevyvážaju. A ked nemáš možnosť si ti kupit priamo tam, tak pech.A nejde len o Švajc a taktiež nie len o čokoládu.

@yanni tak áno lindt produkujú už aj v Nemecku, Francúzsku atď...za mňa celkovo pri lindt platia ľudia hlavne za meno, ale to je to isté ako Evian voda....tu jedna z najlacnejších a na SVK chcú nehorázne prachy za to

sara07
2. dec 2025
@sense

@yanni tak áno lindt produkujú už aj v Nemecku, Francúzsku atď...za mňa celkovo pri lindt platia ľudia hlavne za meno, ale to je to isté ako Evian voda....tu jedna z najlacnejších a na SVK chcú nehorázne prachy za to

@sense tiež si myslím že meno ,, od nich dubajska ma teda riadne sklamala , za to napr janek.cz od nich dubajská to je proste niečo iné
myslím že majú aj iné značky už lepšie ako lindt a v tej istej cenovej hladine

autor
2. dec 2025
@sense

@sense Lindt je jemnejšia, a aj keď má menej cukru ako tá z DM-ky tá má až 8,1g Lindt je sladšia.

autor
2. dec 2025
@sense

@sense rozhodne musím vyskúšať 👍

yanni
2. dec 2025
@sense

@sense za kazde meno platis. Ja coko velmi nemusim, som skor na gumace, ale aj to len Haribo, ale Od Lindt tu 90 % si dam a este Nuxor Zartbitter. My sme akkurat boli v Outlet, dcera konecne chcela ochutnat dubajsku, no to je hnus na Entu. Uz ju stihla aj v skole rozdat 🤣

sense
2. dec 2025
@yanni

@sense za kazde meno platis. Ja coko velmi nemusim, som skor na gumace, ale aj to len Haribo, ale Od Lindt tu 90 % si dam a este Nuxor Zartbitter. My sme akkurat boli v Outlet, dcera konecne chcela ochutnat dubajsku, no to je hnus na Entu. Uz ju stihla aj v skole rozdat 🤣

@yanni hej to je jasné, ale pri lindt sprungli to platí obzvlášť pritom nie je ničím vynimocna. U nás teda resp chlap si občas dá lindor guličky horké 70,,% ani to mi nechutí a teda tá čokoláda mi nie je hodná tej ceny.

rozculena
2. dec 2025

@anonym_autor nikdy som nekupovala hovadiny,takže som nemusela nejako rapídne prestať niečo kupovať.
Niektoré veci kupujem aj po zdražení,napr.Lidl 85% čoko,čakám vždy na akciu alebo ak mám kupón v apke.
Základné potraviny sa nedajú nejako nahradiť......maslo kupujem v akcii,rovnako syry..

majka99999
3. dec 2025

Kupujem cca rovnako, kupujem viac do zasoby, ak je nieco v akcii vseobecne, ci je to maslo alebo hrasok v konzerve (zas nie 20 ks, ale kludne 5). Kazdy mesiac nakup v Rakusku, tam mame tiez urcite veci, nieco je lacnejsie, nieco drahsie. Cokoladu zjem vselijaku moznu, od Tesco/Lidl az po Lindt. Volakedy sme kupovali Figaro, ale 80 g za 2 eura nebudem kupovat. Pred pandemiou 100 g za 0,99 a v akcii 0,69. Takze aj ano, toto napriklad nekupujeme, iba obcas v "akcii", ale nemam problem s lacnejsou, chuti mi rovnako, nie som gurman cokoladovy.

misanthropicdann
30. dec 2025

@anonym_autor nie neprestal, pretože všetko zdraželo.
Tym pádom to neberiem tak ze by moje obľúbené veci zdraželi, pozerám sa na to ako na bežny rast cien, nič s tým nespravím pretože o rok to bude zas drahšie.

Ako si pomôžeš tým ze prestaneš kupovať svoje obľúbené veci? Budeš kupovať veci ktoré niesu tvoje obľúbené? Sak tie rovnako zdraželi. Keď zdražia znova prestaneš kupovať aj tie? A tak dookola? Skončí to tak ze si budeš sama pestovať obilie, mliet múku lebo zdraželi rožky a chleba?

autor
30. dec 2025
@misanthropicdann

@anonym_autor nie neprestal, pretože všetko zdraželo.
Tym pádom to neberiem tak ze by moje obľúbené veci zdraželi, pozerám sa na to ako na bežny rast cien, nič s tým nespravím pretože o rok to bude zas drahšie.

Ako si pomôžeš tým ze prestaneš kupovať svoje obľúbené veci? Budeš kupovať veci ktoré niesu tvoje obľúbené? Sak tie rovnako zdraželi. Keď zdražia znova prestaneš kupovať aj tie? A tak dookola? Skončí to tak ze si budeš sama pestovať obilie, mliet múku lebo zdraželi rožky a chleba?

@misanthropicdann prestala som kupovať svoju obľúbenú čokoládu z recesie , nie preto, že je drahšia. To zn., že jej cena ma tak nahnevala, že už viac nepodporím jej predaj. Po zdražení kupujem čokoládu od iného výrobcu za tú istú cenu. A že mi nechutí 🤷 hlavne, že má stejný obsah kakaa.

simsalabim
30. dec 2025
@anonym_autor

@misanthropicdann prestala som kupovať svoju obľúbenú čokoládu z recesie , nie preto, že je drahšia. To zn., že jej cena ma tak nahnevala, že už viac nepodporím jej predaj. Po zdražení kupujem čokoládu od iného výrobcu za tú istú cenu. A že mi nechutí 🤷 hlavne, že má stejný obsah kakaa.

@anonym_autor nechapem, naco si kupovat cokoladu, co ti nechuti 🤔 Aky to ma vyznam? Ak mi nieco velmi chuti a neviem najst lacnejsiu nahradu, kupim si to ako special treat. Mozno menej casto, ale vychutnam si to.

Strana
z3