icon

Kupujete stále obľúbené potraviny aj po ich zdražení?

1. dec 2025

Ahojte, že jak som teraz zamyslela 😃otvorila som si práve čokoládu, ktorú som začala kupovať len preto, že moja obľúbená čokoláda "nedávno" stála v akcii 1,99€ teraz stojí v akcii 2,79€ tak ma to nahnevalo, že už len z recesie kupujem čokoládu od iného výrobcu, ktorá mi síce až tak nechutí ale má ten istý podiel kakaa a stojí bez akcie 2,79€
Tiež ste prestali kupovať po zdražení niečo, čo ste mali radi?

Strana
z3
anonym_5387bf
1. dec 2025
@ekira1

@anonym_5387bf v podstate ten jogurt je omnoho lepšie, zdravšie riešenie.

@ekira1 a ja toto rozporujem? Moje deti to maju miesto sladkosti.

madeincssr
1. dec 2025

K tomu, ze vsetko muselo tak extremne zdraziet: kazdy (aj stat aj vyrobcovia, sluzby) by sa mal snazit najma rozumne hospodarit a usetrit na nie nevyhnutnych nakladoch, neplytvat, nehyrit (v statnej sfere by sa o tom dalo dlhooo hovorit, vsakano), tiez sa uskromnit a nie len vsetko premietnut do ceny koncoveho zakaznika. Lebo jeho moznosti tiez nie su neobmedzene. Ked cena narastie nad kriticku uroven, niektore komodity/sluzby jednoducho vyhynu a dany vyrobca tym nic nedosiahol. Ani stat z mnohych konsolidacnych opatreni nedosiahne planovany prijem. Ekonomika nerastie, zivnostnici porusia zivnosti, firmy a obchody pokrachuju, zahranicni investori zacnu presuvat vyrobu inam atd.

nelka93
1. dec 2025

Nie 😂 to co mam rada a chcem si kúpim, našťastie na ceny zatial pozerať nemusim

sisska96
1. dec 2025

No a práve preto idú ceny hore lebo sprostí ľudia aj tak kupujú aj keď stojí 2x toľko....

anonym_6a196f
1. dec 2025
@sisska96

No a práve preto idú ceny hore lebo sprostí ľudia aj tak kupujú aj keď stojí 2x toľko....

@sisska96 keď zdraželi mzdy, dane a vstupné suroviny lepšie bude ukončiť podnikanie a prepustiť ľudí ako zdražieť?

mane01
1. dec 2025

@anonym_autor áno, a začala som chodiť na veľké nákupy za hranice. Dokonca veľa produktov rovnakej značky je tam lacnejších. Je rozdiel 10% a 23% dph, vsakano…

ekira1
1. dec 2025
@anonym_5387bf

@ekira1 a ja toto rozporujem? Moje deti to maju miesto sladkosti.

@anonym_5387bf nie, myslela som to tak, že ti nemusí byť ľúto, že pribináčik je drahý a preto kupuješ jogurt. Že to nie je z núdze náhrada, ale lepšie riešenie..

ekira1
1. dec 2025
@anonym_417a1a

@anonym_autor nie nekupujeme, poliaci vedia držať ceny, nebudem pchať svoje peniaze do slovenských nenažrancov. Neboj sa keby sa im na to všetci vysrali, hneď by šla cena dole. Bez čokolády a nezdravých keksov sa dá existovať.

@anonym_417a1a a nemyslíš, že do ceny si premietajú náklady ktoré platia? V poľsku majú lacnejšie energie a nižsiu DPH. " Nenažranosť" patrí iným ako výrobcom a predajcom, poďakuj sa vieš komu za to, že sme v takejto # a ešte od januára budeme vo väčsej..

sara07
1. dec 2025
@anonym_22c88f

A že bieda 🙈😅len kupujte,kupujte a papkajte čo máte radi ale sa nečudujte, že ceny pôjdu ešte vyššie lebo dopyt

@anonym_22c88f tak asi tažko si človek kupuje každy den čokoládu , pripadne zje denne jednu čokoladu
zakladne potraviny nenarobíš nič
problém nie je v ludoch ale vo vstupnych nakladoch a hlavne 23% dph to urobi viac než dost

sara07
1. dec 2025
@bomba36

Nenakupujem v slovenských reťazcoch, u susedov zatiaľ tie ceny nešli až tak hore, normálne kupujeme čo máme radi.

@bomba36 nešli lebo maju nižšiu dph a nižšiu cenu prace

euka210
1. dec 2025

@anonym_autor nie, ale ked je akcia nakupim viac.

margotka17
1. dec 2025

@anonym_autor ani nie, kúpime možno menej často, ale vždy to, čo máme radi. Veľa veci nekupujeme vôbec už. Sladené vody už dlho sme nekúpili a ani nám nechýbajú. Robíme sódu a dám citrón a med do nej.

sense
1. dec 2025
@anonym_autor

@domculik Áno, je to Lindt😆
Kupovala som 90% -ctnú teraz kupujem v DM drogérii 90%-ctnú

@anonym_autor no mne viac ako lindt chuti ta 90perc z lidlu

madeincssr
1. dec 2025
@sense

@sense lebo je sladsia?

sense
1. dec 2025
@madeincssr

@sense lebo je sladsia?

@madeincssr nie , nepríde mi sladsia je chutnejšia proste, celkovo svajciari majú aj lepšiu čokoládu ako lindt.

sense
1. dec 2025
@madeincssr

@sense lebo je sladsia?

@madeincssr má len o 0,3g/100g viac cukru ako lindt

yanni
2. dec 2025
@sense

@madeincssr nie , nepríde mi sladsia je chutnejšia proste, celkovo svajciari majú aj lepšiu čokoládu ako lindt.

@sense akurát, že nie každý švajčiarsky výrobok sa dostane za hranice. Veľa veci jednoducho nevyvážaju. A ked nemáš možnosť si ti kupit priamo tam, tak pech.A nejde len o Švajc a taktiež nie len o čokoládu.

sense
2. dec 2025
@yanni

@sense akurát, že nie každý švajčiarsky výrobok sa dostane za hranice. Veľa veci jednoducho nevyvážaju. A ked nemáš možnosť si ti kupit priamo tam, tak pech.A nejde len o Švajc a taktiež nie len o čokoládu.

@yanni tak áno lindt produkujú už aj v Nemecku, Francúzsku atď...za mňa celkovo pri lindt platia ľudia hlavne za meno, ale to je to isté ako Evian voda....tu jedna z najlacnejších a na SVK chcú nehorázne prachy za to

sara07
2. dec 2025
@sense

@yanni tak áno lindt produkujú už aj v Nemecku, Francúzsku atď...za mňa celkovo pri lindt platia ľudia hlavne za meno, ale to je to isté ako Evian voda....tu jedna z najlacnejších a na SVK chcú nehorázne prachy za to

@sense tiež si myslím že meno ,, od nich dubajska ma teda riadne sklamala , za to napr janek.cz od nich dubajská to je proste niečo iné
myslím že majú aj iné značky už lepšie ako lindt a v tej istej cenovej hladine

autor
2. dec 2025
@sense

@sense Lindt je jemnejšia, a aj keď má menej cukru ako tá z DM-ky tá má až 8,1g Lindt je sladšia.

autor
2. dec 2025
@sense

@sense rozhodne musím vyskúšať 👍

yanni
2. dec 2025
@sense

@sense za kazde meno platis. Ja coko velmi nemusim, som skor na gumace, ale aj to len Haribo, ale Od Lindt tu 90 % si dam a este Nuxor Zartbitter. My sme akkurat boli v Outlet, dcera konecne chcela ochutnat dubajsku, no to je hnus na Entu. Uz ju stihla aj v skole rozdat 🤣

sense
2. dec 2025
@yanni

@sense za kazde meno platis. Ja coko velmi nemusim, som skor na gumace, ale aj to len Haribo, ale Od Lindt tu 90 % si dam a este Nuxor Zartbitter. My sme akkurat boli v Outlet, dcera konecne chcela ochutnat dubajsku, no to je hnus na Entu. Uz ju stihla aj v skole rozdat 🤣

@yanni hej to je jasné, ale pri lindt sprungli to platí obzvlášť pritom nie je ničím vynimocna. U nás teda resp chlap si občas dá lindor guličky horké 70,,% ani to mi nechutí a teda tá čokoláda mi nie je hodná tej ceny.

rozculena
2. dec 2025

@anonym_autor nikdy som nekupovala hovadiny,takže som nemusela nejako rapídne prestať niečo kupovať.
Niektoré veci kupujem aj po zdražení,napr.Lidl 85% čoko,čakám vždy na akciu alebo ak mám kupón v apke.
Základné potraviny sa nedajú nejako nahradiť......maslo kupujem v akcii,rovnako syry..

majka99999
3. dec 2025

Kupujem cca rovnako, kupujem viac do zasoby, ak je nieco v akcii vseobecne, ci je to maslo alebo hrasok v konzerve (zas nie 20 ks, ale kludne 5). Kazdy mesiac nakup v Rakusku, tam mame tiez urcite veci, nieco je lacnejsie, nieco drahsie. Cokoladu zjem vselijaku moznu, od Tesco/Lidl az po Lindt. Volakedy sme kupovali Figaro, ale 80 g za 2 eura nebudem kupovat. Pred pandemiou 100 g za 0,99 a v akcii 0,69. Takze aj ano, toto napriklad nekupujeme, iba obcas v "akcii", ale nemam problem s lacnejsou, chuti mi rovnako, nie som gurman cokoladovy.

Strana
z3