icon

Na čom sa neoplatí šetriť?

Dnes o 08:02

Ahojte, na čom je podľa vás najhlúpejšie šetriť? Predplatné, sladkosti, dovolenky? Na čom jednoducho odmietate šetriť?

anonym_6fbf76
Dnes o 08:09

@anonym_autor niekedy to, žiaľ, nie je voľba, ale nutnost… nie každý si môže vybrať, či bude na niečom šetriť, proste musí, inak sa nedá. Ale za mňa na deťoch… nejde o nové telefóny a podobný luxus, ale bežne malé radosti. Sú deti, ktoré nemôžu ist na školský výlet a také veci… to by bol pre mňa pain point

hytal
Dnes o 08:46

Za mňa mi príde, ak sa dá, nešetriť na kvalitných potravinách.

maranta_leuconeura
Dnes o 08:47

Podla mna na jedle. Nie v zmysle, ze nesmies nakupit v akcii, ale v zmysle, ze castokrat ovela lacnejsie vyjde zit z fastfoodu, vysokospracovanych potravin, polotovarov, obilninin, udenin a mliecnych veci zahustenych skrobmi a pod... Co nie je vhodna skladba stravy. Okrem kulturneho aspektu (ze nasa kuchyna obsahuje malo vlakniny) je podla mna aj cena zdravsich potravin dovodom, ze je na Slovensku 40 % dospelych s nadvahou alebo obezitou. Vidim to furt, zelenina je extremne draha a musis jej zjest o dost viac, aby ta zasytila.

anonym_55b94e
Dnes o 08:48

@anonym_autor zdravie, strava a potom podla moznosti vzdelanie a dalej podla chuti a rozpoctu...

tiezjedna
Dnes o 08:57

@anonym_autor určite nešetrím na potravinách, to je taká moja dlhodobá priorita, aj deti učíme, že telo nie je odpadkový kôš a musíme sa tak voči nemu správať. Potom vzdelanie a tiež zimné vybavevnie (oblečenie, topánky, lyžiarska výbava...). A nešetríme teda ani dovolenkách, výletoch... To je vec, ktorú by sme vedeli radikálne orezať, keby bolo nutné.

anonym_c41041
Dnes o 09:08

Potraviny, zdravie a benzin(nie som ochotna stracat cas a viem do vybavit nakupy atd v ramci jednej cesty), usetreny cas venujem rodine.

merrysa
Autor odpoveď zmazal
anonym_9a5f65
Dnes o 10:03

Na kvalitnej strave, a dovolenkách

bludna
Dnes o 10:07

@anonym_autor Podla mna sa neoplati setrit na svojom mentalnom a fyzickom zdravi.

anonym_da216b
Dnes o 10:31

@anonym_autor
"Daj človeku rybu a nasýtiš ho na jeden deň; nauč človeka ryby chytať a nasýtiš ho na celý život."
Vzdelanie pre deti

anonym_2d3851
Dnes o 10:55
@anonym_9a5f65

Na kvalitnej strave, a dovolenkách

@anonym_9a5f65 mna zaujima aka je kvalitna strava? Jablka a kuracie maso kupovane v Lidli? Tiez si chcem kupovat zdrave potraviny len neviem konkretne co a kde.

anonym_8d7c39
Dnes o 10:58

nesetrim na vzdelavani a na cestovani po svete (da sa aj low cost)

mirola
Dnes o 11:06
@maranta_leuconeura

Podla mna na jedle. Nie v zmysle, ze nesmies nakupit v akcii, ale v zmysle, ze castokrat ovela lacnejsie vyjde zit z fastfoodu, vysokospracovanych potravin, polotovarov, obilninin, udenin a mliecnych veci zahustenych skrobmi a pod... Co nie je vhodna skladba stravy. Okrem kulturneho aspektu (ze nasa kuchyna obsahuje malo vlakniny) je podla mna aj cena zdravsich potravin dovodom, ze je na Slovensku 40 % dospelych s nadvahou alebo obezitou. Vidim to furt, zelenina je extremne draha a musis jej zjest o dost viac, aby ta zasytila.

@maranta_leuconeura mne zelenina vobec draha nepride ak ju porovnam so sladkostami, lacnym pecivom alebo slanymi vecami... ved milka stoji 3 eura a kilo mrkvy euro..

vevesh
Dnes o 11:08

Podla mna to je vzdy otazka priorit a individualnej situacie. Ked som chora, nebudem setrit a liekoch. Ale ked som zdrava, tak na nich setrit mozem, lebo mi ich netreba. Ak nemame z coho vyzit, musi sa setrit a vsetkom do radu a zacina sa od nepodstatnych veci ako to predplatne, dovolenky az po stravu. Ak mam na vyber z dvoch vzdelani, ktore je jedno kvalitnejsie, tak radsej drahsie a kvalitnejsie. Aj pri dovolenkach- prave sme zistovali trajekt, no cena 2400e+ za jednu plavbu nas odradila a usetrime na plavbe, ale dame tie peniaze do inej poznavacky, resp. radsej dam tie peniaze do lepsieho ubytka ako iba zaplatit jedno prenocovanie na lodi a usetrenych 8 hodin v aute...

muchotrafka298
Dnes o 11:29

Ja sa snazim nesetrit na potravinach, ako je ovocie, zelenina, maso a ryby. Nekupujem hluposti, keksy, cokoladky, soletky, snazim sa na to davat co najmenej penazi. Skrtla som aj nakup novin a casopisov, hlavne, ked vsetky ma jedno vydavatelstvo pomaly a su tam rovnake clanky. Tak isto som obmedzila navstevy restauracii, kaviarni a sluzieb.

anonym_398298
Dnes o 11:36

Na zdravi - rozumej stravu,vyzivove doplnky,prirodna kozmetika...

maranta_leuconeura
Dnes o 12:10
@mirola

@maranta_leuconeura mne zelenina vobec draha nepride ak ju porovnam so sladkostami, lacnym pecivom alebo slanymi vecami... ved milka stoji 3 eura a kilo mrkvy euro..

@mirola no tak si pozri aj ine zeleniny ako mrkvu, co je asi najlacnejsia zelenina vobec. Co tak salat, paprika, paradajka, fenikel, spargla? A porovnavaj nie cenu na hmotnost, ale vyzivovu hodnotu, ktoru za tu cenu dostanes. Kilo mrkvy za euro ma 450 kcal, na porovnanie za euro mas v akcii aj chipsy 80 g alebo mliecnu cokoladu 60 g s podobne kaloriami. Aby si teda ziskala rovnaku energiu, musis zjest bud KILO mrkvy alebo balicek malych chipsov alebo malu cokoladu. Je jednoduchsie zjest tie chipsy alebo cokoladu a keby len jeden balik... A ak prejdeme k drahsim zeleninam, tak strava z chipsov a cokolad ta vlastne vyjde lacnejsie. Zeleniny pre rovnaky energeticky prijem musis teda zjest a kupit nasobne viac ako blbosti ci sladkosti.

anonym_bc396a
Dnes o 12:18

Nešetríme na kvalitných potravinách. Ale stále podľa diskusii dávame na stravu menej ako väčšina. Len jeme do sýta ovocia, zeleniny, mäsa, rýb a mliečnych výrobkov a nie múčne a spracované potraviny. Nešetrím na zdraví. Čiže vždy chcem mať peniaze na zubára, nepovinné očkovania, strojček pre dieťa, fyzio ak by bolo potrebné. A ešte nešetríme na kvalitnom funkčnom oblečení a obuvi. Vydrží dlhšie a celkovo miniem menej peňazí.