Nevychádzajú vám peniaze na jedlo?
Dnes je doba aka je, ale stalo sa vam, ze ste nemali co vlozit do ust? Ze ste proste nemali financie na stravu a cakali ste niekolko dni, kym vam nabehne vyplata, alebo socialne davky? Stalo sa vam to raz? ci stava sa vam to opakovane? pripadne ze sama sa nenajete aby ste dali jest detom? Poznate aj dovod preco?
@anonym_0031b8 účet vám exekútor nezablokuje len tak. Dlhy treba splacat. Na vine nebola len svokra ale predovšetkým vy.
@anonym_1c8b30 ja som nemala dlh ani euro. Manžel šiel za ručitela vlastnej matke. Včase keď sme šli kupivať nehnuteľnosť, chcel manžel vyplatiť zvysnú časť svokrinho úveru, lenže v banke povedali že môže iba dlžník,čize svokra. Lenže milostivá, mala dlhy v ďalších bankách a síce slúbila synovi že jednarázovo vyplatí úver,ale neurobila tak. Prachy použila inde.
V čase keď nám zablokovali účet , som bola na md, muž tri mesiace nedostal výplatu, ani výpoveď ani sa na úrad nevedel zaevidovať. Majiteľ firmy zdúchol do zahraničia. Muž prestal navštevovať a obskakovať matku lebo sme sa museli uskromniť. Milostivá sa odula a prestala splácať ten úver. Banke a exekútorovi bolo z nejakého dôvodu najľahšie siahnuť na mužov účet kam mi chodila aj materská,lebo na svokrin ktorý bol prázdny.
@anonym_autor áno stalo viac krát žiaľ
Poprosim aby pisali iba tie ktorym sa to stalo, Dakujem.
@anonym_autor stalo sa mi to raz, na výške. Aj na cestu domov som si už musela požičať.
A áno, viem aj prečo, všetko čo som mala, som nerozumne rozhádzala na sprostosti a party.. ale aspoň som sa poučila.
Na druhej strane, verím, že ak je príjem veľmi malý/ vypadne a prídu neočakávané výdavky, mnohým sa to stať môže.
Podla analýz Slováci železnú rezervu často nemajú žiadnu.
@66simonka66 ak by si bola v každej diskusii úplne iný anonym, tak v jednej diskusii môžeš byť milá a v druhej ako piiip - ak by si sa tak správala ako simonka, skôr či neskôr by si asi nemala s kým písať…
a ja si presne toto myslím o anonymných príspevkoch… že nechcú byť konzistentní v názoroch, správaní, alebo si vymýšľajú - a či je to porucha charakteru alebo psychická porucha, to mi je úplne jedno…
@66simonka66 ak by si bola v každej diskusii úplne iný anonym, tak v jednej diskusii môžeš byť milá a v druhej ako piiip - ak by si sa tak správala ako simonka, skôr či neskôr by si asi nemala s kým písať…
a ja si presne toto myslím o anonymných príspevkoch… že nechcú byť konzistentní v názoroch, správaní, alebo si vymýšľajú - a či je to porucha charakteru alebo psychická porucha, to mi je úplne jedno…
@biba_18 Tiež nechápem koncept toho anonymného pridávania príspevkov. Kultúra diskusií išla rapídne dole, odkedy to zaviedli. Každý pod rúškom anonymity si dovolí viac, než keby písal pod svojim menom.
@biba_18 podľa mňa je to absolútne to isté, ja som anonym 66simonka66, kľudne by som pod svojím nickom pridala čokoľvek, lebo viem, že nikto nevie kto som a čo si kto bude myslieť o 66simonke66 mi je jedno. 😅 neviem, ja v tom veľký rozdiel nevidím, či som anonym, alebo anonymný anonym 😃
@66simonka66 biba ti to už vysvetlila. Keď máš svoje stále meno, tak sa snažíš udržať si dobrú reputáciu. Ale keď máš možnosť niečo napísať pod anonymom, tak si dovolíš viac. Alebo keď chceš niekomu napísať niečo, čo by si pod svojim menom nenapísala, tak si klikneš, že anonymný. A si vysmiata.
Nie nestalo, keby mi nevychadzalo idem hneď na brigádu kamkoľvek aj hajzle umývať
Ano, pred pomaly 30 timi rokmi v Anglicku, ale mala som 18 a ziadne deti. Musela som prezit 2 tyzdne z 10£. Bankovy prevod ani pozicat si nehrozilo …
@really8 moja zlata. moja tema je o zene co si vcera odomna chcela pozicat 37 euro. A ma zaujima ci realne take zeny existuju. Ale to ti tazko vysvetlovat.
@anonym_autor ... Reálne také existujú, ale od tých sa radšej drž ďalej. Lebo to zjavne nevie narábať s peniazmi
Rodiny s detmi su na slovensku ohrozene chudobou, najviac matky samozivitelky, takze si viem predstavit, ze sa toto moze stat. Vtedy by pomohlo aj 5 eur, za ktore by som kupila zakladne potraviny na par dni.
Mne sa to nestalo a dufam ani nestane, moji rodicia este ziju, takze by urcite pomohli oni, pripadne nejako blizki susedia/kamarati
ano stalo sa nám to , v 90 rokoch lebo sme nemali vyplatené premie a zmene osobne -pretože museli zdvihnut základ, tak pobrali čo sa dalo a dali do základu a hla min, mzda nám šla hore 😂 , predpokladam že sa to robí aj teraz
ano jedli sme tri dni cestoviny s olejom suche , nemali sme deti šlo to a požičat sme si proste nechceli stačila hypoteka
ano teraz je to tak že nejaké zásoby mam , a varime pred vyplatou čo dom da, kombinujeme , striedmo , niekedy mam menšie porcie aby sa detom ušlo viac
nie je to o zadeleni financii, proste plat rovnaky vydaje šli hore, dalšiu pracu nedam lebo potom nebudem mat už vôbec čas na deti , szoč popri zamestnani idem stopnut pre mikroodvod, to bola taka fajne prilepšie ,takže čakam že bude horšie a dufam že na odloženu poistku nebudem nutena siahat
vela veci čo sme kupovali hlavne detom nekupujeme, hlavne sviatky tam je to radikalne obmedzene . na narodeniny doma pečene torty skončili ako boli
proste čo sme si zvolili to mame a bude horšie
máme doma nejake potraviny , že aj ked na učte pred vyplatou 20€ jest je čo , vymysli sa z toho čo je
ohladne potravin sme sa uskromnili tak či tak tento rok , krásne to boli časy ked sme na to nemuseli mysliet
@anonym_autor ja som takto zila s malym babatkom po rozvode.Praca nepripadala do uvahy,nemal mi kto s dietatkom pomoct.Exmanzel bol nepouzitelny,skoncil v Pezinku vlastnou vinou(po narodeni dietata mu preplo a zacal pit,behom kratkeho casu si vytvoril zavislost,vyhodili ho z prace atd atd..).Zila som len z materskej a presne si pamatam,ze kazdy den(trvalo to zhruba 2 roky)som jedla raz denne spagety s kecupom.Stratila som aj menstruaciu v tom obdobi,nepomohol nikto a stat uz vobec nie aj ked som predtym roky pracovala.Zazila som neuveritelnu biedu,bola som rada ked som mala na plienky a nutrilon,lebo dietatko mi bolo na umelom mlieku.Kvoli stresu som uz nedokazala kojit,mlieko sa mi netvorilo-no zazila som totalne dno.Roky trvalo kym som sa(nas)z toho vyhrabala..
@anonym_autor ja som takto zila s malym babatkom po rozvode.Praca nepripadala do uvahy,nemal mi kto s dietatkom pomoct.Exmanzel bol nepouzitelny,skoncil v Pezinku vlastnou vinou(po narodeni dietata mu preplo a zacal pit,behom kratkeho casu si vytvoril zavislost,vyhodili ho z prace atd atd..).Zila som len z materskej a presne si pamatam,ze kazdy den(trvalo to zhruba 2 roky)som jedla raz denne spagety s kecupom.Stratila som aj menstruaciu v tom obdobi,nepomohol nikto a stat uz vobec nie aj ked som predtym roky pracovala.Zazila som neuveritelnu biedu,bola som rada ked som mala na plienky a nutrilon,lebo dietatko mi bolo na umelom mlieku.Kvoli stresu som uz nedokazala kojit,mlieko sa mi netvorilo-no zazila som totalne dno.Roky trvalo kym som sa(nas)z toho vyhrabala..
@anonym_33cec9 si statocna! Ja mam stale viac a viac pocit, ze keby sa vymyslel iny mechanizmus oplodnovania, chlapi by vymreli. Ved oni su total neschopni vacsinou
@anonym_33cec9 nemala si žiadnu rodinu?
Toto zas bude ten chlap, čo tu vypisuje, aká chudoba a neviem čo, čo nevie vydržať v robote.
@drahomirrra myslis @unbeholfen ? Tusim tak sa pise 😀
@drahomirrra myslis @unbeholfen ? Tusim tak sa pise 😀
@janulik2008 To už sme vypátrali - to nie je on. Toto je iný - ten, čo včera písal, že nejaká žena od neho chcela 37 €.
@janulik2008 To už sme vypátrali - to nie je on. Toto je iný - ten, čo včera písal, že nejaká žena od neho chcela 37 €.
@chrobak7 sakra zasa som daco zmeskala 😒🤣
@anonym_autor prosimta trapne komentare si nevsimaj, kazdy je tu najmudrejsi, najdokonalejsi najviac financne gramotny.Mozes setrit ako sa len da, ale niekedy to ozaj nevyjde. My mame extremne vydavky kazdy mesiac a fakt zijeme od vyplaty do vyplaty. Ku koncu mesiaca fakt varim lacne rychle jedla.
Neviem si predstavit, že by som skoncila bez Eura, ale povedzme, ze by mi a mužovi zablokovali úcty z nejakeho dôvodu a nemala by som nič v peňaženke, tak by sme par dni vyžili z toho, čo mame v kuchynských skrinkách (ked je napr v zlave ryža, tak kupim rovno 10 kusov, deti majú radi bulgur/kuskus so zeleninou, tak by prezili na tom, chodíme nakupovat potraviny do Rakuska - či mlieko, mliečne vyrobky, tak aj preto mame doma kopec zásob), v mraznicke mame nejaké maso, hríby,… alebo by sme sa sli najesť k rodičom 🙂
@biba_18 Tiež nechápem koncept toho anonymného pridávania príspevkov. Kultúra diskusií išla rapídne dole, odkedy to zaviedli. Každý pod rúškom anonymity si dovolí viac, než keby písal pod svojim menom.
@chrobak7 mne anonymy vôbec nevadia, diskutujem na báze niekoho názoru a nepozerám, kto to píše
@anonym_autor Tak si vymaž osobné údaje a zostane ti len meno. Alebo si založ nový profil, bez skutočného mena. Ale aby si mala nejakú históriu. A keď sa hanbíš za svoje príspevky, tak nepíš.
Myslím, že nebudeš unbeholfen, lebo ten je síce trubka, ale zvyčajne napíše pod svojim profilom. Ty budeš iný exot.
Mne ten unbeholfen z fleku napadol, len čo som si prečítal názov témy. Ak túto tému objaví, to zas bude fňukania a ľutovania ako 3 dni po výplate nemá čo do úst 😅
@anonym_33cec9 si statocna! Ja mam stale viac a viac pocit, ze keby sa vymyslel iny mechanizmus oplodnovania, chlapi by vymreli. Ved oni su total neschopni vacsinou
@majlo1234 ty ešte nepoznáš unbeholfena, čo? 😂 Pri ňom aj bežný lúzer by ti pripadal ako génius s tromi titulmi 😅
nemyslím že tá situácia môže reálne nastať niekomu kto vie aký má príjem… proste ten stopne všetko ostatné aby ostalo aspoň na ryžu a lacné párky… 😏
@biba_18 Áno my sme to zažili keď mi zomrel otec v detstve.Moja mama ostala v štyridsiatke vdova s poriadne podlomeným zdravím a život sa nám zmenil od základov. Prišli sme o všetko! Začínali takmer od nuly. Ale maminka to zvládla.Vychovať ma aj moju bujarú pubertu aj sestre svadbu vystrojiť. Neskôr aj o vnúčatá sa postarať a pomáhala ako vedela. Nemala som ani zďaleka všetko a musela som si začať zarábať na seba, aby sme to zvládli finančne ,ale nikdy nám nič nechýbalo aj vďaka mame a celej rodine ❤ O to viac si vážim,ze nám a mojim deťom nechýba nič a nebojíme sa práce.Obe deti pracovali už od strednej a dobrovoľne úplne.
@anonym_autor
Ked som bola dieta, tak som taketo zazivala pravidelne. Bolo nas viac deti, mama na materskej, aj ked mohla byt kratsie a ist skor robit a otec v praci, kde bol vyplacany niekedy s opozdenim aj 2-3 mesiacov, no napriek tomu tam ostal. Bol to niekedy doslova masaker. Mama casto musela carovat, aby sme mali co vlozit do ust. Vyslovene hladni sme neboli nikdy, lebo aspon ten chlieb a najlacnejsi margarin bol vzdy, ale tiez nie je vyhra jest vo vyvine pravidelne nutricne neplnohodnotnu stravu tohto typu. No co, bolo to narocne, na niektore tie obdobia fakt nemam dobre spomienky. Raz sa nam pokazila pracka a nebolo za co ani kupit novu.. tak sa pralo v rukach, mala som vtedy pocit, ze aj ked idem v cistom, tak smrdim, hanbila som sa chodit do skoly… Zanechalo to vo mne pocit, ze musim mat vzdy, vzdy na ucte dostatocnu rezervu, investovane peniaze a zarobene peniaze minat s rozumom, ani zbytocne nerozhadzovat, ale ani nezgrlosit - zijeme len raz.. Ale ten pocit strachu z financneho nedostatku si so sebou nesiem cely zivot a bojujem s nim, myslim, ze to tak uz budem mat navzdy.
V minulosti som musela odmietnut ist kamoske na svadbu, lebo som jej nedokazala dat dar do obalky. Rovnako som nechodila s nimi von na drinky a kavicky, ale sedela doma. Mala som vtedy chaby nastupny plat a nestihala financne za kamosmi, no doslova o hlade som nebola. Ja vsak vydrzim aj o chlebe a o vode, len aby som nemusela ist do minusu. Drzim palce ak si v tazkej situacii. Skus oslovit charitu v okoli alebo miestneho farara. Nemyslim, ze by ta nechali o hlade.

Toto? Ty stále riešiš tú, čo od teba chcela na zoznamke 37€?
Áno, môžu existovať ľudia, ktorí nemajú čo do úst, ale väčšinou sú to ľudia na dávkach, cigaretka musí byť, pazúre dlhé musia byť, mihalnice ako vejáre, ale synovi na ZRPŠ nemá.
Tak buď jej veríš a pošleš alebo pošleš ju kade ľahšie.
Podľa mňa je to jej zárobková činnosť. Ťahať od takých ako si ty na zoznamkách euríčka.
Rozhodnutie ale musíš urobiť ty.
@anonym_37fb0f Hej, toto nepochopim a vidim to casto. Decko si nema co obut, ale cigaretľe musia byt 🤨.