Život s nízkym príjmom
Zdravim. Ak niekto mate plat 750 az 800eu a najom napr 500eur ako to zvladnut ?
Mám taký plat, platím hypo 300€ mesačne. Prečo by som platila niekomu nájom 500€, keď si viem platiť 300€ hypo a dom patrí mne?🤔
Da sa to zvladnut iba vtedy,ze budes o suchych rozkoch a nic viac.A to ti telo dlho nevydrzi.
Mám taký plat, platím hypo 300€ mesačne. Prečo by som platila niekomu nájom 500€, keď si viem platiť 300€ hypo a dom patrí mne?🤔
@anonym_46988b dom patri tebe?
@anonym_46988b dom patri tebe?
@anonym_f14b3c áno
@anonym_46988b a 20% ceny nehnutelnosti sa ti ako podarilo nasetrit pri takom plate ?
@anonym_46988b a 20% ceny nehnutelnosti sa ti ako podarilo nasetrit pri takom plate ?
@anonym_0fea9b ja som postavila dom z úspor a predaju inej nehnuteľnosti, brala som si iba malú čiastku na dokončenie oplotenia.
@anonym_46988b ale nie si na to sama.
@anonym_46988b na oplotenie je treba hypo? To máš Southfork?
@anonym_46988b predpokladam, ze 500 je aj s energiami. Ty mas 300 hypo + energie sú kolko?
@tiezjedna netuším, čo znamená to cudzie slovo. Oplotenie mi určite chýbalo, nestojím o publikum pri kúpaní sa v bazéne, alebo grilovani😂 a áno, na oplotenie mi chýbali €, čo je na tom zvláštne? Hypo bola výhodnejšia, ako spotrebák. Dala som si to na 4roky. Už len rok a koniec. Predtým som pracovala v zahraničí, takže všetko je presne tak, ako som si to naplánovala.
@tiezjedna netuším, čo znamená to cudzie slovo. Oplotenie mi určite chýbalo, nestojím o publikum pri kúpaní sa v bazéne, alebo grilovani😂 a áno, na oplotenie mi chýbali €, čo je na tom zvláštne? Hypo bola výhodnejšia, ako spotrebák. Dala som si to na 4roky. Už len rok a koniec. Predtým som pracovala v zahraničí, takže všetko je presne tak, ako som si to naplánovala.
@anonym_46988b tomu rozumiem, hypotéka sú tie najlacnejšie úverové peniaze, aké človek môže získať. Len sa pýtam, ako veľký je ten pozemok, že sa kvôli plotu (akémukoľvek) potrebuješ úverovať. Btw Southfork = seriál Dallas😉
ja som tak zarabala ako odborny referent, sama by som so synom neprezila, lutujem ludi, ktorych platia tak malo
@anonym_0fea9b ja som postavila dom z úspor a predaju inej nehnuteľnosti, brala som si iba malú čiastku na dokončenie oplotenia.
@anonym_46988b a ty si autorka? Koho to tu zaujíma ako si to mala ty
@anonym_46988b tomu rozumiem, hypotéka sú tie najlacnejšie úverové peniaze, aké človek môže získať. Len sa pýtam, ako veľký je ten pozemok, že sa kvôli plotu (akémukoľvek) potrebuješ úverovať. Btw Southfork = seriál Dallas😉
@tiezjedna 5ar, veď len brána (2x) vyšla 6000€, oplotenie mám plne, vysoké, okolo celého pozemku a domu + striešky. To je navždy, nie obyčajný plot, ktorý zhrdzavie a ideš ho meniť po pár rokoch.
@anonym_autor máš strašne vysoké náklady na bývanie (žiaľ ani nie na tvoje) v pomere s tvojim príjmom. Jednoznačne zmeniť podnájom celého bytu na 1 izbu
@anonym_46988b máš hypo 300e, dom z niečo platiť musíš, myslím energie, plus ak máš auto, mobil, internet, strava. No veľmi sa mi to nezdá.
@anonym_46988b No ano, otazka je, ci jej daju hypoteku.
@anonym_autor aktualne mame 1200 celkovy prijem a najom 800. a vyzijeme. ale velmi na tesno ( nepocitam necakane vydavky)
Velmi nizke prijmy toto,ako naozaj.Aj ked je dom z 500eur vyzit a teda aj naftu platit,pausal,internet.Ked sa nieco pokazi,ci pravidelny servis auta,poistka nan,poistka na dom.
Este napiste,ze aj usetrite a z toho to platite.
@anonym_46988b lenže to čo píšeš je predsa iná situácia. mala si peniaze, inú nehnuteľnosť… to čo si napísala o vlastnej nehnuteľnosti je total od veci…
Sám sa to nedá. Pri tak nízkom príjme buď bývať u rodičov, bývať s partnerom, bývať v zdieľanom byte, brigádovať popri práci alebo odísť do zahraničia. Samozrejme, snažiť sa zvýšiť si kvalifikáciu a zarábať viac ale to nejde z mesiaca na mesiac. Matematika nepustí. Naozaj pri príjme 800€ je nemožné platiť nájom 500€. Toľko platia rodiny hypotéku a nie jedinec nájom s nízkym príjmom.
300€ na život? mínus telefon, mínus doprava, ostane ti 60€ na týždeň… pojdeš k zubárovi raz a si v keli…
buď zvýšiť príjem, alebo znížiť náklady na bývanie - teda presťahovať sa alebo s niekym bývať. na mesiac dva aby si mala kde zložiť hlavu sa to dá, dlhodobo veru nie…
Môžeš ísť so stravou na doraz, ale kde je oblečenie, zubár, náhle ochorieš alebo budeš mať úraz a budeš na PN.. a si ľudovo povedané v riti lebo z tohto rezervu nevytvoríš.
Takže buď si nájdi k tomu brigádu, za 800e asi nerobíš nič extrémne náročné, alebo choď do zahraničia kde tie nízkokvalifikované práce lepšie zaplatia a aj na ubytovanie prispievajú.
To extrémne nízky príjem na taký nájom. Jedine vyššie spomínané možnosti alebo to už je na azylák, nič viac sa poradiť nedá. Nemáš vôbec žiadnu rodinu? U rodičov nemôžeš zostať?
Da sa to zvladnut iba vtedy,ze budes o suchych rozkoch a nic viac.A to ti telo dlho nevydrzi.
@anonym_f931f8 nie je pravda
@tiezjedna môže mať pani pravdu. Tiež sme postavili dom, dokonca svojpomocne - čo to sme ušetrili a my sme jednoducho nemali začo postaviť plot. Mali sme 2 tisícky - ale to sme nechceli minuť - to bola naša rezerva. Tak sme počkali pár rokov aby sme čo to našetrili.
@anonym_46988b dom nepatrí tebe, ale banke
@anonym_46988b a ty si autorka? Koho to tu zaujíma ako si to mala ty
@sasa1310 ty si slepa? Vsak len normalne odpovedala na otazku, co sa jej tu niekto pytal 🤷🏻 inak by to nepisala 🙄
A btw, napr. mna to zaujima, takze som rada za jej komentare, na rozdiel od tvojho su prinosne a inspirativne

@anonym_autor keby som bola sama a mám 800e tak určite by som nešla sama bývať za 500e, veď treba ešte ostatné položky platiť. Buď inu prácu, alebo zdieľané bývanie. Prikláňam sa k prvej možnosti