icon

Rozvod v Topoľčanoch s 2-ročným dojčeným dieťaťom

viktoriato
18. dec 2022

Ahojte, hľadám aktuálne informácie prosím ohľadne rozvodu v Topoľčanoch. Mám 2 ročné dieťa o ktoré muž bude v rozvode bojovať. Majú peniaze, bojím sa o uplatniteľnosť sudov a kurátorov. Máme s dcérou kde bývať, postarám sa dobre o nu. Manžel je rovnako dobrý otec, teda dobrý ako dobrý. Odišiel odo mňa, jeho rodičia ho v tom veľa usmernili a teraz nechce vidieť, že mala plače, keď ma nevidí iba čo odídem za vchodové dvere a som teda stále s ňou. Muž ju vidí u nás doma alebo som bola u jeho rodiny, ale mňa už nechce na návštevách u jeho rodiny, iba malú si chce zobrať, ale ona by to bezomňa zle znášala, čo muž nechce vidieť, vraj ja preháňam. Nechcem ale, aby to malo zlý obraz pre mňa pocas rozvodu, neni som mrcha ktorá chce brániť styku ale chcem dobre pre dcéru a aby ju zverili mne. Som na materskej a vzorne sa starám, dojčím ju, veľa jej chutí mlieko. Poraďte, dajte vedieť skúsenosti prosim. Je to trápenie a strach.

soldi
18. dec 2022

@viktoriato ked je zvyknuta na Teba je normalne ze za Tebou place. Avsak, vy obaja ste rodicia a nemozes mu odopierat styk. Nie je to dobre ani pre dceru. Aj ked bude chodit do skolky, tak bude pravdepodobne zo zaciatku plakat, to vsak nie je dovod ju tam nedavat.
Na striedavu starostlivost je este mala, ale musis ratat s tym ze par dni do mesiaca budes bez nej.

Ak Ti skutocne ide o dceru a jej dobro (a nie o seba a Tvoju prehnanu priputanost na dieta) tak ju zacni postupne privykat na to, ze bude cas travit aj bez Teba, iba s otcom. Ked Ty budes s tym v pohode, tak aj ona to bude ovela lepsie znasat.

A Ty si skus ten cas bez nej uzit a venovat sa sebe.

zuzana9393
18. dec 2022

Ja som sa tiez rozvadzala v Topolcanoch v roku 2019. Muza som mala spychopata, ktpry vzdy urobil presny opak ako som potrebovala hoci ja som mu nerobila naschvaly. Nam velmi pomohli zeny zo socialky. Tak sme sa na vsetkom dohodli a na sud uz isli dohodnuti. Inak sa to to bude dlho natahovat. Skus ist za nimi. Ak ty povies, ze malej nebudes branit but s otcom, aj preto nieco urobis, bude to len lepsie pre vas obe. Ak chces napis mi. Maly mal 3 roky

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mogaa
18. dec 2022

nuž deti už v tomto veku chodia do jasiel či súkromných škôlok,takže pravdepodobne ti neprejde len stretávanie v tvojej prítomnosti....súd môže byť aj o pol roka, sociálne prac.ti povedia že dieťa treba pripravovať na stretnutie s otcom aby neplakalo...neboj aj dieťa si zvykne, veď ty budeš tiež musieť do práce ak ho chceš uživiť a dieťa pôjde do škôlky....

lulus13
24. dec 2022

@viktoriato Priprav sa že na súde v TO je korupcia viac než vysoká a to je jedno či je to sudca alebo prokurátor.