Ako plánujete tráviť Veľkú noc?
Ahojte ako idete tráviť veľkú noc, aké máte zvyky ? Čo idete tradične piecť variť ? Už máte niečo napečene ? Zaujíma ma čo sa varí a pečie v iných kútoch Slovenska 🙂
Vobec nic. Ideme k nasim, s maminou nieco upecieme, ukuchtime a neotvarame nikomu 😀 Vybavene. Nejdem sa tymito sviatkami nejak extra zaoberat 😀
Nic zvlastne. V piatok budeme mat na navsteve rodinu, v sobotu sa povenujeme zahrade, v nedelu pojdeme plavat alebo na bicykel, alebo aj oboje. A pondelok je moj den - neprijimam navstevy, venujem sa sebe.
Kotlíkový guláš vonku v prírode.
Podla pocasia, turistika alebo bicykel.
Uz sa ma oteplovat...opekacka, bicykel, chlapci ma isto obleju, navsteva zamku, clnkovanie, prechadzky
@anonym_autor pracovne 🙂
Hneď zajtra ráno odchádzame na výlet, prídeme v pondelok poobede, teším sa ako sa vyhnem všetkým nechceným návštevám
Nevarím nič špeciálne a nič nepečiem. Zajtra idem na pedikúru a budeme vypratávať pivnicu. V sobotu ak bude pekné počasie, chcem umyť okná. V nedeľu a pondelok ideme na výlet. Okrem toho budem každý deň robiť asi 2-3 hodinky. Jesť budeme štandardne, v nedeľu nejaká polievka a urobíme kura. V sobotu urobím bryndzové halušky, zajtra budeme mať višňovo - makové knedličky s grankom a poliatym maslom. Ešte potrebujeme ísť do Metra a na cintorín.
zajtra odchadzame na pobyt do krakowa na ich velkonocne trhy a spoznavanie mesta, prideme az pondelok vecer
klasika masový syrek (pečie mama), varená klobása, varené údené, cvikla, chren, vajíčka. mužovi možno urobím zemiakový šalát keď sa mi bude chcieť - to ešte neviem či sa mi bude chcieť, ale veci nakúpené mám ...
nie sme veriaci, takže piatok, sobota, nedeľa normálne dni...
v pondelok ma okúpu obaja - na obed ideme do reštiky lebo prišla švagriná zo zahraničia - inak by sme boli doma - a sviatky sú za nami ... 😂
Nič nepeciem a nevarím. V piatok ideme do Escape roomu, v sobotu nakupovať, v nedeľu a v pondelok budeme pracovať okolo domu.
Robime klasicky salatovu misu s udeninami, vajickami atd. naranajkujeme sa a chalani pojdu "vyoblievat" najblizsiu rodinu. Co su 2 navstevy a potom podla pocasia..
Zajtra navarime, klasika, salt, sunky, syrek, hrudka, cvikla, chcren a naplnime co uz je upecene, marlenka a linecke vajicka. Pevne verim, ze sa vylepsi pocasie a cele sviatky stravime mimo domu. Proviant do ruksaka a pojdeme kde nas nohy zanesu.
Zajtra navarime, klasika, salt, sunky, syrek, hrudka, cvikla, chcren a naplnime co uz je upecene, marlenka a linecke vajicka. Pevne verim, ze sa vylepsi pocasie a cele sviatky stravime mimo domu. Proviant do ruksaka a pojdeme kde nas nohy zanesu.
@viestta Tak načo toľko vyvárať. Vidím to skôr na gauč a TV a MK u teba pri tých zásobiskách poživne.
Nemam navarene, ani napecene nic a chystame sa stravit volno vo Varsave :D
@anonym_73ff34 uz je ti dobre?
@viestta Tak neverím, že chcete byť mimo domu takmer nonstop a do ruksaka si hodíš kilo šalátu, cviklu, syry, hrudky atď. 😂😂😂 Výletovať sa chodí inak. A nie vyvárať klasiku a nahovárať niekomu, že ideš na výlety. A popri tom budeš neustále perly ducha vypisovať sem 🤦
.
@viestta Tak neverím, že chcete byť mimo domu takmer nonstop a do ruksaka si hodíš kilo šalátu, cviklu, syry, hrudky atď. 😂😂😂 Výletovať sa chodí inak. A nie vyvárať klasiku a nahovárať niekomu, že ideš na výlety. A popri tom budeš neustále perly ducha vypisovať sem 🤦
.
@anonym_73ff34 a vies, ze mi je uplne jedno comu ty veris a comu nie?
tak ako kazdy rok , odcestujeme niekam na chatu/chalupu. nevypekam nic extra, jeden az dva kolace, nejake piskotove, aby toho bolo vela, ked pojdeme na turistiku.
varenie absolutne nic specialneho detto, co po ine dni.
hrniec fazulovice , co zoberieme so sebou a hrniec masa na sposob sote so zemiakni, ryzou..... ziadne velke varenie
Ja idem este na poslednu nocnu,a uz od zajtra doma,muz uz je od pondelka doma je mu to super vyslo.Takze este pred velkou nocou meni strechu z plechovej na kanadsky sindel,akurat zatlka milion klincov.
Zajtra upratovanie,v sobotu nakup velkonocny,v nedelu oddych.V pondelok pojdeme k mojej mame a k muzovej.Pocitam,ze pridu surodenci s kazdej strany,tak chlebicky na kvanta,udene.A pod.
Návšteva kostola, rodiny, žena už napríklad a navarila.
@pr85 už si tu? Čo si sa nevyjadril v tej téme o orály cez kondóm? Ktorú si založil? Ideš do kostola sa pomodliť? Spomeň aj toto pls.
@anonym_acfc1d vyjadril sa v nej vcera vecer
@viestta aj tak je tento clovek pre mna najvacsi farizej a ziadna spoved na svete mu tu jeho posadnutost sexom nevyriesi.
Voľné dni zvykneme využiť na stretnutie s rodinou, ale nemáme žiadne špeciálne tradície, na stole zvykne byť zemiakový šalát, údené, vajíčka, šunky, syry, syrová roláda, zelenina, pečivo - proste klasika obložená misa alebo ak dá počasie, tak grilujeme... každý zvykne doniesť niečo, na mne je väčšinou sladké, plánujem asi punčovú roládu a kiwi rezy 🙂

V posteli 😂 keďže mám víkend cely deň službu tak dnes a zajtra voľno užijem si jak sa bude dať.
Piecť nebudem nič, včera som kúpila makový závin nam dvom postačí, varím huspeninu a na obed budú gnocchi so špenátom.
Ku zvykom v AT deťom zvyknú v záhrade ukryť vajíčka kt ptm musia hľadať, zdobenie vajíčok, pečenie baránka... oblievačka a šibačka tu nie je