icon

Ako plánujete tráviť Veľkú noc?

2. apr 2026

Ahojte ako idete tráviť veľkú noc, aké máte zvyky ? Čo idete tradične piecť variť ? Už máte niečo napečene ? Zaujíma ma čo sa varí a pečie v iných kútoch Slovenska 🙂

januska12323
2. apr 2026

Piecť nebudem nič, variť údené, klobásu, vajcia to si dáme s chrenom a chlebom a budeme oddychovať. Zabudla som aj sadiť budeme.

7miriam77
2. apr 2026

My ich dako neslavime. Zajtra ideme na výlet do Čičman, poprechádzať sa tam, popozerať domčeky. Keď sa vrátime, mám v pláne s dcérkou upiecť dáky jednoduchý koláč, asi ovocnú bublaninu 🙂. V sobotu ideme na chatku, kde budeme až do pondelka, grilovanie, šantenie na záhrade, vychádzka do lesa. Počasie vyzerá, že bude pekné. V pondelok sa ale nevyhneme malej oblievačke od môjho snúbenca 😅. Takže z každého rožku trošku 😍. Všetkým prajem príjemné sviatky ❤️

euka210
2. apr 2026

@anonym_autor klasicky sunka, hrudka, vajicka, klobasa, kolac, linecke, suhajdy a este 1 zakusok. Kazdy den na obrady do kostola, v sobotu vecer s posvatenim jedla, nedela oddych, pondelok na navstevu k mame.

anonym_75ac3d
2. apr 2026

@anonym_autor jeden deň upečiem kačicu ostatné dni neviem bežne jedla .Chcela som byť celé dni na turistike a bicykli, ale počasie nepraje.Asi sa pôjdeme kúpať a do sauny, kino.V pondelok k rodičom a svokre.Chcem upiecť tortu s pistaciovym krémom, ale či sa podarí je vo hviezdach😆najradšej by som celé sviatky strávila na chate preč hoc aj s maslový chlebom.
Zvyky nemáme žiadne špeciálne nie sme veriaci v pondelok jeme vajíčka, majonézou šalát ala ruské vajíčka obložené Údené tento rok nekupujem vždy mi zostane nikto to nechce...snáď sa počasie trocha umudri

maca1984
2. apr 2026

Zajtra doumývam okná , a budem sa rýpať v záhrade. V sobotu máme grilovačku so susedmi, v nedeľu sa budem spamätávať z ľudí zo soboty a v pondelok pôjdeme na turistiku.
Kvôli sviatkom nepečiem nič, na grilovačku urobím kiwi rez.

biba_18
2. apr 2026

@maca1984 na veľký piatok umývať okná 😲 to ani ja ako neveriaca by som nerobila 😂

maca1984
2. apr 2026
@biba_18

@maca1984 na veľký piatok umývať okná 😲 to ani ja ako neveriaca by som nerobila 😂

@biba_18 nie sme veriaci, voľno využijeme na to, čo potrebujeme spraviť. Oproti nám budú stavať prístrešok, takže ja s mojimi oknami nebudem nijak vytŕčať.

laskonkaa1
2. apr 2026

S malym sme upiekli baranceka a linecke, cez vikend robím rezne a salat, v pondelok ideme "sibat" a poobede grilovacka/guláš a decka budú hľadať vajicka.

autor
2. apr 2026

My ako rodina ideme po prvý krát sláviť Veľkú Noc, z jedla som sa rozhodla spraviť medový zákusok, krtkovu tortu, prvý krát idem robiť veľkonočný Syrek ako na východe keďže sme zo Stredného Slovenska nejaké extra tradície v rodine sme nemali, ani čo sa týka jedla takže som sa rozhodla že spravím niečo zo všetkých regiónov vrátane Barančeka, cvikla chren údeniny klobása, zemiakový šalát rizky zdobili sme vajíčka a malá dostala tie čokoládové vajíčka z obchodu 🥰

autor
2. apr 2026
@januska12323

Piecť nebudem nič, variť údené, klobásu, vajcia to si dáme s chrenom a chlebom a budeme oddychovať. Zabudla som aj sadiť budeme.

@laskonkaa1
@maca1984
@biba_18
@anonym_75ac3d
@euka210
@7miriam77
@januska12323
Ďakujem pekne za odpovede, zaujímave čo budete všetky robiť 🥰🥰🥰 a celkom som aj milo prekvapená že nikto sa nechystá robiť také veľké šialené upratovanie celého domu/bytu ja mám okolo seba ľudí čo to robia a je mi na smiech no...

autor
2. apr 2026
@stellarstar

V posteli 😂 keďže mám víkend cely deň službu tak dnes a zajtra voľno užijem si jak sa bude dať.
Piecť nebudem nič, včera som kúpila makový závin nam dvom postačí, varím huspeninu a na obed budú gnocchi so špenátom.
Ku zvykom v AT deťom zvyknú v záhrade ukryť vajíčka kt ptm musia hľadať, zdobenie vajíčok, pečenie baránka... oblievačka a šibačka tu nie je

@stellarstar zlatá že v posteli 😅 no nikomu neprajem aby cez sviatky pracoval :/

autor
2. apr 2026
@lindous

Voľné dni zvykneme využiť na stretnutie s rodinou, ale nemáme žiadne špeciálne tradície, na stole zvykne byť zemiakový šalát, údené, vajíčka, šunky, syry, syrová roláda, zelenina, pečivo - proste klasika obložená misa alebo ak dá počasie, tak grilujeme... každý zvykne doniesť niečo, na mne je väčšinou sladké, plánujem asi punčovú roládu a kiwi rezy 🙂

@stellarstar
@ladygina
@simsalabim
@anonym_185be0
@anonym_e11475
@anonym_fe8c8c
@tenerifka
@mmooly
@anonym_acfc1d
@anonym_9841e9
@biba_18
@doriiis
@selest
@minenkaa
@lucik194
@lindous
Ďakujem za tiež za odpovede 🙂
Pekne vidno ako niekto oslavuje Veľkú noc niekto nie aj pekne vidno zvyky 😊 a tá príroda že fajn tiež by som išla niekde na opekačku alebo na guláš, aj do prírody 🙂 snáď počasie bude naozaj priať 😊😊

stellarstar
2. apr 2026
@anonym_autor

@stellarstar zlatá že v posteli 😅 no nikomu neprajem aby cez sviatky pracoval :/

@anonym_autor no žiaľ ja cez sviatky dosť často pracujem ale mne jedno nemám s tým problém

anonym_b5615f
2. apr 2026

Tak aby to nebolo take svetske vsetko, my sviatky travime doma a v kostole. Dnes vecer si pripominame poslednu veceru Pana Jezisa, zajtra mame prisny post, takze ziadne vyvaracky, sunky a tak, zjeme nieco postne a kedze sme dnes mali zemiaky, tak zajtra asi cestoviny s tvarohom a vecer pojdeme na obrady. Akoze ano, varit budem, ale nachystam si suroviny na salat, upeciem, co dnes nestiham, lebo mi vypli elektrinu, som zabudla, ze nebude dnes 🫣, v sobotu pojdeme na poklonu a vecer na Velkonocnu Vigiliu, predtym skorsia vecera, my uz jeme v sobotu udene, varim vajickovu polievku, salat a maso z polievky. Zakusky. V nedelu svata omsa a obed to iste, co v sobotu, nerobim z roho vedu. V pondelok bude vyvar a rezne. Pride svagor so synom na oblievacku, a mozno este sused, spoluziak zo skolky. K nasim nejdeme tento rok, stretneme sa az nasledujuci vikend. Oni tam v dedine nemaju katolicky kostol, takze by sme to mali komplikovanejsie, chodit autom na obrady.

kalifka
2. apr 2026

@anonym_autor naše sviatky budú o vegete a relaxe, manžel je celé sviatky v práci, aby kolegovia, čo majú malé deti mohli byť s nimi.

autor
2. apr 2026
@kalifka

@anonym_autor naše sviatky budú o vegete a relaxe, manžel je celé sviatky v práci, aby kolegovia, čo majú malé deti mohli byť s nimi.

@kalifka to je tiež dobra alternatíva trávenia sviatkov veď predsa o tom sú Sviatky o oddychu

maca1984
2. apr 2026
@kalifka

@kalifka v prvom momente mi napadlo že čo kurňa má vegeta s voľnom 🤣🤣
Panebože, ako dobre že je voľno lebo moja hlava si ide očividne svoje.

anonym_4196b5
2. apr 2026
@pr85

Návšteva kostola, rodiny, žena už napríklad a navarila.

@pr85 A daj si 4 dni pokoj od konika. Dufam, ze este aj cez sviatky tu nebudes opisovat ako robite oral, a ako ti chyba sex.

anonym_cef9fe
2. apr 2026

Práve balím, Budapešť. Upiekla som metrový kolač, dám do mrazničky. Cviklu, klobásky berieme, kámoši donesú syrek, pasku, večer pri vinku zakusime 😃

anonym_2a4b64
2. apr 2026

@anonym_autor nic nepeciem, nic nevarim, nikoho necakam. dcera u tatina, ja s prietelom, okna neumyvam a chcem si oddychnut... tento rok vynechavam aj obed u rodicov, nakolko sa presunul na den , kedy mam program.... velka noc nie je a ani nikdy nebola pre mna ziadnou prioritou....

anonym_9916bd
2. apr 2026

Na velky piatok umývať okna, tak mi suseda taku uje** s prakerom, že až 🤣

anonym_0d5ae6
2. apr 2026

Žiadne zvyky, žiadne špeciálne jedlá. U nás je veľká noc jednoducho len pár voľných dní. Má byť pekne, tak vybehneme niekam von.

lasona
2. apr 2026

Na veľkonočný pondelok budeme cestovať z dovolenky domov.

anonym_95e1ad
2. apr 2026
@anonym_4196b5

@pr85 A daj si 4 dni pokoj od konika. Dufam, ze este aj cez sviatky tu nebudes opisovat ako robite oral, a ako ti chyba sex.

@anonym_4196b5 odveci keď anonym špicluje kto čo píše nepíše
O tebe by sa tiež dalo čo to povedať

anonym_4196b5
2. apr 2026
@anonym_95e1ad

@anonym_4196b5 odveci keď anonym špicluje kto čo píše nepíše
O tebe by sa tiež dalo čo to povedať

@anonym_95e1ad Aj o tebe by sa dalo nieco povedat. Tiez si anonym a staras sa od veci do cudzieho cloveka 🥱.

anonym_c544db
2. apr 2026

Ideme na moravu, Moravsky kras a Brno. Vyuzijem aktivne, nie pecenim a trapnym oblievanim

anonym_c544db
2. apr 2026

Inac by ma zaujimalo ako postuju vegetariani, oni by mali povinne zjest maso 😭🙈😀, odrieknut zeleninu

anonym_ecb3a0
2. apr 2026

Zbalila som kufre a odišli sme na 5 dni na dovolenku s deťmi 😊

terezka1947
2. apr 2026

Ešte nemám nič, v piatok niečo upečiem a v sobotu ostatné tradične mäsové dobroty,atď. No a sviatky prežijem kresťanský,čiže na obradoch každý deň a potom čas s rodinou, návštevy, prechádzky.

anonym_4d5c15
2. apr 2026
@maca1984

@biba_18 nie sme veriaci, voľno využijeme na to, čo potrebujeme spraviť. Oproti nám budú stavať prístrešok, takže ja s mojimi oknami nebudem nijak vytŕčať.

@maca1984 umyvat okna ked je blizko stavba je super napad😅