icon

Je bežné roznášať zákusky pred svadbou?

Včera o 14:16

Ahojte, je bežné, že sa zákusky kolegom, známym zanášajú už par dni pred svadbou ? 🙂

anonym_62ae49
Včera o 14:18

ahoj ano v poslednej dobe sa to robi, stvrtok popr. v piatok roznesu zakusky z dovodu skladovania, nie kazdý ma moznost uskladnit take mnozstvo kolacov v chlade, i ked som sa stretla, ze sa kupovala zvlast chladnicka kvoli tomu, netusim , co s nou robili po svadbe

anonym_e9feba

áno.
Aký je zas problém?

anonym_fcc76e

Každý si to zorganizuje tak ako mu to vyhovuje

anonym_7061ed
Včera o 14:21

My sme nosili tiež pred svadbou. Čo ostalo, sme rozdelili susedom.

anonym_d38afd
Včera o 14:22

@anonym_autor roky sa nosia pred svadbou

esther100
Včera o 14:26

Čo je pár dní?zvyčajne sa nosia deň pred svadbou.

ivik4
Včera o 14:26

Neviem kto kedy , my sme den pred svadbou 💁🏻‍♀️

anonym_ca4f00
Včera o 14:27

Ano, ake nie par dní, den pred svadbou.

anonym_22301e
Včera o 14:30

pred svadbou len rodine, ale ak niekto pricestuje na svadbu tak sa mu dajú zákusky hneď. po svadbe.
do práce po svadbe.
V dnešnej dobe je to jedno.

anonym_7d010e
Včera o 14:47

Vydávala som sa pred štvrťstoročím a už vtedy sme roznášali zákusky pred svadbou, krabičky susedom našim i susedom svokrovcov, krabice do zamestnania manžela i do mojej práce a rodinným priateľom, ktorí neboli pozvaní na svadbu.

anonym_0bba7f
Včera o 14:53

@anonym_autor áno, dokonca sa objednávajú osobitne - výslužkové zákusky ktoré sa potom naplnia do krabičiek, alebo rovno naplnené krabičky, nosia sa vopred nech sú čerstvé 🙂 nie potom v pondelok nosiť zvyšky ktoré boli bohvieako skladované.

anonym_bb4d4b
Včera o 15:15

my sme az po svadbe. Pred som sa este nikdy nestretla. nam doniesli priamo na den svadby cerstve takze pred sme nemali co roznasat

terezka1947
Včera o 15:26

Tým ľuďom,čo neboli pozvaní na hostinu som tiež roznasala predtým. Jednak miesta bolo málo a podstatnejšie,boli čerstvé koláče. Po svadbe niekedy pondelok,utorok nie je vždy za odmenu dostať a jesť tie koláče 🤣

anonym_f567ec
Včera o 15:38

Áno. Úplne bežné a praktické. Tiež sme tak mali.

anonym_12d8d4
Včera o 15:40

@anonym_autor ano bežne odkedy žijem( cca 50rokov)sa u nás na dedine roznášali koláče kysnute vo štvrtok a zákusky v piatok.
Zvyšne zákusky sa podelili ako výslužka domov pri odchode zo svadby a tým,ktorý nedostali lebo boli z ďaleka,hudbe a tak.

rachel36a
Včera o 15:52

@anonym_autor ano nosi sa bezne den pred svadbou..aj my sme tak dávali...v deň svadby dostali iba co cestovali z ďalej....my sme mali 50 vysluzkovych krabíc, neviem kde by som tolke skladovala

4stanka4
Včera o 17:27

Samozrejme. Som cukrarka a tento rok som iné ako piatkové svadby nepiekla. po zákusky mi chodili vo štvrtok rano-uz hotové výslužkové krabičky a išli si ich rovno rozdávať

autor
Včera o 17:33
@terezka1947

Tým ľuďom,čo neboli pozvaní na hostinu som tiež roznasala predtým. Jednak miesta bolo málo a podstatnejšie,boli čerstvé koláče. Po svadbe niekedy pondelok,utorok nie je vždy za odmenu dostať a jesť tie koláče 🤣

@anonym_e9feba musím mať hneď problém ? Len sa pýtam, lebo som sa s tým osobne nestretla
@esther100 2-3 dni pred svadbou
@rachel36a jasne, mne to dáva zmysel, len ja osobne som sa s tým nestretla 🙂
@4stanka4 no pri tejto svadbe ak som to pochopila, sa piekli na 2x - tie výslužkove a potom zvlášť na svadbu, prišlo mi to iba trochu komplikovane, ale je pravda, že malo kto ma kde skladovať toľko zákuskov, keď je veľká svadba a veľa ľudom sa posiela, aj čo na svadbu nejdú
@terezka1947 ako áno, to tiež poznám, že po susedoch rozdávali, len aby sa toho konečne zbavili 🤣🤣

terezka1947
Včera o 18:42
@anonym_autor

@anonym_e9feba musím mať hneď problém ? Len sa pýtam, lebo som sa s tým osobne nestretla
@4stanka4 no pri tejto svadbe ak som to pochopila, sa piekli na 2x - tie výslužkove a potom zvlášť na svadbu, prišlo mi to iba trochu komplikovane, ale je pravda, že malo kto ma kde skladovať toľko zákuskov, keď je veľká svadba a veľa ľudom sa posiela, aj čo na svadbu nejdú
@terezka1947 ako áno, to tiež poznám, že po susedoch rozdávali, len aby sa toho konečne zbavili 🤣🤣

@anonym_autor no prečo zbavili?hádam dostať koláče nie je trest. Ale ja som nemala toľko chladných miest,kde toľko vyluziek bezpečné uložiť, chcela som, nech rozdávame čerstvé koláče a nie po svadbe pondelok,utorok,kedy už každý vie,že tie koláče sú staré,suché a bohviekde a ako skladované. Čiže je to veľmi rozumné riešenie

vkatush
Včera o 18:55
@terezka1947

@anonym_autor no prečo zbavili?hádam dostať koláče nie je trest. Ale ja som nemala toľko chladných miest,kde toľko vyluziek bezpečné uložiť, chcela som, nech rozdávame čerstvé koláče a nie po svadbe pondelok,utorok,kedy už každý vie,že tie koláče sú staré,suché a bohviekde a ako skladované. Čiže je to veľmi rozumné riešenie

@terezka1947 my koláče a hlavne také typicky svadbové nejeme, pre nás to je trest 😂😂 90% času idú sliepkam (alebo ich dáme niekomu po rodine, kto má rád).
Vždy vravíme, nech nám nedávajú.

Ale áno, autorka, zvyk je v piatok ich rozniesť, niekto už vo štvrtok.

anonym_288743
Včera o 18:57

Noooo ja som sa s tym uz stretla. Dava sa to ako vysluzka. Tak ci tak by si to dostala. Mozno este lepsie predom. Minimalne pre toho kto to organizuje. Je nemusi to nikde dlho drzat-obvzlast ked je teplo.
A ma uz o starost menej ze niekomu neda, zabudne a pod.

janka1011
Včera o 20:29

@anonym_autor nie pár dní, ale 1 deň pred svadbou sa roznášajú zákusky vsetkým, ktorým sa plánujú dať. Robilo sa to tak už pred 25 rokmi a robí sa aj teraz. Ak je svadba v sobotu, piatok sa ide pre koláče k cukrárke a hneď sa aj roznesú po rodine a známych. Je to praktické, na svadbe už na to netreba myslieť.

simca06022011
Včera o 20:34

@anonym_autor ano

autor
Dnes o 07:46
@janka1011

@anonym_autor nie pár dní, ale 1 deň pred svadbou sa roznášajú zákusky vsetkým, ktorým sa plánujú dať. Robilo sa to tak už pred 25 rokmi a robí sa aj teraz. Ak je svadba v sobotu, piatok sa ide pre koláče k cukrárke a hneď sa aj roznesú po rodine a známych. Je to praktické, na svadbe už na to netreba myslieť.

@janka1011 tu sa práve dali robiť skôr koláče, čiže na 2x sa dali robiť, na rozdávanie a na svadbu 🙂 a roznášajú sa skôr

janka1011
Dnes o 08:34
@anonym_autor

@janka1011 tu sa práve dali robiť skôr koláče, čiže na 2x sa dali robiť, na rozdávanie a na svadbu 🙂 a roznášajú sa skôr

@anonym_autor aj to som už videla, kolegyňa to tak mala. Prislo jej to lepšie, ako behať s koláčmi v piatok, kedy už chcela mať pokoj od všetkého zhonu a riešiť len kozmetiku nechty a podobné blbosti. Je na každom ako si zariadi vlastnú svadbu a veci okolo toho.

anonym_0bba7f
Dnes o 10:35
@anonym_autor

@anonym_autor vieš čo že práve to je praktické dať si to piecť osobitne, rozráta sa komu chceš dať, koľko, aké zákusky, môžeš si objednať presné zloženie a veľkosť krabičky, a napr. si vieš objednať aj torty ktoré idú len na rozkrájanie do výslužiek. A na svadbu potom objednáš tiež nejaký rozumný počet a už nemyslíš na to, že ešte z toho musí ostať na výslužky. Ešte sa robí aj tak že si dáš nabaliť alebo si nabalíš výslužkové krabičky tesne pred svadbou a rozdávaš ich hosťom pri odchode tj. nebalíš narýchlo do krabičky čo ti príde pod ruku.