icon

Kde jednoducho získať externú maturitu?

rsiskar
14. máj 2026

Dobrý deň, chcem sa spýtať či niekto neporadí rozmýšľam nad dorobenim si exter.maturitu. Som na rodicaku ešte dva roky. Nemáte niekto skúsenosti so školami v okoli okres TN, Ilava ?niekde kde to ide ako po masle žiadny premotivovany profesori 😃už sú to roky čo som zo školy von 😅
Ďakujem

anonym_f83053
14. máj 2026

@rsiskar s maturitou ako po masle je plno registrovanych na UP, lebi hov no vedia. Tak sa mozes po kupenej maturite k nim pripojit 🙈

patrike
14. máj 2026

Taky papier je uzitocny len do statnej spravy, kvoli platu v tabulke. Tam sa ale tlaci plno Bc. a Mgr., ty s pochybne dorobenou maturitou sancu nemas.
A v sukromnej firme ich bude zaujimat vykon a realne znalosti, nie ci mas "po masle" dorobenu maturitu.
Pisomne maturitne testy chces obabrat ako ?

anonym_481ef8
14. máj 2026

To je ako jednoducho??Aj na externe studium musis chodit a ucit sa ako student.

anonym_5e4a18
15. máj 2026

Vidíš, keby si sa už na ZŠ trochu viac učila, už dávno by si mala aspoň maturitu a aj by si vedela písať bez chýb. Zase chceš len papier bez akejkoľvek námahy. Zamýšľam sa, načo by mi bol doklad o vzdelaní a naďalej by som bola hlúpa?

melanta
15. máj 2026

Premotivovaní - to sú akí? Takí, čo trvajú na tom, aby sa študent učil? Ak nemáš záujem učiť sa, tak zabudni. Mnohé ženy chodia do práce, popri tom sa starajú o domácnosť a 2-3 malé deti a dokážu popri tom zvládať externe vysokú školu. Ak nemáš kapacitu na to, aby si zvládala maturitu, tak kašli na to. A ak ju nezvládneš preto, že si lenivá, tiež kašli na to, lenivému človeku ani maturita nepomôže.

Ak chceš maturitu, pretože sa chceš mať v živote lepšie, tak zabudni na "ako po masle" a normálne daj do google "externá maturita trenčín". Predstav si, hneď som týmto spôsobom objavila stredné školy v TN, kde je to možné.

anonym_086ef0
15. máj 2026

Najskor si vyber, v akom obore, potom aku skolu ...
Přehled od AI
Externé (diaľkové) maturitné štúdium je určené pre dospelých a pracujúcich, ktorí si chcú doplniť vzdelanie. Štúdium prebieha spravidla formou konzultácií (často v soboty), samoštúdiom a priebežným skúšaním. Trvá zvyčajne 2 až 4 roky v závislosti od predchádzajúceho vzdelania, pričom prihlášku je potrebné podať spravidla do konca mája pre nasledujúci školský rok. [1, 2]
Ako postupovať pri externom maturite:
Vyberte si školu: Hľadajte stredné odborné školy (SOŠ) alebo obchodné akadémie, ktoré ponúkajú externú/diaľkovú formu vzdelávania.
Podajte prihlášku: Prihlášku na štúdium, resp. žiadosť o prijatie, je potrebné doručiť škole, často do 31.05.2026 pre nový školský rok.
Doložte vzdelanie: K prihláške priložte vysvedčenia z iných škôl alebo posledný ročník základnej školy.
Konzultácie a skúšky: Štúdium prebieha samostatne podľa plánu, škola organizuje konzultácie a priebežné písomné či ústne skúšky (zvyčajne 2-3 známky za polrok na predmet).
Maturitná skúška: Štúdium je ukončené riadnou maturitnou skúškou (praktická a teoretická časť). [1, 2, 3]
Dôležité informácie:
Dĺžka štúdia: Zvyčajne 3 roky pre absolventov 3-ročných učebných odborov, 4 roky pre absolventov základnej školy. Existujú aj 2-ročné pomaturitné štúdiá.
Školné: Externé štúdium na súkromných školách je spoplatnené, pričom sa často hradí zápisné a mesačné poplatky.
Podpora: Štúdium býva podporované online vzdelávacími materiálmi a konzultáciami

anonym_43f758
15. máj 2026
@melanta

Premotivovaní - to sú akí? Takí, čo trvajú na tom, aby sa študent učil? Ak nemáš záujem učiť sa, tak zabudni. Mnohé ženy chodia do práce, popri tom sa starajú o domácnosť a 2-3 malé deti a dokážu popri tom zvládať externe vysokú školu. Ak nemáš kapacitu na to, aby si zvládala maturitu, tak kašli na to. A ak ju nezvládneš preto, že si lenivá, tiež kašli na to, lenivému človeku ani maturita nepomôže.

Ak chceš maturitu, pretože sa chceš mať v živote lepšie, tak zabudni na "ako po masle" a normálne daj do google "externá maturita trenčín". Predstav si, hneď som týmto spôsobom objavila stredné školy v TN, kde je to možné.

@melanta tato pani si nevie najst ani otvaracie hodiny zoo, tam bude normalna ( nie ako po masle) maturita veeelmi tazkou skuškou 🙂

anonym_e9e21d
15. máj 2026

S touto gramatikou a stylistikou to ani neskusaj. Zbytocne.

sisska96
15. máj 2026

Keby si sa viac učila, tak by ťa nenabúchali pred maturitou a mala by si ukončenú školu

vulka
15. máj 2026

@rsiskar Externá maturita záleží od toho, čo si predtým študovala(na akú školu si chodila). Nedá sa urobiť na hocijakej škole. Iba ak s prestupovými skúškami(z tých predmetov, ktoré si na svojej strednej škole nemala).

jay_j
18. máj 2026

IP Gymnázium BA (je tam aj OA) Chodíš len na skúšky, ale všetko sa samozrejme musíš naučiť.