Kde jednoducho získať externú maturitu?
Dobrý deň, chcem sa spýtať či niekto neporadí rozmýšľam nad dorobenim si exter.maturitu. Som na rodicaku ešte dva roky. Nemáte niekto skúsenosti so školami v okoli okres TN, Ilava ?niekde kde to ide ako po masle žiadny premotivovany profesori 😃už sú to roky čo som zo školy von 😅
Ďakujem
Taky papier je uzitocny len do statnej spravy, kvoli platu v tabulke. Tam sa ale tlaci plno Bc. a Mgr., ty s pochybne dorobenou maturitou sancu nemas.
A v sukromnej firme ich bude zaujimat vykon a realne znalosti, nie ci mas "po masle" dorobenu maturitu.
Pisomne maturitne testy chces obabrat ako ?
To je ako jednoducho??Aj na externe studium musis chodit a ucit sa ako student.
Vidíš, keby si sa už na ZŠ trochu viac učila, už dávno by si mala aspoň maturitu a aj by si vedela písať bez chýb. Zase chceš len papier bez akejkoľvek námahy. Zamýšľam sa, načo by mi bol doklad o vzdelaní a naďalej by som bola hlúpa?
Premotivovaní - to sú akí? Takí, čo trvajú na tom, aby sa študent učil? Ak nemáš záujem učiť sa, tak zabudni. Mnohé ženy chodia do práce, popri tom sa starajú o domácnosť a 2-3 malé deti a dokážu popri tom zvládať externe vysokú školu. Ak nemáš kapacitu na to, aby si zvládala maturitu, tak kašli na to. A ak ju nezvládneš preto, že si lenivá, tiež kašli na to, lenivému človeku ani maturita nepomôže.
Ak chceš maturitu, pretože sa chceš mať v živote lepšie, tak zabudni na "ako po masle" a normálne daj do google "externá maturita trenčín". Predstav si, hneď som týmto spôsobom objavila stredné školy v TN, kde je to možné.
Najskor si vyber, v akom obore, potom aku skolu ...
Přehled od AI
Externé (diaľkové) maturitné štúdium je určené pre dospelých a pracujúcich, ktorí si chcú doplniť vzdelanie. Štúdium prebieha spravidla formou konzultácií (často v soboty), samoštúdiom a priebežným skúšaním. Trvá zvyčajne 2 až 4 roky v závislosti od predchádzajúceho vzdelania, pričom prihlášku je potrebné podať spravidla do konca mája pre nasledujúci školský rok. [1, 2]
Ako postupovať pri externom maturite:
Vyberte si školu: Hľadajte stredné odborné školy (SOŠ) alebo obchodné akadémie, ktoré ponúkajú externú/diaľkovú formu vzdelávania.
Podajte prihlášku: Prihlášku na štúdium, resp. žiadosť o prijatie, je potrebné doručiť škole, často do 31.05.2026 pre nový školský rok.
Doložte vzdelanie: K prihláške priložte vysvedčenia z iných škôl alebo posledný ročník základnej školy.
Konzultácie a skúšky: Štúdium prebieha samostatne podľa plánu, škola organizuje konzultácie a priebežné písomné či ústne skúšky (zvyčajne 2-3 známky za polrok na predmet).
Maturitná skúška: Štúdium je ukončené riadnou maturitnou skúškou (praktická a teoretická časť). [1, 2, 3]
Dôležité informácie:
Dĺžka štúdia: Zvyčajne 3 roky pre absolventov 3-ročných učebných odborov, 4 roky pre absolventov základnej školy. Existujú aj 2-ročné pomaturitné štúdiá.
Školné: Externé štúdium na súkromných školách je spoplatnené, pričom sa často hradí zápisné a mesačné poplatky.
Podpora: Štúdium býva podporované online vzdelávacími materiálmi a konzultáciami
Premotivovaní - to sú akí? Takí, čo trvajú na tom, aby sa študent učil? Ak nemáš záujem učiť sa, tak zabudni. Mnohé ženy chodia do práce, popri tom sa starajú o domácnosť a 2-3 malé deti a dokážu popri tom zvládať externe vysokú školu. Ak nemáš kapacitu na to, aby si zvládala maturitu, tak kašli na to. A ak ju nezvládneš preto, že si lenivá, tiež kašli na to, lenivému človeku ani maturita nepomôže.
Ak chceš maturitu, pretože sa chceš mať v živote lepšie, tak zabudni na "ako po masle" a normálne daj do google "externá maturita trenčín". Predstav si, hneď som týmto spôsobom objavila stredné školy v TN, kde je to možné.
@melanta tato pani si nevie najst ani otvaracie hodiny zoo, tam bude normalna ( nie ako po masle) maturita veeelmi tazkou skuškou 🙂
S touto gramatikou a stylistikou to ani neskusaj. Zbytocne.
Keby si sa viac učila, tak by ťa nenabúchali pred maturitou a mala by si ukončenú školu
IP Gymnázium BA (je tam aj OA) Chodíš len na skúšky, ale všetko sa samozrejme musíš naučiť.

@rsiskar s maturitou ako po masle je plno registrovanych na UP, lebi hov no vedia. Tak sa mozes po kupenej maturite k nim pripojit 🙈