Stredná škola v Trenčíne

jaja1979
28. mar 2021

Ahojte, syn je zatiaľ siedmak, ale ja už teraz uvažujem nad tým, čo ďalej. Má diagnostikovanu dysgrafiu a problém s dlhodobou pamäťou, to znamená, že jeho/naše učenie je doslova trápenie... Nebavi ho učiť sa, nevie nachádzať súvislosti medzi ucivami, ťažko sa mu veci pamätajú, čo sa horko-ťažko naučí, o dva týždne už nevie😟 A táto korona situácia tomu všetkému veľmi nepomohla...Ale na druhej strane je veľmi praktický, baví ho piecť, variť, má výdrž pri práci.... Rozmýšľala som nad jilemakom, odbor kuchár čašník, ale je to len trojročné štúdium, s následnou dvojročnou nadstavbou a potom maturitou. Je mi ľúto, aby po troch rokoch školu zavesil na klinec a nedorobil si maturitu... Na druhej strane, možno ho to chytí a bude pokračovať ďalšie dva roky...ale už teraz vidím, aký má odpor k učeniu, v tomto je bohužiaľ veľmi ťažkopádny... Neviete náhodou o nejakej strednej škole, kde je maturita a je pre chlapca, ktorý vôbec nemá technické myslenie? Trenčín a okolie. Budem vďačná... Je trojkar, takze škola typu hotelová akadémia by bola preňho podľa mňa náročná.... Chcela by som, aby bol spokojný a bavilo by ho to... Už sme sa spolu o Tom aj rozprávali, ale preňho je to ešte veľmi ďaleká budúcnosť a zatiaľ to vôbec nechce riešiť... Ja by som len chcela vedieť, či sú nejaké iné možnosti, o ktorých neviem.... Ďakujem 😊
ťažkopádny. Nevieá je zameranasskole

luccija
28. mar 2021

@jaja1979 pozri si stránku stredná pre mňa dá sa objednať aj brozurka všetkých škôl zadarmo už ju mám na pošte😉ak má vzťah k vareniu, pečeniu prečo nie?ešte je aj potravinárska škola myslím...nebála by som sa, že nebude chcieť pokračovať ďalej na maturitu, ale na rovinu a to asi vieš, že kuchár čašník je náročné povolanie celé dni na nohách, smennost v práci...ale, ak ho to baví super.

jaja1979
autor
28. mar 2021

@luccija super, o Tom som nevedela, pozriem👍dakujem

luccija
28. mar 2021

@jaja1979 prepáč to je len Ba kraj, ale určite je nejaká stránka kde budú všetky školy na SR.

nttnnt
16. apr 2021

@jaja1979 mam pocit ze pises o mojom synovi ibaze jeho nebavi vobec nic..poruchy mame rovnake, a co sa tyka skoyl tvrdi ze on nejde na ziadnu :D ale rozmyslala som nad leteckymi opravovnami lebo jeho zas bavia lietadla odmala...no mame to tazke ale zamyslam sa nad tym ak uz ma mat nejake remeslo nech je to nieco kde aj zarobi a nenarobi sa ako kon.