Výber základnej školy v Zámostí v Trenčíne
Pekný deň,
Rozmýšľam nad základnou školou Na dolinách alebo 4ka Veľkomoravská. Tie čo vám deti chodia na tieto školy, ste spokojné? Na dolinách ma odrádzajú "mestečkári", 4ku máme ďalej od domu, decká by museli chodiť iba autobusom...
Ďakujem
@modrykolibrik nie, myslela som deti z detského domova/CDR či ako sa to volá. Či ich nie je v triedach veľa, alebo či tam nerobia "problémy"... 🤷🏽♀️
@drusila1407 myslím že ty tam už nedavaju
@drusila1407 toto znie dosť diskriminačne🫣 Rómovia a domováci sú rozpŕchnutý po školách v celom meste. Moje deti majú v triedach aj iné národnosti- to len ako varovanie. Ach. Ešte stále v tejto pokročilej dobe nie sme schopní tolerancie niečoho iného
@nops kamarátka tam chodila do školy pred 20r.,mala v triede polovicu domovakov a nebol s nimi problém, lebo to vtedy úplne inak fungovalo - boli "bunky", kde sa dvaja rodičia starali o x detí ako rodina a boli v rámci možností "normálny". Teraz to už bohužiaľ funguje úplne iným systémom. Deti si dovoľujú viac, nakoľko sa už aj pubertiaci vedia oháňať zákonmi a eú, takže vychovávatelia si nemôžu nič "dovoliť". Chodíme tam na ihrisko, nie raz som tam mala "konflikt" s domovakmi. Príklad: cca 12r.chlapec začal hnusne biť asi 5r.chlapca, tak som na neho zakričala či sa nehanbí bit o toľko mladšie dieťa. Rozbehol sa po mne a začal mi nadávať do ku*iev a iný vyberaný slovník. Našťastie zasiahol vychovávateľ. Preto sa pýtam, či tieto deti chodia na ZŠ Na dolinách, lebo mám s nimi zlé skúsenosti. A väčšina neboli Cigáni keď už na to narážaš...nevadia mi ani cigáni, ani Ukrajinci, ani nikto iný, kto je slušný. Chodíme sa tam prechádzať a je tam veľa násť-ročných maminiek, čo mi neprekáža, ale vadí mi ich chovanie, slovník atď. Je to problém, že si chcem vybrať pre svoje dieťa "lepšiu" školu?
@modrykolibrik ale su ale uz v mensom pocte ako byvali.
@drusila1407 chodia tam aj tieto deti, ale v mensom pocte ako to bolo kedysi. Ale ano su tam
Ja mam deti na velkomoravskej a som spokojna a tiez dochadzaju autobusom
@drobcek221 ďakujem za odpoveď. A Veľkomoravská teda ok škola, ste spokojní, hej? Nemenili by ste?
@drusila1407 nie nemenila nevidim dovod. Je tam sice viac deti ale to casom bude aai na vsetkych skolach

@drusila1407 tých ,,mesteckarov" myslíš starých ľudí čo tam bývajú a mamičky a oteckovia im strpcuju život ich nosením deti až pred dvere školy a škôlky? 🤨