Základná škola Veľký Biel

jarmila82
25. mar 2014

Ahojte.syn chodi na zakladnu skolu na Tajovskeho v Senci.mame problem s poruchou spravania a hyperaktivitou.triedna ucitelka aj psychologicka nam odporucila zakladnu skolu vo Velkom Bieli.ze by sa mu v malej skole kde je aj v triede menej ziakov mohli viac venovat.Poznate tuto skolu?A hlavne syn bude siestak a do Bielu by musel chodit autobusom...vie mi niekto poradit co sa tyka dopravy do skoly?

veronika33
26. mar 2014

@jarmila82 do tej školy chodia deti kamarátky, lebo sa presťahovali do Veľkého Bielu. So školu sú spokojní, ale deti chodia do 2 a 4 triedy. V prvom ročníku ich bolo v triede okolo 11, všetko sa naučili v škole, doma sa už vôbec nemuseli učiť, ona ani nevie čo je to učiť sa s deťmi doma, nebolo potrebné doma nič cvičiť. Niekto mi spomínal (možno aj tá kamarátka, neviem presne), že tam chodí aj syn detského doktora Harsanyho. Riaditeľka sa volá Romanová, je super učiteľka, máme s ňou osobnú skúsenosť - predtým učila chémiu na Gymnáziu v SC (staršiu dcéru učila na Gympli a aj pri nej maturovala z chémie).
Tuším jediné negatívum, čo spomínala kámoška, že zatiaľ nemajú telocvičňu. Škola od zástavky autobusu nie je ďaleko.

jarmila82
autor
26. mar 2014

@veronika33 my s detmi chodime dr.harsanyimu...uz som pozerala na ten autobus ...do skoly som nasla v pohode bus.ak budu mat sest hodin,bude hodinu cakat na bus.taký co chodi cez Malý Biel.Nerada by som bola ak by chodil na zastavku na hlavnu cestu....chodili sme odtial z futbalu ked mali trening...

alure
24. apr 2015

@jarmila82 riešila si ten biel ? Aj my zvažujeme prestup práve do biela ...

jarmila82
autor
24. apr 2015

Ano chodi do Bielu od aprila minuleho roku...celko prijemna skola..

alure
25. apr 2015

@jarmila82 a ako zvládol prestup do nového kolektívu ? Nás bude budúci rok 7 mak ...a este koľko deti je v triedach?

jarmila82
autor
25. apr 2015

Ved aj moj je teraz 6.takze ak tvoj prestupi,budu spoluziaci.myslim ze ich bolo 16,ale teraz asi do 20.nas ale tera je v sukromnom liecebnovychovnom sanatoriu na dialnicnej.to je hned za sencom.triedna celko ok aj riaditelka.aj tvoj ma nejaku diagnozu co sa tyka spravania?alebo preco ho tam chces dat?

fero60
26. máj 2016

@veronika33
Absolútne nesúhlasím. Riaditeľka Romanová je nevysporiadaná sama so sebou, s vážnym psychickým defektom.
Okr. iného, dala trestne stíhať vlastného brata za úplný nezmysel!!! A vlastnú rodinu odkopla ako nakazenú morom.
Ak máte radi svoje deti, nikdy jej ich nezverujete. Lieči si vlastné komplexy z toho kým je ( rodená Heráková ) z okolia Nového Mesta nad Váhom...To asi hovorí za všetko!!
Milujete svoje deti a držte ich od Romanovej a jej rodiny ďalej.

veronika33
26. máj 2016

@fero60 ja ju nepoznám ako sa správa teraz, ale pred cca 7 rokmi pri nej dcéra maturovala a učila ju chémiu 4 roky na gymnáziu, kde predtým pôsobila a bola to jedna z najlepších učiteliek. Keď sa stala riaditeľkou školy vo Veľkom Bieli, tiež si ju tam prvé roky pochvaľovali, či si ju pochvaľujú aj teraz neviem. Rodinné zázemie učiteľky je jej osobná vec.

alure
7. sep 2016

@fero60 je to najúžasnejšia osoba akú som za posledné roky stretla s úžasným prístupom a podporou dieťaťa. Podotýkam ze 6 rokov sme chodili do súkromnej školy a až tu v Biely je syn konečne spokojný a šťastný a práve vďaka p.riaditelke

marchie
14. dec 2016

@alure to snad nemyslis vazne..ved ty mozno casom zistis..suhlas s ferom60, ta zena dusí v sebe vela zloby, ktora obcas prepukne a odnasaju si to v mnohych pripadoch deti v skole..znama mi vravela, ze po detoch neustale ziape a takto sa snazi vydobijat si svoju autoritu. hlavna vec, ze sa skola pýši pilermi: pohoda prostredia a otvoreneho partnerstva - a deti, ktore tam chodia sa riaditelky extremne boja...a co sa tyka skoly, ma vela negativ - nema telocvicnu, skolsky dvor je v dezolatnom stave, jazyky na biednej urovni, obmedzeny vyber kruzkov..

marchie
4. apr 2017

+ podarena rodinka skolnikovcov, o ktorych sa siri vsetko mozne.. v kricani po detoch vraj predbehnu aj samotnu vrchnost

anabelamaria
6. nov 2017

Ahojte, som mamou žiačky vo Veľkom Bieli. Mám osobné skúsenosti s tým, že niektoré učiteľky (nebudem ich konkrétne menovať) ponižujú deti, vysmievajú sa z ich chýb, kričanie je bežná rutina, pani riaditeľka vedie. Bola som svedkom rozhovoru jednej mamičky, ktorá povedala, že na záchode sa chcela jedna žiačka podrezať a riaditeľka po privolaní jej rodičov, zavolala z triedy jedného chalana (kvôli ktorému si chcelo to dievča ublížiť) a dovolila rodičom dievčaťa,aby tomuto chalanovi nadávali a vyhrážali sa mu,že si ho po škole chytia. Sama riaditeľka obvinila chalana,že je to kvôli nemu. Chalan nevedel ako sa má brániť a začal plakať. Nemal pri sebe nikoho, kto by si ho zastal. Potom ho nechali plakať na chodbe. Teraz sa po tom chalanovi vraj zľahla zem,nechodí tam už do školy.

aspinka
2. feb 2018

Prosím vás mamičky píšte len konkrétnu vašu osobnú skúsenosť. Lebo čo šepká jedna mamička druhej na chodbe je tak scestné. Vieme my veľmi všetci dobre ako si ľudia pridajú a uberú na pravde. Nehovorím, že sa to nemohlo stať, ale vieme objektívne zhodnotiť čo sa stalo a ako sa to stalo? Po druhej stránke v dnešnej dobe deti násťročné dokážu také stvárať, že človek sa za hlavu chytá. Ja sa neprikláňam ani na stranu dievčaťa ani na stranu chlapca nebola som konkretne tam.... Osobná moja skúsenosť je, že tam mam dieťa, ktoré som bola tiež nútená preložiť z veľkej školy v SC, lebo čo sa tam deje vám tiež nechcem rozpisovať vzhľadom na to, že sem sa ma písať na tému škola vo V. Biely 😉 My sme so školou veľmi spokojní klobúk dolu malá dedinská škola a toľko aktivít a projektov. Luxus je počet deti v triede, individualny pristup, krásne vynovené priestory. Super fungujúci školský klub. Chodťe zaziť veľkú školu, ktorá v Senci praská vo švýkoch.... tam uz neriesia kolko detí v triede je najlepšie pre pohodovu pracu uciťelky a individualny pristup k detom tam ich uz len musia niekde natlacit a splasit ucitela, akého a ako pracuje s detmi je nepodstatne nemaju cas riesit jeho pristup ci kvalitu prace. Mat osobny vztah ucitel ziak je tam nemyslitelne...