Ako sa žije v Trnave? Vaše skúsenosti a názory
Ahojte,
Už dlhšie ma láka presťahovanie sa do Trnavy, preto by ma zaujímal názor niekoho kto tam býva/býval? Aky máte názor na toto mesto?
Každe väčšie mesto ma spoplatnene parkovanie, to ako keby ste povedali, že sa neoplatí ísť do BA a otvárať tam podniky, lebo je tam drahé parkovanie. Je to normálne. Ľudia si zvykli že do obchodudu čo maju 10min peši musia ísť autom.
Ale k veci - nepoznám nikoho z Trnavy, kto by chcel meniť. Vyjadrujú sa tu ľudia, čo tu nikdy nebývali, alebo bývali krátko. Trnava je úžasne mesto. Pre rodinu, pre mladých, pre sebarealizáciu, sú tu komunitné centrá, krásne akcie 🙂 nádherne parky, ihriská, športoviiska na školách prerobené a prístupné verejnosti, kvalitné obchody, všetko je blízko. Futbal je raz za sto rokov a už dávno sa tu nedejú žiadne bitky tak ako to bolo kedysi, ľudí bez domova je už vidieť fakt občas, v meste bežne nájdeš mestských policajtov, ktorí riešia problémy a pod. Žiadne iné mesto sa nerozvíja tak rýchlo a tak kvalitne ako Trnava, o tom svedčia aj rôzne ocenenia, ktoré nie len náš primátor, ale rôzne projekty, dostávajú.
Držím palce v rozhodovaní, ale nikdy by som nemenila 🙂
@jaja228 v Trnave som sa narodila a zijem tu cely zivot. Len otazka, kde su tie nadherne parky? Zanedbana promenada alebo stanicny park myslis? A tie kvalitne obchody si kde videla?
O primatorovi ktory neznesie druhy nazor, je arogantny a nazor obcanov ho vobec nezaujima sa radsej nevyjadrujem.
@jaja228 v Trnave som sa narodila a zijem tu cely zivot. Len otazka, kde su tie nadherne parky? Zanedbana promenada alebo stanicny park myslis? A tie kvalitne obchody si kde videla?
O primatorovi ktory neznesie druhy nazor, je arogantny a nazor obcanov ho vobec nezaujima sa radsej nevyjadrujem.
@anonym_38b23e Mrzí ma, že to takto vidíš, ja som na Trnavu fakt hrdá. Tie parky možno nie sú Versailles, ale sú to miesta, kde je konečne život - stačí sa pozrieť na pumptrack alebo to, ako sa ľudia stretávajú v centre. A obchody? Možno nemáme milióny luxusných butikov, ale tie malé lokálne prevádzky v uličkách majú podľa mňa svoju úroveň. K primátorovi len toľko - robiť veľké zmeny v meste, kde má každý na všetko názor, vyžaduje silnú povahu. Mne ten smer, ktorým mesto ide, dáva zmysel.
@anonym_98d036 myslel som to z pohladu nespoplatneneho parkovania v sobotu popoludni, vikendy/sviatky a na okrajoch aj v tyzdni. Kde sa neda zaparkovat bezplatne (na okraji celodenne za symbolicku cenu), ludia velmi nepridu. Zazil som to aj v malej CR obci v uplnej mimosezone. Vsade zakazy a nonstop spoplatnene (hodinovo) rampove parkoviska. Nedalo sa zaparkovat, isli sme dalej.
@madeincssr ak idem na výlet, tak parkovanie ma fakt netrápi.
@anonym_38b23e Mrzí ma, že to takto vidíš, ja som na Trnavu fakt hrdá. Tie parky možno nie sú Versailles, ale sú to miesta, kde je konečne život - stačí sa pozrieť na pumptrack alebo to, ako sa ľudia stretávajú v centre. A obchody? Možno nemáme milióny luxusných butikov, ale tie malé lokálne prevádzky v uličkách majú podľa mňa svoju úroveň. K primátorovi len toľko - robiť veľké zmeny v meste, kde má každý na všetko názor, vyžaduje silnú povahu. Mne ten smer, ktorým mesto ide, dáva zmysel.
@jaja228 a na čo si hrdá? Na tie chriachance na chodníku? Socky na stanici a otrasnú celkovú vizáž mesta? Myslím, že nemáš pojem o tom, čo je hrdosť.
@jaja228 a na čo si hrdá? Na tie chriachance na chodníku? Socky na stanici a otrasnú celkovú vizáž mesta? Myslím, že nemáš pojem o tom, čo je hrdosť.
@anonym_98d036 Žijem tu celý život, tak ako ty, a pojem o hrdosti mám celkom jasný. Je to o tom, že mi na meste záleží, aj keď nie je dokonalé. Nadávať na vizáž mesta a 'socky' je najjednoduchšia vec na svete, ale ja sa radšej pozerám na Ružák, na hradby, na akcie na námestí a na to, že sa tu žije najlepšie za dlhé roky. Ak ty v Trnave vidíš len hnus, je mi to úprimne ľúto, lebo prichádzaš o kopec pekných vecí.
@anonym_98d036 Žijem tu celý život, tak ako ty, a pojem o hrdosti mám celkom jasný. Je to o tom, že mi na meste záleží, aj keď nie je dokonalé. Nadávať na vizáž mesta a 'socky' je najjednoduchšia vec na svete, ale ja sa radšej pozerám na Ružák, na hradby, na akcie na námestí a na to, že sa tu žije najlepšie za dlhé roky. Ak ty v Trnave vidíš len hnus, je mi to úprimne ľúto, lebo prichádzaš o kopec pekných vecí.
@jaja228 ja na tej Trnave fakt nič nevidím. Ako aj na iných mestách. Pod pojmom pekné mesto si predstavujem niečo iné.
studovala som tam, koncila som v r.2000. Ostala som tam byvat. V 2022 som sa odstahovala, lebo po rekonstrukcii stadiona a uzavierke ulice 4 dni kazdy druhy tyzden a neustalom hluku z podniku hned vedla som odmietla tolerovat neustale porusovanie zakona a obmedzovanie normalnych ludi v slobode pohybu aj uzivani vlastnej nehnutelnosti. Mesto s tym nerobilo nic. Ze niekde vysadia kvety alebo opravia chodnik na mna v centre nemalo ziadny vplyv - teda okrem toho, ze som nemale peniaze platila na daniach a pre mna mesto neurobilo nic. Ani deti mi nezobrali do skolok. Co viem, tak s miestami v skolkach je problem stale aj ked mna to nemusi zuajimat, lebo moje su na prahu dospelosti.
Skoly chcelo vedenie mesta rekonstruovat ako prioritu - doteraz nie su zrekonstruovane a ked tam chodili deti, bolo to na zaplakanie, ako vyzerali. Niektore tak vyzeraju stale, bez zmeny. Niekedy davno robili na A. Kubinu futsalovy turnaj. Ked videli zalostny stav satni, zrazu boli peniaze na rekonstrukciu hygienickeho zazemia v telocvicni.
Cyklotrasy - zacala som bicyklovat v 16r, este na MTF som si priniesla favorit a mala som ho na balkone, aby som chodila po okoli. Po skoneceni skoly sme chodili na biku kazdy vikend do karpat, lebo bicyklovat po rovine je totalna nuda. Ale tie cyklochodniky v niektorych usekoch mesta su nezmyselne a navyse ohrozuju samotnych cyklistov.
K parkovaniu poviem asi tolko, ze ked idem niekam na sluzobku autom, tak vidim, ako sa parkuje a vidim tie parkovacie domy a kapacity. Spoplatnene - ok. Ale nie stylom, ze vytovirm z parkovacich miest obmedzeny zdroj, hodim premrstene parkovne a zacnem vyhlasovat, ze aut je vela a treba ich obmedzit, lebo parkovanie a cesty sa nefuknut nedaju. Pri poliklinike, zel. aautobusovej stanici, pri dolezitych instituciach, kam dochadzaju ludia z okolia, mali byt parkovacie domy. Tie nepostavi najblizsich 10r nikto, lebo sa mesto a kraj nevedia dohodnut a primator so zupanom si pomaly nepridu na meno.
Napriek tomu, ze v meste su dlhodobo 2 univerzity, niekto tam tlaci tretiu a ma s vedenim mesta mimoriadne dobre vztahy. 3 univerzity v tak malom meste?
To dlhodobe vedenie tak rozhadalo ludi v meste, ze sa mi tam uz ani ne predrazenu kavu nechce ist.
Ked som prisla prvykrat do tt, bola som unesena centrom aj ked mi bolo jasne, ze ho znicili komunisti. Teraz vaham, ci sa tam chcem koli bordelu v centre vratit alebo nie. Lebo veci su tam po ruke, hlavne spoje do BA, kedze pracujem v BA. Home office mi momentalne rozhodovanie o vrateni/nevrateni ulahcuje.
Ja som tu pomerne spokojná, pretože je to na skok od Bratislavy či už vlakom alebo aj autom. Stanica je pomerne v centre mesta. Páči sa mi, že Trnava nie je rozťahaná ako niektoré iné mestá. Docela sa to tu rozrastá a aj obnovuje. Je tu aj pomerne aj dosť dobrých podnikov (nie zasa ako BA). Jediný problém ľudia vnímajú (ja osobne nemám s tým poroblém) je parkovanie.

Trnafčané chodzíváli ste volagdo na diskotéky do Relaxu?