Cisársky rez v Trnave

kriskol
23. sep 2023

Ahojte chcela by som sa spýtať mala ste niektorá císarák v Trnave na základe odporúčania iného špecialistu?
Mne očná odporúča sekciu, že by sa mi mohol zhoršiť zrak pri klasickom pôrode, neni to na základe dioptrií ale operácií sietnice v minulosti + mnohým zápalom atď.
Máte niektorá skúsenosť, ako sa stavajú k takémuto odporúčaniu v Trnave na poradni v nemocnici? Ďakujem

nikpa
23. sep 2023

@kriskol môj pôrodník dr. Hlavek so sekciami nemal problém. Ako iní pôrodnici v TT neviem. On je tam teraz prednosta, ak by si mala problém, obrat sa na neho ako na ich nadriadeného.

kriskol
autor
23. sep 2023

@nikpa a na prvej poradni si bola u niekoho ineho alebo rovno si mala.zazmluvneného dr. ?

nikpa
23. sep 2023

@kriskol bola som na prvej poradni u neho ale to bola len náhoda. A potom som si ho aj zazmluvnila. No neviem či on teraz máva služby v nemocnici na poradni. Keď tak sa spýtaj sestričky na prvej poradni ako to chodí keď chces ísť k nemu.

kriskol
autor
23. sep 2023

@nikpa na tej rizikovej poradni kam sa všetci hlásia robi dr. BRATIČÁK , Štefániková a tušim Bučko alebo tak nejako...

nikpa
23. sep 2023

@kriskol Braticak aj napriek značnému riziku pre dieťa, o sekcii ani neuvažoval. Štefánikova je naladova ženská a s pacientkami sa baví asi podľa toho, ako nohou ráno vstáva z postele. Nemá problém ženu uraziť a dokonca aj rozplakať. Bučko je z týchto 3 asi najlepšia voľba. Chodila som tam od 4 mesiace do rizik. ambulancie, stretla som sa so všetkými čo tam vtedy ordinovali a neskôr som tam aj ležala niekoľko týždňov na rizikovom oddelení a potom aj dlho po pôrode s malým. Ale teraz sa to tam už dosť pomenilo, veľa mladých lekárov prišlo.

zazalienka
23. sep 2023

Bolo to síce v 2010, dávno, ale mala som potvrdenie z očnej kliniky že doporučená sekcia ( mala som operáciu dioptrií z -8,5), bola som si na klinike pre papier.. na konziliu s tým mali veľký problém, že prečo sekcia, ze normalne, ale myslím ze porodnik si to presadil, že nebude riskovať oslepnutie ..

kriskol
autor
24. sep 2023

@zazalienka no viem, že dioptrie sú pre nich neni dôvod, to som veľa krát aj čítala, ja mám odporúčanie na základe operácie sietnice, mnohopočetným zápalom. Tak uvidm

zazalienka
24. sep 2023

@kriskol no ja som mala dosť veľký zásah pri operácii, hrozilo mi oslepnutie keby som rodila normálne, operovali mi oči v 2007, sekcia presne o tri roky ..

kriskol
autor
24. sep 2023

@zazalienka no dúfam že doktor/ka ktoreho budem mať na prvej poradni v pôrodnici bude prihliadať na to odporúčanie nechcem si pokaziť zrak..

zazalienka
24. sep 2023

@kriskol drzim palce , ja som bojovala, pretože pred operaciou očí, po prvom vyšetrení sa chirurg jasne vyjadril, v žiadnom prípade prirodzený pôrod.

barborasj
24. sep 2023

@kriskol Dobrý deň. Ja som mala pred 11 rokmi sekciu v TT (Dr. Dečkov) na základe odporúčania od očného lekára kvôli korekcii dioptrií. Vtedy to nikto neriešil, že by sekciu nerobili. Pred dvomi rokmi som mala druhý pôrod v TT (Dr. Bratičák), ktorý skôr presadzoval prirodzený pôrod.Teraz už korekcia dioptrií nie je indikáciou k sekcii, lekári skôr uprednostňujú prirodzené pôrody. Ale ak budete trvať sama na cisárskom pôrode, tak to Váš pôrodník musí akceptovať, tým viac, že to máte podložené odporúčaním iného odborníka. Treba im ukázať papier od očného a trvať si na svojom. Ja som to tak pri tom druhom pôrode urobila, doktor, aj keď bol viac za prirodzené pôrody, nebol vôbec arogantný a nakoniec sme sa dohodli aj na druhej sekcii. Treba byť len slušný a trvať si na svojom. Držím palce, nech ste hlavne s bábätkom v poriadku. Ja som sa po oboch sekciách rýchlo zotavila, nemala som žiadne problémy a na štvrtý deň som bola v oboch prípadoch aj prepustená domov.❤️

kriskol
autor
24. sep 2023

@barborasj ďakujem a dr Bratičák je aky? Lebo čitala som recenzie a 50% hovorí že milý a ostatný že arogantný.., viem, že robí na na rizikovej poradni kam sa vlastne budem objednávať a neviem ..tam robí on mudr Bučko a ešte doktorka a neviem či to mám nechať na náhodu alebo pri objednavaní sa pýtať konkrétne k niekomu. Ja teraz chodím k dr. Péčimu ..ten povedal ,že to musia akceptovať ale tak viem, že čo doktor to iný názor..

barborasj
25. sep 2023

@kriskol Tak tiež som mala z Dr. Bratičáka niekedy zmiešané pocity, ale ja sa vždy snažím byť na každého milá, ak sa to len trochu dá a netreba sa nechať rozhodiť jeho prejavom. A dosť robia aj tehotenské hormóny☺️. V konečnom dôsledku u mňa nič nezanedbal a on mi robil aj sekciu a všetko v poriadku. Ale najviac chvália Dr. Bučka, čo som počula. Ja som mala prvý pôrod zazmluvnený s konkrétnym doktorom, čo sme si aj zaplatili, ale druhý som už nechala na náhodu a aj ten v poriadku. Držím palce, určite aj u Vás všetko dobre dopadne.