Domáce vzdelávanie detí z Trnavy hľadajúce skupinu
Ahojte, prosím vás, je tu niekto, kto má dieťa na domškoláctve a ide do 6 triedy a teda je z Trnavy a blízkeho okolia?…zaujímalo by ma, ako fungujete, či máte nejakú skupinu alebo či v Trnave existuje nejaká skupina, niečo, kde sa deti stretávajú a učia atď…budem velmi rada, keď sa niekto ozve…ďakujem
@lucika7682 Nechápem načo mu hľadáš skupinu, kde sa spolu učia, to si ho už rovno mohla nechať v škole.
@anonym_8e85da presne tak
Asi ste ma nepochopili…hladám miesto, kde sa doškoláci stretnú napr 3 x do týždňa a niečo sa spolu poučia, pohrajú, porozprávajú atď…mám dosť spoločenské dieťa a keď som ju mala 1 a 2 ročník doma, tak dosť trpela, keď nebola s deťmi…takže preto som sa pýtala, či niečo také existuje…podla mňa môže, ako domškolák chodiť aj každý deň niekam, ale musí tam byť iný prístup…nie, aby tam dieťa bolo trištvrte dňa a čumelo do tabletu atď… dcéra nechce byť domškoláčka, potrebuje byť medzi deťmi, to my nad tým rozmýšlame…tak ďakujem , ale nepochopili ste, čo som myslela.
Asi ste ma nepochopili…hladám miesto, kde sa doškoláci stretnú napr 3 x do týždňa a niečo sa spolu poučia, pohrajú, porozprávajú atď…mám dosť spoločenské dieťa a keď som ju mala 1 a 2 ročník doma, tak dosť trpela, keď nebola s deťmi…takže preto som sa pýtala, či niečo také existuje…podla mňa môže, ako domškolák chodiť aj každý deň niekam, ale musí tam byť iný prístup…nie, aby tam dieťa bolo trištvrte dňa a čumelo do tabletu atď… dcéra nechce byť domškoláčka, potrebuje byť medzi deťmi, to my nad tým rozmýšlame…tak ďakujem , ale nepochopili ste, čo som myslela.
@lucika7682 ... Čo si ty za mater, keď ignoruješ to, že tvoje dieťa niečo nechce tak, ako to je?
Si riešiš vlastne komplexy cez dieťa?
@lucika7682 ... Čo si ty za mater, keď ignoruješ to, že tvoje dieťa niečo nechce tak, ako to je?
Si riešiš vlastne komplexy cez dieťa?
@anonym_3f671d Toto drzé chovanie si vyprosím…moja dcéra odmieta domškoláctvo len kôli tomu, že chce byť s deťmi…preto hladám niečo, čo by jej vyhovovalo…do ničoho ju nenútime…a ani sa nečudujem, že už tento koník upadal a nový telefón mi ho ani nepodporuje, keď namiesto toho, aby som tu našla nejaké porozumenie a pomoc, tak len takéto drzé chovanie…dovidenia
@anonym_3f671d Toto drzé chovanie si vyprosím…moja dcéra odmieta domškoláctvo len kôli tomu, že chce byť s deťmi…preto hladám niečo, čo by jej vyhovovalo…do ničoho ju nenútime…a ani sa nečudujem, že už tento koník upadal a nový telefón mi ho ani nepodporuje, keď namiesto toho, aby som tu našla nejaké porozumenie a pomoc, tak len takéto drzé chovanie…dovidenia
@lucika7682 tak veľa šťastia s hľadaním, kým tvoje dieťa ostáva nevypocute. Otras niektorí rodicia
@lucika7682 tak veľa šťastia s hľadaním, kým tvoje dieťa ostáva nevypocute. Otras niektorí rodicia
@anonym_3f671d moje dieťa chodí do súkromnej školy a zatial nič nemením, len som sa chcela informovať, či niečo také existuje…nič viac😊ale som rada, že som ti poslúžila, aby si vyventilovala👍
@anonym_3f671d moje dieťa chodí do súkromnej školy a zatial nič nemením, len som sa chcela informovať, či niečo také existuje…nič viac😊ale som rada, že som ti poslúžila, aby si vyventilovala👍
@lucika7682 ja sa tá slušne opytam: prečo nechávaš dcéru na domácom vyučovaní, keď potrebuje kolektív? V akej škole sú deti trištvrte dňa na tablete? Inak škola tak od 8:00 do 14:00, takže to je šesť hodín a to je posla mojich výpočtov štvrtina dňa.
Nepoznam tvoje konkrétne dôvody pre domskolactvo. Ale dcéra ide do puberty, potrebuje už viac sociálnych väzieb s rovesníkmi. Aj keď to nechceš počuť, tu by som pouvažovala nad školou, kvôli kamarátkam. Sú všelijaké alternatívne, ak máš problém s klasickou. Ešte sa dajú väzby vybudovať v kluboch pri kolektívnych športoch.
Poznám nejakých rodičov domskolakov, v takomto veku sa tiež pýtali do kolektívu. Sesternicina dcéra nastúpila niekedy začiatkom 2.st., známeho 1.syn išiel do 8, lebo chcel mať istotu, že sa dostane na výberový gympel, jeho mladší súrodenci tiež postupne na 2.st. Najmladší sú ešte doma.
@lucika7682 .... Tvoje dieťa si pýta kolektív. Môžeš sa tváriť, že to tak nie je, ale je. Pár deti , 3- 4 x do týždňa tento problém nevyriesia
@lucika7682 to v akej škole sa čumí trištvrte dňa do tabletu? Pracovala som vo viacerých školách ale s týmto som sa nestretla. Práve naopak, všetkým pedagógom je jasné, ze dnešné deti potrebujú od týchto technológií aspoň v škole oddych. Dokonca sa na množstve školách zavádza ,,v škole bez mobilu,, a dodržiavanie sa kontroluje. Nechávať dieťa v takom veku nasilu doma zo školy je choré. Viac jej to ublíži ako prospeje.
Ja nechapem, ze toto este nie je zakazane (ak na to nie je vazby dovod). Kocurkovo suviks.
Ja nechapem, ze toto este nie je zakazane (ak na to nie je vazby dovod). Kocurkovo suviks.
@anonym_6ac729 píšem ti to ešte raz, i keď neviem, prečo ti to mám vysvetlovať…dcéra chodí do súkromnej školy, len sme to zvažovali, keďže sme chceli aby bola viac oslobodená od režimu školy a malaviac času na veci, ktoré ju bavia…preto som sa chcela len informovať, nič viac…tak už viem prečo tak reaguješ.
Ja len zo zvedavosti… chcete viac casu na ake veci? Tiez by som jej nebrala skolu, hlavne ked ide do puberty. Este pochopim, ked je dieta sikanovane, ma zdravotne problemy, alebo je profi sportovec.

@lucika7682 Nechápem načo mu hľadáš skupinu, kde sa spolu učia, to si ho už rovno mohla nechať v škole.