Kde rodiť v okolí Trnavy?

kristy95
9. jún 2022

Ahojte baby, som prvorodicka a v auguste mam termin porodu. Potrebovala by som poradit od vas co uz to mate za sebou, ze kam ist rodit. Co citam recenzie tak cele zle 🙈 pozerala som Trnavsku aj Galantsku porodnicu. Koch vyzera super len to je moc drahe. Dakujem za kazdu skusenost a radu 😊🙏

denisa0504
9. jún 2022

Ja by som šla do Galanty. Všetko naokolo je úplne na nič. Galanta tiež nie je 100%, ale v rámci možností asi to najlepšie možné.. rodila som tam 2x a budem aj tretí

nana8989
9. jún 2022

Ja som prvú dcéru rodila v Galante a druhu teraz pred 2 týždňami v Trnave. Trnavu hodnotím určite lepšie, bola som spokojná. Pôrod som mala ťažký, ale za to lekári nemôžu, lebo tak isto prebiehal aj ten prvý, takže mi to je súdené 😊

kristy95
autor
9. jún 2022

@nana8989 citala som ze TT porodnica neumoznuje bonding, ale mozno to je stare info. Nevies ci sa da?

bibi33
9. jún 2022

ja som 2x rodila cisarskym v Piešťanoch - 2013 a 2017,velmi som bola spokojna,top starostlivost,taka mensia porodnica. Doktori boli zlati,starali sa,chodili na izby pravidelne sa pytat,ako sa mame (nielen cez vizity),sestricky sa snazili pomahat,poradit.

nana8989
9. jún 2022

@kristy95 práveže umožňuje, ja som mala dcéru celé 2 hodiny na sebe. Hneď mi ju dali na brucho a nechali nás tak, potom mi ju sestrička zobrala asi tak na 2 minúty a priniesla mi ju zabalenú v látkovej plienke a znova sme boli spolu. Dokonca sa mi hneď aj prisala na prsník... To v Galante nebolo, tam mi dcéru síce tiež dali hneď, asi na 5 minút a potom ju zobrali preč, až manžel musel ísť pre ňu na novorodenecke keď som už bola na izbe.. Za mňa prístup určite lepší v Trnave.. Aj čo sa týka potom sestričiek 😊

nikpa
9. jún 2022

@kristy95 v TT dostaneš po prirodzenom pôrode bábätko hneď na seba a je pri tebe cca 2 hodiny. Rodila som tam pred rokom a bolo to tak. Nie je to tam žiadna sláva ale tak nejdeš na pobyt do hotela, že? 🙂 Pochybujem, že niekde v okolí to bude o moc lepšie.

kristy95
autor
9. jún 2022

Dakujem baby, pomohli ste mi, ja nepotrebujem nic extra len ten bonding ma trapil. Staci mi aby bol personal normalny, nepotrebujem aby ma tam obskakovali len aby neboli zduti a neprijemni.. vieme ako to bohuzial celkovo v nemocniciach byva 😏 som prvorodicka tak mam trosku strach a neviem co ocakavat.

lelluska
9. jún 2022

@kristy95 Bonding v TT umožňujú, ale treba to mať podchytene. Bud si zazmluvnis pôrodníka a budeš s nim konzultovať svoj porodny plán, alebo pri/po pôrode do nemoty trvať na svojom. Výsledkom v konečnom dôsledku bude ten zduty a nepríjemný personál😊Buď sa obrnis a tých pár dni proste prezijes, alebo ozaj zváž Koch. Moja skúsenosť tam bola perfektná.

denisa0504
9. jún 2022

Mňa najviac zo všetkého odradilo od Trnavy, že keď majú veľa žien, rozdelia matku a dieťa. To by som nezniesla...

kristy95
autor
9. jún 2022

@denisa0504 😳 ved ale tym si robia iba oni viacej roboty...

nana8989
9. jún 2022

@denisa0504 pred 2 týždňami keď som rodila to tak bolo, bohužiaľ, za deň mali 14 pôrodov, ale musím povedať, že sa to snažili čím skôr riešiť aby sme boli každá so svojím bábätkom. Bohužiaľ oddelenie sa nafúknuť nedá, bolo úplne plne. Ja som bola bez malej 1 deň, ale chodila som za ňou každé 3 hodiny a sestričky na novorodeneckom boli skvelé. Ale toto sa môže stať v hociktorej pôrodnici, stalo sa to aj kamoške v NR pred par rokmi. Bohužiaľ ak je v rovnakom čase veľa pôrodov tak sa to stať môže kdekoľvek..

kate_cs
9. jún 2022

@kristy95 ja som rodila v 2018 aj 2020 v Trnave. Prvý pôrod úplne zle-trauma do konca života.
Ale pri druhom pôrode som sa vopred pripravila. Zazmluvnila lekára, presne som vedela čo a ako chcem, prešla si to s lekárom a mala som naozaj veľmi pekný a prirodzený pôrod. Izbu som mala nadštandard, takze aj súkromie.
Bacha na Koch, nemajú JIS pre novorodencov, ak sú komplikácie, prevážajú inam. V Trnave bol syn aj na JIS a všetci sa ku mne správali veľmi pekne a pomáhali mi.

ebbelin
9. jún 2022

@kristy95 ako píšu baby aj ja som po pôrode strávila 2 hodiny s dieťatkom (bonding) a tiez sa mi stalo, ze nas na 1 den oddelili a chodili sme za deťmi každé 3 hodiny. No postupne ako prepúšťali ostatné zo šestonedelia sme sa tam my presúvali.

jarmilka86
9. jún 2022

Moja skúsenosť 3/14 bonding 5 minút, 12/15 10 minút a 6/19 okrem asi 5 minút čo mi ju narýchlo umyli a obliekli aj viac ako 2 hodiny,,,narodila sa v noci 3:25 čo ja som ju už ledva držala a obe sme spali ešte spolu na koze,,,ako ma previezli na izbu tak okolo 10 keď som sa trochu prespala som ja jej už nezbavila,, personál ako kto,, niekto mily, niekto menej ale 3xTT a vždy v pohode,,,a aj pôrody a doktora som zaplateného nemala

hsara99
10. jún 2022

@kristy95 keď nechceš odporný zduty a nepríjemný personál nechoď do TT.

anna310
10. jún 2022

@nana8989 ahoj, mna caka porod v Trnave😊môžem sa opytat kto ta rodil? Mala si zazmluvneneho lekara? A ešte koľko vecičiek na oblečenie si potrebovala pre babo alebo tam majú oblečenie? Lebo netuším čo si zbalit. Dakujem😊

miky132
22. jún 2022

Odelit ťa nemôžu stačí, keď povieš že im podpises reverz nemajú na to právo ,stáva sa to ,ale našťastie už existujú ženy ,ktoré si to nenechajú nemajú potom problém donesú papier a ty podpises a si s dieťaťom....urobia to tak aby ťa ostatné nevideli že si si nenechala je to smutné len upozorňujem že sa to dá....to že oni majú plno a nevedia to vyriešiť nie je problém dieťaťa a matky...za ten čas už dajú fľašu cumel a dieťa sa nevie potom dobre dojčiť(česť výnimkám).

agus87
20. júl 2022

@kristy95 prvy porod som mala prirodzeny v Galante a druhy /dvojicky/ cisarsky v Trnave, ja som bola vsade spokojna 😊