icon

Krst bez sviatostného manželstva - okolie Trnavy

26. sep 2025

Prosím Vás nemám dať koho iného za krstného s veľmi mi na tom záleží. Kamarátka ma všetky sviatosti krstu prijímanie birmovku ale sobáš mali na úrade. Je v okolí TT nejaký kňaz, ktorý by dcéru pokrstil aj v tomto prípade ? Riešili ste to ?

anonym_c0f1c7
26. sep 2025

Vies, co je úlohou krstných rodičov? Ako budu viest svoje krstna ku viere, ak v súlade s nou nežijú, hm?

anna777115
26. sep 2025

To je podmienkou krstnich rodičov, aby žili v sviatostnom manželstve.

anonym_6eda90
26. sep 2025

Nemusis mat ziadnych krstnych. Mozu byt svedkovia. Knaz Ti to vysvetli, bud v pohode.
(Otazka by skor znela ze naco chces pristupovat ku sviatosti krstu a rovno v nej "odrbkavat" zasadne veci? Ja tomu nerozumiem. Ak je to podla Teba cele blbost a blbo nastavene, nekrsti. Ak rozumies suvislostiam, krsti a nehladaj bocne chodnicky)...

autor
26. sep 2025
@anonym_6eda90

Nemusis mat ziadnych krstnych. Mozu byt svedkovia. Knaz Ti to vysvetli, bud v pohode.
(Otazka by skor znela ze naco chces pristupovat ku sviatosti krstu a rovno v nej "odrbkavat" zasadne veci? Ja tomu nerozumiem. Ak je to podla Teba cele blbost a blbo nastavene, nekrsti. Ak rozumies suvislostiam, krsti a nehladaj bocne chodnicky)...

@anonym_6eda90 a keď bude akoze svedok krstu tak nemusíme mať už tých oficiálnych krstnych ? Je tam potom nejaký rozdiel v tom obrade ?

anonym_3ecdc9
26. sep 2025

V Evanjelickom kostole vo Fiľakove sa dá.

anonym_6eda90
26. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_6eda90 a keď bude akoze svedok krstu tak nemusíme mať už tých oficiálnych krstnych ? Je tam potom nejaký rozdiel v tom obrade ?

@anonym_autor presne tak, bez krstnych, svedok krstu.

anonym_101737
26. sep 2025

@anonym_autor neviem to na isto, ale za opytanie nic nedas..skus knaza v obci Nahac..

zenazaba
1. okt 2025

@anonym_autor skus sa spytat p.farara Mateja Kýšku v Červeniku. Je to mimoriadne laskavy clovek.