icon

Mgr. Alžbeta Lazíková verzus Mgr. Daniela Jánošíková PhD.

nanka23
27. mar 2023

Ahojte, prosím Vás ktorú psychologicku by ste odporučili? Lazikovu alebo Janosikovu? (Dcéra 2,5 roka, nerozpráva). Dá sa u nich objednať telefonicky? Aká je čakacia doba ? Ako prebieha prvé vysetrenie? Vopred ďakujem za akékoľvek info

dadka58
16. jan 2024

@daniela17121991 ja skúsim zajtra volať tiež potrebujem dcéru objednať lenže toto je taký cas že keď za tých 30 min zavolá desať mamičiek tak neviem komu sa ujde termín

zuzuliennka1
16. jan 2024

@daniela17121991 lazikovej napiste aj sms, ona sa vam ozve

pkgirl30
16. jan 2024

@zuzana822 Niet za čo 🙂 veľa šťastia v hľadaní

sluchatka
16. jan 2024

@dadka58 termin sa Vam urcite ujde. Len ona dava terminy tak o 5-6 mesiacov. Ja som volala v maji a termin som mala v novembri. Drzim palce

dadka58
16. jan 2024

@sluchatka hej rátam s tým že tie termíny sú dlhšie, ale vždy lepšie ako tu v BA kde čakačka aj vyše roka a zas kde je kratšie nehorázne sumy pýtajú

sluchatka
16. jan 2024

@dadka58 verim :( je to hrozne.. este som pocula ze Adept Zilina su dobri, skuste mozno aj tam. My diagnozu mame potvrdenu a zase cakam na neurologa

dadka58
17. jan 2024

@sluchatka no uvidím ako u dr.Lazikovej dopadneme, ja potrebujem vlastne oboch k nej dostať, mladšieho na rediagnostiku a staršiu teda s podozrením na AS...a celkovo je to hrozne celý tento systém, s mladším mi trvalo rok nejako naučiť sa s tým žiť fungovať a teraz to začína zas ako keby odznova a my matky ani nemáme žiaden priestor to vstrebať chceme len tým deťom pomôcť aby lepšie zvládali fungovanie...pardon som sa rozpisala ale neskutočne ma to všetko vytaca až mi je do placu, termín dakedy o pol roka ale čo dovtedy ako pomôcť tomu dieťaťu čo robiť, áno terapie viete vybaviť ale zas stresovať to dieťa keď nemáte nič v ruke žiaden papier že má toto a toto a zas peniaze druhá stránka, len niekam človek vojde tak platiť 😢 ako fakt štát zarába na chorých deťoch a nech mi nikto nič nehovorí že to tak neni...ale šak nič s tým neurobím ani ja zjavne nikto len sa môžeme posťažovať jedna mamička druhej a snazit sa fungovať

brezza
17. jan 2024

@dadka58 uplne ta chapem. My davame na terapie mesacne stovky eur.

dadka58
18. jan 2024

@brezza podarilo sa mi objednat k dr.Lazikovej termín o pol roka neviem čo dovtedy ako to zvládneme

brezza
18. jan 2024

@dadka58 a mas podozrenie na autizmus? Ci na co?

dadka58
18. jan 2024

@brezza na ľahkú formu AS, ale je u nej hypersenzitivita na oblečenie, teraz v zime je to boj aby sa obliekla

brezza
18. jan 2024

@dadka58 a je to len o tom obliekani?

duracelka13
18. jan 2024

@dadka58 známa sa v pondelok objednala telefonicky k Janošíkovej, dostala termín o 2 týždne, ak by vám to veľmi ponáhlalo...

adpe90
24. jan 2024

Dobrý deň,
Chcel by som sa spýtať či má niekto skúsenosť, alebo poznáte niekoho a viete mi povedať spätnú väzbu na klinickú logopedičku zo Šurian pani Barboru Karadi, ide o návštevu so synom 3 a pol ročným. Ďakujem za názory

dadka58
24. jan 2024

@brezza nie tam sú aj iné problémy a dnes mi ráno vravela že nechce ísť do školy lebo jej vadí ten hluk ako deti stále kričia

dadka58
24. jan 2024

@duracelka13 to naozaj ? Asi mala fakt šťastie

zuzka38
15. feb 2024

@pkgirl30 kde ste boli prosim na diagnostike v NZ?

pkgirl30
15. feb 2024
80jana
3. mar 2024

@pkgirl30 Vy ste boli u tej Verešovej v NZ? Aj robila diagnostiku na aspergera? Ja len že či aj s týmto pracuje a vie vyhodnotiť situáciu, poradiť...alebo radšej takéto riešiť s tou Lazíkovou?

pkgirl30
3. mar 2024

@80jana To by bolo asi najlepšie zavolať tam a opýtať sa ich lebo diagnostiku robia, videla som tam deti s rôznymi diagnózami ale či sa venujú aj Aspergerom to neviem

80jana
4. mar 2024

@pkgirl30 ďakujem

el_mishel
27. jún 2024

@80jana čo ste prosím zistili ? robia v tých zámkoch aj diagnostiku na aspergera? Vďaka

80jana
28. jún 2024

@el_mishel Neviem, nezistila som.

2002lenka
8. júl 2024

@brezza prosím vás na aké terapie chodíte

katarina_safarova
9. júl 2024

@nanka23
Dobry den, my sme telefonovali o termin diagnostiky k p.A.Lazikovej na zaciatku oktobra 2023 a dostali sme termin v maji 2024.
P.Lazikova posobi velmi milo a ludsky. Avsak na nasej diagnostike, ked bol syn v ordinacii a pracoval na testoch a ja som bola v cakarni a vyplnala ine dokumenty k podpore diagnostiky, mala p.Lazikova nastavene telefon nahlas, neustale jej pipali sms a v case, ked bol vo vnutri syn mala sukromny hovor nastaveny na reproduktor, takze sme to vsetko poculi, rusilo to dokonca mna v cakarni. Jej sukromny hovor trval asi 20 minut nepretrzite, potom som vosla do jej ordinacie zaniest doklady, tiez so zamerom o prosbu, aby vypla svoj telefon. Ked som vosla, telefonat prerusila len na oko .. poprosila pana na druhej strane, aby pockal. Ked som odisla naspat do cakarne v hovore pokracovala. Ked som bola na zaver sedenia v jej ordinacii na vymenu so synom ja, telefon jej casto pipal a vibroval, a p.Lazikova zakazdym skontrolovala displey.
Bolo to velmi rusive a neprofesionalne.
Ked sme vysli na ulicu, syn ihned vyhrkol .. To bolo hrozne, ona stale telefonovala, rozpravala sa s njakym panom o mrtvom psovi. Nikto .. dokonca ani p. /spomenul meno jednej spomedzi terapeutiek ku ktorym dovtedy chodil/ .. si vzdy vypla mobil a zvuky na telefone.
P.Lazikova mi na zaver povedala, ze nas syn nie je AS, pretoze
a.) je empaticky
b.) vie udrzat ocny kontakt.
teda na zaklade tychto dvoch bodov synovi nepotvrdila AS.

Neskor vecer som volala s dvoma kamaratkami, ktore su na opatrovatelskom so svojimi synmi a povedala som im, co sme sa v ten den dozvedeli. Obe nesuhlasne poznamenali, ze autista moze prejavit empatiu, a porozpravali mi niekolko prikladov, kedy ich autisticki synovia prejavili empatiu. Jeden z nich dokonca "Objimal neznamych smutnych ludi na ulici."

Zo stretnutia s p.Lazikovou sme boli sklamani. Neprofesionalny pristup. Bud prevadzkuje dve terapie sucasne, jednu po telefone a druhu priamo, alebo nema zabrany vybavovat si svoje sukromne hovory pocas takej dolezitej veci ako je diagnostika dietata.

elahelaaa
17. nov 2024

@dadka58 Dobry den, mozem sa opytat ako ste dopadli s dcerkou? Podobne veci riesime aj my a neviem ci sa niekam objednat a riesit to odborne alebo.
Dakujem

dadka58
18. nov 2024

@elahelaaa dobrý deň dcérka má dg Aspergerov syndróm, kľudne mi napíšte správu sukromne

elenita
18. nov 2024

@dadka58 Ahoj, mozem sa spytat, kolko rokov ma dcerka? A kto Vam uzatvoril diagnozu? Lazikova?

el_mishel
25. nov 2024

@dadka58 vyšiel vam aj ID?

zuzuliennka1
25. nov 2024

@elenita lazikova neuzatvara diagnozu