Ako zistili u vášho dieťatka alergiu na kravské mlieko?

miriam_nutrilon
22. apr 2014

Ako ste prišli na to, že má vaše dieťa alergiu na kravské mlieko a ako sa alergia prejavovala? Čo nasledovalo po jej zistení?

salome123
22. apr 2014

my mame bohatu zbierku alergii, ale vramci nich som mlieko vobec neupodozrievala, kedze dcera nemala ziadne traviace problemy. dlho sme vsak nemohli zistit, preco si vzdy vecer pred spanim strasne skrabe hlavu. alergo testy na mlieko nam robili 3x a 3x vysli negativne. az jedneho dna som sa uz nastvala a rano o 9tej som jej dala vypit 1,5dcl kravskeho mlieka a cely den som ju pozorovala. cely den bola uplne OK a az vecer to prislo. nekontrolovatelne skrabanie hlavy, noh, celeho tela, neskutocny plac. tu noc mala 3x riedku stolicu a casto sa budila.
reakciu (ale miernejsiu) mala aj na hovadzie maso a na jogurt z ovcieho mlieka. kozie mlieko je v malych davkach OK, vo vacsich davkach sme ho este neskusali.
@miriam_nutrilon

miriam_nutrilon
autor
22. apr 2014

Pekny den. Ano, testy v tomto veku su vo väcsine pripadov negativne. Jedinym "testom" je nieco podobne ako ste urobila vy, ze ste ju zatazila kravskym mliekom a potvrdilo sa, ze to s najväcsou pravdepodobnostou bude ABKM. Z mojich skusenosti viem, ze sa krvnymi testami da vysetrenie urobit, aby bolo priekazne, najskor po 1 roku. To, co ste urobili by sa dalo nazvat aj eliminacnym twestom, aj ked tie skustocne sa robia opacne. Ze sa na aspon 14 dni vyluci kravske mlieko, podava sa specilane upravene ( Alergy Care, alebo Neocate) a ked sa stav zlepsi, ide s najväcsou o alergiu. Ale sposob akym ste to spravili vy, je tiez svojim sposobom priekazny 🙂) dakujeme

usiko
22. apr 2014

@miriam_nutrilon dcera , zhruba skoro 2 rocna, mala nadchu, a odmietla vtedy pit mlieko /acidofilne sme jej davali, milovala ho.../...pediatricku len tak napadlo, ze moze jej vziat krv, ci to nebude intolerancia/alergia na BKM....a bola......sucasne jej vyslo, ze nemoze ani sojove produkty, ani ovcie ani kozie...tak sme na rok vylucili vsetko, kde je co i len stopa po BKM /vratane peciva/ a pili sme len rastinne mlieka.....kontrolne testy ukazali, ze alergia na BKM ostala, ale kozie a ovcie moze.....takzez mliecnych vyrobkov papalen cistu ovciu bryndzu a ovci syr...od kozich a ovcich jogurtov ju prehnalo......a ake mala priznaky? no...redsiu stolicku, taku 'tortovu', ale my sme to prikladali tomu ze ma stravu bohatu na vlakninu........syncekovi z krvi vyslo, ze ma nabeh na alergiu na BKM, takze tam sme vylucili formulu, ked mal asi 9 mesiacov, a pouzivame len rastlinne mlieka a ziadne ovcie, kozie ani kravske produkty.....u neho sa to nijak nerejavovalo.....takze na jednej strane je to komplikacia pri stravovani, lebo treba davat pozor, na druhej strane super, ze nemoze jest mliecne vyrobky, nakolko to zdraviu prospesne nie je.....

miriam_nutrilon
autor
22. apr 2014

@usiko Pekny den. Dakujem, ze ste sa s nami podelila o Vasu skusenost. 🙂

silvia2103
22. apr 2014

Moj syncek ma 2 mesiace nerobili mu este ziadne testy..Nakolko dlho lezal na Kramaroch kvoli plastike ladvinky tak z placu som stratila mlieko a jemu nasadili nutrilon HA ..vyhadzal sa najprv na tvaricke a v stolici mal krv..neskor sa zacal vyhadzovat aj na krku chrbatiku a tahalo sa to ..lekarka sa rozhodla nasadit mu nutrilon alergy digestiv care a zabralo malinkemu vsetko zmyzlo..teraz neviem naco je alergicky ale postupne mu to budu na gastre zistovat..

miriam_nutrilon
autor
23. apr 2014

@silvia2103 Mila silvia2013, dakujem, ze ste sa podelili o vasu, i ked urcite narocnu a bolestivu skusenost. A som rada, ze Nutrilon allergy care pomaha a tazkosti zmizli. Podla toho, co pisete, kozne tazkosti, krv v stolici, a aj na zaklade toho, ze Nutrilon allergy care pomohol, co je mlieko urcene vyslovene aj pre deti s takymito tazkostami a podozrenim alebo uz s alergiou na bielkovinu kravskeho mlieka, vyzera to na alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka. Ale pravdaze, je potrebne, pockat si na dalsie vysetrenia z gastroenterologie. Zelam vam este pekny den!
http://www.nutriklub.sk/products/view/nutrilon-...

miriam_nutrilon
autor
23. apr 2014

@jvlo Dobry den, dakujem, ze ste sa s nami podelili o svoju, i ked tazku skusenost. Presli ste si strastiplnu a narocnu cestu, plnu slz, viem si to velmi zivo predstavit, kedze som pracovala aj ako profesionalna mama a prezila som si narocne dni aj noci. Ale vas pribeh je povzbudenim aj pre ostatne mamicky, ktore sa trapia a bojuju s papanim u babatka, ze to ma zmysel hladat objektivnu pricinu tazkosti, aj napriek niektorym neodbornym pristupom z inych stran a je dolezite nevzdavat sa. Zelam Vam este pekny den!

basap
23. apr 2014

nas syncek ma 3 roky
na intoleranciu sa mi prislo uplne nahodne.
velmi zvracal. mal totiz silny reflux, ktory bol aj operativne rieseny,
kedze nikto netusil preco zvracia a dost silno este aj po roku, boli sme hospitalizovani. pocas hospitalizacie mu robili vsetky mozne testy a vtedy sa prislo na intoleranciu BKM. mal rok a jeden mesiac.
dnes uz aj tak papame skoro vsetko. od jogurtov az po mliecko. postupne som vsetko pridavala. nestazuje sa ani na bolesti bruska, nemame ani zapchy ani hnacky. takze myslim, ze ok.
najblizsie testy nas cakaju v oktobri a uvidime co a ako.
pocula som totiz, ze je to jedna z alergii resp. intolerancii, ktora moze postupne vymiznut. vsetko je len o organizme a tak ako si mozeme od urcitych veci odvyknut tiez ak mozeme organizmus spatne naucit papat vsetko. ;)
ked mu nic nerobi problem nevidim nijaku zbranu v tom aby bol jeho jedalnicek normalny.
pekny den

miriam_nutrilon
autor
23. apr 2014

@basap Mila basap, dakujeme, ze ste nam napisali svoju skusenost. Je to naozaj tak, ABKM vznika pri vacsine pripadov do prveho roku zivota a v neskorsom veku, obvykle do 3 rokov specificke alergicke prejavy klesaju az o optimistickych 90%. Drzim palce na najblizsich testoch a zelam este pekny den!

silvia2103
23. apr 2014

Chcem Vás ešte poprosiť, či sa nedá rozšíriť troška predaj tohto nutrilonu alergy digestiv care lebo v žiadnej lekárni bez objednania nebol v predaji...Ani v Piešťanoch, ani Trnave, v Novom Meste nad Váhom ani v Trenčíne..Vždy nám ho musia objednávať..ďakujem

katkasofi
23. apr 2014

@miriam_nutrilon dobrý deň. Ja sa chcem spýtať, či sa abkm prejavuje aj zvracanim po jogurtoch? Synček pije nutrilon 3 comfort, máva skôr zápchy, ale zakaždým po klasickom jogurte trošku zvracia. Môže to byť abkm? Ďakujem

miriam_nutrilon
autor
23. apr 2014

@katkasofi Dobry den, ak vas syncek pije Nutrilon comfort, tak v nom sa nachadza bielkovina (BKM) len je ciastocne hydrolyzovana. Ak by mal vas syn ABKM, ta by sa uz prejavila skor. Takze nepredpokladam, ze by slo o tento typ alergie. Treba aj zhodnotit, ci vas syncek reagoval aj na ine mliecne vyrobky a ako, ci sa prejavili aj kozne tazkosti, ekzem ci vyrazky, ...Odporucam Vam konzultovat tento problem s lekarom a mozete nazriet aj do naseho clanku nutriklube, ktory sa tyka alergie ABKM alebo vyskusat spravit si test detskych tazkosti.
http://www.nutriklub.sk/articles/view/alergia-n...
http://www.nutriklub.sk/detske-problemy

miriam_nutrilon
autor
23. apr 2014

@silvia2103 Mila Silvia2103, Je mi luto, ale zalezi od samotnej lekarne, kolko a coho objedna, od skladovych kapacit danej lekarne a aj podla predajnosti. Tieto nalezitosti, zial, my nevieme ovlyvnit.
Mlieko Nutrilon Allergy Digestive care je úzko špecializované mlieko, takže po ňom zrejme v daných lekárňach nie je taký dopyt a preto ho lekarne bežne nedržia. Vela zalezi na ochote magistry, ktora by vam mohla objednat mlieka aj na zaklade vaseho telefonatu, aby ste tam nemuseli osobne chodit a podla moznosti aj viac kusov naraz. Verim, ze sa Vam to podari a prajem este pekny den!

kaktusik007
23. apr 2014

u nas bola alergia na bielkovinu kravskeho mlieka ked mal starsi necele 2 mesiace.... po celom tele sa mu vyhodili take drobunke vyrazky, akoby hrosia koza... plus mal reflux a ked mi spal 20 minut v kuse, bola som stastna, ze ako dlho spi...
pediatricka to nastastie velmi spravne zdiagnostikovala a hned nas poslala do odbornej gastro ambulancie, kde jej diagnozu potvrdili - alergia na bielkovinu kravskeho mlieka. Na gastre okamzite nasadili NEOCATE, ktory sme pili do asi roka a mesiaca... potom sme postupne pridavali najprv digestiv care asi na 3 - 4 mesiace, potom rovnake obdobie bezlaktozove... a ked mal 2 roky, pomaly sme presli na bezne mlieka - pili sme hipp biocombiotic - kravske mlieko som zacala davat postupne vo veku 3 roky (uz mal 3 roky a asi 3 mesiace, ked som mu ho pomaly zacala primiesavat...) Teraz mal par dni dozadu 4 roky, a je uz plne na beznom mlieku. Akurat nas caka kontrola na gastre a stazuje sa na bolesti bruska, tak uvidim vysledky..

syry znasal vyborne od sameho zaciatku, rovnako ani jogurty mu nikdy nerobili problem...

ale vseobecne mozem skonstatovat, ze som rada ze moje dieta malo diagnostikovanu alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka - je to totiz jedina alergia, z ktorej clovek vyrastie a jeho tolerancia sa vekom iba a iba zlepsuje 🙂 co sa o inych alergiach povedat zial neda...

sumikk
23. apr 2014

U nás to začalo asi v šiestich týždňoch. Stále zelené stolice, každodenné strašné koliky, plynatosť, častý plač. Začal byť problém s dojčením, odmietala ho, plakala. Mala som stále menej a menej mlieka, začali sme dokrmovať Nutrilonom HA, potom sme ho vymenili za Nutrilon Comfort, neskôr za Nutrilon Allergy Care a ešte neskôr za Nutrilon Allergy Digestive Care - na tom sme dodnes. Ja som nesmela konzumovať nič s mliečnou bielkovinou. Keď mala malá asi 3,5 mesiaca, úplne sa odmietala prisať k prsníku a bola už len na umelom mlieku. Po prechode na Nutrilon Allergy Care sa ťažkosti veľmi zmiernili do 2-3 dní. Koliky sa skoro úplne stratili, ale naďalej je plynatá a stále má zelenú stolicu - každú jednu. Je u nej podozrenie na ABKM, zatiaľ nepotvrdené. Čoskoro nás čaká gastroenterologické vyšetrenie, sama som zvedavá, či je alebo nie je alergická. Vyrážky ani žiadne iné prejavy alergie nikdy nemala a aj napriek kolikám celkom dobre prospievala.

miriam_nutrilon
autor
24. apr 2014

@kaktusik007 Dobry den mila kaktusik007, dakujeme, ze ste sa podelili o Vasu skusenost a sme radi, ze nase specialne mlieka Neocate a Nutrilon digestive care Vam pomohli prekonat narocne obdobie suvisiace s alergiou na BKM. Drzim palce na kontrole, ktora Vas caka!
http://www.nutriklub.sk/products/view/nutrilon-...
http://www.vyzivavchorobe.sk/vyziva-deti/pripra...

miriam_nutrilon
autor
24. apr 2014

@sumikk Mila sumikk, dakujeme, ze ste nam napisali svoju skusenost. Sme radi, ze po prechode na specialne mlieko Nutrilon allergy care sa traviace tazkosti vasho dietatka zmiernili a koliky uplne stratili. Zvysena plynatost moze suvisiet s este nezrelym traviacim systemom dietata, najma v prvych mesiacoch jeho zivota. Zelene ci zlto-zelene stolice, ak su kasovitej konzistencie a ste vylucne len na dojcenskom mlieku, su uplne vporiadku. No, presnu diagnozu stanovi az lekar, na zaklade vysetreni a presne popisanych priznakov a anamnezy. Drzim palce na najblizsom vysetreni na gastroenterologii a prajem Vam este pekny den!
http://www.nutriklub.sk/products/view/nutrilon-...
http://www.nutriklub.sk/detske-problemy

lenula84
24. apr 2014

alergiu mal syn...bol mrchavý,ked sa napapal tak bol ešte mrchavejší ako pred tým .... stále plakal a plakal, do rána sa vyhádzal komplet na celom tele.... tak sme išli k doktorke a ta hned abez váhania poveala že má alergiu na mlieko... nasledovala gastroenterologia a hned sme papali Nutrilon allergy care a do pár dní bolo po problémoch...teraz má skoro 5 rokov a všetko je ok :D

miriam_nutrilon
autor
24. apr 2014

@lenula84 Dobry den, tesi nas, ze mate dobre skusenosti a Nutrilon allergy care pomohol vyriesit traviace aj kozne tazkosti vasho synceka. Prajem Vam pekny den!

knedlik544
24. apr 2014

Nas starsi ma 5 rokov. Od 3 rokov, ked nastupil do skolky zacal strasne kašľať. Taky piskavy, duty kasel. Alergologicka mu zistila alergiu na roztoce a na macky.. Ked bral lieky bolo dobre, ako nahle sme ich po nejakom case vysadili, ani nie po tyzdni zacali kasle znova. Az nedavno som sa dozvedela o biorezonancii. Tak sme to riskli a pani doktorka nam zistila alergiu na kravske mlieko. Kozie a ovcie moze. alergologicka mu robila testy z krvy ale tam alergia na BKM nebola zistena. Pani doktorka na biorezonancii nam povedalamze s tym su suvisiace aj niektore potraviny na ktore moze nepriaznivo reagovat. Je toho pomerne dost. Ak by mala nejaka mamicka podobnu skusenost budem rada ak sa s nami podeli o to kde a ake nahrady mlieka davali.
Dakujem 🙂

jana_duricova
24. apr 2014

ja som pri prechode na prídavky dala malej na veceru mliecnu kasu, ani ma nenapadlo, ze bude alergicka a za 10 min mala cele okolie pusy cervene, druhy den zas a treti opakovane. Vzdy len po kasi (ulne jedno aka znacka) Skusila som UM a zasa, ine a zasa. Dokonca aj mlieko bez suseneho kravskeho mlieka a mala sa zasa vyhadzala. Tak som si spravila tabulku s vyrobkami co som jej davala a porovnala zlozenie. Vychadzal tam sojovy lecitin a kravske mlieko. Teraz pijeme HA(ale nie Nitrilon) a je to zatial v pohode (okrem dna, kedy moja mamia usudila ze jej treba dat ochutnat pribinacika. Pusa cervena do 10 min. Doktorka nas zatial nikam neposlala.... Podla mna uz ani nemusi a asi ani neposle..aj ked pokojnejsia by som bola, keby som vedela ci ma este nieco neprekvapi, kedze prechadzame na normalnu stravu. Skusala som aj Nutrilon Care (zatial iba raz) - bola jemna reakcia. Ale nic hrozne, mozno len zo zmeny mlieka). Najviac ma na celej veci mrzi, ze ma v tom nechala doktorka samu, ze mam hladat mlieko, resp mi predpisala lieky na potlacanie reakcie. Mam doma slusnu zbierku mliecok a kasiciek. A stratila som cely mesiac, kedy som malej nedavala skoro nic nove z klasickej stravy, lebo sme testovali rozne mliecka.

marylis
24. apr 2014

@knedlik544 ahoj, nam bola biorezonanciou zistena intolerancie Bkm a psenice. Maleho trapili hnacky. Kakal hnackovo aj 10x denne. Po vyluceni tychto 2 zloziek z jedla hnacky prestali 🙂 takze pecivo davam cisto razne a mlieko Nutrilon obycajny a kozie mliecko. Inak sme skusali aj rastlinne mlieka, no tie mu nechutia..jogurty davam kozie a ovcie 🙂

erika262
24. apr 2014

Ahoj moja dcerka 2,5rocna ma tiez asi alergiu na bkm'nehnackuje len ked mala do jedneho rocka tak sa po mliecnom vyhadzala okolo ust tak sme to obmedzili.po par mesiacoch sme zacali pomaly papat aj jogurty syry no mlieko kravske vypije aj teraz max deci.stale sa kojime a umele mlieko ani nepila len raz a vsetko vyvracala na nijakych vysetreniach sme neboli len zaciatkom roka sme boli v nemocnici kvoli vysokym horuckam a nakoniec nas pustili domov so zapalom priedusiek a hnackami.tak potom nas poslali na vysetrenie na infekc.no robili nam vsetky vysetrenia krvi okrem alerg.na bkm a uz ma z nemocnice a doktorov a uz nehovorim o brani krvy traumu chudatko.a posledne dni sa mi zas trosku vyhodi okolo pusinky po jogurte a minule aj po nutele v palacinkach...akoby sa nam ta alergia vratila.vobec neviem co robit lebo sa pomaly odstavujeme od prsnika a rozmyslala som vyskusat ten nutrilon allergy ci to trosku nestlmi tu lergiu ak to vobec pomoze.alebo mi poradte prosim na ake vysetrnie a pytat ak je to nutne alebo len cakat kedy to prejde a zas vynechat mliecne uz fakt neviem.dakujem

budemmamina
25. apr 2014

Moj maly bol este babatko. Pobyt v porodnici stravil na jiske v inkubatore kde stale spinkal a velmi nechcel ani papat a dostaval mliecko pre nedonosene deti aj ked sa narodil na termin (3240gr) keďže ja som mlieko vôbec nemala aj keď som chodila každe 3h dojčiť pila litre vajcovej polievky a použivala pumpu nič. a keď sme prisli domov hneď druhu noc to začalo.....koliky plač neskutočny a časom sa mu objavil na tvaričke červeny exantem. Isli sme do nemocnice a tam nam povedali ze mame zmeniť mlieko, že ma koliku a takto to išlo dokolečka asi 2t. Každy druhy deň sme boli u lekara a nikto mi nechcel veriť, že to nie je obyčajna kolika. Až keď mu nezaberali ani sedativa na spanie tak mi jeden lekar povedal že ma asi alergiu alebo nejaky gastroenterologicky problem. Dali nam na skušku Novalac (na slovensku sa nepredava) bolo to odporne a myslela som ze to je pokazene ale moj maly spraskal celu flašku a bolo to akoby ste prepli vypinač....spokojnejšie babatko ste nanašli 😉 aj ked ma dlho trapilo ze nemozem kojit mozno to tak malo byt inak by nam asi velmi dlho trvalo kym by sme prisli na to co mu je. Vsetko zle je na nieco dobre 😀

budemmamina
25. apr 2014

@jana_duricova Boli sme na tom podobne kazde 4 dni nam kazali kupit ine mlieko a sup s nim do kosa.... 😒 strasne hlavne pre tie deticky....niekedy ma lekari hnevaju ved kto pozna svoje dieta lepsie ako ja??? ked vravim ze to nie je obycajna kolika tak asi to nevravim len tak 😠

inguna
25. apr 2014

dcéra mala od malička soplíky. Keď mala dva roky, tak jej zobrali krv a z toho sa zistilo, že je alergická na mlieko. Keďže si ešte vyžadovala mliečko, tak som jej dávala aspoň ráno a keď mala takmer tri roky tak sme ho úplne vysadili. Lekárka mi vravela, že je jedno, či jej budem rozrábať formulu alebo bude piť kravské. Aj vo formule je myslím tá kravská bielkovina, alebo tak nejak, bolo to už dávno. Mlieko už nepije 3 roky, sople nie sú také, ale jogurty a acidofilné mliečko papá normálne /1x za deň/. Keď majú v škôlke mliečko, tak má čajík, tak sme sa dohodli.

moncicip
25. apr 2014

Moj Syn ked mal 6tyzdnov zacali mu problemy s bruskom, nevedel sa sam vykakat stale plakaval, niekedy to boli aj troj stvorhodinove vecerne koncerty. Najskor sme si mysleli ze su to len bezne dojcenske koliky ktore su pre chlapcov tak typicke. Neskor ked som vysadila na radu lekarky mlieko a mliecne vyrobky (mohla som len tvaroh a tvrdy syr) tak nepomohlo ani to, place neprestavali, navyse sa pridal skaredy exem a pomerne caste vracanie. Medzitym v tom vsetkom strese som mozno aj vlastnou vinou prisla o mlieko a museli sme zacat dokrmovat umelym. Najskor sme skusali tie "bezne dostupne" umele mliecka ale pri kazdom vydrzal len chvilku a potom boli problemy znova spat (exem, vrcanie, koliky). Cely tento pre nas nekonecny kolotoc trval skoro 4mesiace. Medzitym sme sa nastastie dostali na gastroenterologiu, ke pani doktroka mala podozrenie na tuto alergiu. Nasadila nam mliecko Nutrilon Allergy Care, to vsak pil len cca dva tyzdne a vracanie bolo spat, plus skredy exem. Nakoniec sme skoncili na mliecku Neocate a az toto mliecko nase problemy konecne vyriesilo. Do mesiaca ako zacal toto mliecko pit bolo aj po kolikach, aj exem zmizol, tak sme sa velmi tesili. Dnes ma nas syn 2roky a 7mesiacov a pred cca mesiacom nam pani doktorka na gastroentrologii oznamila ze sme sa alergie zbavili z coho sa nesmierne tesime 🙂

miriam_nutrilon
autor
25. apr 2014

@moncicip Mila moncicip, sme radi, ze ste sa podelili o svoju skusenost, ktora bola pre Vas a urcite aj pre celu rodinku velmi narocna a tesime sa, ze nase specialne mlieko Neocate pomohlo vyriesit tazke prejavy alergie u vasho synceka. Zelam Vam este pekny den!
http://www.vyzivavchorobe.sk/vyziva-deti/pripra...
http://www.vyzivavchorobe.sk/vyziva-deti/pripra...

miriam_nutrilon
autor
25. apr 2014

Mile mamicky, dakujem za vsetky Vase prispevky a aj nadalej nam mozete pisat a podelit sa o Vase cenne skusenosti na temu: Ako ste prišli na to, že má vaše dieťatko alergiu na kravské mlieko a ako sa alergia prejavovala?
http://www.nutriklub.sk/articles/view/vyziva-pr...