Je bežné zasielať všetky osobné údaje pri ubytovaní?
Pozdravujem vás.
Potrebujem poradiť - je bežné, že súkromný poskytovateľ ubytovania (cez booking) odo mňa žiada zaslanie údajov všetkých osôb, ktoré máme byť ubytované - meno, priezvisko, trvalý pobyt, dátum narodenia, číslo pasu alebo občianskeho preukazu?
Ešte som sa s tým nestretla.
Ďakujem 😊
@petver3 ano, zvyknu pytat udaje z OP, alebo rovno odfoteny OP. Ked sa priamo ubytujes v hoteli, tiez im davas doklad a svoje udaje
@petver3 ano, zvyknu pytat udaje z OP, alebo rovno odfoteny OP. Ked sa priamo ubytujes v hoteli, tiez im davas doklad a svoje udaje
@anonym_d9f29b Slovensko - západ. Ja som z východu, takže krajina tá istá.
@crazy_cat_lady áno, chceli buď odfotený OP alebo pas, alebo údaje z dokladu.
Zdalo sa mi to zvláštne, lebo sa mi to stalo prvýkrát.
V hoteli áno, pýtajú. Ale u súkromného som sa s tým ešte nestretla.
@petver3 vacsinou chcu udaje iba jedneho ale ina chata chceli vsetkych. OP neprefocuj ! Len nech si opisu
V ktorej krajine to je?
Bude tam prítomný alebo len dostaneš heslo ku kľúčom?
@anonym_d9f29b vraj dostanem hesla a nebudem potrebovať kľúče.
@anonym_12757b nie, do rúk im ho nedám 😊údaje som odoslala len v chate na booking.
@petver3 ano tiez sme takto poslali
@petver3 je to bežné, ubytovateľ musí viesť evidenciu hostí. Robí to legálne, zapisuje všetkých. O tom, kto zapíše jednu osobu no robí chybu, kt. sa mu nemusí oplatiť, pri kontrole.
A niekedy sa cez booking dalo ubytovať "načierno". Teraz už je všetko legálne, booking a aj iné platformy na hlasujú údaje o príjmoch daňovému úradu.
@petver3 pre súkromného ubytovatela platia presne tie isté podmienky, ako pre hotel. V hoteli nikomu nie je divné dať doklad, u súkromných sa veľa ľudí čuduje. Pritom viesť knihu hostí je povinný aj súkromník, kvôli dani z ubytovania a pri cudzincoch aj kvôli hlaseniu na CP. Údaje si súkromník pýta poslať, lebo väčšinou nie je ani pri check in- e a teda logicky si sám nevie tie údaje odpísať.

V ktorej krajine to je?
Bude tam prítomný alebo len dostaneš heslo ku kľúčom?