icon

Môžeme pozvať hostí na prenajatú chalupu počas pobytu?

24. aug 2026

Ahojte, budeme pár dní na Slovensku blízko rodiny 2+2deti, máme prenajatú chalupu na týždeň. Napadlo nás, že by prišli na grilovačku, nevidíme sa často. Môžeme si ich zavolať na to ubytovanie? Neprespali by tam, len by posedeli cez deň, dačo by sme zjedli, popili, decka by sa pohrali spolu na zahrade. Môže to prenajimateľovi vadiť? Ešte som si takto na ubytko nikdy nikoho nepozvala.

anonym_61fb32
24. aug 2026

kontakt na prenajimatela nemate? najpresnejsie by odpovedal on

patrike
24. aug 2026

Zalezi, ake su podmienky prenajmu. Majitel moze suhlasit, moze to ale chapat aj ako vazne porusenie podmienok. Privolat ho mozu aj susedia, staci, ak im vadi krik deti alebo hudba.

anonym_d12068
24. aug 2026

Ak to nie je uvedene v podmienkach, ak nebudete robit kraval, nic sa nerozbije a nebudu tam spat, tak by nemal byt problem. Uplne ciste by to bolo, dat majitelovi na vedomie.

autor
24. aug 2026

Cize najlepsie bude ked sa opytam ci by to vadilo, prisli by na par hodin, hadam to nebude vadit.

janinah
24. aug 2026

Zažili sme,zo slusnosti sme sa opytali majitela,nemal a tym žiadny problem.

anonym_35de3a
24. aug 2026

My sme tak mali tento mesiac, boli sme na chate 3 autá vonku sme varili guláš a prišlo 4 auto, posedeli sme vonku aj dnu a večer šli ďalej, neviem či sa niekto pýtal majiteľov ale nehovorili nič.

viktoriaandrascik
24. aug 2026

Určite sa sa opýtaj ubytovateľa, ja mám priamo v podmienkach napísané že vyžadujem nahlasovanie návštev. Nemám s návštevami žiaden problém ale chcem o tom vedieť, predstav si situáciu že je objekt rezervovaný napríklad pre 5 osôb a ja ako ubytovateľ tam prídem ale sa dozviem že sa tam zrazu nachádza 10 osôb...