icon

Aké sú reálne náklady na ubytovanie v rakúskych Alpách?

keira
Dnes o 06:46

Ahote

chcela by som sa s vami poradiť a zistiť vaše reálne skúsenosti s cenami ubytovania v rakúskych Alpách (ideálne v bežných lyžiarskych či turistických strediskách).

Zaujíma ma predovšetkým štandard pre 3 - 4 osoby
2 spálne, vybavená kuchyňa
Stravovanie: Bez stravy (self-catering)

Chcela by som sa vás opýtať na nasledovné:

1. Priemerná cena: Aká je podľa vás momentálne „normálna“ cena za noc alebo za týždeň v sezóne pre takýto apartmán? Kedy už ide o predraženú ponuku a kedy o výhodnú?
2. Poplatky agentúr: Veľmi ma zaskočilo, keď som k základnej cene pripočítala poplatky za záverečné upratovanie, posteľnú bielizeň/uteráky, miestnu daň (Ortstaxe) či rôzne servisné poplatky portálu. Viete sa stretnúť s tým, že sa celková suma kvôli týmto poplatkom navýši aj o desiatky percent (prípadne takmer o 100 % oproti základnej cene za noc)? Je toto v Rakúsku bežná prax?

Budem vďačná za akékoľvek vaše postrehy, prípadne tipy, cez aké portály alebo priamo u domácich sa vám oplatí rezervovať najviac.

Vďaka za info!

sili82
Dnes o 06:52

Ahoj, chodíme vždy cez jarné prázdniny. Tohto roku sme boli na Moltaller Gletcher. Bývali sme v dedine Malnitz. 4 osoby, 4 noci, raňajky v cene, 700€. Nič iné sme okrem tejto sumy neplatili, teda okrem miestnej dane, ale nepamätám koľko to bolo. Ubytovanie sme si objednávali cez booking.

jjankaa4
Dnes o 07:03

My sme teraz dosli z dovolenky v Rakusku. Pri Schladmingu 8 noci, 6 dospelakov 3 deti nad 9 rokov, 2 deti do 3 rokov. Spolu sme platili 3300 eur. Bol to Ferienhaus so 6 spalnami. Kupelni bolo 5 ks tusim, 3 kuchyne (pouzivali sme 1).
V tejto cene bola zahrnuta uz aj dan a aj upratovanie. Sli sme cez booking, ale lacnejsie by nas vyslo ist priamo cez ubyovatela. Schladming-Dachstein card sme mali co tiez usetri peniaze.
Bolo to bez stravy. Ked sme hladali ubytko v danej oblasti, tak pre nasu skupinu sme nenasli uz nic v podobnej cene. Vsetko bolo drahsie.

tundra
Dnes o 07:04

@keira vcera sme vratili z Tirolska,boli sme vsak na hoteli,udolie Kaunertal.
Tu je ponuka apartmanu 148€/noc do 4 osôb,bez poplatkov a konecneho cistenia.
https://www.ferienhaus-ragg.at/unterkunft/

keira
autor
Dnes o 07:08
@tundra

@keira vcera sme vratili z Tirolska,boli sme vsak na hoteli,udolie Kaunertal.
Tu je ponuka apartmanu 148€/noc do 4 osôb,bez poplatkov a konecneho cistenia.
https://www.ferienhaus-ragg.at/unterkunft/

@tundra a kolko je to cistenie a tie poplatky? o kolko sa vam to navysilo?

tundra
Dnes o 07:15
@keira

@tundra a kolko je to cistenie a tie poplatky? o kolko sa vam to navysilo?

@keira nemaju tuto info na webe.My sme boli na hoteli s ranajkami a polpenziou.800€ za 4 noci,apartman by vysiel cca.600 + upratovanie + strava.Apartman sa oplati, pre viac osôb,my sme boli dvaja a nechceli sme riesit logistiku stravovania.

tilly
Dnes o 07:16

V rakúsku som sa nikdy nestretla s tým, že by chceli za bielizeň zvlášť peniaze. V Taliansku áno. Už ani za záverečné upratovanie. Bookujem normálne cez booking, nie cez agentúry.
Máme pochodenú veľkú časť Rakúska, ale okrem kurtaxe žiadne poplatky navyše.
Okolo 150 eur noc pre 4 väčšinou.

keira
autor
Dnes o 07:18
@tilly

V rakúsku som sa nikdy nestretla s tým, že by chceli za bielizeň zvlášť peniaze. V Taliansku áno. Už ani za záverečné upratovanie. Bookujem normálne cez booking, nie cez agentúry.
Máme pochodenú veľkú časť Rakúska, ale okrem kurtaxe žiadne poplatky navyše.
Okolo 150 eur noc pre 4 väčšinou.

@tilly mne dali v ponuke na 3 noci za pradlo ze 6o EUR!!

tundra
Dnes o 07:21
@keira

@keira hladaj dalej,urcite najdes nieco lepsie.

tilly
Dnes o 07:31
@keira

@keira to kde?

tilly
Dnes o 07:48

@keira kam chceš ísť? a kedy? Lebo teraz v auguste je to bieda s tým ubytkom.

keira
autor
Dnes o 07:57
@tilly

@keira kam chceš ísť? a kedy? Lebo teraz v auguste je to bieda s tým ubytkom.

@tilly mne uz to je asi jedno, kde bude volne za normalnu cenu 🙂

mint_blossom
Dnes o 08:04

@keira Ved si vyber oblast a kontaktuj priamo ubytovatela, nemusis platit navyse agenture ani bookingu. Hladaj ubytka, ktore ponukaju sommercard zdarma, tym dost usetris na lanovkach, atrakciach. Cena zavisi od milion faktorov, ina cena bude v Hallstadt ina niekde na farme v prirode. My chodime do Ramsau am Dachstein, pre deti super.

tilly
Dnes o 08:15

https://www.booking.com/searchresults.sk.html?s...
Ja mám rada túto oblasť. Dala som náhodný termín v auguste. Čo son otvorila, nenasla som poplatky za bielizeň

sili82
Dnes o 08:22
@keira

@tilly mne uz to je asi jedno, kde bude volne za normalnu cenu 🙂

@keira Cez aké portály hľadáš ubytovanie. S poplatkami za upratovanie som sa v rakúsku ešte nestretla.

keira
autor
Dnes o 10:06
@mint_blossom

@keira Ved si vyber oblast a kontaktuj priamo ubytovatela, nemusis platit navyse agenture ani bookingu. Hladaj ubytka, ktore ponukaju sommercard zdarma, tym dost usetris na lanovkach, atrakciach. Cena zavisi od milion faktorov, ina cena bude v Hallstadt ina niekde na farme v prirode. My chodime do Ramsau am Dachstein, pre deti super.

@mint_blossom no prave nemozem najst prave priamo na ubytovatela, vzdy mi to hodi nejaku agenturu

keira
autor
Dnes o 10:07
@sili82

@keira Cez aké portály hľadáš ubytovanie. S poplatkami za upratovanie som sa v rakúsku ešte nestretla.

keira
autor
Dnes o 10:13
@sili82

@sili82 a airbnb .. a to tam tiez maju pod palcom

lucik194
Dnes o 10:16

a preco nehladas cez booking alebo airbnb? vsak tam uz mas presne koncovu cenu......

ostatne tri roky pocas jarnych prazdnin sme boli v AT lyzovat , vzdy na tyzden. pre 4 to vychadzalo zo zaciatku 700€, minuly rok 1100€.

tento rok sme nedokazali najst nic pod 1300€ co je uz naozaj vela. nechodime do ziadnych malych stredisk, kvoli detom a aj kvoli nam, proste nechceme lyzovat na 2 kopcoch ale v poriadnom stredisku.
takze tu sa bavime o Kaprune / Zell am See / Saalbach resp o Flachau/zauchensee

keira
autor
Dnes o 10:31
@lucik194

a preco nehladas cez booking alebo airbnb? vsak tam uz mas presne koncovu cenu......

ostatne tri roky pocas jarnych prazdnin sme boli v AT lyzovat , vzdy na tyzden. pre 4 to vychadzalo zo zaciatku 700€, minuly rok 1100€.

tento rok sme nedokazali najst nic pod 1300€ co je uz naozaj vela. nechodime do ziadnych malych stredisk, kvoli detom a aj kvoli nam, proste nechceme lyzovat na 2 kopcoch ale v poriadnom stredisku.
takze tu sa bavime o Kaprune / Zell am See / Saalbach resp o Flachau/zauchensee

@lucik194 ako som pisala vyssie, dokonca ponukaju o stovku nizsiu cenu ako airbnb, a haldam aj cez to, tam ma to proste vyhodilo a zarazila ma ta cena, ked apartman stoji 110 EUR na noc, ale konecna cena sa pomaly zddvojnasobi

mint_blossom
Dnes o 11:09
@keira

@mint_blossom no prave nemozem najst prave priamo na ubytovatela, vzdy mi to hodi nejaku agenturu

@keira tak si otvor google maps a najdi tam 🙂

tilly
Dnes o 11:35
@keira

@lucik194 ako som pisala vyssie, dokonca ponukaju o stovku nizsiu cenu ako airbnb, a haldam aj cez to, tam ma to proste vyhodilo a zarazila ma ta cena, ked apartman stoji 110 EUR na noc, ale konecna cena sa pomaly zddvojnasobi

@keira priamo ubytovateľa nemusíš nájsť. Asi zveril svoj ap agentúre a tá sa o to stará

emjee
Dnes o 12:06

chodime na lyzovacky cez booking, vzdy velka skupina 10-15 ludi a s ranajkami platime max 250 osoba / 3 noci, ziadne dalsie poplatky s vynimkou Ortstaxe sme nikdy neplatili