Aké sú reálne náklady na ubytovanie v rakúskych Alpách?
Ahote
chcela by som sa s vami poradiť a zistiť vaše reálne skúsenosti s cenami ubytovania v rakúskych Alpách (ideálne v bežných lyžiarskych či turistických strediskách).
Zaujíma ma predovšetkým štandard pre 3 - 4 osoby
2 spálne, vybavená kuchyňa
Stravovanie: Bez stravy (self-catering)
Chcela by som sa vás opýtať na nasledovné:
1. Priemerná cena: Aká je podľa vás momentálne „normálna“ cena za noc alebo za týždeň v sezóne pre takýto apartmán? Kedy už ide o predraženú ponuku a kedy o výhodnú?
2. Poplatky agentúr: Veľmi ma zaskočilo, keď som k základnej cene pripočítala poplatky za záverečné upratovanie, posteľnú bielizeň/uteráky, miestnu daň (Ortstaxe) či rôzne servisné poplatky portálu. Viete sa stretnúť s tým, že sa celková suma kvôli týmto poplatkom navýši aj o desiatky percent (prípadne takmer o 100 % oproti základnej cene za noc)? Je toto v Rakúsku bežná prax?
Budem vďačná za akékoľvek vaše postrehy, prípadne tipy, cez aké portály alebo priamo u domácich sa vám oplatí rezervovať najviac.
Vďaka za info!
My sme teraz dosli z dovolenky v Rakusku. Pri Schladmingu 8 noci, 6 dospelakov 3 deti nad 9 rokov, 2 deti do 3 rokov. Spolu sme platili 3300 eur. Bol to Ferienhaus so 6 spalnami. Kupelni bolo 5 ks tusim, 3 kuchyne (pouzivali sme 1).
V tejto cene bola zahrnuta uz aj dan a aj upratovanie. Sli sme cez booking, ale lacnejsie by nas vyslo ist priamo cez ubyovatela. Schladming-Dachstein card sme mali co tiez usetri peniaze.
Bolo to bez stravy. Ked sme hladali ubytko v danej oblasti, tak pre nasu skupinu sme nenasli uz nic v podobnej cene. Vsetko bolo drahsie.
@keira vcera sme vratili z Tirolska,boli sme vsak na hoteli,udolie Kaunertal.
Tu je ponuka apartmanu 148€/noc do 4 osôb,bez poplatkov a konecneho cistenia.
https://www.ferienhaus-ragg.at/unterkunft/
@keira vcera sme vratili z Tirolska,boli sme vsak na hoteli,udolie Kaunertal.
Tu je ponuka apartmanu 148€/noc do 4 osôb,bez poplatkov a konecneho cistenia.
https://www.ferienhaus-ragg.at/unterkunft/
@tundra a kolko je to cistenie a tie poplatky? o kolko sa vam to navysilo?
@tundra a kolko je to cistenie a tie poplatky? o kolko sa vam to navysilo?
@keira nemaju tuto info na webe.My sme boli na hoteli s ranajkami a polpenziou.800€ za 4 noci,apartman by vysiel cca.600 + upratovanie + strava.Apartman sa oplati, pre viac osôb,my sme boli dvaja a nechceli sme riesit logistiku stravovania.
V rakúsku som sa nikdy nestretla s tým, že by chceli za bielizeň zvlášť peniaze. V Taliansku áno. Už ani za záverečné upratovanie. Bookujem normálne cez booking, nie cez agentúry.
Máme pochodenú veľkú časť Rakúska, ale okrem kurtaxe žiadne poplatky navyše.
Okolo 150 eur noc pre 4 väčšinou.
V rakúsku som sa nikdy nestretla s tým, že by chceli za bielizeň zvlášť peniaze. V Taliansku áno. Už ani za záverečné upratovanie. Bookujem normálne cez booking, nie cez agentúry.
Máme pochodenú veľkú časť Rakúska, ale okrem kurtaxe žiadne poplatky navyše.
Okolo 150 eur noc pre 4 väčšinou.
@tilly mne dali v ponuke na 3 noci za pradlo ze 6o EUR!!
@keira Ved si vyber oblast a kontaktuj priamo ubytovatela, nemusis platit navyse agenture ani bookingu. Hladaj ubytka, ktore ponukaju sommercard zdarma, tym dost usetris na lanovkach, atrakciach. Cena zavisi od milion faktorov, ina cena bude v Hallstadt ina niekde na farme v prirode. My chodime do Ramsau am Dachstein, pre deti super.
https://www.booking.com/searchresults.sk.html?s...
Ja mám rada túto oblasť. Dala som náhodný termín v auguste. Čo son otvorila, nenasla som poplatky za bielizeň
@keira Ved si vyber oblast a kontaktuj priamo ubytovatela, nemusis platit navyse agenture ani bookingu. Hladaj ubytka, ktore ponukaju sommercard zdarma, tym dost usetris na lanovkach, atrakciach. Cena zavisi od milion faktorov, ina cena bude v Hallstadt ina niekde na farme v prirode. My chodime do Ramsau am Dachstein, pre deti super.
@mint_blossom no prave nemozem najst prave priamo na ubytovatela, vzdy mi to hodi nejaku agenturu
@keira Cez aké portály hľadáš ubytovanie. S poplatkami za upratovanie som sa v rakúsku ešte nestretla.
a preco nehladas cez booking alebo airbnb? vsak tam uz mas presne koncovu cenu......
ostatne tri roky pocas jarnych prazdnin sme boli v AT lyzovat , vzdy na tyzden. pre 4 to vychadzalo zo zaciatku 700€, minuly rok 1100€.
tento rok sme nedokazali najst nic pod 1300€ co je uz naozaj vela. nechodime do ziadnych malych stredisk, kvoli detom a aj kvoli nam, proste nechceme lyzovat na 2 kopcoch ale v poriadnom stredisku.
takze tu sa bavime o Kaprune / Zell am See / Saalbach resp o Flachau/zauchensee
a preco nehladas cez booking alebo airbnb? vsak tam uz mas presne koncovu cenu......
ostatne tri roky pocas jarnych prazdnin sme boli v AT lyzovat , vzdy na tyzden. pre 4 to vychadzalo zo zaciatku 700€, minuly rok 1100€.
tento rok sme nedokazali najst nic pod 1300€ co je uz naozaj vela. nechodime do ziadnych malych stredisk, kvoli detom a aj kvoli nam, proste nechceme lyzovat na 2 kopcoch ale v poriadnom stredisku.
takze tu sa bavime o Kaprune / Zell am See / Saalbach resp o Flachau/zauchensee
@lucik194 ako som pisala vyssie, dokonca ponukaju o stovku nizsiu cenu ako airbnb, a haldam aj cez to, tam ma to proste vyhodilo a zarazila ma ta cena, ked apartman stoji 110 EUR na noc, ale konecna cena sa pomaly zddvojnasobi
@mint_blossom no prave nemozem najst prave priamo na ubytovatela, vzdy mi to hodi nejaku agenturu
@keira tak si otvor google maps a najdi tam 🙂
@lucik194 ako som pisala vyssie, dokonca ponukaju o stovku nizsiu cenu ako airbnb, a haldam aj cez to, tam ma to proste vyhodilo a zarazila ma ta cena, ked apartman stoji 110 EUR na noc, ale konecna cena sa pomaly zddvojnasobi
@keira priamo ubytovateľa nemusíš nájsť. Asi zveril svoj ap agentúre a tá sa o to stará
chodime na lyzovacky cez booking, vzdy velka skupina 10-15 ludi a s ranajkami platime max 250 osoba / 3 noci, ziadne dalsie poplatky s vynimkou Ortstaxe sme nikdy neplatili
Bezne uz roky chodime cez booking (taliansko) a aj hocijake zahranicie, a nikdy sa mi nestalo ze by sa mi nejaka cena "zdvojnasobila" - a vacsinou ani ziadne dalsie extra poplatky si nespominam, ak tak, len symbolicke. Vzdy sme platili to, co vypocital booking ako finalnu cenu a co aj ponukal vo vyhladavani.
My tiez chodime aj do AT a nic nam nikdy nepripocitali. Este som to ani nepocula.
My tiez chodime aj do AT a nic nam nikdy nepripocitali. Este som to ani nepocula.
@anonym_a9a0f4 ale z coho sa teda sklada cena?ja tam mam 3 polozky, z toho jedna jedna je ze postelne pradlo
@anonym_a9a0f4 ale z coho sa teda sklada cena?ja tam mam 3 polozky, z toho jedna jedna je ze postelne pradlo
@keira tak ja neviem, ja som sa s tym nestretla. Daju mi 1 cenu a ta plati
Tieto sprostredkovateľské agentúry sú za mňa predražené. Nájdi si ubytko cez booking alebo airbnb, budeš to mať oveľa lacnejšie.

Ahoj, chodíme vždy cez jarné prázdniny. Tohto roku sme boli na Moltaller Gletcher. Bývali sme v dedine Malnitz. 4 osoby, 4 noci, raňajky v cene, 700€. Nič iné sme okrem tejto sumy neplatili, teda okrem miestnej dane, ale nepamätám koľko to bolo. Ubytovanie sme si objednávali cez booking.