Ako často maľujete steny v dome alebo byte?
?
nam chodi firma raz za 5 -7 rokov, vsetko si sami daju do stredu izby a v cene je aj zaverecne upratovanie, len necham kluce a ideme v tom case na dovolenku, prideme uz do cisteho
@anonym_05f91b to som ešte ani nepočula. U nas keď maľovali počas prerábky, samí bordel všade. Aj u našich keď maľovali, 3 dni sme upratovali
@anonym_05f91b to som ešte ani nepočula. U nas keď maľovali počas prerábky, samí bordel všade. Aj u našich keď maľovali, 3 dni sme upratovali
@sisska96 to ze si o tom nepocula neznamena ze to neexistuje, samozrejme viac firuem ma v cene aj zaverecne upratovanie v dnesnej dobe normalna vec len cena je trosku vyssia
casto, hadam aj kazde dva - tri mesiace ale iba kde treba. Mam uz osvedcenu farbu a ked treba vyberem si kybel a valcek a suchnem kde tu. Teraz uz mam dva tyzdne vytrepany kybel s farbou v chodbe a nechce sa mi. Dobre, ze si pripomenula 😂
Po roku som namalovala oskrete/spinave miesta a teraz ma to sere, pretoze aj pri pouziti tej istej farby (dokonca z toho isteho kybla, co nam ostalo) je ten odtien bielej iny a vidiet to 🫣
@maranta_leuconeura treba kupit dobru farbu, UV stabilnu. Mozete pretierat fo aleluja
My máme dom a maľujem každé 2-3 roky. Maľovanie ma aj celkom baví, len potom to upratovanie je zdĺhavé.
@marsmykkok ked treba. Kuchynu sme malovali 2x za 12r, izbu po 13r. Detske izby boli malovale len 1x a 1 stena ked sa menili okna...cca 10r. Mame RD.
@sisska96 ja zase hlavne čo mám v okolí staršie ženy rozvedené alebo vdovy tie nemaľovali veľmi dávno, lebo samé si netrúfnu, deti svoje otravovať nechcú, zaplatiť si maliara je dosť nákladné.
@marsmykkok presne si vystihla, môj pripad🤣
Byvate dvaja dospeli alebo mate male deti?ina je kuchyna kde sem tam nieco vyprskne vyleje sa alebo chodba ktoru kazdy ocapka pri 8byvani a ina je spalna kde sa zdrzujes minimalne.kuchynu s chodbou kludne aj kazdy rok spalnu staci aj raz za 10 pokial nevlhnu steny a neopadava omietka.
@maddie1711 šak práve to upratovanie potom, bože…
@biba_18 a tak zase doma mám minimum nábytku. Všetko väčšinou vstavane alebo len veľké kus nábytky ako je gauč či stôl a to je najmenej odsunúť. Už aj vypínače či zásuvky keď malujem ani neolepujem ale vyberám cele krytky preč, je to rýchlejšie ako sa džubať s páskou a potom ešte po nej čistiť lepidlo, alebo listy na podlahe vôbec nelepím, hneď ich prejdem handrou a mám pokoj.
Byvate dvaja dospeli alebo mate male deti?ina je kuchyna kde sem tam nieco vyprskne vyleje sa alebo chodba ktoru kazdy ocapka pri 8byvani a ina je spalna kde sa zdrzujes minimalne.kuchynu s chodbou kludne aj kazdy rok spalnu staci aj raz za 10 pokial nevlhnu steny a neopadava omietka.
@saxana000 No sme len dvaja dospelí, najprv som maľovala spálňu, lebo je pri ceste a proste strop bol skoro čierny-práši sa od cesty-nemaľované 6 rokov, teda niekedy ani nepomôže že človek nemá deti, nefajčí dnu-sme nefajčiari. Potom som urobila kuchyňu, lebo presne nejaké fľaky z oleja-tá sa nemaľovala 5 rokov. Obývačka sa mi zdala ok, ale reku ked som sa dokopala vymaľujem aj obývačku nech mám pokoj, ale teda vidím rozdiel, steny boli dosť zaprášené-tá sa nemaľovala 6 alebo 7 rokov. Ešte mi ostáva chodba, ale tú nechám ked bude teplejšie, lebo strop niekde treba opraviť, kúpeľňu a wc sme pár rokov dozadu prerábali a je tam nová omietka a to neplánujem- vyzerá ešte dobre.
Po rokoch. U nás sa steny nešpinili ani keď boli deti malé. Nábytku, rámov dverí, dverí okrem kľučky a stien sa rukami nesmeli dotýkať. Fungovalo to. Vždy bolo čistučko.
Niekedy raz za tri roky a niekedy raz za päť rokov. Záleží od miestnosti a aj od toho akú farbu použijem. Keď kvalitnejšiu, tak netreba aj dlhšie maľovať. Napríklad v chodbe mám takú kvalitnú umývateľnú a už ju mám asi tak päť rokov a netreba maľovať. Ale kuchyňu musím častejšie, tak cca raz za tri roky. Aj záchod a kúpeľňu. To je na byte.
U deda na dome kvôli peci, treba častejšie. Raz za dva až tri roky.
@larsen vy nemate v kupelni obklad? A malujete kazde tri roky?
My ideme toto leto po 7 rokoch. Čakala som kým deti vyrastú tak že nebudú kreslit po stene a nechávať odtlačky od špinavých rúk 😀
@anonym_ade1a7 Najlepšie je to nechať na deti. Oni začnú, keď majú 2-3 roky a potom nech si to premaľujú, kedy ich zas kopne múza.
@sisska96 ja zase hlavne čo mám v okolí staršie ženy rozvedené alebo vdovy tie nemaľovali veľmi dávno, lebo samé si netrúfnu, deti svoje otravovať nechcú, zaplatiť si maliara je dosť nákladné.
@marsmykkok Prirom to nie je vobec tazke,len je to zabavacka. Volakedy som rada malovala. Dnes ma to uz tak nebavi hlavne ten bordel okolo toho. Takze z lenivosti uz malujem len ked uz ozaj treba.
@marsmykkok malujeme akurat teraz, po 7 rokoch. do utorka bude prizemie a po sviatkoch potom budeme malovat poschodie. muz ako stavbar je tak pracovne zdeformovany, ze u nas nie je co upratovat. vsade po podlahach kartony. na kazdom centimetri. na nabytku folie. okna olepene foliami, vypinace olepene paskou, bodovky vymontovane. ja som v 3 izbach umyla 1 mini bodku na zemi z farby, inak nicove nic.
@larsen vy nemate v kupelni obklad? A malujete kazde tri roky?
@anonym_de062c A ty máš aj na plafóne? Napríklad ja plafón nemám a steny tak do 3/4 výšky obložené, 1/4 je omietka, mne sa to tak viac páči ak je obklad v kombinácii s omietkou, že to lepšie vynikne. Také celé obložené kúpeľne sa mi nikdy nepáčili...
@marsmykkok malujeme akurat teraz, po 7 rokoch. do utorka bude prizemie a po sviatkoch potom budeme malovat poschodie. muz ako stavbar je tak pracovne zdeformovany, ze u nas nie je co upratovat. vsade po podlahach kartony. na kazdom centimetri. na nabytku folie. okna olepene foliami, vypinace olepene paskou, bodovky vymontovane. ja som v 3 izbach umyla 1 mini bodku na zemi z farby, inak nicove nic.
@matkahelka To je super, mne sa to nechce a radšej napríklad tie vypínače umyjem ako oblepím 😂 Ale na zem kartóny som aj chcela, len ma odradilo zháňať ich, lebo čo potom s nimi? Do koša na papier ich všetky nezmestím, v krbe ich už teraz na jar nespálim. Ale stavbári to vedia, vidím že aj ak robia prerábku všetko pozakrývajú či zem, či dvere, nábytok a potom fakt je roboty minimum 🙂
@anonym_de062c A ty máš aj na plafóne? Napríklad ja plafón nemám a steny tak do 3/4 výšky obložené, 1/4 je omietka, mne sa to tak viac páči ak je obklad v kombinácii s omietkou, že to lepšie vynikne. Také celé obložené kúpeľne sa mi nikdy nepáčili...
@marsmykkok to je v poriadku ale asi nemaluje ten strop kazde tri roky…
@marsmykkok to je v poriadku ale asi nemaluje ten strop kazde tri roky…
@anonym_de062c Maľujeme každé tri roky kuchyňu a keď vymaľujem kuchyňu, tak už aj wecko a kúpeľňu. Mám rada ten pocit čistoty. Prečo? Niečo ti na tom nesedí? Alebo si bola len prehnane zvedavá?
@anonym_de062c Maľujeme každé tri roky kuchyňu a keď vymaľujem kuchyňu, tak už aj wecko a kúpeľňu. Mám rada ten pocit čistoty. Prečo? Niečo ti na tom nesedí? Alebo si bola len prehnane zvedavá?
@larsen to urcite… zvedava akoze na co?
@anonym_de062c Čo, to určite? Akože nemaľujeme každé tri roky kuchyňu, wc a kúpeľňu? Čo je na tom nepochopiteľné?
No ja neviem. Ty si sa pýtala.
@larsen tak teraz je to pocit cistoty alebo kvalita farby? A ano, to urcite, je ze urcite nemalujes kazde tri roky…. A presne to je nepochopitelne…
@anonym_de062c Na túto hru nepristúpim. Nájdi si na doťahovanie niekoho iného.

@maddie1711 bože, vidím že ty ani nebývaš ďaleko. nechceš prísť aj k nám? 😂
@biba_18 kľudne 😂 milujem manuálnu prácu, som adhd čiže pre mna je to relax 😂. Ale upratovať nebudem