Ako čistiť odkvapy na dvojpodlažnom dome bezpečne?
sme prvý rok v dome, predtým sme bývali v byte, takže toto riešime prvýkrát. odkvapy máme dosť vysoko a ani jeden z nás sa necíti na to liezť tam po rebríku.
voláte si na čistenie firmu alebo existuje nejaký spôsob, ako sa to dá bezpečne spraviť aj zo zeme?
@anonym_autor a otazka... ked mate asi relativne vysoky dom (mame tiez 2podlazny)... tak aku spinu ocakavas v okapoch? Lebo vsetky stromy (aj stare vysoke) su
1, relativne daleko od domu (bezpecnost)
2, nie su zdaleka tak vysoke, aby tam napadalo listie...
Takze sice sme to nekontrolovali, ale neviem si predstavit, co by sme tam mali cistit... Ze ci vobec treba?
Ale teda urcite firmu - nestoji za to spadnut a dochramat sa.
@anonym_45dba5 Bývame dosť blízko lesa a okolo domu máme viac stromov, takže lístia je tu na jeseň všade dosť. 🙂 Tiež som si najprv myslela, že keď stromy nie sú priamo nad strechou, nebude čo čistiť, ale vietor to zjavne nafúka aj do odkvapov.
Tie sa aj čistia? Však dážď prečistí? Či? Neviem my nečistíme nejak a leje tam voda
@anonym_45dba5 Bývame dosť blízko lesa a okolo domu máme viac stromov, takže lístia je tu na jeseň všade dosť. 🙂 Tiež som si najprv myslela, že keď stromy nie sú priamo nad strechou, nebude čo čistiť, ale vietor to zjavne nafúka aj do odkvapov.
@anonym_autor tak fuka aj u nas... bordel, listie a tak... ale v takej vyske (neviem kolko to ma... 3m+3m odhadom? Mozno aj viac? Netusim... podla mna okrem "prachu" tam nic nie je a naozaj dazd spravi "samocistenie"...
Ja si viem predstavit, ze mas domcek, nad nim stromcek a nafuka ti listie, ktore zacne hnit a musis to vycistit, aby sa to neupchalo...
Ale ved asi ani na "panelakoch" sa necistia okapy, nie? Max balkonove... ci? 🙂 🙂
@anonym_autor ked uz objednate firmu na cistenie rovno si tam dajte nainstalovat lapace listia, potom bude cistenie jednoduchsie. Pouzivaju sa nielen lapace listia nad vertikalnymi zvodmi, ale aj kovove alebo plastove siete po celej dlzke horizontalnych zlabov.
https://www.obi.sk/plastove-odkvapove-systemy/m...
https://www.onpira.sk/tovar/nerezovy-drotovy-la...
prenajmite si raz za rok plosinu taku tu najmensiu na malom privese a v ten den urobte vsetky taketo prace (strihat stromy ploty a tak)
Tie sa aj čistia? Však dážď prečistí? Či? Neviem my nečistíme nejak a leje tam voda
@anonym_autor zo zeme to nespravis, je treba na to vidiet. Ak sa bojite na rebrik tak si na to niekoho zavolajte.
@anonym_dd83ac ano cistia, normalne sa to "same", ale niekedy sa zanesu, a potom hlavne domy s bledou fasadou maju radost lebo pri dazdi sa voda prelieva cez rynu von rovno na stenu. Tak je lepsie to v ramci udrzby pred dazdovou sezonou pozriet.

@anonym_autor a otazka... ked mate asi relativne vysoky dom (mame tiez 2podlazny)... tak aku spinu ocakavas v okapoch? Lebo vsetky stromy (aj stare vysoke) su
1, relativne daleko od domu (bezpecnost)
2, nie su zdaleka tak vysoke, aby tam napadalo listie...
Takze sice sme to nekontrolovali, ale neviem si predstavit, co by sme tam mali cistit... Ze ci vobec treba?
Ale teda urcite firmu - nestoji za to spadnut a dochramat sa.