icon

Ako efektívne a často čistiť práčku?

22. máj 2024

?

ku_uk
•
22. máj 2024

Aj mna to zaujima. Idealne postup pre “debila” 😁🙏

pielka
•
22. máj 2024

Ved normalne do vnutra nalejem liter octu a pustim na 90tku a dvierka ci davkovace cifom. a ako casto? no podla potreby 😀

viestta
•
22. máj 2024

Raz za cas hodim do nej "nedolezite handry", najcastejsie zahradove tricka a podobne alebo vsetky utierky a bavlnene uteraky, pridam k prasku dve lyzice krystalickej sody, najdlhsi program, najvyssia teplota aku znesu a vyperiem. Obcas "vyvarim" (aspon na 70°) bavlnene uteraky a utierky s pridanim octu, pomoze pracke ja uterakom od vodneho kamena. Vychadza mi to tak raz za tri mesiace

autor
•
22. máj 2024

@ku_uk používam ocot asi deci a pol a zjavne nestačí. Ty “debil” .

paulinka17
•
22. máj 2024

Autorka, @ku_uk vobec nemierila to slovíčko na teba…

brrunetkaa
•
22. máj 2024

Používam dezinfekčný čistič od Sanytolu podľa postupu na zadnej strane produktu. Naša práčka si čistenie pýta sama. Tak vtedy 😀

autor
•
22. máj 2024

@paulinka17 sorry som dnes nejaká naštartovaná.

lakebabe
•
22. máj 2024

Kupujem sanytol Čistič práčky 6v 1 to je myslím a moja pracka si vypýta sama čistenie bubna, tak to tam vylejem dnu a do nadrzky a stlacim len funkciu. Ale druhá pracka mi to nemá tak tam to vylejem a zapnem aspoň na 60

guudy
•
22. máj 2024

Aj nase spotrebice si pytaju cistenie. Takze vtedy. Do mycky somat/finish, pracka si pyta pustit na prazdno…🤷🏼‍♀️
Ja octom necistim nic, lebo mi extremne smrdi a vadi🙈

mandzula
•
22. máj 2024

Lidl ma prostriedok na cistenie pracky, ten nalejem a pracku zapnem na 90 stupnov. Robim to cca raz za 3 tyzdne. Potom prebehnem hubkou vnutorne casti gumy okolo dvierok, vytiahnem zasobnik a vycistim ho zubnou kefkou. Filter cistim tak raz za tri mesiace, ale v podstate byva cisty.

ms_green
•
22. máj 2024

My máme veľmi tvrdú vodu, takže prakticky každé jedno pranie dávam zmäkčovač. Kupujem ten z DM, je to zmäkčovač a zároveň by mal čistiť pračku. Raz za čas si vypýta pračka sama čistenie bubna. Raz za také 3-4 mesiace čistím filter ale nebýva nejak extra špinavý.

nwnw
•
22. máj 2024

Po neviem kolko praniach zacne svietit cistiaci program.nalejem liter octu a pustim. Avzdy po prani topanok to iste.

autor
•
22. máj 2024

@ms_green myslis že preto mám hrdzavé fľaky ns oblečení?

mclissa
•
22. máj 2024

Raz za mesiac, prasok/tekutina na to urcena. Suflik vycistim tiez vtedy.

ms_green
•
22. máj 2024

Myslíš kvôli tvrdej vode? Nemyslím si. Tá skôr spôsobuje, že máš tvrdé uteráky alebo musíš používať výrazne viac prášku aby sa ti to vypralo.

fantaghiro21
•
22. máj 2024

Ocot ale netreba zabudat aj na zadobnik prasku,to sa snazim umyt rucne,okrem toho ze tam tiez nalejem ocot.pokial dociahnem aj "vyvod"
Zasobnik cely vyberiem samozrejme
A bubon -gumu,medzi gumou,tam sa dost necistot zachyti,to tiez umyjem rucne..
A filter treba vela krat skontrolovat,unyt.ale to len zbezne...

alesto
•
22. máj 2024

Robím presne ako @mandzula. Ten prostriedok z Lidla má na zadnej strane aj návod. Občas dám do práčky aj kapsulu na umývačku riadu.

ku_uk
•
25. máj 2024

Vsak ja som to nemyslela v zlom na teba… to sa
Tak hovori, ze napis mi to ako debilovi😁 klud

trnafcanka01
•
27. máj 2024

Keď doperiem, vždy utriem dosucha gumové tesnenie a dvierka, nechám ich otvorené, rovnako ak priehradku na prostriedky, nech všetko vyschne a to mi ušetrí pracné čistenie plesní a iného bordelu. Potom mi stačí raz za 3 mesiace pustiť naprázdno s čističom práčky (z Lidlu, DM, Kauflandu, nekupujem drahé značkové) na 90°C, netreba tam nič manuálne čistiť. Malo by sa to robiť každých 30-40 praní, takže závisí od frekvencie prania u vás doma.