icon

Ako efektívne čistiť digestor?

Dnes o 07:55

Priznám sa, že toto je jedna z domácich prác, ktorú odkladám najdlhšie.
Máte niečo, čo na mastnotu naozaj funguje? Nejaký trik?
Ja by som najradšej namiesto čistenia kúpila nový 🙂

anonym_b02dfe
Dnes o 07:57

@anonym_autor my nemame, nepotrebujeme. Skrinky mastne nemame. A varime casto. Len nie mastne jedla

anonym_128f62
Dnes o 07:59

@anonym_autor ja tie sieťky mám výjimatelne tak ich davam do myčky

patrike
Dnes o 07:59

Izopropyl alkohol, litrova flasa za 5 eur, potom handricku a suchat.

anonym_276a5a
Autor odpoveď zmazal
kocuris
Autor odpoveď zmazal
patrike
Dnes o 08:15
@kocuris
Odpoveď bola zmazaná

@kocuris Kyselinu urcite nie, korozia a na tuky je lepsi hydroxid.
Predavaju sa spreje na cistenie grilov, co je zmes hydroxidu sodneho a peny.
Za mna ten izopropyl alebo technicky benzin alebo perchloretylen, to je nekorozivne a po odpareni nezanecha stopy a nie je nutne oplachovanie.

biba_18
Dnes o 08:17

nič iné nepomáha, iba pravidelne čistiť ...
ak to už raz vyčistíš podľa rád hore - odporúčam pravidelne, ozaj raz za mesiac, možno aj častejšie, vymieňať filter z tenučkej netkanej tkaniny - ja som kúpila niekde na shein alebo na takých stránkach, nie úplne hustú, špeciálne na digestory - a toto som dávala ešte na filtre ktoré boli na digestore...

viestta
Dnes o 08:23

Fixinela na mastnotu v rozprasovaci, Nastriekas, nechas postat, oplachnes mokrou handrou. Tukovy filter davam do umyvacky alebo nastriekam tou Fixinelou, necham postat a oplachnem sprchou

anonym_4f0636
Dnes o 08:42
@viestta

Fixinela na mastnotu v rozprasovaci, Nastriekas, nechas postat, oplachnes mokrou handrou. Tukovy filter davam do umyvacky alebo nastriekam tou Fixinelou, necham postat a oplachnem sprchou

@viestta Ja už iby sanytol. Fixinela je príliš agresívna

anonym_f01b8a
Dnes o 08:44
@anonym_4f0636

@viestta Ja už iby sanytol. Fixinela je príliš agresívna

@anonym_4f0636 vec preferencii, pre mna je Fixinela najlepsia domaca chemia na vsetko, aj ta kupelnova, aj na sprchace...

vikusjk
Dnes o 08:59

@anonym_autor poznam, cistim raz za rok iba 😂 mam taky penovy cistic specialne na digestor, uz neviem, kde som ho kupila a tym to nastriekam, necham aj dve hodiny a potom sucham kefkou. Poslednykrat som to suchala uz tou samotociacou z temu 😀 skvely pomocnik. Samozrejme som ju znicila (tu hlavicu) ale nevadi, ucel splnilo

svetlonos
Dnes o 10:35
@anonym_128f62

@anonym_autor ja tie sieťky mám výjimatelne tak ich davam do myčky

@anonym_128f62
Po tesne tak, my tiež 😁 nech žije umyvačka.

@anonym_autor
Inak vyskúšaj tabletu/prášok do umývačky rozpustiť vo vode a tým to umyt